Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magustanonc

0 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostantól akár börtönbe is kerülhet az a szakember, aki jogosulatlanul végez pszichoterápiát. A most elfogadott törvényben azonban messze nem egyértelmű, hogy mi az a cselekedet, ami büntetendő, így – elvileg – valamennyi, lelki problémák megoldására szakosodott segítő a szabadságát kockáztatja, ha…..
Magustanonc 2020.01.03 09:07:26
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Magustanonc 2019.10.03 15:42:27
@Indriq: Nehéz dolog a szövegértelmezés, de a folyadékos zacskó, amit betesz az ember a táskájába, nem számít második csomagnak, hiába volt nemrég még a kezében.

Érdektelen, hogy mennyire nem udvarias az utas, a szolgáltatónak akkor is annak kell maradnia, és nem házmestert játszania.

Nem tudom, hogy életedben láttál-e már ilyen csomagellenőrzőt, de ott nem kell odahajolni, mert vagy belefér a csomag, vagy nem.
2010 áprilisa óta csak 91 ember lett százmilliomos ötös- és hatoslottón...
Magustanonc 2018.07.04 08:27:24
@maxval balcán bircaman: Nézőpont kérdése.

Engem kevésbé zavar az az idegen tőke, ami nem szabatja magára a szabályokat olyan szinten, hogy másnak esélye se legyen érvényesülni.
Zuglóban, egész pontosan a Bosnyák téren található Remíz Burger már egy ideje a listámon figyelt, egy zuglói barátom tanácsolta annak idején, hogy valamikor mindenképp tegyek egy próbát. Nemrégiben sikerült is összehozni egy közös tesztet a már tapasztalt cimborával, egy kis megelőző sörözgetést…..
Magustanonc 2017.10.27 10:46:29
@schawo2: Van másik 9 burger, amit kipróbálhatsz még, jóember! :)
Bármennyire is divat valami a nők terén, az korántsem biztos, hogy az elnyeri a férfiak tetszését is. Sokszor képtelenek megjegyzés nélkül hagyni, ha meglátják rajtunk a bizonyos darabot. Ilyenkor kisebb harcok alakulhatnak, de végig rajtunk áll, kitartunk-e mellette. Sokan azt állítják, a…..
Van az úgy, hogy bármennyire is nehezemre esik, olykor kalapot kell emelnem a profizmus előtt. Elismerésem a Soros-kampány ötletgazdáinak! A szokatlanul rövid akció jött, látott és győzött. A helyzet azonban nem vicces. A bőrünkön érezhettük az ördögien mesteri kampány pszichológiájának…..
Magustanonc 2017.07.17 17:42:00
@Jakab.gipsz: Tulajdonképpen mit követett el ez az ember, hogy ő a főgonosz? Úgy konkrétan!
Ellenzéki képviselők emlékeztek meg erről...
Magustanonc 2017.06.22 20:47:44
@Magentax: Az a baj, hogy a mi anyáinkat is eladják.
Bodnár Lajos újságírói életművéről az a benyomásom, hogy a jogi témájú cikkek szerzői közül ő a legjobb. A Népszava mai számában is továbbgondolásra késztető okfejtése jelent meg „a tüntetések hiábavalóságáról”. Arra jutott, hogy a vidéki szavazópolgárok mozgósításában „vannak komoly tartalékok”.…..
Magustanonc 2017.05.05 18:33:41
@Skankhunt42: Milyen kapcsolatot látsz az ország vezetésének való képesség és aközött, hogy mennyi pénze, tagja van egy pártnak, és azok hogyan oszlanak el?

Hány fősnek kell lennie egy csapatnak, hogy képesek legyenek kormányozni ezt az országot?
Magustanonc 2017.05.05 22:39:15
@Skankhunt42: Értem, de egy párt pénzét azoknak kell összerakni, akik támogatják a pártot.
Ha ezeknek az embereknek a nagyrésze budapesti, akkor érthető, hogy a párt számára elsődleges, hogy a jelenlegi támogatóit megtartsa, és második helyre szorul az, hogy új támogatókat találjon.

Viszont, ha tévedek, és az az elsődleges, hogy új támogatókat keressen, akkor is azt diktálja a józan ész, hogy olyan módon tegye ezt, ami költséghatékony, és ez többnyire Budapestet és a vidéki nagyvárosokat jelenti.

Szerintem, ez nem leszarás, és nem arról van szó, hogy a vidéken élők nem fontosak, csak sokkal többet kell abba fektetni, hogy elérjék őket is. Bár, szerintem ezen a vidéki emberek segíthetnének egy keveset.
Magustanonc 2017.05.06 09:06:48
@Skankhunt42: Onnan indultunk, hogy szerinted az ellenzék lenézi a vidéket, én pedig azt állítom, hogy nem ez a helyzet.

Én nem látom jeleit, hogy az ellenzék lenézné a vidéket: nem találkozom lesajnáló, degradáló vagy becsmérlő nyilatkozatokkal. Ez lehet egy téves kép, és örömmel megismerem az igazságot, ha tévedésben élek.

Kormánypárti oldalról ez nem mondható el, ha az értelmiségi rétegről van szó, vagy akár csak azokról, akik nem értenek egyet a hivatalos propagandával. Ott meglehetősen büszkén kirakják ezt a kirakatba.
A párkapcsolatok a nők döntésével/választásával jönnek létre, de az ajánlatokat a férfiak teszik. Nézzük meg , mi alapján tesz ajánlatot a férfi, és hol veti el a későbbi szakítás magvait. A férfiak alapvetően két dolgot vizsgálnak egy nőben ismerkedéskor, amennyiben hosszabb távra keresnek…..
Magustanonc 2017.04.01 15:29:47
@Csipyke: Aligha. Az nem partner és társ, hanem személyzet.

A kölcsönös tisztelet hiánya is pokolivá fogja tenni legalább egyik fél számára a kapcsolatot.
Az előző posztban Bence esetén keresztül végigvettük, a betegjogi panasz miért alkalmatlan a kórházi fertőzéses esetek kivizsgálására. Röviden: azért, mert nem egy független szerv, hanem a kórház maga vizsgálja ki őket. Nade ott a bíróság mint független, igazságszolgáltató szerv. Érdemes-e odavinni…..
Magustanonc 2017.02.18 21:15:42
@SzAdam: Milyen népakarat? Azt a népszavazás mutatná meg. :p
Magustanonc 2017.02.20 18:52:14
@Kjos: Nem vagyok benne biztos, hogy hosszútávon bárkinek is jó lenne, ha mostanában Magyarországon lenne az Olimpia.

Miért gondolod, hogy Budapestnek végső soron jó lenne ez?
Valami egészen hihetetlen, hogy mennyire összecsinálták magukat a FIDESZ-ben attól, hogy esetleg sokan hallgatnak Juhász Péter hívására, és 23-án elmennek kifütyülni Orbánt. Egyrészt lázasan elkezdtek embereket szervezni: A CÖF viszi a már szokott lengyel vendégtüntetőket, közpénzt nem kímélve…..
Magustanonc 2016.10.22 10:58:29
@midnight coder: Miből látni, hogy a jobb oldalon nem a kontraszelektáltak viszik a prímet?
Magustanonc 2016.10.22 11:11:09
@Tibi !: Jogos kérdés. :)
Gyanútlanul pörgetem a FB hírfolyamom, amikor meglátom a lejjebb linkelt/kivágott szponzorált hírdetést, amit a legújabb MLM menő KAIROS pakolt ki a netre. Nézegetem, számolgatok, hogy akkor hány GB-ért mennyi dollár jár, aztán tovább klikkelek. A tovább klikk nem jött be, mert valami eszméletlen…..
Magustanonc 2016.07.06 15:48:30
Két napja néztem meg a 444 videóját, amiben a rend éber őrei olyan szinten alázzák e saját magukat és a demokráciát, hogy azt elmondani nem lehet. Én hatalmasat röhögtem ezen és nem bírtam eldönteni, hogy melyik a szörnyűbb: a, tényleg ilyen hülye bajusz elvtárs, btelefonból kapta a parancsot, hogy…..
Az Uber csak gusztustalan hajszál a taxisoknak feltálalt feketeleves bőrző felszínén. A főváros több mint kétharmadával megemelte a drosztdíjat, úgy, hogy a 4500 taxinak csak kb. 1500 taxiállomás-férőhely jut. Ezek zöme is madár nem járta helyeken, az utasfelvételre alkalmas néhány placcon pedig…..
Magustanonc 2016.01.15 12:27:35
@whale: Nem, én az a fajta agyhalott vagyok, aki nem fogyaszt el mindent ész nélkül, amit elé tesznek.

A helyzet az, hogy nem fizettem többet soha Uberrel.

Az elképzeléseid néha köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

Legutóbb egy 18 kilométeres fuvar díja volt 4000 forint Uberrel, ugyanez taxival kb 5000 forint plusz kiszállási díj.
Magustanonc 2016.01.15 14:12:20
@whale: Remek, eddig ez az első érv, ami miatt egy taxi jobban megérheti, hogy az használhatja a buszsávot dúgóban.

Ettől még viszont Uberrel nekem sokkal kényelmesebb, hogy
* a fizetés egyetlen gombnyomással a telefonomon,
* látom, hogy merre jár a rendelt kocsi,
* azt is megkapom, hogy milyen kocsit keressek,
* értékelhetem a kapott szolgáltatást,
* a szolgáltatót nem védi se a monopol, se oligopol helyzet,
* külföldön is használhatom ugyanezt a szolgáltatást.

Ezzel szemben, ha csak a csúcsforgalomban a buszsáv használatot tudod szembeállítani csak előnyként a taxi mellett, akkor nem érzem úgy, hogy jobban járnék a legtöbb esetben a taxival Budapesten.

Persze, lehet, hogy többet fizetHETEK bizonyos csillagegyüttálláskor, de eddig soha nem fizettem többet. Ez perpillanat egy olyan dolog, hogyha a nagyanyámnak farka volna, akkor ő lenne a nagyapám.

Egyszerű racionális érvek vannak arra, hogy miért van az Uberre kereslet.

Ha a taxisoknak lenne egy csepp eszük is a világon, akkor összefognának, és alapítanának egy olyan céget, ami ezeket a többletfunkciókat megadják az embereknek, és versenyt támasztanának az Ubernek. Amíg ez nem valósul meg, de megy a nyafogás, addig legfeljebb csak együtt tudok érezni velük, hogy változik a világ, és nem mindenkinek megy az alkalmazkodás.
Magustanonc 2016.01.15 15:07:32
@whale: Igen, a legalitásról lehetne beszélgetni, bár az nem teszi semmissé azt, hogy az igény ettől még ott van.

Hogy szilveszterkor drága volt ez a szolgáltatás, igaz, de ezt az alkalmazás konkrétan jelzi, hogy ez van most, és milyen szorzó van érvényben amikor használni akarod, nem utólag, és nyugodtan hívhatsz taxit is az Uber használata helyett. A Szilveszteri árváltozást elég egyértelműen kommunikálta az alkalmazás.

Másrészről az alkalmazás tud szólni neked automatikusan, ha alacsonyabbá válik a szorzó.

Igen nincs fix tarifa, viszont alapdíj sincs. A fix tarifa hiánya nem probléma, mert csak jól szabályozottan és kommunikáltan emelnek a tarifán, nem meglepetésként éri az embert a dolog.

Még nem találkoztam olyan taxissal, aki pontosan meg tudta volna mondani, hogy mennyibe fog kerülni egy utazás. Szóval, a fix tarifa érzésre ott sem olyan fix. Lehet, ha sokat taxiznék, akkor más lenne az érzésem.

Amúgy a taxisoknak is jót tenne, ha lenne egy platform, amin keresztül hasonló szolgáltatást kaphatnának ők is, mint az Uber sofőrjei és utasai. Sokkal kényelmesebb lenne mindenki számára, hogyha látnám, hogy merre jár épp az a kocsi, amelyik értem jön, az utazás előtt már tudnám, hogy megközelítőleg mennyibe fog kerülni az utazás, a rendszer automatikusan végrehajtana a fizetési tranzakciót az utazás végén, a taxis és az utas is kölcsönösen értékelhetné egymást, stb.

Ezzel a taxisok maguk közül is kiszűrhetnék azokat, akik rontják az utazás élményét, illetve a problémás utasokat is ki lehetne szűrni még az utazás előtt.

Ezer előnye lenne egy ilyen rendszernek, és sokkal nagyobb eséllyel fel tudná venni a versenyt az Uberrel, mint a mostani fapados és szakmailag gyatra megoldások.
Mekkora demagóg hülyeség már az adófizető emberek részéről (mocskos libsik fujj) , hogy mostanában egyre többet aggódnak a kórházak és az egészségügyünk állapota miatt? Egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy a nemzeti stadionépítési program inverzeként tálalják a…..
Magustanonc 2016.01.05 16:16:53
@estónia: Attól még, hogy te keseregsz azon a sok pénzen, amit a múltban vontak tőled, meg most ezen a rongyos havi 7000 forinton, nem fog jobbá válni az egészségügy itthon.

Sajnálatos, hogy munkanélküli vagy 51 évesen, de a panaszkodással, nyafogással se te nem jutsz előrébb, se az ország.

Az egészségügy reformját kb. a 300 forint elutasításával törte az ország derékba. A magam részéről én inkább fizetek az adózott keresetemből minden hónapban, csak hogy megkapjam a szükséges ellátást, amikor rá fogok szorulni.

Tudod, hiába jár neked minden, de nem jut, mert a kormány nem ad eleget. Nem az itt kommentelők miatt van ez így, hiába szapuljuk itt egymást.
Vendégszerzőnk: Kiss Heléna, a Nők a feminizmus ellen társalapítója            Kitüntető figyelemmel kíséri oldalunkat Karafiáth Orsolya. Hazánk európai értelemben…..
Magustanonc 2015.08.06 22:32:34
@CsakSzolokHogy: Szvsz ostoba általánosítás ez a "Nők a feminizmus ellen".

A fentiekből az jön le, hogy piszkosul nem a feminizmus ellen vannak, hanem egy szélsőséges kisebbség ellen, amit aztán a feminizmussal címkéznek fel, de a feminizmus nem azonos azzal a kisebbséggel, és ebben Karafiáth Orsolyának igaza van.

Gondolom, azért ragadott ki a szerző a másik cikkből részleteket kontextustól elvonatkoztatva, mert a lényeget ő sem tudja cáfolni, hogy bár a megmozdulásnak van értelme, de már az önmeghatározásuk rettentő módon téves.

Lehetnének "Nők a férfigyülőlők ellen", ami már pontosabban fedné le a kommunikált szándékot.
Magustanonc 2015.08.06 23:24:07
@Le Orme 2: Nem pontosabb az a megfogalmazás, hogy a feminizmus alaptétele szerint a nőket és a férfiakat ugyanazok a jogok és lehetőségek illetik meg?

Mindaz, amit felsoroltál, azok olyan eszközök, amikkel próbálkoznak ezt a célt megközelíteni. Lehet arról vitatkozni, hogy ezek az eszközök mennyire jók vagy rosszak, de ettől még a feminizmus önmagában nem lesz gyűlölködő és kirekesztő, ami ellen nők fel akarnak lépni.

A magam részéről megismétlem magam: hülyeség az a név, hogy "Nők a feminizmus ellen", amikor a kirekesztés és a gyűlölködés ellen akar valaki tiltakozni, és nem az azonos lehetőségek ellen.
Néhány gondolatot szeretnék megosztani veletek, azzal kapcsolatban, hogy egy vállalkozás életére milyen hatással lehet a vezetők értékesítéshez való hozzáállása. Véleményem szerint három típusú vezető létezik az értékesítéshez való hozzáállás szempontjából. Aki…..
Aludni mindenkinek muszáj, a szervezetünknek egyszerűen szüksége van a pihenésre. A legtöbb ember néhány kivételes alkalomtól eltekintve minden nap alszik, ennek köszönhetően az életünknek mintegy egyharmadát töltjük összesen ezzel a tevékenységgel. De mi a tudományos oka…..
A Fidesz szívesen tetszeleg a kisemberek védelmezőjének, a nagytőke ellenségének szerepében. Holott a kisemberek elnyomója, a nagytőke barátja. Vagy bábja?! A kisemberek elnyomója nem csak itt és most (vö.: 27%-os ÁFA, minimálbér alatt fizetett közmunka stb.), de mindent…..
Sziasztok! Kicsit megpróbálom a másik oldalról megközelíteni a kérdést, ebben az esetben, úgy, hogy rendszeresen interjúztatok, középvezetőként egy nagy cégnél. Pontokba szedem, amik eszembe jutottak, amikor olvastam a levelet, és a hozzászólásokat.   1. A HR tényleg…..
Magustanonc 2014.06.15 15:03:33
@akapitalizmusbaromsag: Nem célravezető dolog olyan céghez jelentkezni, amiről semmit sem lehet tudni.
Pár éve rájöttem arra az egyszerű titok, miszerint nem érdemes mindenen felbosszantani magunkat, nincsen értelme idegeskedni mások hülyeségén. Ebbéli hitemet megerősítette az a tudományos tény, miszerint a düh olyan ingereket indít be a szervezetben, amik csökkentik az ember…..
Magustanonc 2014.05.11 21:06:10
@Szarvas Norbert: Ha valaki az Etele téren szakaszjeggyel száll fel az M4-re, akkor nem illik elmenni a Kálvin térig. Ahogy már más megjegyezte: a vonaljegy egy órán keresztül érvényes.

Úgy tudom, hogy akik a metróba bemenet nézik a jegyeket és a bérleteket, nem ellenőrök, hanem biztonsági őrök.

A Deák térnél mióta vannak ellenőrök a jegykezelőktől messzebb?

Vagy ez most olyan, hogy Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak, kivéve, hogy nem Mercédeszeket, hanem Moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak? :)
A 2010-es évek menő munkahelye a startup. Míg tíz éve minden friss pályakezdő bankszektorról, yuppie-s öltözékekről, drága céges autókról álmodozott, addig napjainkban új őrület kerítette hatalmába a végzős fiatalokat: a startup. Öltöny helyett tarka, dögös pólók,…..
Magustanonc 2014.04.01 19:52:29
A jobboldali média hónapok óta nyomat egy hazugságot az "SZDSZ adósságáról". Az SZDSZ ugyanis egy törvény alapján a Fideszhez hasonlóan hitelre vette meg az államtól addig kedvezményesen bérelt irodáit. Amikor a párt tavaly befejezte a működését az összes megvásárolt…..
Magustanonc 2014.02.21 22:35:44
@Brendel Mátyás: Indokolni is tudsz az állításaid mellett? :)
Magustanonc 2014.02.21 23:24:16
@Brendel Mátyás: ha már diszlexia, akkor tessék szöveget értelmezni, és indokolni, hogy a "A RémHIRTv-nél nem nagyon vannak "riporterek" - csak ilyen kis "valaki valakije", egy esti érettségivel." állítás miért nincs kapcsolatban azzal, amit te írtál.

Csókpuszi! :p