Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eeepunk

0 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jobbik úgy látszik mindenáron be akarja bizonyítani, hogy valóban egy náci párt: a múlt héten egy heveny tiszaeszlározással csaptak bele a lecsóba, most pedig nemes egyszerűséggel megbüntetnék a melegeket, ha élni kívánnának a szólás- és a gyülekezés jogával, mert az…..
  „Nyerni szeles napon duplán kellemes. Légy bátor, de ne túl bátor!” (Gregersen Hugó)     Hát nem gyönyörű ez a fotó (via kékszalag2011.com)? A békés Balaton azonban pillanatok alatt meg tud vadulni: viharos szél csapott le a múlt héten rendezett,…..
eeepunk 2011.07.25 15:48:45
@jan: Segítek, lehet olcsóbban is vitorlázni. Ha megnézed: www.sailing.hu/adok_veszek/ látod, hogy lehet millió forint alatt is hajót venni, jóval alatta is. Veszel hozzá (kb 20e forint) egyesületi tagságot, tárolási lehetőséget - ha esetleg fordítasz rá energiát, akkor ezt is olcsón is megúszhatod, ha viszed a hajót tréleren, akkor egész olcsón. Nyilván a felső határ a csillagos ég, de megnyugtatlak, az nem a magyar vitorlázók pénztárcájára van szabva.

Igen, ingyen nincs vitorlázás itthon se, minimálbérből pláne nem, de ha van vízközeli kötődésed és rákattansz, akkor megoldható relatív olcsón is.

Ettől még ott a felső tízezer is, de kibaszott sok lelkes, jóval szerényebb anyagi lehetőségű ember is vitorlázik a Balcsin, akik maguk tákoltak, építettek hajókat igen alacsony büdzséből, hosszú, hosszú éveken át a kerti sufniban.
  Amíg mi két kósza gótikus templom korhű felújításának örvendünk, addig a határ keleti oldalán már igazán kortárs gesztusra készül az egyház, a politika és az üzleti élet: ortodox óriáskatedrális épül Bukarestben, plázával, luxuslakásokkal, kilátóval…..
eeepunk 2011.06.24 10:01:58
Hát ha ennyire vegyes lesz a funkció, akkor még lehet a külsőn is alakítanak kicsit 'eklektikus' stílusban:

blogol.hu/pikz/Redchilli/roma3.JPG

És egy jó nagy merdzsójel is kerülhetne az Anyafarkas nyakába képviselve a nemzet kultúrájának sokszínűségét.
Először barátunk Twitterén láttuk, onnan eljutottunk a forráshoz – a Bors tehát azt írja, hogy Brad Pittékkel lesz teljes az idei balatoni év. Augusztusban jönnek, villát bérelnek Tihanyban, forgatnak.Ha igaz a hír, természetesen. Amikor úgy vezetik fel a cikket, hogy…..
eeepunk 2011.06.21 23:09:21
Azt írja az újság, hogy majd a szélerőművek fogják odébbtolni a világvégét. A Balaton-parton legalábbis.  A Magyar Nemzet Online szerint egyre több saját és uniós forrást terveznek felhasználni vízparti önkormányzatok arra, hogy szélerőműveket üzemeljenek be a…..
Indoklás nélkül, azonnali hatállyal menesztették Czoma Lászlót, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Nonprofit Kft. igazgatóját. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. döntése állítólag Manninger Jenő, a zalai közgyűlés elnökének kezdeményezésére született meg. AZ elmúlt…..
eeepunk 2011.06.02 09:45:05
Itt egy kis videó (monitormagazin.hu/video/valtozas-a-keszthelyi-helikon-kastely-elen---video) arról, ahogy az új igazgató látja a dolgokat és van benne igazság. Szvsz azt nehéz megítélni objektíven, hogy sok vagy kevés, ami 27 év alatt történt. Személy szerint hiányolom, hogy a Pál utca túloldalából nem lett park, hogy a kastélykert járófelülete hányás (kivéve ahol kavics), az Amazon egy ponyvával a homlokzatán éktelenkedik és a kastély nyílászárói ma már az enyészeté. Ettől függetlenül az összlátvány még ma is pazar és az új épület is faszaságos.
Vagy egy hete volt egy beszámolónk a gyenesdiási halpiacról, áttételesen a balatoni halfajok védelméről, mindezt természetesen a jöttment busa ellenében. Az eddigi legjobb (és legtanulságosabb!) vita alakult ki a kommentsorban – mindenki egyetértett abban, hogy a teljes…..
  „»HULLÁMZÓ BALATON TETEJÉN…«. A PÁRATLAN SZÉPSÉGŰ MAGYAR TENGEREN –MELYNEK SZEZONJA AZ IDÉN OLY KITŰNŐNEK ÍGÉRKEZIK – A MELEG TAVASZI NAPOK BEKÖSZÖNTÉSÉVEL MEGINDULT AZ ÉLET.” – ezzel az inzerttel kezdődik 1935…..
Ebben a faluban (Kőröshegy) eltöltvén az éjt, másnap korán, feltett szándékunk szerint elindultunk a réhhez, hogy a Balatonon, ezen a kis Magyar Tengeren idején átevezvén, Tihanyt megvizsgálhassuk. Egy fertály óra múlva a réhnél voltunk, ahol is már több emberek és kocsik…..
  Egy lépcső és egy ajtó. Ennyi maradt a gyenesdiási Anita Panzióból, aminek nálam helye volt a Balaton legjobb éttermei között. Az épület a gyenesi erdőtűz másnapján kapott lángra és égett porig.   Amióta az eszemet tudom, a strand felé vezető utam egyik…..
Vorstag, grossfall, spifall, vantni, topholler fockroller, cunningham, gross schott, alba, achter, dirk, genakker és a többiek. Nem a holland válogatottat soroltuk fel, hanem a vitorlás különböző kisebb és nagyobb alkatrészeit, amit jó esetben bevágnak az ember fejébe a nem is…..
eeepunk 2011.05.13 15:36:43
@TuRuL_2k2: Hol vitorlázol, ha vitorlázol? És milyen hajókon sikerült eddig? Nem nagy ügy ez a kötélzet dolog sem, csak végig kell nézni, hogy mi hova fut :) Illetve végiggondolni, hogy ha csinálsz valamit, akkor nem törik-e valami!?
eeepunk 2011.05.16 16:15:26
@TuRuL_2k2: Ha már toltad kishajóval és naggyal is, akkor tuti rutinos vagy. Amúgy meg itt a nyár, gyanítom lesz szél idén is! A köteleket meg majd kikérdezem itt a blogon :D
Asztamindenit, mit találtam! A Festetics György herceg temetéséről készült felvétel 70 éves, keszthelyieknek nagyon-nagyon kötelező.  A nemes halottról pedig bővebben itt...
  Talán észrevették már: nekünk is vannak celebjeink. Onnan lehet felismerni őket, hogy lázasan pakoljuk őket véleményszemlénkbe, hiszen azt szeretnénk, ha az Üzenet nem rekedne meg a mi szintünkön. Olyan közszereplőkről van szó, akik megszólalásaikkal különösen…..
Játszani jó, pénzt nyerni pláne, ha a kettőt vegyíti az ember, megkapja a televíziózás egyik legrégebben létező és egyben legegyszerűbb műfaját, a tévévetélkedőt. A Tv2 40 milliós játszma című műsorának kitalálói ráadásul az eddig sem túl bonyolult műfaj drasztikus…..
Yacht Life Fabicikli 2010.11.25 18:40:00
Fából vaskarika nehezebben, de bringa igenis készül. Aki hajóban, bútorban is jobban kedveli a nemes fát, annak nem lehet kétséges a választás.Pláne, hogy a Renovo úgy hirdeti a bringáit, hogy az igazi szépségük abban rejlik, ahogyan mennek - a kinézet csak a ráadás.Miért jó a…..
  Megszülettek önkormányzati totónk eredményei, benne legalább egy igazi totógyilkos eredménnyel (X Vácott). Sajnos több izgalmas küzdelem, így például Esztergom, Pesterzsébet, Újbuda és Újpest is kimaradt tippsorunkból - nem férhetett bele minden a…..
Ha jobban meggondolom Kanye West teljes egészében elrettentő példa, de most a képen is látható, hogy mi a bajom vele. Az énekes a King Tut kiállítást látogatta meg New Yorkban és arra gondolt, hogy e jeles alkalomra a legmegfelelőbb kiegészítő a szarkofághoz passzoló gigantikus…..
  Bár a Facebookon már 2600+6500 ember csatlakozott az ügyhöz, nagyon gyér érdeklődés mellett, gyakorlatilag röpke húsz perc alatt zavarták le az erzsébetvárosi csendrendelet elleni csütörtöki tiltakozást a szóban forgó önkormányzat épülete előtt. Jó, ha hatvanan…..
eeepunk 2010.06.25 11:33:30
@Téglagyári Megálló: Ezért voltak ilyen kevesen. Nem rendszeresen. Csak nagy a nép, mindig mások lumpolnak :)
Hajónapló Vasárnap. 2010.06.13 09:32:00
Tegnap jól kibútorszállította magát az autóval a lányom, este még padlócsempézett egy adagot, aztán visszahozta a, meghatározása szerint "ízirájder" VW-t. Hát igen 30 éves a járgány, de nekem ennél a hat éve száztízezerért vett autónál (na jó azóta…..
  Ahogy arról percről percre rovatunkban Bukovics és Szelli kollegákkal tudósítottunk, szerdán Trianon-konferenciát rendezett a Magyar Demokratikus Charta. Ott helyben csak szöveges beszámolóra futotta, de mostanra elkészült az audiovizuális élménybeszámoló is.   Maguk…..
Hiszen: ha elromlik valami, meg tudják csinálni, és abból, ahogy a villanyszerelőként végzett Zagyva (milyen olcsó lenne poénkodni a nevével, pedig) Gyula ezzel a "Majd a folyosón megbeszéljük!"-kel felidézte az old school, belemenős-bunyós skinhead kocsmák alacsony, ám…..
eeepunk 2010.05.19 14:31:49
  A parlament alakuló üléséről tudósítottunk pénteken, annak minden izgalmával. A nap hőse nálunk azonban nem a mellényes performanszát elég bénán kivitelező Vona Gábor, nem a one-man-show-t toló korelnök és nem is az Országgyűlés épületével velünk együtt…..
eeepunk 2010.05.17 12:22:06
eeepunk 2010.05.17 15:23:25
@vero: Köszönöm, okosabb lettem megint :)
  A Mandinernek adott interjújában meglehetősen karcos véleményt fogalmazott meg Horváth Csaba BKV-s elképzeléseiről Szanyi Tibor („Nem tudok Horváth Csaba jó híréről szebbet mondani, mint azt, hogy vállalhatatlan.”). Álláspontja azóta sem változott, így az…..
  Ma délután az MSZP sokáig talán utolsó izgalmasnak ígérkező lakossági fórumán vettünk részt, Gyurcsány Ferenccel, Simon Gáborral és Arató Gergellyel együtt. Maga a pártrendezvény azon kívül, hogy a bejáratnál Narancsvidéket osztogattak, sajnos nem sok izgalmat…..
  A választásokban az a jó, hogy ilyenkor átadnak, megnyitnak, felavatnak egy csomó dolgot. Van, amit nem is egyszer: a Belváros Új Főutcájának például, ha jól számoljuk, ma volt a 15. átadó ünnepsége az elmúlt két hétben. Amúgy a Főutca nagyon fasza, az egyik…..