Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hétköznapi Hősnők

116 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétköznapi Hősnők Egy nő arca 2018.02.03 22:28:19
Egy nő arca Az arcomat szántó barázdák örök lenyomatok,Egy életre hozzám nőttek, mindegyik én vagyok.Sírás, nevetés, düh, öröm és fájdalom, Rám íródott a múltam, de büszkén vállalom. Finom gyűrődések szántják mosolyom vonalát,Vidám szarkalábak őrzik éveim lenyomatát.Homlokom viseli az aggódás…..
Kétségbeesetten bámulod a telefonod. Még mindig nem ír. Már megint nem... Az elmúlt napokban még elhitted, hogy jó lehet, hogy ő lehet az. És most úgy érzed, kiment minden erő a lábadból. Újra egyedül köszönt Rád az este és tudod, hogy senki nem fogja reggel megkérdezni:- Hogy aludtál…..
1. A férfi udvarol, a nő befogad. Semmiképp nem fordítva. Finom jeleket adni - igen, rámenősen, kihívóan, elkurvultan nyomulni - nem. S ha valaki vette a jeleket, de ennek ellenére nem akarja egyből felfalni a tál cseresznyét, jó eséllyel indul arra, hogy az egész gyümölcsöskertet megkapja.2. A…..
Ha Te is úgy imádod a reggeli turmixokat, mint én, akkor ezt a receptet ki kell próbálnod! Miért igyál turmixot reggelire?  Nem tudom, Te hogy vagy vele, én azért rajongom az energiadús, össze-vissza kevert, magas fordulatszámon elkészített reggeliért - divatos és külföldies nevén "smoothie"-ért…..
Létezik egy világ, amiről sokan még csak suttogva beszélnek.  Egy világ, ami a szemünkkel nem látható, amit nem érinthet meg a kezünk. A lét egy olyan része, amiről sokan úgy hiszik, nem is létezik. Ami egyeseknek tudomány, másoknak varázslat, s van, akinek ócska kuruzslás. Nekem csoda, Neked az…..
Foto: wikipedia  Még a jógával is csak messziről barátkoztam, amikor tavaly az Everness fesztiválon, a Balaton parton épp elvarázsolt kastély üzemmódban sétálgatva szó szerint belebotlottam egy acro-jógázó csoportba. Mondanom sem kell, hogy ott helyben gyökeret eresztettek a lábaim, korábbi úticél…..
Ahogy kiszállok a kocsiból a Toman Diet újonnan nyílt székháza előtt, egy pillanatra földbe gyökerezek. Kicsit megszédülök a tavaszi napsütéstől - na jó, inkább az épület látványától. Imádom :) Pár percig élvezettel legeltetem zöld-imádó szemeimet a kert tökéletesre nyírt füvén, majd végigpásztázom…..
Remegő térd, izzadó tenyér, hebegés-habogás, kínos csendek, és a fejünkben állandóan ott motoszkáló kérdés: - Vajon tetszem neki? Elég csinos vagyok? Minden rendben rajtam? Csak nehogy elbénázzam...Hát igen, az első randik tipikus tünetei :)Íme 5 bombabiztos tipp, hogyan legyél magabiztosabb az első…..
Amikor tükörbe nézel, kell, hogy ne csak kívülről, de belülről is lásd Magad. Kell, hogy ismerd annak a Hősnőnek a legtitkosabb vágyait, a legvadabb álmait, a leghajmeresztőbb elképzeléseit is arról, hogy ki is ő valójában. Nem elég, ha a jelen helyzetedet látod a tükörben, s főleg nem elég, ha csak…..
Neked hányszor mondták életedben, hogy nem fog sikerülni?  - Hányszor éreztették azt, hogy nem vagy elég jó? Tanárok, szülők, irigy iskolatársak, később a szkeptikus barátok, barátnők, potenciális üzleti partnerek, rossz házastársak... mindannyiunknak számos olyan ember lehet az életében, aki…..
Hétköznapi Hősnők Elég vagy 2017.02.28 19:52:38
Sokat beszélgettünk ma egy kliensemmel a megfelelni vágyásról. Arról, hogy már olyan szinten űzzük ezt, hogy nem csak a saját személyiségünket, de gyakorlatilag az álmainkat is mások elvárásaihoz igazítjuk. Nem kell okvetlen egy konkrét személyre gondolnod ilyenkor, lehet ez a társadalom, a környék…..
Kicsit elkanyarodunk ma a Hősködés témakörétől, és szimplán, mint nő szeretném Veletek megosztani ezt a kis videót.  Szerintem ez is fontos feladatunk és senkinek nincs olyan nagy szíve az ilyesmihez, mint egy nőnek :) <3  Az ételkészítés folyamata, az étel megosztása, az ezáltali gondoskodás…..
1. Azt kérdezte tőlem ma reggel a Pozitív naplóm, hogy: - Mi az a hiba / csalódás, amiből tanultál a héten?- És mit?Legszívesebben azt válaszoltam volna neki, hogy: - Hú, banyek, mennyi időd van, hol kezdjem?! De ennyivel nem úszom meg. :) » A mai kérdés ismét emlékeztetett arra, hogy a hibáink,…..
Hétköznapi Hősnők BOLDOGSÁG 2017.02.24 09:11:43
Azt hiszem, ez a gondolat akkor segít a legjobban, amikor elhisszük magunkról, hogy pocsék az életünk, nem tartunk még sehol, túl nehéz ma a lét, bezzeg az XY ide jön, oda megy, mindenki más már előrébb tart, stb... Ha ilyen káosz zakatol időnként a fejedben, jusson eszedbe, mennyi mindened VAN,…..
Megvan az érzés, hogy csak ülsz a kanapén, a lábad feltéve, távirányító vagy / plusz mobil a kezedben és üveges tekintettel azon merengsz, hogy már megint hogy elcseszted az időt? (Hölgyeknél a jelenet opcionálisan kiegészül egy divatmagazinnal, egy kis csokival vagy egy pohár borral, pasiknál…..
Elment egy barátunk. Nem csak úgy külföldre, haza, vagy egy másik munkahelyre… hanem örökre. A szívem egyik felét a végtelen szomorúság, a másikat pedig egy szűnni nem akaró gondolat tölti be, ezt szeretném most kiírni magamból. A barátunkat nem egy betegség győzte le, nem érte baleset és nem…..
Egy őszinte és nagyon inspiráló beszélgetés következik nőkről, nőknek. Üzletről, anyaságról, ékszerekről, egyensúlyról és kitartásról. Fogadd sok szeretettel :)  Amikor Helgával időpontot egyeztetek, kiderül, hogy nagyon közel lakunk egymáshoz, így hamar el is vetjük az irodai találkozó ötletét,…..
Hétfő van, amikor nekiállok írni ezt a bejegyzést. Reggel 9 óra. 5-kor keltem és bármennyire is tele vagyok lendülettel, azért megjegyeztem magamban, hogy a francért kell nekem ilyen korán edzésre járnom, bakker még sötét van...De azért összekanalaztam magam, meg a cuccaimat és elvágtáztam az…..
  Amikor elkezdtem a Hétköznapi Hősnők magazint írni, megfogadtam, hogy én aztán nem leszek az az elvetemült feminista, aki a férfiak ellen ágál a cikkjeiben. Mert szent meggyőződésem, hogy ha a mai nőnek nem tetszik a saját helyzete, az egész egyszerűen nem a fickója hibája, hanem a sajátja.…..
A Haszon magazin októberi számában kaptam fel a fejem egy nagyonmegmondó cikkre:  Ezt akarják a nők!  Meg is lepődtem, hogy Haszonék hogy a vadvirágos jóéletbe' tudták belepakolni a nők akaratát 3-4 oldalba (csak?!), de nyert a felcsigázó cím, és gyanútlanul belevetettem magam az…..
Mennyit ér egy nő?  A minap egy barátnőmmel beszélgettem, aki 9 év együttélés és két gyermek után épp szétváló félben van, s ahogy ilyenkor az történni szokott, a habos-babos szerelmes duruzsolásból 90 decibelen üvöltés lett. Ami az enyém, az a Tiéd is - suttogjuk az elején édesdeden a…..
Az 50 hét - 50 új szokás kihívás első őszi fejezete: - Válj fegyelmezettebbé! És ehhez 4 nagyon barátságos módszert is hozunk Neked! Íme az első :)    ..
Hétköznapi Hősnők 2016.07.29 12:11:40
@dorian gray: Köszönjük!!!
Nagyon értékes és hasznos tanácsok, nem is jó, hogy kihagytuk a videóból :)