Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nem árt emlékezni

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kormányunk baráti médiájában jelent meg az a sommás ítélet, amely szerint az olimpia megrendezését revolverező népszavazás támogatása egyenlő egyfajta hazaárulással. Jómagam, a demokrácia elkötelezett híveként hiszek a népszavazás intézményében és bármilyen kérdés esetében lehetséges eszköznek…..
Kétségbe esve veszed tudomásul, hogy közeledik a nyelvvizsga napja. Sokat készültél, de mégsem érzed elégnek, hiszen olyan sok különböző feladat van. Bepánikolsz. Aztán rádöbbensz, hogy lehet szótárt használni, és egy kicsit megnyugodsz. Így már nem tűnik teljesen lehetetlennek a dolog.  A napelem…..
Publikálta az OECD a PISA-felmérés eredményeit, amelyben 540 ezer diák vett részt 2015-ben világszerte, 72 országból. Az eredmény katasztrofális: a magyar diákok eredményei szövegértésből és természettudományból is romlottak, matekból sem javultak a három évvel ezelőttihez képest. Ebben a cikkben…..
Az oktatás rendszere közel sem nevezhető ideálisnak ma Magyarországon. A felsőoktatással párhuzamosan a közoktatás is olyan átalakulásokon megy keresztül, amely nem a jövő nemzedék érdekeit tartja szem előtt. Az új reformok nem eredményeznek mást, mint az oktatás színvonalának rohamos visszaesését,…..
Nem árt emlékezni 2016.11.13 14:23:24
@csentecsa:
"igenis rászorult az alapos reformra, különösen úgy hogy egy antidemokratikus egypárt rendszer alkotmánya volt az alapja."
Tehát akkor most helyette legyen másik egypárti alkotmány. Mert ezt sem a pártok írták (kinek is az Ipad-ján íródott?).
Mert azt, hogy küldtek valami kérdőívet, előre megírt válaszokkal, azt azért nem nevezném országos konzultációnak (na jó "nemzetinek" elmegy).
Nem árt emlékezni 2016.11.13 17:34:15
@csentecsa:
"...Mit nem értesz ezen te valag agyú?... Mit képzelsz magadról te szánalmas buta segg?"

- Bocsánat, maga itt a tánctanár?
- Lófaszt. Én az illemtanár vagyok!
„Menedzserszemlélet”, „hatékony gazdálkodás”, „felelős költekezés”, „fokozatváltás az oktatásban”– hasonló kifejezések repkednek a levegőben, amikor az Emberminisztérium (még a neve is borzalmas) kincstári optimizmussal megírt szövegeit olvashatjuk az újságokban…..
Nem árt emlékezni 2016.09.12 19:02:07
@nemecsekerno_007: " A vállalkozások befizetik a szakképzési hozzájárulást, aztán szinte használhatatlan tudású munkaerőt kapnak vissza. .... Közben meg képzik a munkaerőt gazdag országok számára."

Talán el kéne dönteni, akkor most mit is akarsz mondani. Nekünk használhatatlan, másnak jó? Amúgy még ezek a használhatatlan képzettségűek is legkevesebb munkanélkülit adják.
Kész szakembert szerintem csak akkor lehet képezni, ha csak egy gyár részére képeznek diplomást. Persze vannak általános dolgok, de mindenkinek jó szakembert képezni már a végzéskor, hát ez szerintem nem megy. A diploma nem azt jelenti, hogy az illető mindent tud, hanem azt, hogy egy megadott tananyagot, megadott időre képes elfogadható szinten megtanulni. Persze a cégek vezetői sokszor elfelejtik, hogy ők sem a bölcsek kövével a kezükben jöttek a világra, és nekik is kellett idő a beletanulásra. Persze jobb lenne rögtön olyan szakembert találni, aki most végzett, de már van tíz év tapasztalata is.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Üdv minden MT poszternek, hozzászólónak, nemrég tévedtem erre a lapra, és a történetetek elolvasása után én is úgy gondoltam, hogy leírom, hogy mi történt velem, és ennek következtében mentem vissza oda ahonnan anno…..
Nem árt emlékezni 2016.05.29 00:20:18
@Sörömpőőr:
"Alapból utálom az ostobákat, de ha még hozzá hatalmas egójuk is van"

Ha leugrana az egójáról az IQ-jára, az felér egy öngyilkossági kísérlettel.
Mindig is az volt a közvélekedés Magyarországon, hogy a pedagógus tanítson, az orvos gyógyítson, a nővér ürítse az ágytálat, a melós dolgozzon, a fodrász vágja le az ember haját, kivéve, ha nincs neki, a takarítónő takarítson, a diák tanuljon, a nyugdíjas kártyázzon. És fogják be a szájukat. Ez a…..
Nem árt emlékezni 2016.04.21 08:47:10
@Ez a név már foglalt!: "mert ha tényleg dolgoznának, akkor csak kárt okoznak és pluszmunkát a kollégáknak."

Nem baj, ha valaki hülye, csak ne legyen szorgalmas!