Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M illumino d immenso

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Päivi Räsänen egy Bibliával a kezében lépett a tárgyalóterembe. Gondolta volna bárki is az elmúlt kétezer esztendőben, hogy ez egyszer majd provokatív cselekedetnek számít Európában? Január végén indult a finn exbelügyminiszter ügyének tárgyalása. A bűne főbenjáró, rút és iszonyatos: 2019-ben…..
M illumino d immenso 2022.02.08 23:16:19
@alöksz róz: "a keresztény etika létezése elfogadhatatlan és nem mondhatja meg a keresztény, mint tekint bűnnek."

Mi mást tehetne, ha az etikája szerint ez AZ?
Mivel nincs politikai hatalma, még lehetősége sincs arra, hogy emiatt bármiféle 'büntetéssel' fenyegesse a társadalom többi tagját, akik másként gondolják ezt.
Sőt, még a saját vallási közösségének tagjaival szemben sincs emmiféle hatalma, elmondhatja, és ennyi.
A liberális etika - aminek a létezésének az alapja is kérdőjeles) - viszont jelenleg igen nagy politikai hatalommal bír, és azzal él és vissza is él bármikor.
Hadd ne kelljen meghivatkozni épp napjaink eseteit, de az eddig istenített Whoopi Goldberg 'a holokauszt nem faji megkülönböztetésen alapult, hanem emberek egymással szembeni embertelensége volt.' amúgy téves véleményéért máris büntibe került. Más egyszerű halandó már börtönben ülne emiatt ... És még azt a kérdést sem tehetné fel, hogy akkor azok akik nem faji alapon kerültek a koncentrációs táborokba, akkor az ő elpusztításuk mi volt? Együtt haltak meg zsidók és nem zsidók is ...

Liberális 'etika' nincs, ahogy ma valódi liberalizmus se, legfeljebb nyomokban ...
M illumino d immenso 2022.02.09 08:22:39
@G. Nagy László: "Nem értek egyet. Liberális szempontból a felnőtt, cselekvőképes emberek önkéntes interakciói élveznek teljes szabadságot. Gyerek és kecske kilőve. "

Két dologról van szó, szerintem.
A 'szabadsága' a szexuális cselekvés bármely formájára meg van az embernek.
A mindenkori 'jog' az, ami korlátokat állíthat abban az értelemben, hogy a mindenkori politikai hatalom mely gyakorlatot szankcionál.
DE az, hogy a szabad állampolgár mit gondolhat, miképpen vélekedik erről, azt diktatúrákban szokás jogi eszközökkel szankcionálni.
És a mai (progresszív) liberalizmus ezt teszi. A jog eszközével BÜNTET, ha valaki nem úgy gondolkodik, mint amit a p. liberalizmus helyesnek, elfogadhatónak tart.
Ez az abszurd.

PS: Szerinted ki állapíthatja meg, hogy egy deréktól lefelé megbénult (vagy épp nyaktól lefelé teljesen mozgásképtelen, azaz cselekvőképtelen nő, hogy egy abszolút konkrét, valóságos példát hozzak rá) szexelhet-e, hogy egy súlyosan értelmi fogyatékos pár ( ismét gyakorlatból, az életből vett példa) teheti-e ezt büntetlenül?
Kecskével azért nem, mert a kecske nem cselekvőképes?
Felnőtt családtaggal miért is nem? Mire hivatkozva, mi alapján bünteti ezt a liberális jog? De komolyan kérdem.
M illumino d immenso 2022.02.09 08:42:44
@G. Nagy László: "Természetesen van, és nagyjából megegyezik a jézusi etikával. "

Jézus semmiféle 'etikát' nem alkotott, egészen másról szólt a projektje. Talán lehet azt mondani, a mózesi 'Tizparancsolat' korabeli teológusairól, írástudó-írásmagyarázó vallási elöljáróinak tevékenységéről mondott nagyon szigorú 'ítéletet':

"„Nem olvastátok soha az írásokban: „A kő, melyet az építők elvetettek, mégis szegletkővé lett, az Úr tette azzá, és szemünkben csodálatos ez!” Ezért mondom nektek: Az Isten országát elveszik tőletek, és olyan népnek adják, amely majd megtermi annak gyümölcsét.”
De természetesen a tanításaiból következően egy máig ható érvényes etika formálható ki.
Csak ugye a formálást végző mindenkori 'irástudók' felelőssége, hogy mi kerül be, mi kerül kia abba az etikába. Nem könnyű, belátom.
    Immáron jó ideje megy a találgatás, lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, vagy sem; kell-e egyáltalán, vagy totál felesleges; emeli-e egyik vagy másik oldal népszerűségét, avagy inkább rontja az esélyeket. Bevallom: a magam részéről vitapárti vagyok. Egyszerűen azért, mert ez egy kiváló…..
M illumino d immenso 2022.01.31 23:41:43
@G. Nagy László: Márky úr szerint Orbán egy gazember, egy tolvaj, Mo. történelmének legkorruptabb rendszerét hozta létre, és még rablógyilkolta is a nyugdíjaskorúakat.
Márky úr sokkal nagyobb katolikus mint az Orbán (aki reformátyus), a patyolattiszta miniszterelnök-jelölt, aki leváltotta már a mostani ellenzéket is.
Érthetetlen, egy ilyen derék ember miért mocskolná be magát egy hozzá méltatlan vitával egy 'olyan' alakkal, mint Orbán.
Egy szókimondó ateista megosztotta a világgal, hogy mi is az, ami szerinte nincs velünk rendben, és azt kell, hogy mondjam, tökéletesen igaza van. Csak nem abban, amiben gondolja. Megosztás   Az ő véleménye - ami egy blog egyik bejegyzése alá írt kommentként indult, majd ugyanott külön poszt lett…..
M illumino d immenso 2022.01.26 08:39:55
@Mira Viso: "Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok"

Az Ószövetségben Mózes megkapta Isten konkrét parancsolatait -aminek ugye nagyobbik része az emberek egymáshoz való viszonyát, kapcsolatát terelgette volna.
SEHOL egy utalás égő/élő/étel/... áldozat kívánalmára.
Hogy a korabeli viszonyokra miképpen adaptálta ezt Mózes később, annak nyilván okai vannak.
De a Tízparancsolatban se áldozathozatal, se büntetés, se rettegnivaló nincs.
Hogy az isteni parancsolatok megcsúfolása már annak kézhez vételekor elkezdődött, azt az aranyborjú története is jól példázza.
Ugye a zúgolódó tömeg Áron első főpap vezetésével készítette azt, és amikor Mózes visszatért, felháborodásában legyilkoltatta őket - Áron, aki vezette a borjúkészítést maradt ugye főpap.
"Utána azt mondta Mózes: Most avattátok fel magatokat az Úrnak, mivel fiatokat és testvéreteket sem kíméltétek. Áldás száll ma rátok. "

Nem, nem önvédelemből, bosszúból ölve.
Kőtáblával a kezében, rajta a 'Ne ölj!' isteni parancsolattal, szállt az áldás ...

Hogy az akkori zsidó nép (Isten kiválasztott népe!) történelme során vallási vezetői miképpen interpretálták a Tízparancsolatot, hogy többszáz roppant fontos szabállyal regulázták a népet, amit aztán a vallásos nép mindenféle furfanggal igyekezett megkerülni, hogy az Egyetlen Örökkévalót miképpen akarták megtartani maguknak, kirekesztve minden más népet ebből - magyarul hogyan űztek csúfot a Tízparancsolattal kinyilvánított eredeti isteni szándékkal - hogy még a nekik küldött Szabadítót sem fogadták be, azt világosan megmutatta Jézus története.

Mintha Istennek elege lett volna a projekt mérsékelt sikerével:
"Ezért mondom nektek, hogy elveszik tőletek az Isten országát, s olyan nép kapja meg, amely megtermi gyümölcsét" "

Jézus semmiféle acélszegecses korbácsot nem vett a kezébe, és nem is ígért senkinek. Érdem szerint meg semmiképp. A 'keresztény fundamentalizmus' még nem tudott elszakadni az ószövetség világától, annak terminusaitól, de még a (katolikus) liturgia szövegében sem. Amiben újra és újra mi magunk áldoznánk fel Jézust, és kérjük Istent, hogy fogadja el tőlünk ezt az élő és szent áldozatot ...
Amikor Jézus az utolsó vacsorán történtekre utalva ezt hagyta ránk:
" ezt cselekedjétek az én emlékezetemre "
Talán mégis érdemes lenne megfontolni, milyen istenképet farigcsálunk magunknak, hogy az vonzó legyen az utánunk jövők számára...
M illumino d immenso 2022.01.26 08:55:13
@bordon: "Jézus, ha élt is, valószínűleg egy habzószájú, világvégét hirdető prédikátor volt, amilyenből akkoriban elég sok kóborolt Júdeában. "

Talán el kéne döntened: most akkor élt Jézus, azaz valóságos személy volt, vagy csak kitalált.
Aztán lehet értelme reagálni a kommentedre.
üdv!
M illumino d immenso 2022.01.26 10:06:32
@TanBá: elég 'tudományos' tény ismert arra, hogy Jézus valóban élt, valóban abban a korban. Hogy ismerte az akkori zsidó nép legnagyobb tiszteletben tartott könyvét, hogy életében tanítványok vették körül, hogy a római megszállás alatt végül kivégezték, tanítványai magára hagyták.
Aztán valami történt.
Aztán egy farizeusnak nevelt zsidó férfivel - aki rabbi tanítványa volt, keményen üldözte a korai keresztényeket - is történt valami...
Aztán sokan másokkal szintúgy...
Ki érti ezt?
    Ez az a frázis, mely mindig brutálisan kiakaszt. Amitől még ennél is jobban bepöccenek, az az, amikor a beszélgetőtársak, kommentelők, vagy akár fajsúlyos prédikátorok meggyőződéssel hangoztatják, hogy ez már csak így van; nincs mit tenni, ez a világ rendje. A szenvedély elillan, s örüljünk,…..
M illumino d immenso 2020.09.26 09:09:07
@G. Nagy László: OK.
Tehát vannak a tisztahitű 'szocialisták', akik szerint a magas szintű kollektivizálás, a tiszta kommunizmus lenne a ma ismert világok legjobbika a kizsákmányoló, embertelen kapitalizmus helyett de a létező szocializmus sajnos hibákat követett el, ezért nem sikerült átlépnünk a legfejlettebbe.

És vannat a tisztahitű kapitalizmushívők, akik a legfejletteb gazdasági-társadalmi rendszerben, a tiszta formájában megvalósuló tökéletes kapitalizmusban, annak tökélete poltitikai rendszerében a liberális demokráciában hisznek.
( És akkor ott vége is a történelemnek. Vagy nem, de ez most mindegy.)
De sajnos az egész nyugat is még csak átmenőben van a szocalizmusból a kapitalizmusba, kicsit ugyan már kapitalizmus, csak még nincs teljesen kifejlődve.
Vagy valami ilyesmi.

Ja.

Hozod a Soros lobbitevékénységét, ami szerinted épp a tiszta kapitalizmus megvalósulását hátráltatja. Meg az állami beavatkozások.

Azért csak fuss neki mégegyszer:
Soros úr a szentként tisztelt magánvagyonával a tiszta kapitalizmus immannens törvényszerűsége szerint kíván gazdálkodni.
MAGA a megvalósulóban lévő tiszta kapitalizmus élő példája.

Soros úr és a tiszta kapitalizmus pontosan tudja, mi lenne a jó minden embernek, csak ezek a fejletlenek nem akarják felismerni.
Mert sajnos némely államok még nem állnak készen befogadni ezt a tiszta kapitalizmust, és mindenfélét kitalálnak, hogy késleltessék a beteljesülését.

Te a kapitalizmus fejlettségének fokmérőjének a GDP-t, mint egy szakrális szobrot teszed meg, mintha az bármit is mondana arról, hogy amúgy mire ez az egész.

Dr. Béndek Péter Igazi Konzervatív Forradalmár már évek óta tolja a tisztán meritokratikus kapitalizmusvallását, saját számításai szerint már öten-hatan is lehetnek ;-)
Vele biztosan jól kijönnél :)

"van bármiféle konkrét elképzelésed a helyes/optimális gazdasági szerkezet kapcsán?"

Én még csak ott tartok, hogy talán azt kellene előbb tisztázni: mire legyen optimalizálva a gazdaság?
Mi legyen a prioritási sorrend?
Profit, hatékonyság, mennyiségi növekedés, minőségi változás, életmód, a közösség létének biztosítása, ....

De természetesen ez legalább akkora utópia, mint a tiszta kommunizmus/kapitalizmus naív hitében bízva várni arra, hogy egyszer majd eljő az emberiség kánaánja ha végre beteljesedik a tiszta akármelyik.

Van a Valóság. Most. Ez adja a kereteket, mégpedig a globális kereteket.
Egy racionálisan gondolkodó mai politikus ezek között a keretek között kénytelen 'optimalizálni', szerintem ma ezt egészen jól csinálják nálunk.
M illumino d immenso 2020.09.27 00:18:57
@G. Nagy László: 'Ez - remélem - tiszta cinizmus. '
Reméle nem a kommentemre, hanem a létező emberarcú szocializmusra érted a cinizmust, mert az tényleg AZ volt.
De Ők hittek benne!
Te meg a tiszta szabadelvű kapitalizmusban hiszel ezek szerint, ami szintén joggal nevezhető cinizmusnak, a kapitalizmus (jelenlegi?) legfejlettebb formája: a 'liberális demokrácia' még abból is csúfot űz, amit a 'szocializmus' békén hagyott, sőt szemérmesen ugyan, de támogatott is a saját jól felfogott érdekében.

De lányos zavarodban még most is maszatolsz abban: kapitalizmusba élünk, vagy mifenében?
Szerinted ma nem, nem kapitalizmus van (idézzelek megint?), majd emígyen beszélsz megint mellé:
"Az utóbbi ötven év pont arról szól, hogy a (nem tisztán, de erősen) kapitalista országok is elindultak a szocialista irányba. "

Én útálom a nyelvtannáci metodológiát, de ha valaki kapitalista ország volt, de elindult a szocializmus irányába- de még nem ért oda - AKKOR most a senkiföldjén bandukol???
Lécci ne marháskodj már, annál azért lomolyabb posztokat írtál!

Dehonesztálod Soros urat, mint aki nem abban a kapitalizmusban lett volna az, ami - még mielőtt azok a kapitalista országok elindultak volna a szocializmus irányába.
DE, Soros úr a modern kapitalizmus kiemelkedő alakja, benne manifesztálódik a létező kapitalizmus valódi (de még mindíg nem a legrosszabb!!) ábrázata.

Értem én, hogy egy fundamentalista tiszta szocializmus/tiszta kapitalizmushívő (ergo ahol az egyetlen lehetséges társadalmi rendszer: a kommunizmus/liberális demokrácia), ha valóban hisz benne, akkor soha nem fogja elhagyni a hitét, ami egészen addig tiszteletre méltó, amíg a politikai hatalmat megszerezvén a saját képmására nem kezdi alakítani a sokszínű világot.

Nem tudom, most sírjak vagy röhögjek, valami egészen hihetetlen naív elképzelésed lehet a 'tiszta kapitalizmusról':

"Soros minden fillérje, amit piaci alapon szerzett: szent. Soros minden fillérje és befolyása, amit a politikusok megvesztegetésével nyer: átok. "

Soros úr hisz a liberális demokráciában (a tiszta kapitalizmusban), és nem korrumpál senkit, csak támogatja azokat, akik vele együtt hisznek egy szép új világ létrehozásában, amit Te mocsárnak nevezel - és ebben messzemenőkig egyetértünk.

Csak Te abban hiszel, hogy majd ezt a mocsarat az aranybányászok jól lecsapolják, és a szentül szerzett pénzecskéjüket ezentúl nem a svájci bankokban tüntetik el, emígyen segítve a Tiszta Kapitalizmus megvalósulását.

"Messze Orbán a legjobb alternatíva a jelenlegi felhozatalból. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lehetne ezerszer jobban működtetni az országot."

Abszolút egyetértünk, de nem ez volt a polémiánk lényege.
Ahogy a posztod sem arról szólt, a randa mai kapitalizmus (alias liberális demokrácia) mért rossz, hogyan kellene a tiszta kapitalizmus útjára terelni Merkelt, hanem
idézlek:

"A miniszterelnök cikke ezúttal a liberalizmus eszméjét, vagyis a józanságot, a normalitást, a felnőttséget, az önmagunkért vállalt felelősség iskoláját támadja, miközben a lényeges kérdésekben maga is a szabadelvű álláspontot képviseli. Ez a buta agymosás csak arra jó, hogy akinek eleddig nem voltak önálló gondolatai, annak eztán se legyenek. Alig hiszem, hogy ez lenne a társadalmi felemelkedés útja."

Természetesen Orbán egyáltalán nem a 'liberalizmus eszméjét' támadta, hanem azt a csúfságot, amivé tették.
De felesleges lenne ezt újból elragoznom...

Mi más lett volna ez Tőled, mint a feltétlen imádata a mai liberalizmus eszméjének, amit kommentedben figyelmetlenségből emígyen nevezel: 'A jelenlegi mocsár aranybánya a Soros-féléknek.'

Szerintem nem csak szavazáskor kellene döntened: kivel vagy: a mocsárral?
M illumino d immenso 2020.09.27 09:02:29
@G. Nagy László: Elnézésedet kérem, ha mindösszesen személyes bosszantást tudtál belelátni kommentjeimbe. Igyekszem a továbbiakban megóvni Téged ezektől.

""Soros úr hisz a liberális demokráciában (a tiszta kapitalizmusban), és nem korrumpál senkit"

Vicces. Az EU vezetésének nagy része a kezéből eszik."

:) )

Ez most komoly? Mert viccnek elég durva lenne;-)
És kösz a kommentjeidet, és a lehetőséget!
üdv!
  Eric Berne Emberi játszmák c. műve - annak ellenére, hogy a szerző eredetileg terápiás szakembereknek szánta - széles körben ismert, mi több, minden idők egyik legnépszerűbb pszichológiai tárgyú munkája. Ez a zseniális könyv pazarul bemutatja, hogy tudattalanul folytatott beteges játszmáinkkal…..
M illumino d immenso 2020.09.25 01:39:55
@G. Nagy László: "Nem az egész embert operálja, csak valamely kisebb-nagyobb alkatrészét."
Köszi. Sokat elmond a szemléletedről.
Tán a Csókaival kéne egyszer beszélned, tudod aki a pakisztáni ikreket is operálta ...
üdv!

***
- Mi az hogy 'beteg folyamat'?
- Attól, hogy te Felnőtt 'üzemmódra' váltasz, nem fog (jól) véget érni a játszma, ha a másikból nem a Felnőtt reagál ... Mert még nem tart ott...
Párhuzamos, meg keresztezett tranzakciók ...

De természetesen a Felnőtt-Felnőtt tranzakció az ami kívánatos lenne.
Konfliktus feloldásánál mindenképp.
De még egy egyszerű blogposzton se nagyon megy sokszor:)
The Milkman Micsoda kilátás ! 2020.09.18 18:45:12
Csatlakozom Hosszú Katinkához, aki a miniszterelnökünk munkahelyének erkélyéről csodálkozott rá a panorámára. Igen, onnan mindent másként lát az ember. Már aki eljut oda. De a kormányfő is elszólta magát, amikor a következő hónapokról beszélt a rádióban: " Nem lesz jó hangulatú őszünk.." Köszönöm…..
Mindkét fél bizalmatlan, még ha az amerikai elnök optimistának is mutatta magát. Semmit nem adtunk. Azt kapták, hogy találkozhattak velünk – jelentette ki Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke újságírói kérdésre válaszolva június 12-én, Szingapúrban, az észak-koreai vezetővel, Kim…..
M illumino d immenso 2018.06.12 23:41:10
@Kabai Domokos Lajos:
" Alighanem mindkét fél részéről erős a bizalmatlanság, még ha az amerikai elnök optimistának is láttatta önmagát.

A bizalmatlanság egyik jele:"

Az ÖN bizalmatlanságának jele, maradjunk ennyiben.

De ezen nem is csodálkozik már a mezei kommer.

Aki rabja a fixációinak, az hogyan lenne képes másként látni a világot.

A lesajnált, ócsárolt, ostobának, primitívnek mondott Trumpot ( igen, bizony a celebvilágtól elkezdve a kikezdhetetlen politikai tekintély, RD Niro -ig) az önjelölt megmondóemberekig nagyjából így festették le, nem tartották semmire, aztán hirtelen világpolitikát csinált.

1., nem halandzsázott világbékéről,: első Amerika.
Azaz ne maszatoljunk tovább, mindenki erre törekszik, csak a liberális maszlaggal akarná ezt minden ország elfedni Merkeltől Makaróniig.

2. A már régi döntés ügyében szintén nem maszatolt tovább: Izrael fővárosa akkor tényleg legyen is Jeruzsálem.
A palesztinok meg döntsék el: akarnak-e végre békében élni, vagy folytatják az értelmetlen intifádát.
Még akkor is, ha amúgy a szimpátiánk valahol mégis csak a hontalan palesztinok mellett van.

3. Zseniális kommunikációval ( a szerző által is vizionált esetleges atomháborúval szemben) az utolsó kommunista, a világra némi valószínűséggel mégis csak veszélyt jelentő atomhatalommal barátságosan megegyezett, és ezzel az eddig még soha nem remélt távol-keleti háborús hisztériát remélhetőleg végre abbahagyhatják. Bár még a japánok azért küzdenek, nehogy már elvegyék tőlük a félelemkeltés játékszerét.

"A határhoz közeli víztározók gátjainak felrobbantásával hatalmas pusztítást lenne képes előidézni Dél-Koreában.#"

Ja.
Lenne képes.
Putyin is lenne képes brutális pusztításra.
De eszébe sincs.

Igaz, a rettegés joga megillet minden bloggert is :)
Valódi váltásra, akár a kapitalizmuson belül, csak egy rendszerkritikus ellenzék lehet képes. A mai bizonyosan nem ilyen. A válaszom a címben feltett kérdésre: a magyarországi parlamenti ellenzék azért hiteltelen, mert lényegét tekintve ugyanazt a rendszert képviseli, mint az általa bírált…..
M illumino d immenso 2018.06.10 02:13:08
@Kabai Domokos Lajos:
" Nézzük már meg, hogy milyen cégekkel kötött stratégiai megállapodást, vagyis kiknek ad extra támogatást, adókedvezményeket a kormány!"

KDL, ha a globális tőke megkerülhetetlen a mai kapitalizmusban, ha még nincs annyi hazai tulajdonban lévő 'nemzeti burzsoá' aki beruházásaival munkahelyeket tud létrehozni, akkor abszolút értelmes stratégia: ha te multi olyan beruházásokat hajtasz végre, amivel munkahelyeket hozol létre, ahol exportra (is) termelsz - ezzel a (megint csak: kikerülhetetlen gazdasági kényszer okán) globális kereskedelemben javítod az ország pozícióit ( lásd kereskedelmi mérleg javítása).
AKKOR egy ideig nem kell annyi adót fizetned.

EZT a támogatást nem az állam adja ténylegesen, hanem csak annyi történik, hogy nem veszi el az állam adó formájában.
Lemond az adó egy részéről, ami létre sem jönne, ha előzetesen nem mond le róla az állam, azaz 'támogatja' a multit.

Cserébe munkahelyeket nyer, ezen keresztül az ehhez kapcsolódó járulékok, adók azért befolynak az államkasszába.

Tényleg olyan bonyolult ez?
M illumino d immenso 2018.06.10 11:37:55
@Kabai Domokos Lajos:
"Ja, hogy ezzel - szokásához híven - azonnal áttette a témát egy másik síkra..? "
??
Hát így tényleg minimálisra csökkenhet az érvekre épülő vita.
Konkrétan idéztem posztjából egyik kommentjét:

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.06.09. 19:02:01
és konkrétan ezzel kapcsolatban fejtettem ki az Önétől eltérő egy lehetséges másik értelmezését.

Az egyébként eddig sem volt kérdéses (szerintem), hogy alapvetően a kapitalizmussal ( a kizsákmányolással) szemben nagyobb elutasítás van Önben, mint a jóval megengedőbben 'kritizált' létezett szocializmussal.

Idézem:
"minden igaznak bizonyult, amit a kapitalizmusról a Kádár-rendszerben rendszerben tanítottak, s amit Madách Imre: Az ember tragédiájának londoni színében erről mondott nekünk. Ez persze nem igazolhatja annak az előző rendszernek a fogyatékosságait, a torzulásait, még kevésbé a benne ügyködők bűneit. De hát éppen az lenne a feladat, hogy mindkét formációt meghaladjuk!"

Remélem jól értettem sorait: a fogyatékos szocializmusnak az ő torzulásait kellene csak meghaladni, a kapitalizmus ab ovo a kizsákmányolás miatt úgy rossz, ahogy van.
Szerintem sokan gondolhatják így, jó sok okuk meg is van rá. Talán ez is komoly érv lehetett a választókban a harmadik kétharmadban, O. mint a szocializmus restaurátoraként is jelen van a ballibbant médiában ;-)

Ön itt explicite a kapitalizmus meghaladásának (megdöntéséének??) szükségességét hirdeti meg.
Képzelje, ebben nagyon együtt érzek Önnel, meg még nagyon sokan mások. Én például a királyságot tartom az eddigi legjobb formációnak.
Csak azok a fránya torzulásai, fogyatékosságai ne lettek volna:)

Jó, legyen Konzervatív Forradalom, vagy valami más.
Döntsük meg, haladjuk meg a globális kapitalizmust!
Hajrá!

DE addig biza a meglévő keretek közt vagyunk kénytelen lokálisan élni, kőkeményen determináló gazdasági, politikai kényszerek között.

Önnek abszolút hiteltelen a mai kormányzat, hiteltelen az ellenzék, és egyébként fogalma sincs konkrétan mit kellene tenni.

No, hát ezért is maradhat még egy jó ideig ez a kurzus.
Orbánnak van egy víziója, van ehhez praktikus gazdaságpolitikája, van egy meglehetős támogatottsággal bíró társadalompolitikája un. 'munkaalapú társadalom', ahol fontosabb a mindenkinek munkalehetőséget biztosítani, bárki számára lehetővé tenni a továbbtanulás minden szintjét akinek erre képessége, inspirációja van, minthogy minden sokszorosan hátrányos helyzetű általános iskolából is saját döntése nyomán kimaradót egyetemi diplomára kényszeríteni.
Ön természetesen vélelmezheti ezt így is:

bekialtas.blog.hu/2018/06/09/miert_hiteltelen_az_ellenzek#c35341996

" Módszeresen szorítanak a társadalom peremére mind népesebb rétegeket azzal, hogy a jogi szabályozás révén lehetetlenné teszik a társadalom minden tagja számára az arányos, esélyteremtő részesedést a létrehozott javakból, szolgáltatásokból, s főleg a tudáskincsből."

Egyszerűen értelmezhetetlen ez a mondata.

A szabadság bizony azzal a hátránnyal is jár, hogy nem fog kényszeríteni senkit a kapitalizmus a tudáskincs birtoklására.

Hogy lehetne, sőt kell is az államnak ehhez segítséget nyújtania, abszolút egyetértek. De segíteni annak lehet, aki igényli és el is fogadja. Pont.
Hogy az államnak sosem lesz rá elég forrása, eszköze az ideális támogatási szinthez, attól még a meglévőket, már működöket ennyire radikálisan ignorálni ahogy Ön teszi, abszurd. Bullshit, mondhatnám, de akkor megint vastagon fog a radírja.

" Komolyan fontolgatom, hogy letiltom a kommentelési lehetőséget, mert már eléggé belefáradtam, hogy helybe menjek a pofonokért."

Öné a blog, szabadon dönthet felőle, teszi is néha, ha nem nyerte el a komment a tetszését.

Hadd idézzek kedvenc filozófusomtól:
"
IV.
Ha valamihez hozzá akarsz fogni, emlékeztesd magad arra, hogy milyen az a dolog. Ha fürödni mégy, vess számot magadban mindazzal, ami a fürdőnben történni szokott: lefröcskölik, lökdösik, szidják és meglopják az embert. Sokkal nagyobb határozottsággal fogsz a dologhoz, ha magadban kijelented: fürödni akarok, és magatartásomat is meg akarom őrizni a természetnek megfelelő állapotban. Így járj el minden ügyedben, ha azután ha valami kellemetlenség ér fürdés közben, ezt a mondást veszed elő:
“Nemcsak ezt akartam, hanem a természetnek megfelelő magatartásomat is meg akartam őrizni; de akkor nem őrizhetem meg, ha bosszankodom a történteken.”
Név, cím a szerkesztőségben :)
Miközben a magyar külügyminiszter Washingtonban házalt, Moszkva felé vették az irányt az európai, az ázsiai és egyes afrikai vezetők. Ám szapuljanak ismét az Orbán-fanok – ahogyan azt megtették már a Putyin után Trumpot szolgálhatja Orbán című, idestova két hete közölt cikkem miatt –, de…..
M illumino d immenso 2018.06.09 10:11:06
@Kabai Domokos Lajos:
" Én egyre nagyobb riadalommal nézem, mi alakul itt. "

index.hu/gazdasag/2018/06/08/hiaba_nyomna_trump_az_europaiak_nem_akarjak_oroszorszagot_a_g7-be/

"Hiába nyomná Trump, az európaiak nem akarják Oroszországot a G7-be

A világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7-csoport európai tagjai pénteken megegyeztek arról, hogy nem akarják kiegészíteni Oroszországgal a fórumot, ahogy azt Donald Trump amerikai elnök korábban javasolta."

Nos KDL, Ön nagyon helyesen támogatja Orbánnal abszolút egyetértésben, hogy az EU és Oroszország közti kapcsolatok normalizálódjanak.

A Szijjártó megint bomlasztja az Eu egységét ebben a kérdésben is.

Na most akkor ki kivel van pillanatnyilag ?
És Ön?

:))
M illumino d immenso 2018.06.10 03:27:30
@Kabai Domokos Lajos: "és az országommal - amelynek érdekeit, szerintem, sok tekintetben nem képviseli ez a kormány főleg a hazai társadalmi viszonyok alakítását illetően."

Ez így már korrekt, Önnek ez a véleménye.
Mások ugyanezen okok alapján nagyon másként látják.

Az alapvető problémát Ön soha nem merte megközelíteni még gondolatban sem: lehet-e honi/nemzeti kapitalisták nélkül kapitalizmust működtetni?
És ha nem, akkor hogyan jöhetne ez a nemzeti burzsoázia létre?

De a klasszikus marxista-szocialista terminológiánál Ön megreked, a kizsákmányoló elit az oka minden rossznak.

Ja, meg hogy megszállták az állami, pénzügyi rendszert.
Tegyük fel, így van.
És hasonlítsuk össze ennek a megszállásnak és az előző időszak megszállóinak állami pénzügyi mutatóit.

Udvariasságból kommentjének nagyobbik részéhez nem fűznék megjegyzést, tudomásul véve hogy ehhez racionális érvekkel nem lehetne hozzáférni. Tudáskincstől való szándékos és célzatos elzárás ...

"miről Ön ír, az csak azt jelenti: a kizsákmányoló elit érdeke mindig és mindenütt, hogy növelje a zűrzavart, mert ezzel elterelhető a figyelem a rendszer eredendően igazságtalan voltából következő lényegi kérdésekről, "

Kezdem belátni, hogy ezt Ön tényleg így is hiszi, hitelvekkel meg nincs értelme vitatkozni.

Amivel viszont nagyon egyet lehet értenem:
" Ez azonban csak addig működik, amíg az egyik fél hirtelen úgy nem érzi, képes megsemmisíteni a másikat, és akkor felrobban a világ, s a végén újraosztják a lapokat, a befolyásolási övezeteket, az energiaforrásokat stb."

Fordítsuk le magyarra, a liberális demokrácia etalonjáról beszél, a mindenkori Usáról, és hát értelemszerűen a 'másik' másik fél ugye az oroszok lennének.
Vagy tévesen interpretálnám?

Az oroszok erre már rég nem képesek...

AMI szerintem az Ön tragikus tévedése, nem merni felismerni: a mai Orbán pontosan e két világ közt lavírozik, higgye el: nagyon sokak szerint bámulatos politikai produkciójával.
Szerintem birca is valami ilyesmiről győzködné.

*****
Már említettem a Je suis troll nick indukációját, azt gondoltam Ön talán értékelni fogja a francia nyelvtani szabálytalanság mögötti szándékot ...
Több nicket több ok miatt lehet használni, tudomásul vettem, ez az üzenetem sem ment át :(

Soha nem váltottam volna másik nickre, én azt gondolom szándékosan sosem sértegettem posztert, ha mégis: elnézést kértem.
Volt kedvenc bloggerem sok év után tiltott ki - szerintem abszolút méltánytalanul - ezért generáltam tucatnál is több nicket magamnak, amikben azért azonnal fel lehetett ismerni.:)

Hasonlóképpen jártam Önnel is nemrég, amire azért nem számítottam.

Rónay György csodás fordításai közt találkoztam valamikor Giuseppe Ungaretti Reggel című versével, emlékezetből idéztem, olasz nyelvtan szerint helytelenül.

'Végtelenséggel hajnalodom.' - ennyi.
Ön szerint mi a lényeg?
Önnek ezt kicsit jobban kellene értenie (pár év előnye van :) )

Lehetséges, a kommentelőknek bizony szembe kéne nézniük magukkal, ha ha saját magukkal vitatkoznak, trollkodnak.
És a bloggernek nem lenne esetleg értelme szembenézni a kommentelőikkel?
Hátha mégse annyira arctalanok?
üdvözli, természetesen:leponex
Az ukrán áruló-listához hasonló névsorok összeállítását fontolgatják magyar kormánypárti megmondó emberek. Az ukrán újságíróknak és médiumoknak képesnek kell lenniük nyíltan és szabadon kifejteniük a véleményüket – figyelmeztetett Bécsből Harlem Désir, az Európai Biztonsági és Együttműködési…..
M illumino d immenso 2018.06.09 12:40:44
@Kabai Domokos Lajos:
"Heller Ágnes, Vajda Mihály, Krausz Tamás, aztán kiemelten Szász János rendező. Utóbbiak abból a meggondolásból, hogy úgymond készíteni kellene már egy olyan listát, amelyben kimutatják: nevezettek milyen közpénzekhez jutnak."

Változatlanul érdeklődve várjuk, a fentebb megnevezettek milyen közpénzekhez jutottak pályafutásuk során.

"Heller Ágnes, Vajda Mihály, Krausz Tamás, aztán kiemelten Szász János "

Már ha komolyan gondolja posztjait, és vesz annyi fáradtságot hogy legalább egy lépést megtesz az Ön által felvetett jelenség minden szálának kibontásához a nyilvánosság előtt.

Tán még emlékszik Hadházy úr elrabolt aktatáskájának szenvedéstörténetére, derék módon utólag nyilvánosan kérdést tett fel Hadházy úrnak, amire ő saját bevallása szerint meg is tette a a feljelentést.
Állítólag.
A sztori úgy lehetne kerek, ha szánna rá még egy kérdést, Hadházy úrnak címezve.
Mi lett a feljelentéssel?
Már ha tényleg komolyan gondolja.
...
M illumino d immenso 2018.06.10 01:42:12
@Kabai Domokos Lajos: :)
persze hogy nem gondolja komolyan amit ír, Hogy miért is nem lepődik meg ezen az olvasója...
PKP közösség Orbán, a gyáva 2016.04.18 15:46:44
Sok téveszme él a magyar emberek körében, ilyen az is, hogy Orbánnal végre van egy vezetője az országnak, amelyik bátor és erős, így határozottan vezeti a nemzetet egy jobb világba. Nem olyan girbe-gurbán, ahogyan az volt a demokráciában: még egykor a szocik alatt "sodródott" az ország, s vett…..
M illumino d immenso 2016.04.23 00:59:25
@Hidvégi Mihály:
Mihály, valóban nem a szellemességed hiánya fájó ...
Nem, nem lenne jó bevonulnod a becsukott OPNIba, az utolsó előtti igazgatója hozzád hasonló orbánozós epeömlésekben szenvedett élete vége felé, talán a rossz lelkiismerete, vagy az előérzete miatt.
Nem vagy hibbant semmiképp, akkor megértőbb tudna lenni az egyszerű kommer, olvasván az Igazi Magyar Konzervatív Párt blogját, így nehéz mentséget találni ehhez a színvonaltalan színvonalhoz amit előadsz.
****
De tegyünk úgy, mintha komolyan lehetne venni Téged.

'De nem én vagyok az okozója ennek a helyzetnek, ennek a hihetetlen mély megosztottságnak, az egymás szavát nem értésnek. S a durvaságom arra szolgál, hogy a másikat megdöbbentsem, hogy lássa, mit vált ki a nézete bennem, egy másik emberben. Mert nekem úgy tűnik, mintha a hatalom mai birtokosai s azok vazallusai képesek az emberi mivoltomban is kételkedni. '

Nem a 'hatalom vazallusaival' perlekedsz a blogodon: egy konszolidált, az egymás megértésére törekvő, egymást tiszteletben tartani igyekvő ( többször kitiltott) 6. Leninnel, meg a békés egyet nem értés kulturáját eredménytelenül pátyolgató soknevű leponexxel, akiktől bizony nem igazán olvashattál döbbentési szándékkal durvaságokat. (Amúgy fogalmam sincs, ki a 6. Lenin elvtárs.)
Olyan 'polgárfélékkel' óberkodsz, indokolatlanul, a 'hatalom' emberei szerintem nem is tudnak rólad, nem hogy emberi mivoltoddal foglalkoznának.

De a gyűlületed/undorod alanyától sem tudnál idézni, ami kicsit is alátámasztaná ezt az irracionális ellenszenvedet.

Képzeld el magadat Mihály, mint egy igazi konzervatív úriember, találkozol útálatod alanyával, kezet fogsz vele és face to face szemébe vágod: te geci tolvaj hazug gazember ....
....
Persze tudom, tök felesleges ilyesmiket írnom egy 'konzervatív' blogtulajnak, de hátha mégsenem.
Isten áldjon!
PS: Explanatus barátomat üdvözöm.
1000 leütés A YouTube-on 2016.02.23 10:23:57
Március 15-től önálló youtube csatornával jelentkezem a blogom helyett, amelyben 2-3 perces, egy posztnyi hosszúságú videókban magyarázom majd a liberális konzervatív fordulat fontosságát mindannyiunk és az ország számára. Erősítjük a jelenlétünket az országban, hogy végre szakítani tudjunk a 20.…..
M illumino d immenso 2016.02.27 13:20:12
Nos, egy lehetséges magyarázat arra, miért is jutott oda a PKP, ahova ...

idéznék egy kommentet egy posztról, neve alapján joggal vélhetem, hogy a PKP egyik prominense ő most is:

nyugatifeny.blog.hu/2016/02/26/fideszes_sztarok_ezt_akartatok_110
**********************
' Hidvégi Mihály
2016.02.27. 12:13:32
@Komoj László: Baszd meg az anyád, ha nem tudsz mást, mint a húgy helyett a szart választani. "'
***********************

Kell még valamit mondanom, mit is jelent a PKP 'konzervativizmusa'?
1000 leütés Befejeztem 2016.02.07 06:34:36
Búcsút mondok a nyilvánosságnak, ideértve a blogolást és a PKP vezetését. Az utóbbi bő három évben sok időt és minden mást áldoztam a polgári, liberális konzervatív gondolat, kultúra, és politika erősítésének, a megelőző húsz évvel együtt ennyire telt, elértem a korlátaimhoz. A pártnak a saját…..
M illumino d immenso 2016.02.09 22:06:06
@DrGehaeuse: 'Szóval én az ilyen rendszert nem nevezem se demokráciának se kapitalizmusnak se diktatúrának. Ezt a rendszert a nevén kell nevezni: egy nagy rakás NER ganyé!'

Nevezd annak, ha így jó neked.

DE előtte nevezd meg akkor azt, ami előtte volt.

Bloggazdánk szerint egy kudarcos társadalomszervezési kísérlet volt, O.-val ezek szerint ebben egyetértett.
P. szerint a kudarcos libdem keretei között kellene - majd az elkerülhetetlen de messzi jövőben látnok módjára beláthatatlan veszélyű mélygödör ( alias terméketlen nacionalista, sőt FASISZTA karom) elérése UTÁN kerülőúton egy konzervatív forradalom előtt egy polgári, majd egy konzervatív demokráciaépítés után restaurálni a liberális demokráciát. Aki aztán implementációs kerete leszen a polgári demokráciának.
Persze csak ha elegendően sok jólétben élő öntudatos gazdag lesz hozzá.

Ironizálhatnék, hogy ezek szerint ez a randa NER elkezdte az elégséges öntudatos gazdagok sorát gyarapítani a maga eszközeivel. De nem tenném.

Sírok.
M illumino d immenso 2016.02.09 22:08:39
@kerekkobolya: azt mondta nagyon szeret, és tényleg :))
üdv!
M illumino d immenso 2016.02.09 22:23:48
@kerekkobolya: dehogy, éltet:-)
A nyitottság, a flux, a szabad identitásválasztás, a tolerancia stb. mind progresszivista közhelyek, amelyek közül mindegyiknek az érdekében lehet érvelni, összességükben mégis a társadalmak centrifugális, széttartó tendenciáit erősítik. Az ilyen társadalmi ideát nevezzük nyílt társadalomnak,…..
M illumino d immenso 2016.02.06 20:21:26
@Genrih Grigorjevics Jagoda: rettenetes.
de hogy nincs reménytelen eset, ím találkozik emberi szóval és a kiírthatatlan magyar szellem(esség) felbuzog a messzi távolban :)
A mindenttudás magabiztossága is.
M illumino d immenso 2016.02.06 20:44:39
@Genrih Grigorjevics Jagoda: látod, és 'ez' meg a hasznot hajkurászná még egy determisztikus fogaskerékben is :(((
jaj ...
M illumino d immenso 2016.02.07 08:33:58
A világot viszonylag egyszerű szabályok igazgatják, akkor is, ha ezeket a szabályokat sokan sokszor áthágják. Ennek ellenére a szabályok és törvényszerűségek évszázadok óta nem változnak. Nem változnak, mert ésszerűek, logikusak és hasznosak. Magyarország mégis úgy tesz, mintha nem léteznének, sőt…..
M illumino d immenso 2016.02.03 10:39:02
@nevetőharmadik: szerintem is majdnem tökéletes,
tömörebben így is lehetne:
Mindenki képességei szerint alkothasson, mindenki szükségletei szerint részesüljön, és szorgos népünk győzni fog! Úgy legyen, ámen!
M illumino d immenso 2016.02.03 11:12:12
@BircaHang Média: te nem hiszel abban, hogy a Világ igazságosan jutalmazza a jó liberálisokat, és megérdemelten bünteti a gonosz nacionalistákat?

Mennyivel boldogabb egy amerikai mint egy busman?
Millió rendőr, partiőr, magántulajdonban lévő fegyver, a világ legerősebb mindenható hadserege biztosítja boldogságát, jólétét mind az USA-n belül. mind a Világ bármely részén, ha szükségesnek látja a mindenkit legboldogabbá tevő legfejletteb libdem exportjával!
Egy busmannak meg csak egy nyamvadt élet jut - míg el nem éri őt is a jólmegérdemelt legfejlettebb.
Hogy boldogságot hoz-é neki vagy mást, az még nem biztos.
Nagyon fontos fejleménynek tartom a magyar nemzeti önismeret szempontjából, hogy Trianon és Auschwitz egymással összefüggő kettős traumája után, amely a magyar nemzetkép és a nacionalizmus legmélyebb válságát hozta eddig a pillanatig (de valójában a válság összefüggő voltát sem ismerjük eléggé), az…..
M illumino d immenso 2016.02.03 09:29:20
@neoteny:
OFF
nolponthúha
nol.hu/belfold/nemeth-sandor-kiosztotta-a-papat-es-a-tronok-harcat-is-1599593

'A politikai marxizmus bukása után továbbra is népszerű a kulturális marxizmus, amelyet alapvetően a kritikai gondolkodás jellemez – nehezményezte a vezető lelkész. A kritizálás ugyanis – állapította meg – mindig uralmi pozícióba hozza az illetőt a kritizált személlyel szemben. Németh Sándor ezt az interjú során később azzal egészítette ki, hogy a marxizmus romboló jellege a létező szocializmus összeomlása után még jobban megerősödött.'

Sándor bácsink egykor a magyar létező libdem érdekében fohászkodott a sátánorbán elleni áfiumért, oszt hova világosodott:

' Egy marxista számára mindaddig, amíg az országot és a közügyeket nem ők igazgatják, vezetik, a folyamatok elfogadhatatlanok, a vezető pozíciókban lévők alkalmatlanok, akik katasztrófába vezetik az országot.'
:)
M illumino d immenso 2016.02.03 10:35:44
@neoteny: ' Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni...."'

a tetteiket lásd 2006: államcsőd
ítélet: 2010, 2014, 2018,...
M illumino d immenso 2016.02.03 10:50:51
@neoteny:
ha nem hisznek ( nem akarnak hinni) a szavaknak, higyjenek a tetteknek ...
(Lásd Seres: Nem értettük meg Antallt, mert nem akartuk megérteni!)

hvg
'Orbán Viktor kedden, a kormány kétnapos lovasberényi ülését követő sajtótájékoztatón így válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy csakugyan elhangzottak-e a neki tulajdonított mondatok, illetve hogy ez azt jelenti-e, nem mondott igazat. A kormányfő kifejtette: ma is azt mondja a külföldi diplomatáknak, ne ítéljenek abból, amit "szavai értelmezése révén tulajdonítanak a kijelentéseinek", ezzel ne törődjenek, "egyetlen dologgal törődjenek – és ezt mondtam akkor is – (...), hogy a tettek beszélnek".

A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott 2008. áprilisi távirat szerint Orbán azt mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének, hogy "hagyják figyelmen kívül, amit mond" a kampányban. "Ez nem bonyolult – azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól" – mondta Orbán a távirat szerint.'

és így megyen, ha döcögve is :)
föl kell nézni az eredményjelző táblára ...
A Balog nevű miniszter, tudjuk, nem döntéshozó, mert az csak egy van a kormányban, főleg, ha leszámítjuk Pintér minisztert. Azt is tudtuk, hogy rohad minden, ami a tárcája kompetenciájába tartozik, konkrétan az oktatási rendszer, az egészségügy, a szociálpolitika, és általában a "humán erőforrás" --…..
M illumino d immenso 2016.02.01 01:25:09
@neoteny: azon tényleg csodálkoztam.
ilyet még egy kocafilozófus sem tenne meg.
rajtad nem, aki az elviségen azt érti hogy senki mást nem lehet értékelni, aki amúgy némiképp máshogy látja Valóság Anyánkat.
de a mi toleranciánk hosszútűrő
M illumino d immenso 2016.02.01 01:27:20
@neoteny: unionista például zseniális, még ha a harmadával sem értek egyet
M illumino d immenso 2016.02.01 19:18:06
@neoteny: 'ennek megfelelően nincs szükségem bármilyen gratulációdra, mert azt a kognitív hitelem szándékos rontásának tekintem. '

- szamárságaidban meghagylak, de lócitromot sem ér a kognitív hiteled :)) ha egy egyetértő komment ronthatna rajta, mulatságos vagy, na. rád is gondolhatott a péter, amikor a blogja néhány további nagyképűrjée utalt :)

- u. fele-kétharmad részben önbevallottan célzatos trollkodásán túl van az egyharmad, és az (is) zseniális
- a bohóc eredeti 'küldetése' meg ugye ...
- messze túlértékelsz, hess innen
Szeretném tisztázni követőink, ellenfeleink és az érdektelenek előtt is, hogy a PKP nem érdekelt semmiféle "demokratikus ellenzéki" összefogásban, például mert nem hisszük, hogy a hagyományosan idesorolt pártok közül az MSZP demokratikus ellenzéki párt lenne (konkrétan egyik jelzőt sem hisszük vele…..
M illumino d immenso 2016.02.01 00:57:07
@explanatus: és a jámbor parasztszülők kevésbé jámbor munkásféle gyerekének sorsvonogatásaival nemkülönben :)
és most képzeld el, mi lenne itt, ha egy igazi orbánfan a viktor üzenetét tolmácsolná ....
móka, kacagás, miniducseimádat, ...
:))
Magyarországnak fájdalmasan korán abbamaradt a társadalom egészét átjáró kapitalista és polgárosító korszaka. Immár száz éve, hogy az alapvetően helyes, pótlólagos modernizáció, amely ezen az úton haladt, véget ért. A modernizációs projekt kettéesett, helyét átvette a szívekben és a fejekben a…..
M illumino d immenso 2016.02.01 00:42:03
@zipe moha: 'minden jó dolgot a kölcsönös bizalom alapoz meg '

ez pontosan így van zipe.
nem a korlátlan kapitalista szabadverseny, nem a minden világok legjobbika a libdem, hanem a bizalom és az együttműködés.
épp ezért (azaz ennek hiányában) nem juttok itt ti (sem) semmire, marad a hagymáz és MM végtelen nagyképűsége
A Kádár-rendszer elég magas nyugati elismertsége azt az érzéki csalódást hozta a nyugati befektetőknek -- azon a valóságon túl, hogy olcsón juthattak tulajdonhoz --, hogy az ország versenyképes partnere lehet a cégeiknek a rendszerváltás után, és akár még fel zárkózhat a nyugati centrumországokhoz.…..
M illumino d immenso 2016.01.27 10:22:00
@zipe moha:
:)))
nb:PZ remek
M illumino d immenso 2016.01.27 13:03:07
@unionista᠍᠍᠍᠍: 'az usa persze röhög a markába. mert számukra az első számú stratégiai cél egy gyenge európa.... tehát a helyzet elszomorító és siralmas, de most nem nagyon van helye a racionálisan közbeszédnek.'

Nagyon vaknak kell annak lennie, aki ezt nem látta be legkésőbb az elmúlt években.
Nagy talány (innét a nézőtérről) Merkel anyó miért tolja akarva? akaratlanul? az Uniós szekeret a szakadék felé??
OFF
Mivel a fideszes szavazók az összes szavazó átlagának megfelelően ésszerűen, megfontoltan és beleérzően gondolkodnak a világról, biztos vagyok benne, hogy egyre nehezebben tudják összeegyeztetni Orbán tevékenységét a közjóval, ami -- szintén biztos vagyok benne -- egyre nagyobb lelkiismereti…..
M illumino d immenso 2016.01.24 21:04:59
@unionista᠍᠍᠍᠍: 'lehet-e ezek után békésen együtt élni? a leggazdagabb amerikán és saját magatokon kívül tudtok-e bárkivel békésen együttélni egyáltalán? '

Hogyne, a te cigányvajdád pontosan ezt csinálja.
Csak be kellett látnia, hogy mi lehet ennek a ma egyetlen lehetséges verziója: megtanulta ha megteheti ... és meg is teszi. És ha ötezernél többen sipákolnak, akkor tudomásul veszi, ez már komoly kritika.

**************************************
'a probléma az, hogy van egy szarfaszú társaság, amelyik a rendszerváltás után szétlopta, szétverte az országot, a törvény erejével csődbe vitte a termelőszövetkezeteket, szanálta az ipart, lenyúlta külkereskedelmet, szabadjára engedte a belkereskedelmet, a kereskedelmi televíziózással szétverte a magyar kultúrát. ez az alapprobléma. '
***************************************
M illumino d immenso 2016.01.24 21:10:39
@unionista᠍᠍᠍᠍: 'ezért mondom azt, hogy az olyan szegény országoknak, mint magyarország a befektetői kört minimálisra kell szűkíteni. egy irányból, egy helyről egy kormányzat hatálya alá tartozó csoporttal kell tárgyalni. ami rendkívül kockázatos persze, de nincs másik módja a tömeges felemelkedésnek, a felzárkózásnak, a polgárosodásnak. '
M illumino d immenso 2016.01.24 21:14:07
@unionista᠍᠍᠍᠍:
'egyébként a grósz károly által favorizált félállami gazdasági modell nem volt hülyeség. ... csak ez nem tetszett elsősorban az amerikaiaknak és az amerikai magyaroknak. hagyjuk, hogy ők mennyiben szolgálják a magyar nép érdekeit. a gazdasági érdekeikkel ellentétes volt. és ezért nevezték ki németh miklóst. akinek a fiát mikikét taníttatták cserébe. lényegében elárulták az országot. gazdasági értelemben az ellenzéki kerekasztal is. az elképzelés az volt, hogy a magyar gazdaság nem ér egy fabatkát se, szanálni kell az egészet. idejön a nyugat. és olyanok leszünk mint ausztria. lényegében ez az értelmiségi kör gondolta azt, hogy inkább egy belső elnyomás van. mindenki más úgy érezte, hogy külső. '

huhhh!
Egy-két alapvető szempontot írok le itt: 1. Olyan, hogy állami pénz, nem létezik. Közpénz van, még pontosabban az adófizetők (természetes személyek és gazdálkodó szervezetek) pénze, amelynek kezelésével ezek megbízzák az államot. Minden látszat ellenére ezért a magyar állam által kezelt pénz nem…..
M illumino d immenso 2016.01.21 00:45:00
@neoteny: ÉN akkor is érteni véltem az álláspontodat, sőt egyet is értettem vele, ÉN nem félek a másféle véleménytől, akkor sem amikor nem értek egyet vele.

Ezek az általad lesajnált sziréndalhallgatóknak a 'klasszikus liberalizmussal' nem is lenne semmi bajuk, csakhogy nekik a libdem jutott, annak is a legalja. A magyarbálintos-gyurcsányos. ( a béndekes nem fenyegeti őket, ezért nem is veszik észre)
Így ne csodálkozz, hogy a sziréndalversenyben hova küldik az sms-eket:)
M illumino d immenso 2016.01.21 00:50:04
@neoteny: Vancouverben van is mitől félned, itt ez nem fenyegetne;-)
Jó éjt, korán kell kelnem :)
M illumino d immenso 2016.01.21 01:01:09
@neoteny: ' Megválasztották kétszer is: 2002-ben és 2006-ban.'
Van ez így a sziréndalversenyeknél, ebből is látszik az elnyomhatatlan szabadságszeretetü(n)k, türelmesen megvárjuk mire jut egy garnitúra, oszt jöhet a váltás, ha nem jól muzsikálnak.
Így leszen ez most is, megmondta már 2009-ben a centrális mester, verseny lesz természetesen, és az alternatívák kínálatát fogják mustrálgatni ...

Az ingadozó kozmopolitáknak meg hiába is mesélnénk, miért jó mégis itthon :)
A magyar társadalomnak semmilyen ismerete nincs az országba érkező EU-s pénzek felhasználásáról, és erős a gyanúm, hogy e pénzek nagy része a kormányhoz közeli zsebekben landol túlárazott és a politikai hűség alapján megítélt projektek keretében. A nyugati adófizetők pénze közvetett módon tehát a…..
M illumino d immenso 2016.01.17 08:48:50
Az Európai Bizottság nyilvánvalóan inkompetens, de az európai intézményrendszer maga is az -- miközben sikerült kiszívnia Európából a szellemi és lelki erőt, átvezetnie a saját tápcsatornáján, és felismerhetetlen végtermékként visszahelyezni a polgárok elé. Az EB Európát EU-vá aszalta, az EU-t pedig…..
M illumino d immenso 2016.01.09 13:37:00
@Carmichael: 'így elsőre a konstruktív kritikát. '

Ja.

Mihelyst lesz valami érdemleges 'kritika' a permanens ócsárláson, gyalázkodáson, alpárias bulvárkodáson túl, rögvest jelentkezek építő jellegű kritikával.
Fiatal lehetsz még, nem emlékezhetsz az abortusz ellen írt egészen kiváló posztjának dícséretére, a Kerítés melletti óvatos de egyértelmű állásfoglalásának támogatására, meg még néhány esetre.
Én csak egy lakmuszpapír vagyok itt, miképpen visel el másféle véleményt szerzőnk ...
De ha nem, hát nem ...
M illumino d immenso 2016.01.09 14:44:00
@HaFr: 'sőt... lehet, hogy másfelé kéne nézned '
Mindennek eljő a rendelt ideje :)
Az ittlétem fele felett pedig Te rendelkezel, bölcsen, mint a B612 megbízott generálisa ...

'Álmomban fú a szél már éjjelente
s a hófehéren villanó vitorlák
csattogva híznak messzi útra készen. '
M illumino d immenso 2016.01.09 19:01:19
@Carmichael: Üdv!
:)