Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miraflores

4 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert hogy vannak kincsek a hátországban, még ha kevésbé ismertek is, mint a tengerparti városok, falvak nevezetességei. Makarskától 37 km-re, a Biokovo hegységtől északkeletre terül el a hátország egyik legnagyobb települése, a 10 és fél ezer lakosú Imotski. Magában a városban is érdemes egy rövid…..
Azt mondják, a világ legszebb naplementéje a Szúnion foktól, Görögországból látható. Szerintem viszont Punta Planka is simán versenybe szállhat. Lenyűgöző látvány tárul azok elé, akik megtalálják Közép-Dalmáciában, Rogoznicától nem messze, Ražanj település határában a Planka fokon (Rt Planka)…..
Első bejegyzésem helyszíne Horvátország talán legszebb szigete: Vis, melyre a nászutunkon látogattunk el.  Terveim szerint egy külön bejegyzést fogok szentelni a szigetnek, azon belül pedig a katonai emlékeinek, mert hogy Vis több helyszínén második világháborús bunkerek, föld alatti…..
Rossz helyre születtem, ezt régóta tudom. A tenger mellett lenne a helyem. Gyerekkorom óta vonz a tenger. Feltölt. Kikapcsol. Megnyugtatja az örökké háborgó lelkemet. Kikapcsolja az időt a folytonosan zakatoló fejemben. Különleges hatással van rám. Kamasz koromban a horvát tengerparton nyaraltam a…..
Praxis Félrekezelték a kisfiamat 2016.03.29 07:56:35
Kedves Doktornők és Doktor Urak, legyenek szívesek jobban odafigyelni a szülők által felsorolt tünetekre, és nem reflexből visszautasítani minden vizsgálatot. Ha erre a magyar egészségügy mostani, lehetetlen helyzete miatt nincs pénz, legalább javasolják a szülőknek a magánlaborok szolgáltatásait…..
Miraflores 2016.03.31 14:50:39
@dioda: Ki kell, hogy ábrándítsalak kedves Doktor úr (vagy Doktornő?), megkaptuk a szakorvosi véleményt, és nem szándékozom új orvost keresni. Gluténmentes diéta indokolt az elkövetkező pár évre. Az új orvos lisztallergiának nevezte a nyavalyánkat, nem pedig gluténérzékenységnek, mint én, de akármilyen meglepő, hiszek neki. Elvileg ez kinőhető, de mivel én is lisztérzékeny gyanús vagyok (szerinte is, és az endokrinológusom szerint is), nem biztos, hogy pár év diétával letudjuk, mert öröklődhet.
Még mindig tartod magad ahhoz, hogy Anya a hülye, és az első, nemtörődöm háziorvosunkra kellett volna hallgatnunk, aki még a bronchitises gyerekre is azt mondja "Nem látok rajta semmit"? Tudod mit? Maradjon költői a kérdésem.
Számomra a lényeg, hogy 2 hét gluténmentes diéta után döbbenetes változást tapasztaltunk, úgyhogy teljesen mindegy, ki és miért találta ki az ételintolerancia vizsgálatot, a diéta működik. És nagyon ügyesen kiforgattad egy korábbi hozzászólásodban a szavaimat, én nem a gyerekem temperamentumát szeretném megváltoztatni, mert annak egy része valóban öröklött, és neki duplán jutott a jóból. :) Az örökmozgó, finoman szólva erős akaratú fiam sosem lesz egy helyben ülő szende kezesbárány, nem is szeretném, mert szerintem így lesz igazán életre való. A célom az volt, hogy megszűntessem a "rossz" ételek elfogyasztása után jelentkező hatalmas feszültséget, és hasi tüneteket. (Vezettem táplálkozási naplót, tisztán látszott, mi a problémás étel.) A földön fetrengős hiszti a bevásárlóközpontban, a tesó ellökése a kedvenc játéktól, a felháborodás a "megyünk aludni" kijelentésemre továbbra is marad, de ez teljesen normális egy 3 évesnél.
Záró gondolatként pedig csak annyit kívánok, bár csak kiderülne a neved, és hogy hol praktizálsz, hogy még véletlenül se fussunk össze a jövőben, kímélve ezzel mindkettőnk idegeit és lelki állapotát...

@Terézágyú: Neked pedig köszönök mindent, és a legjobbakat kívánom! És remélem, nem húzod fel magad a hasonló hozzászólókon, mert ők ezután is az orvosok pártján fognak állni, még ha épp csapnivaló orvosról szól is az aktuális poszt.
Mert igenis léteznek csapnivaló orvosok is, ahogy lelkiismeretes, emberiek is. Kívánom mindenkinek, hogy találja meg az utóbbit, ahogy nekünk is végre sikerült!
Miraflores 2016.03.31 18:54:20
@Igazság, hol vagy?: A doki lisztallergiának nevezte, a Cöliákia vizsgálat negatív lett, csak az ételintolerancia vizsgálat mutatott ki IgG pozitivitást gluténra.
Miraflores 2016.03.31 20:23:44
@Igazság, hol vagy?: Ettől függetlenül nekem is az az érzésem, hogy nem fogja kinőni, de ezt csak halkan súgom meg, mert megint kapok hideget-meleget... :)
A boncolási és a toxikológiai eredmény is azt igazolja,hogy a fiam szervezetébe se drog sem alkohol nem mutatható ki , ennek ellenére a fiamat úgy kezelték, mint egy drogost  és ez okozta halálát. Tisztelt Praxis!   A fiam Dóra Árpád  2015.04.24-én péntek  este elment a barátaival darts-ni,4 sört…..
Addig a pillanatig, amíg a zárójelentést a kezembe nem kaptam, elképzelni sem tudtam, kijutok-e valaha a kórházból, láthatom-e, magamhoz ölelhetem-e valaha a gyerekeimet, és fogok-e valaha rendesen járni.   Tisztelt Praxis blog, és kedves Olvasó, A történetemet nem azért írtam…..
Miraflores 2015.12.19 22:02:10
@mig54: Köszönöm szépen, én is minden szépet és jót kívánok Neked! (Nem is tudtam, hogy nem szokás visszajárni kommenteket olvasni, erről engem nem tájékoztattak...) :)

@karcsibácsi: Köszönöm az elismerést! 9 hónapig érett a történet, valószínűleg így lett kerek.
Miraflores 2016.02.18 21:10:16
@bajkal: Kedves Bajkal! Köszönöm szépen a tanácsot, és hogy leírtad a történetedet! Ha lesznek erre utaló jelek, mindenképpen kivizsgáltatom magam. (Bár egyelőre nehéz elképzelni, hogy valaha rászánom magam a hysteroscopiára...)
Neked viszont nagyon sok erőt kívánok a folytatáshoz! Remélem tudod, hogy soha nem az számít, mennyi esélyed van az orvosok szerint, hanem, hogy Te mennyire hiszel benne. Sikerülni fog, hajrá!!!