Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perfekt Blog

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretettel meghívjuk Önt 2020. december 1-jén megrendezésre kerülő online konferenciánkra, ahol előadónk, Magyar Miklósné okleveles könyvvizsgáló a de minimis támogatás aktualitásait veszi górcső alá. Programunkat ajánljuk könyvelőknek, számviteli szakembereknek, adótanácsadóknak, pályázaton…..
Cikk sorozatunk első részében az e-learning képzés fogalmával, típusaival, valamint az előnyeivel és hátrányaival foglalkoztunk, a második írásunkban a felnőttképzés keretein belül a távoktatásos képzési forma jogszabályi hátterét érintettük és bemutattuk a Perfekt Zrt. (e-learning módszerekkel…..
Cikksorozatunk előző részében az e-learning fogalmával, típusaival, valamint az előnyeivel és hátrányaival foglalkoztunk, most a felnőttképzés keretein belül (az e-learning eszközökkel megvalósuló) távoktatásos képzési forma jogszabályi hátterét, illetve a felnőttképzés ebből a szempontból releváns…..
Az otthon, saját ütemben történő tanulás, az utazással töltött idő, valamint az útiköltség és a tankönyvek árának megspórolása csak néhány az online tanulási forma nyilvánvaló előnyei közül. Az e-learningnek számos fogalmi megközelítése létezik. Tágabb értelemben olyan tanulási módszert jelent,…..
A ponthatárok kihirdetése után nem minden jelentkező feltétlenül boldog. Ha idén nem jött össze a felvételi, érdemes egy piacképes szakmát tanulni, hiszen több OKJ tanfolyam is plusz pontot ér a felvételin. Fontos tudni, hogy 2020 után megszűnik az OKJ, de az idén kezdődő képzések még biztosan…..
Czinege Attila Ellenőrzési Szakfőigazgató Úr által tartott online Perfekt szakmai napon ígéretet tett arra, hogy az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség július 1-jétől bekövetkezett változásaival kapcsolatban a NAV részletes útmutatót és segítséget ad arra vonatkozóan, hogy a befogadói…..
A Magyar Közlöny 20/144. számában megjelent a 2020. évi LVIII. törvény a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről. A képzések szervezését érintő jogszabályi rendelkezések A fent nevezett jogszabály értelmében felnőttképzésben távolléti képzés…..
A mai tájékoztatás szerint: a) szeptember 30-ig elhalasztják a a számviteli beszámolók és a hozzá kapcsolódó éves bevallások beadásának határidejét b) felgyorsítják az általános forgalmi adó visszaigényléseket, 75 napról 30 napra csökken az idő, a megbízható adózóknak pedig 30 napról 20 napra c)…..
Kedves Diákok és Tanárok! Érettségi videók a TÖRTÉNELEM, MAGYAR és MATEMATIKA tantárgyakhoz.  A veszélyhelyzet következtében az érettségi  vizsgákra tanulás sokkal nehezebb, ezért minden segítséget szeretnénk megteremteni a sikeres felkészüléshez. Az évtized első felében  cégcsoportunk tagjainak…..
A szakképzés átalakítása, az Országos Képzési Jegyzék megszűnése a felnőttképzés területén is változást hoz. Az 1993 óta működő képzési rendszer teljesen átalakul, újra kell tanulnunk a képzések és a vizsgák fogalomkörét. A jogalkotók szándéka szerint a megújuló képzési rendszer a magánszemélyeknek…..
  Mit jelent ez a gyakorlatban?   Korábbi cikkünkben összefoglaltuk már a törvényi változásokat, amelyek a szakképzés és felnőttképzés rendszerét érintik. Most folytatjuk ezt a sorozatot a megjelent rendeletek értelmezésével...
 2019. november végén megjelent a 2019. évi LXXX. törvény a szakképzésről. Az új törvény új korszakot jelent a szakképzésben, és hatással van számos területre, mind jogi, mind szakmai értelemben. Még 2019 decemberében kiadásra került számos törvény módosítása, így a felnőttképzésről szóló 2013.…..
2020. január 1-jei hatállyal módosult az adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők kötelező szakmai továbbképzéséről rendelkező 263/2018. (XII. 20.) Korm. rendelet...
(avagy az „Egek ura”* szerep csak George Clooney kiváltsága - a valóság egészen más …)..
Bevezető   Tisztelt Olvasóink! Cégünk nemcsak a fővárosban, hanem kirendeltségei révén minden megyében több évtizede folyamatosan jelen van, szervez és bonyolít szakképzéseket, így munkavédelmi technikus képzést is...
1. Munkabérek, illetmények (minimálbér, garantált bérminimum)   Havi bér Ft/hó Heti bér Ft/hét Napi bér Ft/nap Órabér Ft/óra Minimálbér 430/2016. (XII.15.) Korm.r. 2. § (1) bek.…..
Az adózók költségvetéssel szembeni kötelezettségeinek és juttatási igényeinek lebonyolítására az alábbi jegyzékben szereplő költségvetési számlaszámok szolgálnak. A jegyzék tartalmazza a számlaszámokhoz rendelt adónemkódokat is...
FONTOS VÁLTOZÁS A KÖNYVVITELI SZOLGÁLTATÁST VÉGZŐK REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁSÁBAN!..
IFRS 15 Vevőkkel kötött szerződésekből származó bevételek elszámolása Bevezető Az IFRS standardalkotói - az IASB - az elmúlt évek egyik kiemelt projektjeinek keretében a US GAAP standardalkotóival összhangban kiadta a bevételek elszámolásának új standardját...
A Tárgyi eszközök témaköre látszólag könnyű terület, azonban az eszköz besorolásának minősítése határozza meg az eszköz értékelését, amely akár eszközönként eltérő lehet.  A legfontosabb standardok ebben a témakörben a minősítést illetően a következőek:..
Bevezető Az IAS 12 standard tárgya meghatározni a jövedelemadók elszámolásának módját úgy mint tárgyévi jövedelemadók és jövőbeli adóhatásokat kimutató halasztott adók...