Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Intimszféra

30 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Posztunkban folytatjuk kifelé vezető utunkat a kiégésből a következő lépés segítségével. Hármat ígértünk, egy lett belőle, hisz ez a téma nagyobb kifejtést érdemel: lépés: Az önmegértés (önismeret, önreflexió) Minden, amit a burnout megelőzésére vagy legyőzésére megteszünk, nem más, mint…..
Kutatásunkban a Tinder használat motivációit vizsgáltuk. A kérdőívet az interneten tettük közzé, a kitöltőknek a demográfiai adatokon túl a Tinder Motivációs Skála (TMS) alapján arra kellett választ adni, hogy milyen motivációk mentén használják a Tinder-t . A kérdőívet összesen 968 (többségében…..
A merevedési zavar minden 10. férfit érintő szexuális probléma. A témáról szóló bejegyzés első részében tisztáztam, hogy pontosan milyen esetben beszélhetünk merevedési (vagy erekciós) zavarról, és mikor nem kell aggódnunk. Emellett áttekintettem a merevedési zavar háttéreben leggyakrabban meghúzódó…..
Intimszféra Pszichológiai kisokos 2018.02.02 15:41:51
Mi a pszichológia? A Terápia c. sorozat sokat lendített a pszichológus szakma megítélésén és segített a pszichológushoz járás mítoszainak felszámolásában is, mégis, még mindig nagyon sok a tévhit a lélekkel foglalkozó szakemberek kapcsán. A posztban igyekszem a legalapvetőbb információkat tisztázni…..
A síkosító az egyik legsokoldalúbb és legkönnyebben hozzáférhető szexuális segédeszköz. Ha eddig még nem tetted, akkor itt az ideje, hogy felszerelkezz némi síkosítóval. Mutatjuk, hogy miért. 1. A női ciklus hormonális változásai miatt előfordulhat, hogy bár a vágy megvan, de bizony nedvesedés…..
Intimszféra Best of Intimszféra 2018.01.01 20:21:24
Úgy tűnik 2017-ben is sokakat foglalkoztatott a szex. Az Intimszféra blog tavalyi öt legnépszerűbb posztjából kiderül, milyen témákra gerjedtek az olvasók. Best of Intimszféra 2017! 1. Az első helyen a new york-i szexmúzemról szóló poszt végzett - de vajon miért éppen ez?  2. Úgy tűnik…..
Szinte nincs olyan férfi, aki élete folyamán valamikor ne tapasztalná meg, hogy nem tudja a megfelelő merevedést produkálni. De mikortól beszélünk merevedési zavarról és milyen okai lehetnek az egyik leggyakoribb férfi szexuális problémának?  Az angol szakirodalom erektilis diszfunkciónak…..
A korábban bemutatott belga Tinder Motivációs Skála alapján mi is megalkottuk a kérdőív magyar változatát. A posztunk megjelent az Index blogketrecében, így felmérésünk kitöltőinek jelentős részét az Index olvasótábora adta. Ennek eredményeiből olvashattok most egy rövid összefoglalót. Kiderül…..
Az előző posztokban (itt és itt) bemutattam a szexuálpszichológia mint tudomány születését és nemzetközi fejlődését. A mostani bejegyzésben a hazai viszonyokat próbálom felvázolni. Magyarországon a II. világháború után a pszichológia gyakorlatilag feketelistára került. Az addig virágzó analitikus…..
Egzakt értelemben véve a szexuálpszichológia története a XIX. és a XX. század fordulójára tehető, azonban ha elvonatkozatatunk a szigorúan vett tudományos jellegtől, akkor az emberiséggel egyidős. Már az ókorban is születtek leírások az emberi szexualitásról, amelyek aztán az idők során egyre…..
A szexuálpszichológia, a emberi szexuális viselkedéssel foglalkozó pszichológiai tudományág. A szexuálpszichológiában számos tudományterület - köztük az orvostudomány, a biológia, a pszichológia, a szociológia, az antropológia, a történettudomány és a jogtudomány is - találkozik. Mivel a szexualitás…..
Az előző posztban azt jártuk körbe, hogy milyen motivációi lehetnek a Tinder használatának. (Az ehhez kapcsolódó kérdőívünket itt találod, köszönjük, ha kitöltöd!) Ezt a gondolatmenetet folytatva most azzal foglalkozunk, hogy milyen eltérések figyelhetőek meg a Tindert használók és nem használók…..
Intimszféra Szex és New York 2017.10.27 22:48:16
Szeptemberben alkalmam nyílt meglátogatni a new york-i Museum of Sex-et, ahol remek kultúrtörténeti kiállításokon keresztül mutatják be hogyan formálta a történelem, a technológia és az aktuális korszellem az egyén nemiséghez, szexhez, szexualitáshoz való viszonyát. A new yorkiak nem félnek a…..
Klasszikus probléma: hol ismerkedjek? Az utóbbi pár év egyik „legsikeresebb” megoldása a fenti kérdésre kétségkívül a Tinder. Újszerűségét a hagyományos randioldalakhoz képest az adja, hogy a lehetséges partnereket lokáció mentén ajánlja fel, és kölcsönös szimpátia esetén van lehetőség az…..
Intimszféra A stressz vajon mi? 2017.09.03 17:39:19
Gyakran halljuk, gyakran mondjuk: „stresszes vagyok”. Mi is a stressz? Milyen élettani és pszichés folyamatok húzódnak meg a háttérben, milyen hatással van ránk a stressz, és mit tudunk tenni ellene? Egyáltalán kell-e tenni ellene? Ebben a posztomban ezt a témakört járom körbe. Az élet…..
Az autogén tréning (AT) az egyik legtöbbet kutatott és orvosilag is megalapozott, ún. pszichoszomatikus relaxációs módszer, melyet J. H. Schultz német pszichiáter dolgozott ki. A módszer lényege, hogy a test ellazításán és ezen élmények tudotosításán, majd feldolgozásán keresztül segít egyensúlyba…..
Intimszféra Szex...and the city 2017.01.25 13:38:18
"Szex Bécsben" címmel kultúrtörténeti kiállítást rendezett a bécsi városi múzeum (Wien Museum). A tárlat azt járta körbe, hogy az osztrák fővárosban az urbanizáció milyen radikális változásokat hozott a szexuális kultúrában a 19. századtól napjainkig. A modern városi színtér szabad teret,…..
Amennyire felvilágosult korban élünk, annyira erősen tartják magukat bizonyos téves hiedelmek a szexualitással kapcsolatban. Ilyenek a maszturbációhoz köthető mítoszok is, amelyekkel én is gyakran találkozom szexológusként. Pedig a maszturbáció kifejezetten hasznos eszköze saját testünk…..
Manapság sok szó esik az internetes pornó elharapózásáról, és hogy mindez milyen hatással van emberi kapcsolatainkra. Viszonylag evidens, hogy ha egy párkapcsolatban az egyik fél túl sok pornót néz, és ezzel párhuzamosan egyre kevesebb időt fordít a közös szexuális együttlétekre, elhanyagolja…..
Az első alkalom, amikor partnerünkkel ágyba bújunk fontos, hogy jól sikerüljön. Ilyenkor még a rutinosabb versenyzők is bizonytalanabbak lehetnek. Ez a poszt nem a szüzesség elvesztéséről szól, de a legelső alkalomra készülőknek is hasznos lehet. 1. Engedd el az elvárásaidat! Sokkal…..
A házi kedvencek - különösen a kutyák és a macskák - manapság már gyakran családtagnak számítanak, és mint ilyenek, intim életterünk részei és alakítói is egyben. Személyes határaink tekintetében (is) különbözünk egymástól, így mindenkinek mást jelent, hogy meddig is engedi be a kis kedvencet a…..
Nagyon sok kérdést kaptam a korai magömléssel foglalkozó cikkem kapcsán, ezért úgy gondoltam érdemes még egy posztot szánni a témára. A korai magömlésnek (latinul: ejaculatio praecox) a tünetek alapján három féle típusát különböztetjük meg. A leggyakoribb eset, amikor a korai magömlés a behatolást…..
Régóta foglalkoztat az önismeret és a szexualitás kapcsolata (lásd korábbi bejegyzésem erről). Most lehetőséget kaptam egy workshop keretén belül egyszerre dolgozni ezzel a két témával. Ennek kapcsán szeretnék néhány gondolatot megosztani. Egy szexuális funkciózavar szinte soha nem csak az egyén…..
A korai magömlés a leggyakoribb férfi szexuális zavar, világszerte több millió férfit érint. A Szexuális Medicina Társaság Nemzetközi tagozatának meghatározás szerint korai magömlésnek tekinthető, ha a férfi, minimális szexuális stimulus mellett, és akarata ellenére sem képes kontrollálni az…..
Önismeret. Egy kép saját magunkról. Tudás viselkedésünk mozgatórugóiról. Érzéseink pontosabb felismeréséről. Arról, hogyan is működünk különböző helyzetekben. Különösen fontos ez a szociális kapcsolatokban, hiszen jól működő önismerettel képesek vagyunk ezekben jól funkcionálni, kapcsolatainkat…..