Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A38Captain

159 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Most Busters egy MC - producer duó; Tibbah nagyrészt mint beatmaker, Mikee Mykanic pedig mint MC veszi ki a részét a munkából, és ahogy Tibbah is egy egy verzére betámadja a lemezt, úgy Mikee is belecsempészte jellegzetes hangzásvilágát az alapokba. "A cím nélküli album elég…..
Bár még csak a húszas éveinek a végén jár, Ryan McGarvey megszámlálhatatlanul sok rangos díjat nyert világszerte gitáros-énekes-dalszerzőként, valamint a legnagyobbak elismerését, akik között ott találjuk Eric Clapton-t, Jeff Beck-et, B.B. King-et, Joe Bonamassa-át, a Gov't…..
Marc Collin (a kép jobb oldalán), a Nouvelle Vague alapítója egy évtizednyi siker után új projektet talált ki - a Bristol a nyolcvanas évek post-punk, new wave és szintipop számai helyett a kilencvenes évek trip-hop klasszikusait öltözteti át és gondolja úra, a Portishead-féle…..
A38 Hajó Lajstrom: kiddo 2015.05.26 01:09:03
Az A38 blogjának Lajstrom rovatában a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatjuk be rövid villáminterjúkon keresztül. Ezúttal a hajó tetőteraszán március huszonhetedikén, a Csodagyerek társaságában fellépő, a stílusát csak sub popként definiáló kiddo…..
Ha a Sonic Youth szellemi vezére érkezik a hajóra, azt nem túlzás az év egyik legfontosabb hazai zenei eseményének nevezni. A neves noise-rock-zenekar ugyan már megszűntnek tekinthető, az 56 éves Thurston Moore viszont nem fordított hátat a zenélésnek, és tavaly is…..
Árvai-­Illés Emese énekes és Tarr Zsófia billentyűs 2008-ban alakította meg a Black Nail Cabaret duót. A leginkább talán synth noirként jellemezhető, kissé operai, képzőművészeti igényességű, elektronikus-sötét szintipopduó első lemeze, az Emerald City 2012-ben jelent meg. A…..
Első, Nyugalom, a helyzet változatlan című lemezének anyagát mutatja be a Kozmosz zenekar május huszonkettedikén a Headstock és a YouTube-szenzáció Apa zenél társaságában, az A38 Hajón. Az erősen közéleti szövegeiről ismert punk-kvartett egyike azoknak a bandáknak, akik a…..
A belassult, melankolikus, helyenként dzsesszes hatású cool rock egyik legnagyobb amerikai képviselője, a Josh Haden (a nemrég elhunyt zseniális bőgős, Charlie Haden fia) vezette Spain tavaly jelentette meg legújabb lemezét. A Sargent Place turnéja keretében a zenekar február…..
A chicagói Veil Of Maya (azaz Mája Fátyla) az egyik legkomolyabb szereplője a amerikai deathcore-szcénának, olyannyira, hogy legutóbbi három lemezét sőt, az idénre tervezett negyediket is a műfaj túlzás nélkül legfontosabb kiadója, a Sumerian jelentette meg. A zenekar ugyan tavaly…..
Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: Mike Parker’s Trio Theory, Zuboly, Cerebral Ballzy, Nyughatatlan, Amatorski és Trio Querbes. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után! Február 9., hétfő, 00.05…..
Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: Pastell Contemporro, Hungarian Soundpainting Orchestra, 1/2 Orchestra, Swans, Wrong Side Of The Wall, Soul Surge és Mariusz Bogdanowicz Quartet. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás…..
Az A38 Hajó tavaszi-nyári idényének egyik legfontosabb koncertje lesz a Sonic Youth korszakos alapító-gitárosa, Thurston Moore június 3-i fellépése. A nemrég Londonba költözött Moore tavaly jelentette meg legfrissebb, The Best Day című szólólemezét. Az album turnéján, így az…..
A38 Hajó Lajstrom: Margaret Island 2015.01.30 09:30:13
Az A38 blogjának Lajstrom rovatában a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatjuk be rövid villáminterjúkon keresztül. Ötödik alkalommal az akusztikus, folkos-popos Margaret Island válaszolt a kérdéseinkre, és a válaszok alatt az alig egyéves zenekar szinte…..
A zenében lévő gépiesített hatások elidegenítik az embereket ­- mondta Adorno német filozófus és zeneesztéta. Ezzel ellentétben a techno ismétlődő alapüteme inkább összekapcsolja a partik résztvevőit. A Berlinben és Szentpéterváron már nagyon…..
Február 5-én az A38 Hajón ünnepli fennállásának 25. évfordulóját az egyik legkülönlegesebb hazai zenekar, a Korai Öröm. A közelgő koncert kapcsán a zenekar múltjáról és jövőjéről beszélgettünk a basszusgitáros Kilián Zoltánnal. A Hajón ünneplitek a Korai Öröm…..
DrMáriás legújabb, Kék Duna keringő című kiállítása január 28-tól február 15-ig tart nyitva stílszerű helyszínen, az A38 Hajó Dunán úszó kiállítóterében. A képek között úgy tényleg érezhetjük magunkat, mint egy sodró erejű keringő résztvevője, akinek…..
Az A38 Hajón pár éve, karrierjének hajnalán fellépett Elektro Guzzi a kortárs technó egyik legkurrensebb formációja. A dob-gitár-basszusgitár felállású trió nagy trükkje, hogy gyönyörű, okos és magával ragadó minimáltechnót játszik - teljesen analóg hangszerparkkal,…..
The duo of Sharin Foo and Sune Rose Wagner aka The Raveonettes already played at the A38 Ship two years ago - and all the people who were there swear that show was one hell of a rock 'n' roll ride. Since then, the band has released their newest album, Pe'ahi last year - and their newest tour…..
Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: Sean Noonan, Dunkeltherapie, Tomasito, The Mouse Outfit, Egy Kiss Erzsi Zene, Dos Orientales. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után! Január 26., hétfő, 00.00 (M2), Sean…..
Január huszonkilencedikén, az Elektro Guzzi előzenekaraként ismét az A38 Hajón lép majd fel a kísérletező jazz és az instrumentális noise- és post-rock tengelyén alkotó makrohang. Elszállós szférák, techno veretések, tört ütemek, galád kettőnégyek és megkínzott…..
A széttorzított noise-gitárhangzást a klasszikus rock and rollal és némi újhullámmal vegyítő dán duó, a The Raveonettes két éve már óriási sikerrel lépett fel az A38-on. Tavaly júliusban jelent meg a zenekar legújabb lemeze, a talán minden korábbinál sikerültebb és…..
Második, Elmentek a szörnyek című lemezének anyagát mutatja be a Konyha zenekar január utolsó estéjén, az A38 Hajón. A szövegeivel a férfilélek mélyébe és a budapesti éjszakába kalauzoló trió pont azt a fajta kortalan, sokszínű gitárzenét játsza, amely garantáltan…..
Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: Samuel Blaser Trio, Oaken, Soyut Boyut, Karmapirin, Brandt Brauer Frick Ensemble Trio, Flat Earth Society és CA Trio. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után! Január 19., hétfő,…..
Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: Reut Regev's R*time, Grencsó Kollektíva, Lewis Jordan, Wattican Punk Ballet,  Les Hurlements d'Leo, String Theory, Cactus Truck. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után! Január…..
Mozgalmas volt az idei év a Szabó Balázs Bandája számára: márciusban megjelent legújabb, Élet elvitelre című albumuk, amellyel turnéra indultak, majd két telt házas koncert keretében májusban bemutattak az A38 Hajón, júniusban a harmadik helyet érték el a Nagy-Szín-pad!…..