Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyron hun

15 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Quadcopter A visszatérő ... 2016.10.26 15:28:19
Nem nem, ez a cikk nem Leonardo DiCaprio filmjéről fog szólni :-)Rég nem jártam erre új cikkel, bár az eseményeket és az oldalt napi szinten szemmel követtem, de tény, hogy írás tekintetében nem voltam aktív! :-(Elmaradásomnak több oka is volt... Egyik közülük a jó öreg idő hiánya, bár azt szokták…..
Mit lehet mondani Baliról dióhéjban?Képzelj el egy országot, ami tele van élettel, hangokkal, színekkel, illatokkal és valami tőlünk teljesen különböző életfelfogással. Ezt az egészet tedd egy fagyiskehelybe, szórd meg sok napfénnyel, Kopi Luwak kávéval, oceán parttal, szörf deszkát szállító…..
A pályaversenyes kudarc után úgy döntöttem, hogy olyat repülök, amit igazán élvezek. Ez nekem a Freestyle. Sokkal inkább ez jön be, mint leszúrt póznák között cikázni. Végre az idő is kedvez a repülésnek, így az utóbbi napokban tudtam egy kicsit gyakorloni. Szombaton is kimentem a szeles idő…..
Tyron hun 2016.04.20 14:50:43
@ZsoleszFPV: Én a "Pusztakút RC Modell place"-re szoktam kimenni. Az sincs messze és tágasabb a tér :-)
Tyron hun 2016.04.20 14:51:25
@Tyron hun: De lehet kinézek ide is valamikor :-)
Ez is megvolt. Hétvégén lebonyolításra került az első magyar multikopteres verseny, amely egyébként egy bajnoki sorozat első futama volt. Ezzel Magyarország, sok fejlettebb országot is megelőzve, felkerült a nemzetközi multirotoros versenvilág térképére. Had kezdjem azzal, hogy LE A KALAPPAL,…..
Tegnapi napon (2016.04.03-án), nézőként vettem részt a "Drone Racing Hungary 2016" elnevezésű versenysorozat első helyszínén, Velencén.Számomra nagy élmény volt és szinte minden percét élveztem! Hihetetlen, hogy milyen jó kis rendezvényt hoztak össze a szervezők, melyre nem kevés ember volt kíváncsi…..
A Drónpilóták Országos Egyesülete szervezésében az alábbi FPV Versenyek kerülnek megrendezésre 2016-ban: Március 19 Vini FPV Race Velence Március 20 Penc FPV race Április 30 MFPVE Workshop Budapest * Május 1 Penc FPV race NYÍLT NAP ** Június 12 penc FPV race Június 24-26 Sárrétudvari…..
Sziasztok, Kimondhatjuk, hogy mára már sok ember ismeri a drónokat, még olyanok is, akik nem érdekeltek a témában. Megállíthatatlanul belekerült a köztudatba, a médián keresztül vagy személyes megtapasztalások útján! Sajnos vagy szerencsére, ha egy téma felkapott lesz, azzal mindenki elkezd…..
Tyron hun 2016.03.20 15:44:11
@Jackal_: Elnézést, ha félreérthető volt az 50-100.000 Ft mértéke, mert én is soknak tartom ezt az összeget! Próbáltam átfogalmazni, hogy ne legyen megtévesztő! Köszönöm az észrevételt!
Ha már előző cikkben magyarországi versennyel zártam a mondanivalómat, akkor most essen szó egy szintén magyar találkozóról is.A Drone Hungary szervezésében 2016. május 8-án /új dátum került kijelölésre: 2016. május 22., 10:00–17:00/ megrendezésre kerül az V. Drone Hungary találkozó! A helyszínt…..
Jelen cikkben szeretnék szót ejteni a világban folyó sport eseményekről, de kezdjük picit messzebbről...Vélhetően, anno elkezdett valaki foglalkozni a Drón reptetéssel. Gondolom rájött, hogy ez jó és érdekes dolog. Valljuk be, sokat rejt magában ez a hobby. Biztosan mások is szerették volna ezt a…..
Miután sok infót próbáltam magamba szívni, hogy eldöntsem milyen konfigot építsek meg, elkezdtem használt piacon is körbenézni...Elsőként az Rcmodell.hu oldalt ajánlom, ahol sok más értékes infó mellett használt dolgokat is árulnak: itt! Ezen kívül a Facebook alábbi oldalait nézegettem sűrűn, hátha…..
Tyron hun 2016.02.05 20:06:18
Quadcopter Az én kicsi GoPro-m :-) 2016.02.05 10:36:12
Előző bejegyzéseimből láthattátok, hogy több irányba keresgéltem. Szerettem volna kideríteni, hogy milyen quadcopter-t volna ideális építenem?! A nyomozások vége mindig ugyanaz volt: ez a hobby is eléggé drága!!!Sajnos a fogyasztói társadalom már csak ilyen. Ha valamire van kereslet, terem hozzá…..
A 250-es kategória felfedezése nagy örömöt jelentett számomra. Rengeteg videót és weboldalt megnéztem, hogy megismerjem a téma körvonalait. A sok információ áttekintésével próbáltam kitalálni, hogy milyen az a gép, ill. konfiguráció, ami nekem a legjobban tetszene. Szerencsére több lehetőség is a…..
Tyron hun 2016.02.05 08:58:23
@Jackal_:

Kedves Jackal_,

Köszönöm az észrevételedet. Igen, a táblázatból lefelejtettem a db-ok jelölését, így ezt módosítottam. Levittem az akksik és a proppok értékét 1 szettre + beraktam a táblázatba a vevőt, mert azt eddig kifelejtettem. :-)

Sajnos azt nem tudom megválaszolni neked, hogy ez a carbon propp mennyi áramot vesz fel, de tisztán látszik számomra is, hogy van itt még mit csiszolni. Az is egyértelművé vált, hogy te jobban értesz hozzá, mint én (ami nem meglepő számomra) így nagyon jó hogy van aki korrigáljon, ha butaságot írok, még ha jó szándékból is!
Megnéztem, az ESC-k Burst Current értéke 22A/10sec.

Egyébként a jelenlegi blog bejegyzéseimmel még a múltat próbálom megmutatni/feldolgozni. Ennek oka, hogy a blog írást csak nem régen kezdtem el, így van mit behoznom a témákkal.

u.i.: Azóta már beszereztem magamnak egy FrSky Taranis x9d Plus távot is :-)

Köszönöm és további szép napot kívánok!
Tyron hun 2016.02.05 09:49:23
@Jackal_: Köszi a segítséget, elképzelhető hogy foglak keresni adott helyzetben.
A Taranis-t használtan vettem EU-s sw-vel.
Quadcopter Ez már a jövő?! 2016.01.08 23:33:19
Sziasztok,Elnézést kérek mindenkitől a apró kihagyás miatt, de az ünnepek igen tevékenyen teltek nálam. Elképzelhető, hogy ezzel ti sem voltatok másképpen...A fa díszítése, a rokonok látogatása, az ajándékok csomagolása mind szuper elfoglaltság egyenként is, de időrabló! Azért használtam az időrabló…..
Quadcopter Az út eleje 2015.12.17 12:12:08
Sziasztok,Tanakodtam, hogy hol is fogjak bele a blog írásába, de arra jutottam, hogy az lesz a legjobb, ha rögtön az elején kezdem, ahol megtörtént a varázslat :-) Egész pontosan úgy kezdődött, hogy GoPro márkájú sportkamerákról keresgettem videókat a YouTube-on. Magával ragadott, hogy az…..
Tyron hun 2016.01.07 17:55:08
:-)
Zsolesz FPV Alien invázió....!!! 2015.11.19 22:10:56
És kész.... Az utóbbi időben nem sokat írtam, mert azt a kis szabadidőmet, ami akadt azzal töltöttem, hogy megépítem a talán első magyarországi Alient. Ma este elkészült a nagy mű és nem csak, hogy elégedett vagyok vele, de kifejezetten büszke vagyok rá. Nem volt hiábavaló az…..
Előző cikkemben egy 450-es gépről írtam, ami bár nagyon tetszett, de az ára miatt el kellett vetnem! Világosan kiderült számomra, hogy nem ezt a drónt fogom megépíteni! :-)Kicsit elkeseredtem, a drága összeállítási költsége végett, de nem adtam fel! Tovább kerestem a megoldást, hogyan lehetne nekem…..
Tyron hun 2016.01.01 23:58:40
@Kínai cuccok blog:

Kedves Kínai cuccok blog,

Köszönöm a segítő szándékú hozzászólásodat, de sajnos már nem tudok az ötletből táplálkozni. Picit előrébb járok jelen hobby űzésében, mint ahogy azt a blogom tükrözi.
Ahogy rátapintottál jó betartani a fokozatosságot, én ezt elmulasztottam! Pontosan ezért szeretném cikkekbe szedni, hogy mi történt velem eddig, mert örülnék, ha lenne aki már az én hibáimból tanulva átlépné az esetleges aknákat az útján!
Igyekszem a további történéseket, tapasztalatokat leírni, hogy aztán már csak a mindenkori jelenről kelljen beszámolnom.

Köszönöm megjegyzésed és bízom benne, hogy a jövőben is benézel.
Boldog Új Évet Kívánok! :-)
Quadcopter A felhasználás célja 2015.12.17 16:20:24
Most, hogy az érdeklődésem a tetőfokára hágott, tombolt bennem a vágy! "Én is repülni szeretnék", csak még azt nem tudtam, hogy milyen formában?! Ahogy a YouTube videókon láttam nagyjából két tábor van: • Első aki légi felvételeket készít szép tájakon;• Második pedig aki békésen leül egy parkban…..
Quadcopter Üdv itt... 2015.12.15 10:09:58
Üdvözlök mindenkit a blogomban!Hamarosan érkezik az első cikk!   Tyron_hun..