Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyaúristen

15 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alapvetően nyilván nem jó, hogy bár a szolgáltatást kifizettük, a tavaszi lomtalanítás elmaradása után pár hete a zöldhulladékot sem szállítja el a Zöld Híd, és most bekövetkezett az, amitől 116 településen mindenki tartott: bizonytalan ideig nem viszik el a kommunális hulladékot sem.   De vajon…..
Anyaúristen 2018.10.31 01:18:27
@élhetetlen: olvas, értelmez, kommmentel. A cikkben arról van szó, hogy felhívja a figyelmet a hulladék kezelésének és mennyiségének a problémájára. Sajnálom, ha ez felzaklatott, további jó mulatást kívánok a neked a nyolcadikra!
Anyaúristen 2018.10.31 13:59:16
@élhetetlen: Tudod, én azt vettem észre, hogy minél többször hallani egy dologról, annál jobban tudatosul. Például 15-20 éve még arra nézték furán, aki felszedte a kutyapiszkot, ma már arra, aki otthagyja, pedig mindenki tudja, hogy büdös, fertőző stb. Ha a cikkem miatt csak egy ember átgondolja, hogy mit tehet ezügyben, már nem hiába szántam rá az időm.
Október vége felé ellepik az internetet a “Magyarországon nincs Halloween”, “Én a Mindenszenteket ünneplem ”posztok, a boltokban viszont egyre több a töklámpás, jelmez és egyéb kiegészítő a temetői díszek mellett. De vajon tényleg ennyire messze vannak egymástól ezek az ünnepek? Időben semmiképpen…..
A felgyorsult életmód és a mindennapi stressz miatt egyre többen próbálják ki a meditációt, az elmélyülést, amelynek egyik népszerű kelléke a füstölő. Az ember évezredek óta éget leveleket, gyógynövényeket különböző vallásos szertartások során. Ennek két fő oka van: az egyik a hiedelem, amely…..
Anyaúristen Szemét ügy 2018.05.07 12:45:04
Április közepén érkezett a hír, hogy közel száz településen, köztük Fóton is elmarad a lomtalanítás, ugyanis az ezzel megbízott Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. autói annyira rossz állapotban vannak, hogy ezt a plusz megterhelést már nem bírnák el. Sajnos, ahogy az várható volt, az illegálisan…..
Anyaúristen Bezárva a babával 2018.01.08 14:25:10
  Ma szóba került a baba-mama klubban, hogy ki hány éve van otthon a gyerkőccel és hogy egy idő után mennyire hiányoznak a felnőtt dolgok. Én a magam három és fél évével az élbolyba tartozok és bevallom őszintén, voltak olyan időszakok, amikor szívem szerint visítottam volna, mint a vett malac a…..
Az, hogy a magyar társadalom mennyire bababarát, jó kérdés. Ezt mutatja annak a kismamának a története is, akinek nem tetszett, hogy a frissen felújított, szigetszentmiklósi kormányablak baba-mama szobája a gyakorlatban egy mozgássérült WC-ben kialakított takarítószer raktárként is működő…..
Anyaúristen A folsav dícsérete 2017.06.22 11:52:59
Fáradt vagy? Lehangolt? Úgy érzed a memóriád elvitte a cica? Nem biztos, hogy baby blues.   Szülés után egy újszülött mellett természetes, hogy a kismama fáradt és ebből kifolyólag szétszórt, a hormonok hullámzásának köszönhetően pedig a hangulata is változó. A baby blues, más néven gyermekágyi…..
Zalán 2015 januárjában császárral született farfekvés miatt. Kolosról elég hamar kiderült, hogy befordult, és ezen a pozíción a későbbiekben sem változtatott. Megkérdeztem az orvosomat, hogy őt megpróbálhatom-e természetes úton megszülni. A doki teljesen pozitívan állt a dologhoz, azt mondta fiatal…..
Anyaúristen Mi kell a nőnek? 2017.05.26 16:42:53
Szóval, van ez a Németh Szilárd. Ott áll a pulpituson és egyszer csak kiesik a száján, hogy „Azé a világ, aki teleszüli”.   Szilárd, most elárulom, mi kellett ahhoz, hogy ha nem is a világot, de ezt a két szoba összkomfortot teleszüljem.   Először is nyilván meg kellett találnom a megfelelő…..
A fiam hasfájós. Volt. Szerencsére. De nem volt könnyű kitalálni, mi okozza a bajt.   Ezelőtt három héttel megszületett Kolos, a kórházban még ő volt az egyik legnyugodtabb baba. Aztán hazajöttünk, és egyhetes kora után kezdődtek a bajok. Nagyon sokszor felkelt, felsírt álmában, az alvással…..
Anyaúristen 2017.05.24 12:33:01
@szsuzsanna: te jó ég! Hánytak is? Abbahagytam azonnal, nem ér annyit az egész
Anyaúristen 2017.05.25 18:36:24
@szsuzsanna: köszönöm
Anyaúristen 2017.05.26 07:03:50
@szsuzsanna: lemaradt, hogy nyugodtan 'kalandozz el', elég sok dologban egyet értünk.
Anyaúristen Szívják a vérem 2017.04.05 14:38:09
Előre le szeretném szögezni, hogy a poszt célja nem a vádaskodás, hanem a figyelemfelhívás.   Időpontot szerettem volna kérni telefonon a harmadik trimeszteres vérvételhez, hát tárcsáztam a fóti SZTK telefonszámát. Ezt sem először, már múlt héten is tettem rá kísérletet, mert tudtam, hogy nem…..
Anyaúristen Út az otthonka felé 2017.03.04 08:39:58
Mielőtt az ember gyermeket vállal, van egy határozott elképzelése arról, mit hogyan fog csinálni. Én biztos voltam benne, hogy nem fogok smink nélkül, kócosan, melegítőben kódorogni. Egy sminket feldobni tíz perc, felöltözni sem sokkal több, a celebek is mind képesek rá, nekem is menni fog, nem? Hát…..
„A hülyék olyanok, mint a kilométerkő: minél messzebbre mész, annál többel találkozol.”     A várandósság alapvetően csodálatos dolog, ám rengeteg kérdés, kétely is felmerül az emberben, főleg ha az első babáját várja. Erre tud rátenni még egy (két, sok) lapáttal azon emberek tömkelege, akik…..
Anyaúristen 2017.02.08 21:48:00
@violetvoros: legalább elolvastad a bejegyzést
Anyaúristen Tiltsuk be! 2017.01.27 09:02:54
Nemrég olvastam az interneten, hogy a cigarettás dobozokban az eddigi tizenkilenc szál helyett újra húsz darab lesz majd. Ez önmagában lehet jó hír, rossz hír, vagy semleges, de a hír alatti komment cunami felkeltette a figyelmemet.   Korra, nemre, társadalmi pozícióra való tekintet nélkül folyt a…..