Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rigger

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy augusztus végi hétfői nap volt. Csörgött a telefonom, felvettem, Bogi szólt bele, hogy tudok-e rá szakítani néhány percet valamikor mert hétvégén IRONMAN-re megy és lennének kérdései. Tudta, hogy már láttam, átéltem ilyet. Másnap beültünk egy cukrászdába,…..
Rigger 2008.12.01 14:49:52
Gratula Bogi!

Én nem mertem volna így nekivágni, ehhez túl profi volt az "edzőm". (Ő anno 9:58-ra csinálta én meg 11:41-re. :))
Lenyűgöző az elszántságod. Szerintem is mindenkinek kijárna egy Nagyatád, annyira különleges élmény és egyedi mikrovilág. No meg az egy évig tartó eufória, hogy megcsináltad...
Ha adhatok pár tippet akkor viszont:
1. Külföldön csináld meg a másodikat. (Azt mondják, ott sokkal profibb a szervezés és még jobb a hangulat.)
2. Kicsit készülj fel jobban, mert így nagyon magas egy durva sérülés kockázata, bármennyire is fiatal vagy és elnyűhetetlen. (Nekem a térdem 1 évig fájt utána futásnál, pedig jól be voltam melegítve.)
3. Ha pesti vagy, szervízügyben ajánlom a Kerékpárműhelyt a Városmajor u / Csaba utca sarkon. Ők segítenek olyasmiben is, amit más boltban nem kapsz meg. Én is ott hallottam először a bringa méretezéséről, a görgőről, a rögzített pedálozás örömeiről, meg egy csomó érdekességről. Építenek is neked bringát és ha javítanak, nagyon lelkiismeretesen átnézik ezért aztán a veterán futárok is oda hordják a vasat.
4. Futócipőügyben a spuriban nagyon rendesek és árakban is jók. A Forgách utcai metrómegállónál van a bolt, ha kifelé mész a Váci úton, a bal oldalon.
5. Nekem úgy volt kiszabva a felkészülés, hogy előtte kellett csinálnom egy rövid és egy középtávot. Legalább a fonyódi (középtávú) versenyt neked is nagyon ajánlom jövőre. Dögmeleg van, de sokkal több ember, egy csomó szintkülönbség brignán és még nagyobb nyüzsgés. Egy csomó önbizalmat ad, ha jól megy, de ezt többen adják fel mint az ironmant...

Éljenek az amatőr ironmanek és a ironmaidenek! :-)
Vasárnap reggel mondták a rádióban, hogy Izrael beindítja a villanyautó projektjét, melynek keretében 500 töltőállomást építenek ki országszerte. A szükséges áramot a sivatagba telepített napelemekkel tervezik biztosítani. A cél (ha jól hallottam) 2020-ra 20 %-kal csökkenteni…..
Rigger 2008.11.17 09:45:56
:-)
Lehetmással még azon poénkodtunk, hogy cionistának fognak tartani. Félelmetes, hogy mennyire ráparáztok minden bejegyzésre. Okés beszélgessünk erről egy kicsit, bár a cikket csak azért írtam, mert akartam valami vicceset írni, de "legnagyobb sajnálatomra" nem egyezett a helyzet az Erik a vikinggel, ahol azért fosztogattak, hogy legyen pénz a következő hadjáratra. Erre rímelt volna az, hogy a tankokba való olajért háborúznak... :-)

Nekem temérdek barátom, illetve nőbarátom zsidó származású, sőt (nem 1x) bírtam udvarolni is zsidó lánynak. Szóval ezt a parát hagyjuk. Az LMP pedig azt hiszem tudathasadásos állapotba kerülne, ha a "konzervatív" értékei mellett antiszemitává válna.

Izrael külpolitikájval pedig nem értek egyet, de ez nem az LMP álláspontja. Én személy szerint elítélek minden háborút amióta első és másodkézből "a gonoszság tengelyében" élő emberek barátságosságáról és emberszeretetéről sikerült meggyőződnöm.

Zárójelben megjegyezném, hogy több Izraelben élő (amúgy atom jófej) srácnak is az volt az álláspontja, hogy a palesztinokat ki kellene irtani, egyszerűen nincs más megoldás már a helyzet megoldására. Jó, hogy ez az átlagember álláspontja, de attól még elfogadhatatlan és kár hogy ide jutottak.
Főként, hogy ha egy kicsit is pacifistábbak lettek volna, akkor szerintem máshol alapítják meg a zsidó államot. De ebbe ne menjünk bele, mert nagyon félrevisz és rengeteg valóban fontos munka van a héten (a rendes melómon túl), szóval engedelmetekkel ezzel a témával nem foglalkoznék többet.
Inkább gyertek a vitakörökre beszélgetni a korrupció megállításáról!
Rigger 2008.11.17 14:15:55
Kedves Jakab!

Egyre inkább az az érzésem, hogy nem értünk haragszol, már megbocsáss. Amit itt lenyomtál, az szerintem kőkemény szőrszálhasogatás. (Vagy nálam is paranoiásabb vagy, amiért meg nem irigyelnélek.)

Nem vagyok semmilyen szempontból rasszista, és nem helyeslem azt a demagógiát, hogy egyetlen embercsoportot tegyünk felelőssé bármilyen problémáért, még ha nagyon kényelmes is, és könnyű vele népszerűségre szert tenni. Bushtól Hitlerig, vagy akár a jobbikot is vehetem, mindenki erre a jól bevált módszerre játszik rá, ami a lehető legtávolabb áll az LMP-től és tőlem.

Azért írtam, hogy nem reagálnék többet mert tényleg rengeteg a munkám és az LMP-ért is sokat vállaltam. Ha egy kicsit is támogatod az ügyünket akkor nem megsértődsz azon, hogy mit nem csinálunk, hanem örülsz annak, hogy valamit csinálunk. Esélyünk sincs olyan embert találni, aki az összes kommentedre reagálni tudna és legyünk őszinték: szerintem nem is feladatunk.

Ha egy írás kapcsán gondolataid vannak az jó és el is olvassuk ezeket, de minél inkább működni akarunk annál kevesebb erőforrásunk van és talán megérted, hogy a kampányok és az FR prioritást élveznek a blog kommentelésével szemben.

Tényleg sokat tudnál segíteni nekünk, vagy az ügynek ha részt vállalnál a munkákban, de ha állandóan csak a hibákra hívod fel a figyelmet azzal nem segítesz, csak a kedvünket lohasztod; miközben mi is látjuk a hibák zömét. Épp csak nem mindig van erőforrásunk megoldani őket.
Tudod, mi valóban a semmiből kezdtük és ezért még sokáig (sőt szerintem mindig) fogunk bénázni.
Ettől még megmarad az az érzésem, hogy a lehető legjobban töltöm el a szabadidőmet, amikor az LMP-nek dolgozom.

Komolyan bosszant a bejegyzésed. Soha nem különböztetem meg származás szerint negatívan az embereket. Izrael külpolitikáját pedig szívem joga ugyanúgy bírálni, mint mondjuk az USÁét, vagy akár Magyarországét.

A vezetők meg hála istennek nem blogolnak, mert akkor tényleg semmi nem haladna...

Alászolgája,

Rigó
Rigger 2008.11.20 01:28:30
Kedves Jakab!

Hálás köszönetem a dicsérő szavakért, elnézést, ha udvariatlan voltam. Minden jó szó jól esik és ad egy csomó kis töltést az embernek.
Az ötletedet én másnap felraktam a belső listánkra, de több okból nem szavaztuk meg. (Korábban is volt róla szó és mindenféle okok miatt nem mozdultunk rá abban a formában. De nem azért mert nem jó ötlet és nem fontos...)

Tódi igazad van abban, hogy ti tartjátok fenn a blogot és nem tudom elmondani, hogy mennyire hálás vagyok, de hadd jegyezzem meg, hogy a miniszterelnök sem kommentálja a blogjára érkező napi többszáz bejegyzést. :) Hozzáteszem, nem hiszem, hogy annyira húsba vágó lenne (még) bárkinek is, hogy mit írunk, de mindenesetre jó visszajelzés, ha az emberek beszlégetnek a fórumainkon.

Izrael ügyében durván elbeszélünk egymás mellett és nem hiszem, hogy meg tudom világítani neked a nézőpontomat, ha a lehetmás szavai sem voltak elegek...

Amúgy nem szeretnék politikus lenni, de kedves tőled, hogy figyelmeztetsz, mire kéne figyelnem, ha az lennék. :) Én azért vagyok párttag, amiért pölö a zsidó vallás felvételén is gondolkodtam egy időben.
A dolog érdekel és nincsenek gátlásaim olyan tekintetben, hogy esetleg valakinek nem tetszik, vagy 'cikinek' érzi ha én ezt csinálom. Van benne persze egy adag példamutatás is.
De nagyjából tényleg annyi a célom vele, hogy minél aktívabban építsem az ökopolitizmust. Nem azért mert új párt kell ide. Inkább azért mert szerintem ez a gondolatiság (ami nem spanyolviasz) adja meg a választ szinte az összes civilizációs betegségre és teremt egészséges értékrenddel élő embereket...
Az Index híre szerint Malájzia és Dominika után a világon a legtöbbet fizettük egyetlen olimpiai éremért. De miért? És mi ennek az üzenete?Sokak számára a pekingi ötkarikás játékok csalódást okoztak, pedig a "legek olimpiájaként" emlegették. Szerintem is a legeké…..
gaja 2008.03.11 17:47:00