Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IdeaLean Csapata

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lean Blog Veszteség az iskolában 2016.06.08 16:24:31
Üzenetet küldött az e-ellenőrző, hogy ötöst kapott a lányom. XXI. század... Óriási.  Tavaly nem működött, mert volt valami gubanc a licenszjogokkal, most már üzemel. De közben van egy hagyományos, “print” ellenőrző is. Elég feleslegesnek tűnik, hiszen dupla munka a tanároknak, és dupla nekem is,…..
Lean Blog Fontos-e a könyv illata? 2016.05.06 11:47:55
Egy könyvesbolt, ahol nincsenek könyvek. Miféle ötlet ez?Van egy francia könyvesbolt, amely pont így működik. A vásárlók tabletről választhatják ki a számukra kedves könyvet, aztán ott helyben egy Espresso Book Machine nevű gépen pár perc alatt kinyomtatják nekik. Annak a kiadónak a vezetője,…..
Lean Blog Menj és nézz! 2016.04.05 17:48:34
Egyszer, amikor a fiam még kicsi volt, homoktortákat sütött a játszótéren. Egyiket készítette a másik után, de nem sikerültek. Egy idő után szólt, hogy nem megy. Én először csak biztattam, hogy próbáld csak, menni fog az, ügyes gyerek vagy te! De csak nem ment. Szegénykém egyre jobban küzdött, a…..
Az előző bejegyzésben írtam arról, hogy mit tapasztaltam a körzetes iskola bemutató óráin. Akkor még nem sejtettem, hogy nem véletlen, hogy két – leanes szemmel is – csodás pedagógus óráját látogathattam meg. A hal ugyanis a fejétől bűzlik, illetve jelen esetben illatozik. Az igazgató a bemutató…..
Lean Blog Lehet hibázni (?) 2016.02.05 09:30:00
A lányom beiskolázás előtt állt, ezért elmentem a helyi általános iskola bemutató órájára és az igazgató úr bemutatkozó beszédére (ez utóbbiról majd a következő posztban). Ahogy a másik 30 anyuka, beültem én is az órákra, de nem a tanító nénit, hanem a gyerekeket…..
Egy szombaton a lányom megkérdezte, milyen könyvet olvasok. Mondtam, hogy olyat, ami a problémamegoldásról szól (Vezesd a tanulást (Managing to Learn). Problémamegoldás, egyetértés, mentorálás és vezetés az A3-menedzsmentfolyamat segítségével.) Nóri rögtön rákérdezett, hogy miféle problémákat oldok…..
Belső lean tanácsadóként az volt a munkám, hogy a szervezet dolgozóinak gondolkodását megváltoztassam, megtanítsam nekik a lean alapelveket és módszereket, hogy azok segítségével javítani tudják a folyamataikat, munkakörnyezetüket, és így az egész szervezetet. Kemény és fáradságos meló volt. Sok…..