Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SFRJ4ever

0 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
150 ezer eurót a szerb szövetségnek. A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) ma végleg úgy döntött, csak százötvenezer euró ellenében engedi meg, hogy Nataša Dušev-Janić szerb színekben folytassa. Október 31-ig kaptak haladékot a szerbek az összeg átutalására. A pénzt…..
SFRJ4ever 2012.10.26 11:14:44
Sziasztok!

Remélem mostmár mindenki boldog:
www.telegraf.rs/sport/393307-veleobrt-janiceva-sad-vesla-za-bugarsku

Miért is?
- Natašának a jövőben görcsbe fog szorulni a gyomra, ha Magyarországot említik, ráasádul mégsem lesz együtt a férjével
- az MKKSZ Nataša mellet elveszíti Benedek Dalmát, Paksy Tímeát, Sarudi Alízt és Csipes Tamarát (www.nemzetisport.hu/kajak_kenu/csipesnek-elege-lett-a-kislanyszerepbol-2185297), úgy, hogy egy garast sem kap értük
- Vlade Divac mossa kezeit, se zsebéből, se zsebébe
- már csak azt a fránya életjáradékot kellene megvonni valahogy attól a hazaárulótól, aki 38 aranyat, 10 ezüstöt és 1 bronzot nyert Magyarországnak... De majd kitalálunk valamit erre is!

A szerb sajtó amúgy ugyanolyan egyoldalú, mint a magyar. Kérdezem én: mely magyar médium közvetítette teljes terjedelmében a szerb álláspontot?
Minden jegyet eladtak a hétvégi szezonzáróra, a kiélezett világbajnokság vonzza a nézőket a Forma-1 legmodernebb pályájára. A futamot legalább ötvenezren figyelik majd a helyszínen, és látják Alonsót, Webbert vagy Vettelt, esetleg Hamilton vb-t nyerni. Először dől majd el…..
SFRJ4ever 2010.11.10 23:10:32
@GGG77: Én teljesen egyetértek...
Egy amatőr videón látszik, hogy a német autója megmozdult a rajt előtti másodpercekben, a lámpák kialvása előtt. Egészen minimális távolságot haladt előre, szinte azonnal meg is állt újra, majd feltehetően a legjobb pillanatban indult el, nem ugrott ki. Állítólag Robert Kubica…..
Stevie W vendégposztja töri meg a csendet. Voltaképpen szóra sem érdemes, egyszerűen arról van szó, hogy a szerb belügyminisztérium, a MUP, olyan honlapot szerkesztett, amire kikerekedik az egységsugarú júzer szeme. Egy minisztérium, pláne egy ennyire, khm, katonás…..
SFRJ4ever 2010.08.06 01:39:43
@Ringlósztár: Ez mondjuk igaz, de a szabadkai MOL kúton a kis kasszás pi... hölgy nem akar magyarul visszaválaszolni. Szal nem azért, de Szabadka az még Szabadka, a MOL meg Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. De ezen már egyszer duzzogtam ittend...
A határőrök meg lazábbak, ez igaz. Ugyanis nem Schengeni határt öröznek. Meg a nyári hónapokban rájuk van szólva, hogy a turista több pénzt hoz ha nyugisan átutazik, mintha minden faluban megbüntetik mert nincs nála kréta, hogy körberajzolja az elütött kolttesteket vele (ez egy megtörtént eset)!

Görög út? Benzint vittetek?? ;)
A Német Nagydíjon került reflektorfénybe a Red Bull egy újabb megoldása (amely voltaképpen nem is új, csak épp most került a figyelem középpontjába), amely az újságíróknak, majd a konkurenciának szemet szúrt. Képek bizonyítják, hogy a Red Bull RB6-osnak terhelés alatt jobban…..
SFRJ4ever 2010.08.01 01:45:03
Jó bejegyzés!

@OriginalBateman: Na igen, csak nekik már év eleje óta van ilyen tecnológiájuk, a többiek meg csak most fognak hozzá. Ilyesmit nem lehet egy éjszaka alatt lekoppintani...
Jaime Alguersuari húszévesen az F1 legfiatalabb pilótája, a Red Bull-fiókcsapat Toro Rossónál vezet, a hétvégi Magyar Nagydíjról is beszélgettünk vele. A legutóbbi futamod nem sikerült túl jól, nem volt gond belőle a csapatnál? ”Igen, a hajtűnél beleszaladtam a…..
SFRJ4ever 2010.07.29 18:49:16
@Lord_M_: Neeeeeeee!!! :)

Már kibontottam a pezsgőt!!! A PiXXXba...
Úgy tűnik, a magyarverés címke mellé lassan fel kell vennem a szerbverés címkét is, mert szükség lehet még rá, hosszú a nyár. Igazán érdekes történet következik, amelyről ma címlapon számolt be a szerb és a horvát sajtó is. Történt ugyanis a Sibeniktől nem messze fekvő…..
SFRJ4ever 2010.07.12 00:55:55
@ermi71: jó, köszi... Mikor 3 éve az én SU tábláimat szedték le Dubrovnikban, akkor én milyen bűnért is vezekeltem? Pedig ízig magyar vagyok, csak épp odaát tetszettem születni...

De ha esetleg túl sok ismeretlent találtál a mondatomban (SU = Subotica - többet nem segítek, Dubrovnik = dubrovnyik) úgy bocsánatot kérek, nyilván nem vagy járatos a témában (de akkor meg minek írsz ide?...)
Na mindegy, ettől függetlenül tavaly is, meg azelőtt is Dalmáciába mentem, minden este leszedtem a SU tábláimat, a panzió tulaja meg hülyének nézett. Rendszeresen láttam SRB autókat, jó, kevesebbet mint H-t. De mikor meghallják, hogy magyarul beszélünk, általában tudják, hogy Vojvodinából vagyunk (ellentétben a Srbijancikkal), és rögtön kapunk még egy kör gratis italt, vagy hoznak a "különleges" borból. Aztán kikérdeznek, mi van Tavankúton, oda valósi a sógornő, meg milyen a Palicsi tó...

Szal szemesnek áll a világ, akinek meg az nem jó, annak Antalyában és Andalúziában se fog tetszeni.

De én idén is oda megyek...
http://www.vajdasagma.info/cimol-old.v2.php..
SFRJ4ever 2010.06.28 18:58:47
@Bálint Csaba: Na pont ez az, hogy a Magyar Szót háromszor lekörözte, sokkat követhetőbb, összeszedettebb volt, a szerkesztéssel szerintem nem volt baj. A marketinggel, hát igen, ott lehet volna mág mit tanulni. Én 4 éve hallottam róla először a Dombos festen teljesen véletlenül kezembe nyomtak egy flyert, ennyi, azóta se neten, se nem-elektromos formában sehol nem láttam.

@tachikomatip: tényleg ne haraudj, hogy megkérdezem, de mennyire vagy up-to-date az vajdasági körülményekkel? (Azt észrevettem, hogy az MNT-t ismered)

Egy nagynevű Magyar Szó alig húzza ki nullszaldósra a teljesítményét (meg nyakukba varrták a szupermodern nyomda fenntrartását is, amiből egy petákot nem csinálnak), akkor szerinted miből lehet fenntartani egy médiumot másból, mint támogatásból (és most nem csak a Vajmára gondolok)? A PannonTV, YuEco, Suboticke, meg a többi regionális (de szerintem akár a Délmagyar-t is ide sorolhatjuk, Csaba, javíts ki, ha nem) médiumnak nincs 100ezres eladott példányszáma, vagy 100ezres napi hit-je, vagy akkora nézettsége, ezeknek alapfeltétele, hogy támogatást kapjanak, nem?
SFRJ4ever 2010.06.29 01:40:56
@Styxx: ON, válaszoltam! :)
Serbia Insajd Nem plávi! Orlovi. 2010.06.14 19:45:00
Éppen ez a hátulütője a saját néven blogolásnak. Nem lehet csak úgy bazmegelni, pedig milyen jól esik néha. Most pölö legszívesebben azt mondanám: nabazmeg én mëgmondtam, hogy ezek a szerbek megszívják a vébén.Rögtön tisztázzuk az idetévedő oldszkúl szurkerekkel, hogy a…..
SFRJ4ever 2010.06.22 21:55:58
@walter77: Abszolút! Meglátjuk holnap. Szerintem is szopóág.

Addig visszatérek a manapság kulturáltnak tartott, elfogadott szurkoláshoz:

Србијаaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Ubi, zakolji, da s...............

:)
SFRJ4ever 2010.06.24 20:17:56
Tudom már miért kaptak ki!!! Nem söröztek meg bagóztak meccs előtt! De most komolyan, ezt láttátok?

www.b92.net/sport/sp2010/vesti.php?nav_id=441010

@Styxx: :) Igen, látásból tudom kikrők írtál. Azt nem tudtam hogy Ghánai. Te honnan tudod, hogy szabadkai vagyok, írtam?

@bikmakk: A kezesésben nem vagyok 100%-ban biztos, szerintem rápattant. De akkor is, ha a féliglest lefújta, fújhatott volna egyet a javukra is. A csirkéknek...
Serbia Insajd Visszacsinálnák 2010.06.10 18:49:17
http://www.thepetitionsite.com/1/nova-jugoslavija..
SFRJ4ever 2010.06.14 19:53:09
@Arp1: MIért, mi a baja? Mert kommunista? ;)

A kommunizmus 7 paradoxonja (Jugoszláv módra):

1. Mindenkinek volt munkája
2. Habár mindenkinek volt munkája, senki se dolgozott
3. Habár senki se dolgozott, a terv mindig 100%-ban teljesült
4. Habár a terv mindig 100%-ban teljesült, nem lehetett kapni semmit
5. Habár nem lehetett kapni semmit, mindenkinek megvolt mindene
6. Habár mindenkinek megvolt mindene, mindenki lopott
7. Habár mindenki lopott, mégse hiányzott semmi

Hogy visszasírom-e? Naná!...
Az ezerkilencszáznyolcvanas évek második felének, és a kilencvenes évek első felének egyik leghíresebb jugoszláv rockzenekarából, az Ekatarina Velika (röviden: EKV; a névadást Nagy Katalin orosz cárnő ihlette) nevű formációból a kétezres évek elejéig az összes tag meghalt.…..
Serbia Insajd Bikicsunáj a köbön 2010.05.30 22:27:00
Styxx vendégposztja - szóljatok, ha unjátok az arcát, aztán bannolom :) Kapitalizmus-kritika a délszláv Uhrin BenedektőlMire megjelenik ez a poszt, nem kizárt, hogy Ekrem Jevrić: Kuća pos'o című klipjét a YouTube-on több, mint hárommilliószor nézték meg. ..
SFRJ4ever 2010.06.04 11:47:21
@Styxx: Ne érts félre, alapvetően jópofa az Ekrem. Egy bohóc is jópofa, két bohóc még jópofább, de egy bohócországban qrvára ideges lennék tőlük!
Ugyanakkor a nyitottabb magyar fiatalokkal sincs semmi bajom, de még mindig nem értem ez egyik szegedi barátomat, aki annakidején 5-ször (azaz ötször!) nézte meg moziban a Macskajajt. Ugyanez az eset, jó film, szétröhögtem magam, ugyanakkor nagyon fájt, hogy az a piciny országot, ahonnan származok az ilyen, filmben látott emberekkel, történetekkel, kulturával azonosítják.
Ezért idegesít Boban Markovic és Goran Bregovic. Nagyon jó a zenéjük, szeretem, Bregovicot imádom (igaz, inkább a 70-es évekbeli munkássága nyűgöz le). De azt már nem, hogy minden európai és főleg francia - ahol a két illető hihetetlen népszerűségnek örvend - szentül meg van győződve, hogy Szerbiában ez a "normális".

A komolyzenei darab nem Szabadkán, hanem Budapesten volt, a Bakáts téri templomban. De megtisztelő, hogy emlékszel rá :)
Serbia Insajd Hardboiled Šurda 2010.05.16 10:37:00
Styxx belejött, így aztán újabb vendégposztot olvashattok. A harmadikutas egykori Jugoszlávia felől érkező irigyelt lazaság Magyarországon a Šurda‑kultusszal tetőzött. A „hej, ráérünk még!” -életérzés sármos, aprómintás pepita kalapot viselő, egyszálbél…..
SFRJ4ever 2010.05.19 21:04:01
@szakacsze: Hát ez tényleg offtopic...
Én az sms-t ajánlom, kék zóna és piros zóna van. Ki van táblázva rendesen, számmal együtt. Érdekes hogy ez Magyaro.-n kívül már mindenhol normális.

Péterváradon a vár mögött érdemes parkolni, ott van ingyenes is, a Duna felől megmondom őszintén, nem emlékszem fizetős-e, de gyanítom hogy igen. Viszont meg se közelíti a Pest belvárosi 400 ft/órás díjat.
Serbia Insajd Bejárat a kórházba 2010.05.18 20:47:52
A szerbiai Leskovac város kórháza előtt készültek ezek a felvételek. Szerencsére éppen a kórház előtt.    ..
Serbia Insajd Dragan is fennakadt 2010.05.12 15:47:00
http://hvg.hu/vilag/20100512_ausztralia_szerb_haborus_bunos..
SFRJ4ever 2010.05.12 23:01:40
@Styxx: :D

Hé, hát nekem úgy mondták Belgrádban van :))
www.blic.rs/Strip/842/Marko-Somborac

Amúgy tényleg jófej csávó, eltekinteve attól az aprócska ténytől, hogy tömeggyilkos. Tévében mindig jópofizik, viccelődik, frissítő jelenség a többi mogorva volt idegenlégiós néphős között...
SFRJ4ever 2010.05.14 00:44:36
@Bodzaszedő Manager: HAHAAAHAHAAAAAAAAAAHAAHAHA

Donatorski piknik za odbranu Kapetana Dragana!

AAAAAAAA (már nem tudom, hogy a röhögés fáj jobban, vagy a sírhatnék)

... falsely accused of war crimes... Páratlan!
Serbia Insajd Új bejegyzés 2010.05.10 12:47:00
http://hvg.hu/vilag/20100510_tamadas_boszniai_szerb..
SFRJ4ever 2010.05.11 22:05:28
@Styxx: Ezzel abszolút egyetértek, csak a boszniai szerb közvéleményt lelki nyugalmát féltem, szegényt, biztos nagyon stresszelte őket a hír. Hiszen minden kocsmában aranykeretes képben ott díszelegnek a fő néphősök. Akárcsak Szerbiában, kábé minden második kocsmában.

A boszniai szerb és a szebiai közvélemány nem fogják föl, hogy ezek a néphősök (és legfőképp a legnagyobb néphős) rejtegetése miatt van Szerbia és a Република Српска kizárva minden folyamatból, amiben a normális világ alapból benne van. Nem jönnek befektetők, nem alakulnak munkahelyek, a gazdaság a béka segge alatt lappang, a fiatalok mind el akarnak menni külföldre dolgozni, a tranzit utak már rég messze elkerülik az országokat, még a nagy brátya Oroszok se akarják itt átvinni a gázt...
Érdekes módon ez nem stresszeli a közvéleményt. A néphős megkéselése viszont megrázza őket.

Mi lett volna ezekkel a hősökkel Nürnbergben 45-ben? Ez nem stresszeli a közvéleményt? Engem spéci az stresszel, hogy lehúznak 10-15 évet egy luxusbörtönben, szoláriummal, szaunával, és több zsebpénzt kapnak egy hónapban, mint amennyi nekem egy évben volt egyetemi éveim alatt. Aztán hazarepülnek, mire az aggódó közvélemény a hősökhöz méltó tisztelettel várja őket haza.

Ez mind nagyon fasza, csakhogy tudjuk, mi tette őket hőssé. Habzott a szájuk, úgy mondták, hogy "minden szerb egy államba", "megtisztitjuk Szerbiát és Boszniát minden idegentől", "ha kell gyökeret rágunk, de a szabadságot nem adjuk"... Aztán mentek és gyilkoltak. Igazi hősök.

Szóval csak megpróbáltam elképelni, hogy engem is zavarna az illető megkéselésének a ténye, de nem ment. És a közvélemény lelki nyugalma se aggaszt...
Serbia Insajd A Nílus gyöngye 2010.05.03 19:53:00
A fenti címen 1985-ben készült egy klassz kis hollywoodi kalandfilm. Egy afrikai ország ellenszenves, zsarnok uralkodójáról szól, aki egy különös gyöngy révén az egész keleti világ feletti uralomra tör. A modorosan csak az ún. „kúrós-kardozós” zsánerfilmek közé…..
PROGRAMAJÁNLÓ KÖVETKEZIKFacebookon érkezett hozzám a kérés, hogy blogomban reklámozzam egy kicsit az alábbi rendezvényt. No. Itt volna hát.„Így végzed hát te is…”Radnóti lírai képeslapjai megihlették a New York-ban élő  szerb zeneszerzőnőtElőször…..
Serbia Insajd A sípszóig tart 2010.04.26 10:20:00
Ez talán az első pár mondat, amit megtanult egy lurkó, ha jugó (igazából bármilyen) csapatba jár kosarazni. Nincs örvendezés, amíg nincs vége. Az ellenfélnek hátat fordítani pláne elképzelhetetlen. Én is jártam dobálni a helyi csapatba 15 éve, én is hallottam. A horvát Cibona…..
SFRJ4ever 2010.04.27 20:03:15
Update (bocs, csak szerbül):

sport.blic.rs/Kosarka/Domaca-kosarka-i-NLB/177216/Odbijena-zalba-Cibone-Kecmanova-cudesna-trojka-vazi

Elutasították a Cibona védését. Fő érv: a bíró dönti el ki lehet a pályán, és azt is mikor van vége a meccsnek (persze utólag már én is ezt mondanám)!
SFRJ4ever 2010.04.28 22:32:09
@flea: Dettó! Egyetértek, egy ilyen szitu mindig kínos (ha kosárlabda rajongó vagy, ez egy ínyenc lesz! :D)

www.youtube.com/watch?v=PcYUmMBLMwk

Šibenka - Bosna Jugosláv bajnokság döntője, 1983.

Hasonló, utolsó másodperces eset, amikor a bíró "túl" igazságos. Évekkel később azt nyilatkozta, már nagyon bánja hogy fault fújt.

És hogy ki lett a bajnok? Nézzétek meg a videót! :)
SFRJ4ever 2010.04.30 00:00:15
@flea: :) így van! Politikai döntés volt. Régi szép idők...

Mindenesetre az újrajátszás is egy megoldás! Az általad említettet Újvidéken játszották, még akkor, amikor a csarnok parkettjának a közepén a Magyar Szó reklámja volt. Régi szép idők... :D
Serbia Insajd Avala-IC 2010.04.22 12:02:00
Putnik i suncokret A Szerbia-blog törzskommentelői már ismernek, és talán tudják rólam, hogy outsiderből lettem Insajder. Vagyis pesti (Pest környéki) vagyok, nem vajdasági, és a Szerbia nevű érdekes országra két évvel ezelőtt kezdtem igazán rácsodálkozni. Azelőtt is…..
SFRJ4ever 2010.04.24 00:58:54
@Styxx: Kösz! Megérkeztem :) A zászlóban színek pont így voltak, még húztam föl ilyet az iskolaudvaron. Az avatarral egyébként a vajdasági magyarság kissé skizofrén lelki világára akartam rávilágítani (no meg a sajátoméra :)).

@bikmakk: Én láttam jófajta magyar borokat is a szabadkai Rodićban! Mindig bajban vagyok szülinapi ajándékválasztáskor: ha magyar bort veszek, abban semmi különleges (tudják, hogy ott élek), szerb bor nem is szerb, pl. a Csókai Pincészet rendszeresen Macedóniából hozat mustot. így maradnak az olasz fogkőoldók... De ott van magyar bor!
SFRJ4ever 2010.04.27 19:50:11
@bikmakk: én alátámasztom közvetlen élményből is. Éjszakai vonat, 3 sötét, borostás alak mászkál le-föl, makedónul vagy bolgárul motyognak egymás közt, lehetőleg olyan kupé után szimatolva, ahol 1-2 középiskolás, egyenként 40 kg-s lány van lehetőleg 30 kg-s táskákkal (azt sose értettem hogy minek kell minden hétvégén hazacipelni a fél szobát). A kalauz szól, hogy figyeljünk oda, mert rablók, de ő az 55 kilójával nem mer velük packázni. Engem a 90 kilómmal nem zavarna ha csak iq-ból nyomnák, de a kalauz szerint van náluk gyíkleső, így már én se vagyok akkora hős. Végül Kőrösön leszállnak.
Aztán az izgalomra mindenki előjön a hasonló -közvetlen megélt - élménnyel, pl. kis parabellum kíséretében elkaptak néhány laptoptáskát, majd meghúzták a vészféket és leugrottak. Durvább eset, mikor a fülkébe kintről, a folyosóról benyomnak valamilyen altatógázt, és nyugodtan összeszednek minden értékes holmit - ilyet csak a Szerb oldalon hallottam.

Persze, nem mindennapos, és kb 10 éjszakai menetből látok 1 ilyen, feltűnöen balkáni fejű, le-föl mászkáló bandát, de van ilyen. És tőlem szokatlan érzés, de örülök amikor ottlátom a rendőröket. Nem véletlenül vannak ott.
Serbia Insajd Borisz 2010.04.23 19:46:00
A Press munkatársainak alighanem a kedvenc elfoglaltsága a politikusok magánéletén csámcsogni, mert hosszasan ízlelgetik a koncokat is hál' isten. Ez a lap most "kormányközeli forrásokból" értesült arról, hogy Borisz Tadics szerb elnök arra készül, hogy örökbe fogadjon egy ebet.…..
SFRJ4ever 2010.04.26 21:50:31
@quator: Nincs kedvem a nagyon-hozzáértő-de-amúgy-azt-se-tudom-hol-van-Szabadka kategóriájú emberekkel vitatkozni az említett blogon, ezért ideírom Neked: nem kell fölülni minden marhaságnak! Ötévente előáll a Városrendezési (vagy már ahogy hívják az Urbanistákat) hivatal hasonló agyament ötlettel, és mindig ugyanott fuccsol be: nincs pénz a megvalósításra.
A Népszínház épületének a sorsát már akkor megmondtam, mikor még el se kezdték bontani: ásnak egy lyukat a helyére, aztán 5 év múlva egy boszniai hazafi majd odaépít egy benzinkutat. 2. éve épül, de még lehet belőle benzinkút!
Az urbanisták meg azért vannak, hogy megvalósíthatalan terveket készítsenek: nekik is meg kell élni valamiből. Amúgy egy korrupt banda, ha lesz tiltakozás meg lincslés szóljatok, megyek én is.
Serbia Insajd Új bejegyzés 2010.04.20 11:48:29
http://hvg.hu/vilag/20100419_szerbia_kommunizmus..
..
SFRJ4ever 2010.02.10 01:04:46
@Dzsó Bendzsó: :D

Nem vagytok sehol a kockabetűkkel. Beszélni is tudni kell tyirilül, az a valami!