Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bélabácsi

0 bejegyzést írt és 665 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai jogi sztori azzal az egyre gyakrabban előforduló helyzettel foglalkozik, amikor a cég munkavállalója egyszer csak az üzleti partnerünknél vagy a versenytársunknál köt ki. Húsba vágó következményei lehetnek, ha az értékes munkaerőt, amelybe évek óta invesztálunk, lenyúlja…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Kedves Mt blog! Álláskeresés ügyben írok nektek és jól kipanaszkodom…..
Bélabácsi 2015.01.14 19:49:55
5 megjegyzés ill. jótanács a posztírónak, már amennyiben nem kamu a poszt:

a.) Önéletrajzot kb. azonnal átnézetni valakivel, aki ért hozzá, és formailag-tartalmilag a XXI. század ilyesmiket nagyon gyorsan elolvasni akaró kiválasztói igényeinek megfelelően rendberakni.
b.) Olyan nincs, hogy nyelvvizsga-bizonyítványt keresnek. Olyan van, hogy vagy kell TÉNYLEG nyelvtudás, vagy nem. Ha tényleg tudsz németül, legyen egy hibátlan német nyelvű önéletrajzod is. Ahol tényleg van a tudásodra szükség, ott ez fel fog tűnni.
c.) Nyelvtudást karbantartani, polírozni elengedhetetlen, ezért akármilyen jól tudsz németül, mostantól a heti minimum 4-5 óra internetes meg egyéb nyelvi információ-bevitel legyen meg (kedvenc külföldi filmjeidet szerezd meg németül, olvass német honlapokat a hobbid témájában stb.). Erre interjún lehet is utalni, pozitívan fog lecsapódni, és a legfontosabb: ha tényleg rendesen csinálod, az hallatszani fog a beszédeden.
d.) Egy év munkakeresés teljesen normális manapság. Ne ess kétségbe, keress rövid beugró alkalmi munkákat, bármilyet amiből pénzed van, de ami mellett van időd interjúkra járni, ez a legfontosabb, a közmunkának ugyanis nem a vele járó kevés pénz a rákfenéje, hanem hogy leköti az aktív idődet. Takarítani, kertészkedni, gyerekre vigyázni stb. sem szégyen, de ha tényleg tudsz németül: korrepetálj !
e.) Ha kész az önéletrajzod, ülj le valakivel, aki ehhez ért, végigpróbálni többször egy felvételi beszélgetést. Hülyeség hogy az interjúztató irányít csak, te is irányíthatod időszakosan a beszélgetést, és ez különösen azoknál a szakaszoknál fontos, ahol meg akarod mutatni, hogy ott és abban nagyon jó vagy, mert ez a benyomás megmarad majd. Mondja meg rólad megbízható külső vélemény, milyen vagy és fejleszd magad egy ilyen külső segítség támogatásával !

Nem csüggedni - cselekedni !
Az autó, amiről szó van, 1999-ben született. Akkor talán a legfrissebb Windows már lejátszotta a relatíve fiatal MP3-as formátumot, a profi digitális fényképezők pedig a 2 megapixelt karcolták, bár ilyet még Magyarországon élő ember nemigen látott. Én akkoriban még filmes…..
Bélabácsi 2014.12.27 17:04:45
@alvázvédelem: van, íme:

www.sonax.de/Produkte/Winter/%28search%29/1/%28so%29/7/%28node%29/12952/332505-SONAX-AntiFrost-KlarSicht-Konzentrat

Vagy még több pénzért (tapasztalataim szerint nem tisztít annyival jobban, mint amennyivel drágább):

www.sonax.de/Produkte/Winter/%28search%29/1/%28so%29/2/%28node%29/12829/232505-SONAX-XTREME-AntiFrost-KlarSicht-Konzentrat

Bármelyiket 1:3 arányban higítva még mindig -10 fokos tűrés környékén vagy, annyi a tágabb környékünkön nekem rendszerint mindig elég volt.
Bélabácsi 2014.12.27 17:32:52
@alvázvédelem: ja értem - téliben ilyet még nem láttam, nyáriban én is az 1:50-esben hígíthatót használom.

Mondjuk az elv egyébkét a télinél is ugyanaz, x liter löttyből csinálsz y*x litert, ha eltekintesz a fagytűrés romlásától (minek okán máris más a tészta :).
Találtam egy kiváló videót, amely arról szól, hogy a hangszeres játéknak milyen hatása van az ember agyára. Röviden: jó. Bővebben: egészen elképesztő. A kommentátor szerint amikor egy zenész elkezd játszani a hangszerén, valóságos tűzijáték bontakozik ki az agyában még…..
Szeretem a Southern Movie-t. Olyan filmeket sorolnak ide, amelyek az USA déli államaiban játszódnak, bemutatva azok sajátos hangulatát, kultúráját, egyedülálló karaktereit. Ízelítőt adnak az ott élők küzdelmes mindennapjaiból, legyen szó a történelmi időkről, a XX. század…..
Ötödik alkalommal kerültek díjazásra a legkiemelkedőbb energiatakarékos háztartási termékek. A gyártók az elmúlt egy év során bevezetett termékekkel nevezhettek a megmérettetésre, melyek öt kategóriában lettek díjazva: LCD/LED televíziók, hűtőkészülékek, mosógépek,…..
Bélabácsi 2014.12.07 15:36:55
@eßemfaßom meg áll: ne kínait vegyél hanem minőségit és akkor nincsen gáz.

Osram Parathom A60-asból (sima E27 foglalat) majdnem négy éve 15 db teljesít szolgálatot hibátlanul, ebből 5 db kültéri lámpában - ezeknél a 12W valóban megegyezik a "normál" 60W-os izzó fényerejével, fényük nem hideg, azonnal felkapcsol.

Az egyetlen bökkenő, hogy sok-sok kedvezménnyel is majdnem 9 rugó volt anno darabja. Ma már ugyanez az izzó 6.000 Ft körül is beszerezhető ha egy kicsit keresgélsz a neten.
Ezek a mesék nem egyszer volt, hol nem volttal kezdődnek, mert sokszor voltak, vannak, és itt, ma, Magyarországon (lehet, hogy máshol is, hozzám innen érkeznek rendszeresen hasonló beszámolók). Ezek a mesék nem mesék: megtörténtek sokszor, sokakkal, nem pont így, csak hasonlóan. (A…..
Bélabácsi 2014.11.26 05:00:08
@Ann1294: ....esetleg ezért ?

unipub.lib.uni-corvinus.hu/1528/1/BCE%20VKK%20GYORSJELENTES%202014_2.pdf

Bőven elég, ha a "Gyorsfénykép" fejezetet végigfutod. Szerintem benne van a válasz a kérdéseidre, mármint a kkv-k szintjén (hiszen erről szólt a felmérés, a nagyvállalati oldal ennek nem volt része).
Majd' minden kisfiú életében van egy olyan időszak, amikor buszsofőr akar lenni. Vagy épp mozdonyvezető. Vagy troliáramszedőfelhajtó. A többségnél aztán ez elmúlik, s mire szőrösödik a zacsi, a srácok általában túllépnek a bazi nagy járművek varázsán. Persze van akinek ez…..
Tegnap este, egy tévés vitaműsorban érdekes összefüggésre hívták föl a figyelmet. A digitális sajtóban dolgozó újságíró szóba hozta, ha egy magyarországi párt kormányon van, meg akarja adóztatni az internetet, ha viszont ellenzékben, akkor tiltakozik a világhálós…..
Bélabácsi 2014.10.25 14:53:10
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: vagyunk ezzel így páran.

És mégis: 27% az ÁFA - számold ki, hogy a havi átlagos bevásárlásaid okán az a plusz 2% mennyit vesz ki a zsebedből. Ehhez tedd hozzá a bankod által rád tett plusz terheket. A kettő nagyságrendje együtt és havonta mindenkinél legalább ezres, egy kétgyerekes családnál havi 3-4 rugó simán. Az évi 40-50.000,- Ft.....

És ezt egyetlen szó nélkül hagytuk. A netadó felállítaná a FB-tüntetőket a képernyő elől, és sanszosan valódi tiltakozót csinálna a "klikkelő nullákból". Na ez nem kell a rendszernek, ezért nem lesz ebből semmi komoly.
  Előre elárulom, hogy én szerencsére sehogy, mert nem voltam vagy vagyok esztergomi. Csak volt oly' hangos a város és kicsi az ország, hogy nem lehetett bármely szegletében nem hallani a kiszűrődő veszekedést. És sajnálom őket. Nagy dilemma lehet esztergomi választónak…..
Bélabácsi 2014.10.12 10:05:12
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: volt neki biztos egy szabad órája, sör, kocogás vagy egy rövid kártyaparti helyett írt egy posztot, ennyi.
Bélabácsi 2014.10.12 10:39:49
@klara66: ...akkor gondold végig, miért is van Abszurdisztán most, ki(k) okozták ezt, és ezt a fejedben tartva szavazz. A mai mindennapok a múltbéli rossz helyre szavazás okán rosszak, nemdebár ?...
Bélabácsi 2014.10.12 15:49:48
@Benderik: egyetértek.

Mindazonáltal úgy tűnik, az esztergomiak nemigen akarnak szavazni menni: 15 óráig bezárólag a szavazásra jogosultak 34,29%-a adta le a szavazatát. Bár ez több, mint a megyei átlag, mégiscsak kevés annak a fényében, hogyha valahol, akkor itt az embereknek sorba kellene állniuk hogy szavazhassanak....

Nagyon remélem, hogy mindenki más (többen mint a múltkor) csak most fog elmenni....
„Gyermekem, kell legyen egy bejelentett állásod, hogy legalább nyugdíjad legyen!” – szól minden anyuka örök jótanácsa lányának vagy fiának, aki éppen elégedetlenségében a felmondáson töri a fejét. Valid-e még az érvelés?  Azt már tudjuk, hogy az adóemelés nem…..
Bélabácsi 2014.10.09 11:17:35
@OkoskaTo:rp: ezt a dilemmát feszegeti a cikk is.

Adóforintjaidból pl. az egészségügyben magasan képzett szakemberek trágya fizetésért addig maradnak, amíg hálapénz van. A becsületességre törekvő, megélni akaró szakember elmegy magánklinikára vagy külföldre. Ennek eredményeképp, ha a hálapénz teljesen megszűnne, nem lenne ki gyógyítson az állami rendszerben. Akkor meg minek kellene adót fizetni, nem kapnál érte semmit, tehát az ember automatikusan menne a magánklinikára egy tömött bukszával.

Az, hogy persze ez se opció, az USA példája mutatja, de ebbe most nem megyek bele. De ettől még a poszt felvetése tök jogos.

A pizzafutáros sztori annyiban más, hogy a pizzafutár is csak addig pizzafutár, amíg megéri neki. Ha egyszer csak mindenki elkezd borravalót nem fizetni, akkor drágább lesz a pizzád, merthogy nagyobb fizetés kell majd a futárnak. Számodra végeredmény ugyanaz, rendszerileg más a két dolog.
Ha valaki emlékszik még a tavalyi Linkedines adathalász akcióra, vagy a még ennél is hírhedtebb és kevésbé kellemes 2012-es incidensre, ahol 6.5 millió jelszó került illetéktelen kezekbe, annak most jó hírekkel tudunk szolgálni. Egy szerdai hivatalos blogbejegyzés ugyanis jelentős…..
A nyár végéhez közeledve sok szülő kezd el azon gondolkozni, hogyan készíthetné fel gyermeke immunrendszerét a változékony őszi időjárásra, hiszen ilyenkor a legkönnyebb megfázni. Nem feltétlenül kell költséges és bonyolult dolgokra gondolnunk, bárki számára könnyedén megvalósítható módszereket is…..
Bélabácsi 2014.08.21 19:40:24
@polyvinyl, @háténimmár: +1

És még amit én gondolok:

A gyereknek immunrendszere két dologtól lesz: ha a szülő hagyja élni-tapasztalni a szabadban, vagyis fogdosson meg mindent, arra kell csak megtanítani ill. arra figyelni, hogy a száját-szemét-orrát-fülét ne fogdossa-túrja azután hogy megfogott egy békát a falusi patakban, vagy a patak mellett belenyúkt a tehénszarba.

A másik amitől immunrendszere lesz, hogyha városi környezetben él, ha minél többször és hosszabb időre kivisszük a zöldbe, ez az előző pontból adódik.

Ha mindezeken felül a szülö nem mongol idióta, azaz nem fagyasztott pizzával-cukros szarokkal-marketinghányadékokkal eteti a gyereket, és persze szereti azt a kölköt (merthogy ha a gyerek ezt nem érzi, na akkor van kurva nagy baj már az elejétől egészségileg szegénykémnél, ezzel kellett volna a cikk kezdődjön szvsz), akkor nagy baja sanszos hogy nem lesz.

A folyadékfogyasztás jogos, erre a felnőttek zöme sem figyel, pedig alapdolog.
Bélabácsi 2014.08.21 22:10:27
@háténimmár: Mázli egy frászt.

Te csinálod jól, ennyi.

Tisztelet !
Tágrazártszemmel Sztárcsemeték 2014.08.12 16:46:21
A világsztárok csemetéi már születésüktől fogva ki vannak téve a reflektorfénynek, ebből kifolyólag Ők is a címlapokról mosolyognak vissza ránk,  és a szemünk előtt nőnek fel.  Összegyűjtöttük azokat a kislányokat, akik mindamellett, hogy már most híresek, édesanyjuk…..
Bélabácsi 2014.08.14 08:23:57
@mehemed: milyen igaz ! Sokkal jobban hangzana pl. a Béla Berry vagy a Karcsi Kox - na EZEK arrafelé tényleg egzotikusak lettek volna.............
Kocsmablog Melyik a jó fröccsbor? 2014.08.06 13:05:00
> Rántsuk le a puccleplet a borozás témaköréről! A Palack jóvoltából mostantól minden héten borszerda, hogy könnyed és közvetlen stílusban a laikusokkal is megismertessük a jó borokat, és hasznos gyakorlati tudást adjunk a kezükbe. Szódával jó lesz - halljuk néha ezt a kifejezést, ha egy bor…..
Bélabácsi 2014.08.07 15:41:26
@Mr. Közbiztonság Szilárd: bár a sarki kiskocsmák közül van pár olyan igazi műintézmény (jellemzően falun és borvidéken), ahol egy fél év alatt elfogyasztott másfél ezer kisfröccs alatt IGAZI fröccs-szakértővé válik az ember :)))))
Bélabácsi 2014.08.07 15:42:15
@Mr. Közbiztonság Szilárd: jogos a korrektúra, köszi ! Majd iszok erre (is) egyet :)
Bélabácsi 2014.08.07 15:50:10
@Mr. Közbiztonság Szilárd:

apropó rozé-divatmajomság: láttam párszor már szórakozóhelyeken olyan fröccs-majmokat, akik azt se tudták, hogy ami rozé, az nem feltétlenül száraz és ezáltal nem biztos hogy fröccsben a helye - láttam két hete egy kis szakállas f*szkalapot BB félédes rozéból fröccsöt kérni úgy, hogy lazán rámutatott a pultban a palackra, miszerint "abból kérném" - a pultos meg nem volt semmi jónak elrontója, megvonta a vállát és kajakra megcsinálta neki, mondván igyad, majom, bele a beledbe, ha ennyire hülye vagy, akkor egészségedre.

Na azt az arcot láttad volna az első korty után...:)))
Ez a fotó itt a nemrég lezajlott brandenburgi kajak-kenu EB éremtáblázata.  fotó: Facebook   Ez itt pedig a hír: a múlt héten Varga Mihály által bejelentett 110 milliárd forintos költségvetési zárolás részeként az év második felében összességében hozzávetőleg 2,7…..
Persze, hogy kinek mi a tökéletes az teljesen egyedi, mindenesetre 13 millóért egy kompletten felújított és a svéd bútorgyártó termékeiből hiánytalanul berendezett kis hajlékot kaphatunk Pest központjában, és igen, az ár az utolsó falra akasztott képet is tartalmazza (amin…..
Bélabácsi 2014.07.18 14:17:19
@srank: felraktam volna a falra egy vékony, de stabil és szép (mondjuk vörösréz, krómozott acél, esetleg kóracél ?) korlátot, a térérzet így megmaradt volna. A "szar meredek" pedig azért lett volna az én kezem alatt "szar meredek", mert ha már így lett megcsinálva a galéria, akkor valamilyen halált kell halni: vagy nyerek teret alul és meredek a lépcsőm, vagy ilyen lépcsőm van.
Bélabácsi 2014.07.18 14:19:51
@szucseva: látom és értem, de szerintem egy meredek lépcsővel és a másik sarokban ügyesen kialakított szekrénnyel plusz a TV falra szerelésével szerintem nem buktál volna effektíve tárolóteret.
  Íme néhány remek idézet a valaha élt egyik legnagyobb filmestől, aki nem az életműve által akar halhatatlanná válni, hanem úgy, hogy nem hal meg.     Azt hiszem, a szerelem olyan, mint egy cápa: ha nem tud előre menni, előbb-utóbb beledöglik.   Nem akarok élni…..