Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ytse

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarországi mobilpiacról viszonylag kevés konkrét és nyilvánosan elérhető adat jelenik meg, így mindig örömteli, amikor egy cég - nyilván saját jól felfogott érdekei miatt - egy viszonylag precíz és friss számot közöl. Most a Huawei lépett egyet elmondván, hogy a 2014…..
Ytse 2014.12.16 15:10:01
Pár hete feladtunk egy trükkös rejtvényt, elég nagy sikere volt, sokan konkrétan a blog legjobb rejtvényének neveztétek evah. Csomó nyereményt is bedobtunk, jött is vagy száz helyes megfejtés, mindjárt írom is, kik nyertek, de előbb a megfejtés. Először ugye 18 játék címét…..
Ytse 2014.12.10 15:23:15
Egy pompás horvátországi nyaralás(sorozat) derekán tartok éppen, értelemszerűen nem is terveztem, hogy blogolok. De emellett nem lehet elmenni szó nélkül: a Microsoft tényleg megveszi a Nokia készülékgyártását. Pont, ahogy korábban írtam (a linkbeszúrást nem támogatja a…..
IDDQD Az IDDQD ahol tud, segít! 2013.09.09 11:07:20
Volt már ilyen posztunk: a tisztelt olvasó jajkiáltást enged (szégyenünkre túlságosan ritkán nézett) levelesládánk pusztájába, mert bekattan neki egy játék, mi pedig segítünk a tisztelt olvasónak - ha mi nem tudunk, akkor a kommuna elé tárva a kérdést. Volt már, hogy meglett…..
Az egész azzal kezdődött, hogy az Egyenlítő blog megírta, hogy a Tv2 annyit tudott mondani az Educatio 2012 kiállításról, hogy a habos palacsinta fogyott a legjobban a rendezvényen. Pedig történt ott más is. Egyrészt jól fogyott a nutellás palacsinta, másrészt a Hallgatói…..
Android Fagyi után Jelly Bean 2011.09.10 18:27:00
Még arról sincs hivatalos infó, hogy a telefonokon és táblagépeken futó rendszereket egyesítő Ice Cream Sandwich milyen verziószámot visel, még azt sem tudjuk, hogy pontosan milyen újításokat hoz majd, de már beindult a tradicionális találgatás, hogy mi lesz az utána következő…..
Ytse 2011.09.12 21:43:50
Appleblog Áj em a Mac, áj em a PC 2011.07.26 16:07:00
A 9to5Mac-en találtam ezt a tényleg nagyon vicces képet, ami egy amerikai McDonald's-ban készült, és azt mutatja be, hogyan tudsz a wifihez csatlakozni ha XP-d Vistád, Windows Vistád 7-ed, vagy ha Maced van.Még ha nem is tudod elolvasni a szöveget, a hasábok mérete akkor is sokat elárul…..
IDDQD A PC Guru története 2011.07.14 11:00:00
Ahogy a minap jeleztük, itt az első visszaemlékezős-nosztalgiázós (és egy kicsit talán bálványdöntögetős) poszt a PC Gururól, amiben Sashegyi "Sasa" Zsolt mesél arról, hogy is volt ez az egész. Előreláthatólag két részletbern, mert nem lesz rövid. Egyben itt…..
Nézzünk pár elvetemült szólót Mr. Petrucci-tól, a Dream Theater, avagy ha úgy tetszik a Liquid Tension Experiment gitárosától...
Ismét Magyarországon ad koncertet a progresszív metálzene amerikai óriása, a Dream Theater: a csapat ezúttal Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) keretében augusztus 4-én lép fel, immár az új dobossal, a zenekarhoz a múlt pénteken csatlakozott Mike Manginivel. A Dream Theater eddig…..
Fővárosi Blog Az Ideális Ajtó 2011.04.02 09:00:00
Melyik az ideális ajtó? Biztos te is hallottad már, Nyájas, amikor a metróval utaztál, hogy "menjünk előbbre, ott jobb lesz leszállni". A tapasztaltabb utasok a leggyakrabban használt célállomási megállót már ismerik annyira jól, hogy tudják, melyik ajtón kell kiszállni…..
A BlackBerryk Facebook-kliense talán az egyik legjobb natív kliens, amit valaha láttam, mégpedig azért, mert a közöséggi oldal használatára tervezett alkalmazás nagyon jól struktruáltan illeszkedik a telefon üzenetkezelő rendszerébe. A program jelenleg az 1.9.0.20-as verziónál tart…..
Ytse 2011.02.10 16:05:59
Belsőség Autót vettem 2011.01.22 08:00:00
És itt akár véget is érhetne mai posztunk, ahogyan véget is fog, ezzel a két szóval, valamikor, több ezer karakterrel később. Valójában - ha egy szerencsésebb, kevésbé korrupt és gazdagabb, saját tulajdonukkal jobban törődő emberekkel teli országban játszódik a történet -…..
Alaposan felülteljesítette az elemzői várakozásokat, és rekordévet zárt az Intel a héten közzétett gyorsjelentésével. A chipgyártó behemót a Wall Street-i okosok által várt 53 centes egy részvényre jutó nyereség helyett 59 centet produkált a negyedik negyedévben, ami minden…..
Ytse 2011.01.16 14:03:21
@Dr. Justice: Az Intel feltevésem szerint két ok miatt nem tudott eddig megfelelő termékekkel szolgálni az ultramobil szegmens számára, ami valójában egy ok.

Ez a szegmens viszonylag új, az elmúlt 1-2 évben pörgött fel igazán. Ahhoz, hogy valaki gyakorlatilag a nulláról egy új processzort fejlesszen ki (teljesen mindegy milyen megcélzott szegmensről van szó), az alsó hangon 3 év, de lehet akár több is, ha valami nem úgy sül el ahogy tervezték. Ma már tudjuk, hogy az okostelefon-robbanást az iPhone indította el 2007-ben, az Apple tette a hétköznapok részévé az okostelefont, ugyanígy a modern médiatablete piacát is az Apple indította el tavaly az iPaddel. Az új szegmenset kiszolgálni képes chipek kifejlesztése időbe kerül, és gondolom egy Intel-méretű cégnél a változásokra nehézkesebbek a reakciók (de ez nem jelenti azt hogy nem reagál). Viszont ha egyszer irányba fordult, Isten mentse azt aki elé mer állni :)

A másik ok, hogy a gyártástechnológiai és chipfejlesztésekre fordított óriási összegek megfelelő terítéséhez, vagyis a méretgazdaságossági előnyök kiaknázásához nagy volumenre van szükség, ami a smartphone/tablet piacon eddig nem volt meg (2010-ben a PC-piac kb. kétharmada lehetett az okostelefon-piac, 2009-ben harmada, 2008-ben még ennél is jóval kisebb). Feltételezhető, hogy az Intel gyártókapacitását teljesen le tudták kötni a hagyományos piacaira szánt termékek (PC és szerverchipek), amiket nagy profittal tudott eladni, a relatív verseny hiánya (az AMD bénázása) miatt .

Az ultramobil szegmens "történelmi okokból" ARM-központú, de nem látom okát hogy ez miért ne változhatna meg. A szerverpiacon is a RISC chipek domináltam "történelmi okok" miatt, aztán jött az Intel és nem egészen 10 év alatt a rohamosan növekedő szegmens kb. 80 százalékát megszerezte az x86-tal, kizárólag a gyártástechnológia és chiptervezési fölényre, valamint a méretgazdaságosságra visszavezethető okok miatt.

Érzésem szerint most jön el az az idő, amikortól az Intel kezére kezdenek játszani a dolgok az ultramobil szegmensben is: elég nagy lesz a piac, hogy méretgazdaságossági előnyeiből profitáljon, egyre nő a funkcionalitás és teljesítmény iránti igény, ami leginkább gyártástechnológiai és chipdesign kérdés, és előtérbe kerülnek az integrált platformok, amiket a készülékgyártók ugyanúgy "a polcról vesznek le" mint a PC-k esetében teszik.
Ytse 2011.01.16 14:21:25
@Papírzsepi: pontosan, és sorra jönnek az újabbnál újabb Atom-generációk még kisebb csíkszélességgel gyártva, még több funkciót integrálva... valószínűleg az Intel azért szállt ki az XScale-vonalból mert úgy gondolták, ugyanilyet vagy jobbat tudnak kihozni x86-os alapon is
Jó reggelt minden korán kelőnek! A MegaHiéna rajtrakész. Hajnalig dolgoztunk azon, hogy a mai nap folyamán 10 percenként adhassunk nektek valamit ajándékba. Sűrű, nehéz nap lesz, de érdemes kitartani, hiszen rengeteg nyereményünk van. Nem áruljuk el, mikor dobunk be egy-egy igazán…..
Ytse 2010.12.11 08:07:14
Ytse 2010.12.11 08:09:07
Aki azt hitte, ez a Time Capsule, tévedett. A FlashRods nevű cég, aki autó alakú pendrive-okra és külső vinyókra specializálódott, elkészítette ezt, Marty McFly járgányát, az időutazó Deloreant. Egy igazi Time Machine-t.Nehéz elhinni, hogy egy merevlemezt rejt a kasztni,…..
Villámlik a Karib-tenger felett. Nem úgy, mint a naiv festők képein, cikázva, a viharban ágaskodó lovak mögött, inkább úgy mintha messze, a túlparton, egy jamaikai diszkó tetőteraszán bekapcsolták volna a nagy teljesítményű stroboszkópot. A tengerpart fölé, a sziklafal…..
Ytse 2010.11.15 15:18:04
A nyolcvanas évek óta nem nagyon volt ilyen, de most úgy tűnik, az Apple lenyomta a Nagy Gonosz Ellenséget. A kaliforniai vállalat negyedéves bevétele ugyanis 20 milliárd dollár volt, amihez képest eltörpül a Nagy Gonosz Ellenség most bejelentett 16,2 milliárd dollárja. Az Apple…..
Ytse 2010.10.29 16:39:44
@Almipotter: a Microsofttól azért kihagytál egy-két dolgot... :)
Ytse 2010.10.29 16:44:26
@mcs: Azért céltalan a bevétel és a profit összehasonlítása mert nagyrészt eltérő piacon, más üzleti modellel működik a két cég. A HP meg a IBM bevétele nagyobb az Apple-nél, meg a Samsungé is, meg a Sonyé is, na és? Semmit nem mondó számok, amikből semmilyen következtetést nem lehet levonni. Persze össze lehet őket hasonlítani de minek? Össze lehet a fény sebességét is hasonlítani Miskolc lakosságával, ugyanannyi haszna lenne :)
Jó reggelt.A kérdés a következő.Hétfőn a Hungaroringre kivittem a TC hőmérőjét. Úgy háromnegyed ötkor, az újságíró-autóztatás vége felé elővettem, odaballagtam a Porsche Carrera GT2 RS jobb hátsó kerekéhez, ráirányítottam, és megmértem a hőmérsékletét. Aztán jól…..
Ytse 2010.10.23 02:06:32
Appleblog Utazó iPhone: Obidos 2010.08.21 09:30:00
Természetesen rajtam a sor, hogy az Utazó rovatot bővítsem, másfél hétig ugyanis Portugáliában, leginkább Lisszabonban evett a fene, és a kis ribancot is magammal vittem. De nem a 18 fokos, hatalmas hullámokkal tagolt óceántól, nem is az éjjel háromkor is nyüzsgő lisszaboni…..