Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dankházi Zsolt

0 bejegyzést írt és 210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az angol Metal Hammer egy újabb "kedves" listával örvendeztette meg az olvasóit, ebben a kétezres évek száz, szerintük legjobb rock- és persze metaldalát kaparták össze egy nagy kupacba. Nos, ha a sorrenddel lehet is vitatkozni, azért azt alá kell írni, hogy ezeknek a java valóban kiérdemelte a…..
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
Dankházi Zsolt 2021.02.28 18:20:20
@quercuserdész: elsősorban önmagunkat kellene tudni uralni. Ha eleve már ez gondot okoz, akkor nincs is miről beszélni. A dolog lényege a felelősség, ami sajnos nem jár együtt az öntudattal.
Orbán Viktor beengedte a járványt és tudatosan hagyta addig terjedni, amíg az egészségügy az összeomlás szélére került. Ezért halt meg hetekig koronában közel 200 ember és még ma is szinte minden nap több mint 100. Ezek után tudja pont ő azt sugallni, hogy azért halt meg naponta 100-110 ember, mert…..
Dankházi Zsolt 2021.01.17 14:11:47
@white999:
Izrael nem EU tag.
Izrael 9 millió lakosú.
Számszerűen ha hússzor annyit rendelsz valamiből, akkor igazából te fogod az árát megszabni mert ha úgy tetszik monopol helyzetben vagy. A gyártónak a nyomott ár is megéri, sőt összességében valószínű hogy többet keres a kevesebbért adott oltóanyagon, mint az Izraelben eladott vakcinán a duplájáért.
Szokásos péntek reggeli verdiktjei közül az egyik legvitatottabbat adta ki legutóbb a Magyar Rádióban Orbán Viktor. A járvány eldurvulását ugyanis a magyarok fegyelmezetlenségének számlájára írta, ezért szigorú ellenőrzéseket és büntetéseket ígért azoknak, akik szerinte lazán vették eddig az…..
Vasalódeszkás for president! Nekünk ez jutott… Megmondom őszintén, nem szeretem a percek alatt mémmé váló embereket. Vagy általában nem szeretem. Legtöbbször nem is értek egyet a lihegőkkel, akik azonnal akarnak egy szeletet a tortából, hogy egy kicsit ők is a részesei legyenek. Vagy pont…..
Dankházi Zsolt 2020.06.17 22:06:20
@Ad Dio: live pornó? Hol, mikor?
Marad a gyógyszerreklám hüvelygombára, meg vizelettartási zavarra.... Ne túlozzunk. Te is felnőttél, én is. Leérettségiztünk, és mind dolgozunk. Legalább is én biztosan.
Dankházi Zsolt 2020.06.17 22:14:17
@Ad Dio: a gyerekek személyiségformáló közege elsősorban a család. Majd az iskola, ahol nem magántanulóként van jelen, hanem sokadmagával. Nem tudsz mindent kiszűrni az életéből, képtelenség.
Dankházi Zsolt 2020.06.17 22:28:09
@Ad Dio: van lehetőséged. A gyermekedet elsősorban te neveled. Ha jól csinálod nem is foglalkozik olyan dolgokkal amikről tudja hogy rossz. Ő átsiklik felette, nem foglalkoztatja,nem lehet befolyásolni.

Nyilván a tanárnak nagy ráhatása van a személyiségfejlődésre. De alapvetően a gyerek azt a morált követi, amit otthonról visz magával.
  Rögtön leszögezném: ez a bejegyzés mentes mindennemű politikai éltől, kinyilatkoztatásól, és nem azért íródott, mert bárkinek a szakmai felkészültségét bármennyire is megkérdőjelezné. A cikk címe figyelemfelkeltő, nem bíráló. Kérem, hogy ezzel a gondolattal a fejükben olvassák! Fogalmam sincs,…..
Dankházi Zsolt 2020.03.09 18:32:10
@MEDVE1978: Szia. Az hogy tünete nincs, egy dolog. De attól még fertőz. Minden egyes abból a régióból hazatérő tünetmentes magyart virustesztelni kellene. Ezt hívnám felkészült, megelőző, FELELŐSSÉGTELJES magatartásnak.
Ebben a hónapban kezdődnek meg a munkálatok a kanadai Saskatchewan tartományban, ahol gőzt és levegőt préselnek a Superb olajmező területén található, a felszín alatt 700 méterrel elterülő kb. 200 millió hordónyi viszkózus olajba, írja a Science tudományos szaklap. A projekt célja az, hogy ahelyett,…..
Gyöngyöspata ügyében olyan mértékű hülyeségáradat zajlik, hogy azt gyakorlatilag nagyon nehéz komolyan venni. A kormányunk, ami gyakran hangoztatja, hogy ők a magyar emberek akaratát képviselik, viszont éppen akkora kavarást hajt végre az amúgy is ezer sebből vérző közéleten, hogy ilyet tényleg…..
Dankházi Zsolt 2020.01.20 20:02:40
@a nagy hohohorgász: szerintem veled én nem akarok diskurálni. A vad kapitalizmusnak semmi köze ahhoz hogy kisnyugdíjasok fagynak halálra a saját lakóhelyükön. Ehhez egyedül a társadalmi normák nem léte és a vezető politikai elit járul hozzá. Ne adja a sors, hogy mi is kisnyugdíjasok legyünk, akik megbíztak az államban, és felépítettek egy országot, majd hagyják őket megfagyni.
Dankházi Zsolt 2020.01.20 20:10:55
@morph on deer: köszönöm.
Dankházi Zsolt 2020.01.20 20:17:45
@a nagy hohohorgász: sohasem vettem devizahitelre semmit, és a miniszterelnök pusztán szidása nem véleménynyilvánítás, szimplán alpári. A baj hogy sokan félrefordítják a fejüket, és megsüketülnek ha valós problémával szembesülnek. Az magát a problémát nem oldja meg, csak még nagyobbá teszi.
Kövér László nemrég kijelentette, hogy csakis az isten-, haza- és emberszeretet teszi emberré az embereket, s egy másik alkalommal pedig azt nyilatkozta, hogy a magyarságnak meg kell védenie önmagát az istentelenekkel, hazaárulókkal és nemzettagadókkal szemben. A hivatkozott szövegek az alábbiakban:…..
Kisorsolták november 22.-én délben, hogy melyik csapatokkal játszhat válogatottunk a Nemzetek Ligája-playoffban. A magyar labdarúgó-válogatott mint már ismert, nem tudta kiharcolni a kijutást a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra a selejtezőcsoportjából, de a Nemzetek…..
Egy ideje már foglalkozunk itt a blogon iskolai dolgokkal, gondozó és a különélő szülők jogaival, kötelezettségeivel. Az utóbbi néhány hónapban viszont több alkalommal bukkanunk olyan történetre, amikor az egyik szülő a másik szülő tudta nélkül egyszerűen átíratja a gyereket egy másik iskolába,…..
A második világháború kirobbanását a Hitler vezette náci Németország első olyan agressziójához szokták kötni, mely már egyértelműen háborús cselekménynek minősült: azaz Lengyelország megtámadásához. Arról azonban már kevés szó esik, hogy 17 nappal később, 1939 szeptember 17-én (vagyis épp 80 éve) a…..
Dankházi Zsolt 2019.09.16 19:55:59
@MAXVAL bircaman közíró: hülye. Sem az angolok sem a németek nem akartak szövetkezet az oroszok ellen egymással.
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Dankházi Zsolt 2019.09.16 15:05:23
Amikor 2015 tavaszán a hazai, gyenge lábakon álló gyermekvédelmi rendszer hibáit látva úgy döntöttünk elindítunk egy blogot, akkor a következő megállapítást tettük: „Van egy rendszer, mely azért felel, hogy a gyermek mindenek felett álló érdeke érvényesüljön és biztosítva legyen a testi-lelki…..
Ha egy drága holmit vásárolunk, különösen szeretjük tudni, hogy valóban azt kapjuk e a pénzünkért, amiért fizettünk. Vásárlónkat nem hagyja nyugodni, miért hiányzik a megszokott felszerelés a felsőről, a boltban viszont hiába kérdezte és utólag sem kap választ. A napokban anyukám vásárolt egy…..
Dankházi Zsolt 2019.08.24 20:03:43
2019. augusztus 10-én rendeztek először a lengyelországi Plock városában "LMBT Pride" felvonulást. A rendezvény különös végeredménnyel zárult: a róla szóló tudósítások ahelyett, hogy melegjogokkal vagy a résztvevőkkel foglalkoztak volna, egy 15 éves lengyel fiúra irányították rá a figyelmet, aki a…..
Dankházi Zsolt 2019.08.19 21:27:24
Ne legyünk álszentek, a legtöbb utazó emlékbe magával visz egy-egy szappant, esetleg tollat a szállodai szobából. A hotelek ezzel nagyjából számolnak is, ám amit a minap egy indiai család művelt, az azért elég ritka...
Dankházi Zsolt 2019.08.02 20:53:53
@szamaritánus: indiai nem egyenlő cigánnyal...
"Az életem olyan, mint a hullámvasút - igen, az élet ejtőernyőzés, kockázatvállalás, esések és kelések sorozata, hegymászás, vágy, hogy fölérjünk a csúcsra, és csalódás és szenvedés, ha nem sikerül." /Paulo Coelho/   Forró június jelezte a nyár kezdetét. Meleg szellő kerítette körbe Lilit, a…..
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
Finn tudósok, Maki Kaurismuki és Björn Jonagold, fantasztikus felfedezést tettek, amikor egy isten háta mögötti Északi-tengeri szigeten Antasklaskirun-on kutatták a helyi élővilágot. A sziget teljesen elzárt a külvilágtól, ezért is nyújt a tudománynak végtelen tárházát az ott élő fajok…..
Dankházi Zsolt 2019.07.24 20:04:08
Az újdonsült igazságügyi miniszterről terjed a világhálón egy felvétel. Melegítőben dekázik a focilabdával. Harminchétig bírta, nyilatkozott azonban arról is, hogy egyéni csúcsa 115 volt. A pesti köznyelv könyörtelenül el is nevezte dekázásügyi miniszternek. A kaján minősítésből kiolvasható ama…..