Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inkábbkeddenvásárolj

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
inkábbkeddenvásárolj 2022.01.21 10:01:31
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Erdély mikor fog önrendelkezni okoska?
Müpa Blog Alma a fájától 2021.09.15 11:57:14
Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás. Bizony a zenészcsaládokban is gyakran megesik, hogy a csemete a szülők példáját követve a művészi pályát választja. Ám a felmenőkhöz hasonló siker sokszor elmarad. Pedig tehetségben általában nincs hiány, de az elvárások és a név sokszor…..
inkábbkeddenvásárolj 2021.09.16 09:17:24
Alaszkáról sokunknak alighanem a Miért éppen Alaszka című sorozat jut az eszünkbe, pedig az USA e különleges állama fantasztikusan sokszínű és érdekes hely. Az már más kérdés, hogy mi vonz valakit oda élni, de szerencsére Juditékat valami vonzotta, így megszületetett ez a poszt. (Hogy miért és…..
A '80-as évekre sokan a mi X generációnkból részben úgy gondolnak, mint a "Mariahilferstrasse"-beszerzések kora, amikor - mondjuk úgy - szürke importtal behozhatott a magyar Bécsből olyan nyugati árukat, amiket még a Kádár-korszak utolsó harmadában sem lehetett itthon kapni. Vagy lehetett, csak…..
inkábbkeddenvásárolj 2021.05.14 18:12:57
@horrorpornó bábszínház:
" a mezőgazdasági termelés nem is közelíti az 1980-as évekbelit."

Ez így sommásan egyáltalán nem igaz. Az állattenyésztés volumene tényleg elmarad a 80-as évektől, de a növénytermesztésé már meghaladja azt, annak ellenére, hogy az akkori időkhöz képest 20%-kal csökkent a megművelt terület, és a tápanyag visszapótlás is messze elmarad a KGST gyakorlattól.
inkábbkeddenvásárolj 2021.05.18 01:17:30
@horrorpornó bábszínház: A mi falunk határában 2 gazda is rendre 7 tonnás búzákat termel egyenként 100 ha körüli területeken, és nem mezőségi talajon, hanem átlag 20 AK-s földön... De ennek semmi köze ahhoz, amit állítottam, mert nem az számít amit én látok most, meg az sem, amit a 70-80as években láttam a kombájnon ülve, hanem amit a KSH állít az egész országról, ezért én azt néztem meg, mielőtt állítottam valamit az ORSZÁG növénytermesztéséről.
Csak jó fej vagy esetleg szexelni is akar velem? Az örök kérdés, amelyet sokszor rosszul válaszolunk meg. Ha így történik, akkor megtörténhet, hogy egy baráti kapcsolatot veszélyeztetünk vagy éppen egy olyan szituációba keveredünk, ahol aztán totális elutasítással szembesülünk. Az "Aranyos vagy, de…..
Az egyetlen jó, amit Bayer Zsoltról el lehet mondani, hogy őszinte. Nincs kétségem afelől, hogy amiket mond, azt valóban úgy is gondolja. Az esetek 99 százalékában ez talán hasznos a Fidesznek, hiszen kell egy nagydumás szélsőséges, akivel meg tudnak fogni néhány tíz, vagy rossz esetben százezer…..
A napjainkban Gyermekvasút néven üzemelő egykori Úttörővasút a szocialista rendszer egyik büszkesége volt. Ezzel is utaltak arra, hogy lám ilyesmire is telik a dolgozó nép országában, és generációkon át volt a legmenőbb csábítás az ifjú generáció számára. 1961. április 12. Úttörővasút…..
A prosztata egy folyamatosan alakuló szövet, változása során létrejöhetnek jó, de akár rosszindulatú sejtek is. Az 50 év feletti férfiaknak évente kellene prosztatarákszűrésre menniük. Ehhez képest a 65 éves magyar férfiak 39 százaléka még soha életében nem volt ilyen vizsgálaton...
A múlt héten elég nagy port kavart az amerikai SSC autógyártó videója, melyben sikeres sebességrekord-döntést hajtottak végre. A Tuatara nevű modelljük 331 mph-s, azaz csaknem 533 km/h-s sebességgel száguldott egy Las Vegashoz közeli lezárt útszakaszon. Ez 43 km/h-val több, mint amit az előző…..
inkábbkeddenvásárolj 2020.10.29 14:25:58
@Real_Time: Így igaz. Franciaországban már be is zárták a legtöbb autógyárat, mert az emberek többsége vonattal jár mindenhová. TGV-val. fodrászhoz, pékhez, a hegyekbe síelni meg a juhászhoz sajtot venni satöbbi.
Egy nemzetközi kutatócsoport új publikációja szerint az EU-s mezőgazdasági támogatások rendszere több szempontból elégtelen. Egyrészt gazdaságilag nem megtérülő, mivel a már amúgy is fejlett régióknak juttat aránytalanul több forrást. Ebből következően a szegényebb régiók és a kistermelők jelentős…..
inkábbkeddenvásárolj 2020.09.07 21:29:35
@frikazojd: 7 hektárra évenként kb. 500e Ft/év támogatást kap a József. Az új traktor 7milliótól indul. Ha nagyon hülye, akkor vesz a 7 hektárjához egy traktort (de persze a saját pénzéből, nem a támogatásból). Ha kevésbé hülye, akkor vesz a traktorjához még vagy 50 hektárt. Ja, azt mégsem, mert ennyi földet már Józsefek Magyarországon nem tudnak venni.
Nem tudok és nem is akarok más nevében beszélni és a szexuális bántalmazásnak is sok féle formája van. Gyerekek is különbözőek és másképp élnek meg dolgokat. Az erőszakos és fájdalmas bántalmazás, sokkal intenzívebben hat ki a gyerek viselkedésére, hisz ez még egy felnőttnek is komoly trauma. De mi…..
inkábbkeddenvásárolj 2020.08.17 22:21:07
@Joya1984: Egy dolog pedofíl hajlamokkal élni, mint betegségben, és egy másik ezeket a hajlam generálta vágyakat ténylegesen ki is élni (bűncselekmény). Önmagában egy embert a vágyai miatt miért is kéne kirekeszteni? Tegye már föl a kezét, aki még sosem vágyott semmi olyanra, ami bűncselekménynek számít! Ne keverjük már össze a vágyat, gondolatot a cselekvéssel ember...
inkábbkeddenvásárolj 2020.08.18 03:15:15
@Joya1984: Nyilván nem szívesen hagynád egy mentálisan beteg ember társaságában a gyereked, ahogy egy TBC-s beteg társaságában sem. De azt azért megnézném, hogy egy (normális) hatóság mit kezdene azzal, hogy ha valaki részletgazdagon elképzeli/elmeséli, hogyan ölne meg. Az általánosan elfogadott normák (jognak hívjuk) elképzelni/elmesélni valamit az nem bűn. Nyilván kerülném az ilyen furcsán viselkedő embert de hogyan hívnék rá rendőrt? Jaj biztos úr, ez az ember elképzelte, hogyan tudna megölni engem, el is mesélte, mit képzelt el, de nem csinált semmit, azért vigyék már el, és kapjon gyorsan mondjuk másfél évet.
A kertgondozás velejárója a zaj, ez pedig általában a fő konfliktusforrás a szomszédokkal. A cserjék metszése, az ültetés, vagy akár az öntözés (és számos más tevékenység) persze teljesen ártalmatlanok, és nem okoznak súrlódást a közelben lakókkal, azonban van pár kifejezetten hangos tennivaló, amik…..
Kezdjük a sor elejét néhány hashtaggel. #kocsogaudis, #parasztbéjemvés #hülyeszuzukis. Ha kidühöngtük magunkat, kezdjünk el a saját házunk táján is sepregetni. Senkivel sem fordult már elő, hogy véletlen tovább maradt fent a távolsági fényszóró vagy az irányjelző ugye? Mindenki pontosan tudja és…..
A nőgyógyászok bunkó, undorító stílusa a nőkkel, a csecsemős nővérek és ott dolgozók viselkedése az anyukákkal felháborító! Tisztelt Praxis blog!   Aki ismeri a Jászberényi kórházat, tudja már, hogy ott aztán végképp semmi jót nem várhatunk! (tisztelet a kivételnek, mert vannak páran). Ezúttal…..
Sokat gondolkodtam ezen a bejegyzésen, egyáltalán foglalkozzak -e vele. A téma nagyon kényes és  igen provokatívnak hat még ha nem is annak szánom. A horgászat mint szabadidős tevékenység régóta jelen van az emberiség történetében. Igazán nagy felvirágzása a 1800-as évek második felétől datálható.…..
A 2020. január 11-én régi és új arcokkal megrendezendő Táncdalfesztivál kapcsán kezdett múltba révedő elmélkedésem első részét ott hagytam abba hogy az 1972-es - szám szerint hatodik - megmérettetés után egészen 1977-ig kellett várnunk a Táncdalfesztivál folytatására, amelyet már kicsit jobban…..
A Nemzetközi Űrállomás egyik asztronautáját a közelmúltban trombózis érte. Azonnal véralvadásgátlót kapott és rendbejött. Egy új tanulmány szerint azonban további egészségügyi kockázatokat talált, amelyek az űrhajósokat fenyegetik. Ilyen a vérkeringés pangása, illetve áramlásának megfordulása a…..
inkábbkeddenvásárolj 2019.12.08 19:57:16
@teéjesenmindegy: evolúciós okokból. azt hisszük, hogy így sokáig fönnmaradhat az emberi faj. szerintem is hülyeség és marha drága, inkább a krokodilokat kéne tanulmányozni,
A '80-as/'90-es években készült horror-, sci-fi és akciófilmek kedvelt húzása volt, hogy egy-egy jól ismert rock- vagy metalbanda a stúdió vagy a rendező felkérésére írt külön egy-egy kislemezdalt: optimális esetben ez nyertes szituáció volt mindkét fél számára, hiszen külön marketingkampány nélkül…..
inkábbkeddenvásárolj 2019.10.13 14:39:29
A statisztikai elemzések egyértelműen kimutatták, hogy a közutakon okozott balesetek több, mint 90 %-át emberi tényező okozza. A frontális ütközéssel járó katasztrófák 15-20 %-ában a sofőr elaludt a volánnál.  A nyaralás úticélja gyakran olyan távolságban fekvő egzotikum, ami repülővel nem vagy…..
Állítólag a fiúk mindenkit jobbra húznak. Állítólag. Persze én erről semmit nem tudok, lány vagyok a húspiacon, ahol mindenki azt dobja a közösbe, amit csak tud. Csinos fotó, polcolt csöcsök, a srácok meg kiírják, hogy milyen magasra nőttek. Izmozás, kutya, estleg póz egy jó kocsival, nyaralós fotó,…..
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
inkábbkeddenvásárolj 2019.01.30 17:14:50
@Polgar Istvan: Ha fillérbaszó vagy, akkor ne vegyél Immergas-t. Hány másik márka van még, ezer?
Ha mi lettünk volna a másik csapat, akkor mi nyerünk. Ha a kapu nem ott van, hanem kicsit arrébb, akkor az ellenfélnek minden helyzete mellé megy. Nekem például egész délelőtt furán fájt a fejem, nem jó ilyen hülye időjárásban focizni. Nincs mit ezen magyarázkodni, egyszerűen a sokkal gyengébb…..
inkábbkeddenvásárolj 2018.03.25 16:58:48
@Novák Aircraft Ferencné: Megnyertük a csoportunkat az EB-n

Ezen a meccsen is volt olyan 80 perc, amit 2:1-re megnyertünk. NYOLCVAN B+! Van, aki egy tíz perces meccset se tudna megnyerni, nemhogy 80at!
Az alábbi két hír között bizonyára semmi összefüggés sincs. Dehogy. Szabadon távozhatott a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja  A májusi, Dózsa György úti halálos baleset okozásával gyanúsított M. Richárd előzetes letartóztatásáról döntött hétfőn délelőtt a bíróság:  az előzetes…..