Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egribalint

89 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szumó.info ELKÖLTÖZTÜNK 2021.04.24 21:36:51
www.szumo.info Ha érdekelnek a szumóvilág aktualitásai, várunk megújult honlapunkon! ..
Szumó.info Itt a januári banzuke! 2018.01.07 12:09:03
Elkészült a birkózók idei első rangsora, lássuk ki, milyen rangban kezdheti meg a küzdelmeit január 14-én, a Hatsu Basho-n!..
Visszavonult a professzionális szumóbirkózástól a mongol származású yokozuna, Harumafuji, miután az egész japán médián végigsöpört egy bántalmazási ügyben kirobbant botrány, melynek ő volt az egyik főszereplője...
2017. november 12-én, vasárnap, Fukuoká-ban veszi kezdetét az idei év utolsó szumótornája - a Kyushu Basho...
Rendkívüli adás egy kispesti szumóedzésről! ..
A szumó Japánban nemzeti sport. De vajon mi a helyzet Magyarországon? A szumo.info beszélget Szilágyi Erikkel, egy elhivatott, fiatal magyar szumóssal!..
Tornazáró cikkünk második részében megismerhetjük a különdíjasokat, győztest hirdetünk a Spiritusz-díj és a Kensho-lista tekintetében, valamint bemutatjuk a szeptemberi szupernyulat és a szuperteknőst is! ..
A szeptemberi torna őrült módon kezdődött, aztán picit ellaposodott, de csak azért, hogy a legvégén tökéletesen kielégítse a vágyainkat. Harumafuji 9. tornagyőzelme, és minden, ami mögötte van!  ..
  A 2017-es Aki Basho összes mérkőzése - egyetlen lejátszási listában - magyar kommentárral!..
Az első osztályú (Makuuchi) birkózók ranglistája, ezúttal képes formában! ..
Szumó.info Szumós csecsebecsék 2017.09.10 09:44:35
Minden szumótornán szurkolók ezrei özönlenek az arénákba. Amellett, hogy megnézik a meccseket, a bejáratok környékére kitelepült standoknál szuveníreket is vásárolhatnak. Lássuk mik a legújabb szumós csecsebecsék!..
Mint azt korábban megírtuk, három yokozuna is hiányzik majd a szeptemberi tornáról. Lássuk, hogyan kommentálják az események ilyetén alakulását a Japán Szumószövetség vezető tisztségviselői!..
Szumó.info Hakuho sem indul! 2017.09.08 09:00:53
Az utolsó pillanatig kivárt a döntéssel, de pár órával a határidő lejárta előtt a Dai-yokozuna is bejelentette: nem lesz ott a szeptemberi torna első napján!..
Friss hír: Kisenosato és Kakuryu sem szerepel majd a szeptember 10-én, azaz most vasárnap kezdődő tokiói Aki basho-n. ..
Szumó.info Tochiozan titka 2017.09.07 09:48:45
Júliusban remekült szerepelt az egykori sekiwake, Tochiozan - 12 győzelemmel zárta a tornát, így szeptemberben ismét csatlakozik a sanyaku mezőnyhöz, hiszen komusubi rangban vág majd neki a tornának. Vajon minek köszönhető ez a remek szereplés?..
  288.4 kg-ot mutatott a számláló, amikor a 34 éves, félig orosz származású Anatolij Valeryevics Mihahanov (szumósnevén Orora) augusztus végén ráállt a mérlegre! ..
A banzuke átvétele fontos pillanat - lencsevégen a legbüszkébb rikishi-k!..
Elkészült a birkózók szeptemberi rangsora, lássuk ki, milyen rangban kezdheti meg a küzdelmeit szeptember 10-én, az Aki basho-n!..
Szumó.info A nagy Taiho unokája! 2017.08.27 09:48:57
Minden idők egyik legnagyobb yokozunája a nagy Taiho - 1956-os debütálása és 1971-es visszavonulása között 32 tornagyőzelem és 872 megnyert mérkőzés került a neve mellé. Unokája, a 17 éves Naya Kounosuke bejelentette, hogy novemberben csatlakozik az Otake istállóhoz, és megkezdi professzionális…..
Szumó.info Shodai és a snapchat 2017.08.27 09:27:53
A szumóbirkózók is eljátszadoznak a különböző snapchat-filterekkel, itt épp a júliusban Maegashira 1-es rangban küzdő, fiatal Shodai önarcképét láthatjátok - megspékelve a kutyás szűrővel. Bravó! A háttérben Shodai istállótársai...
Úton a karaván - két állomás között egy buszba zsúfolódva megannyi szumós. Elöl ül Hakuho, mellette Ikioi, mind a ketten köztudottan remek énekhanggal bírnak. Ahogy a mi osztálykirándulásainkon rendre az Ohio... című dal szól, úgy szól a szumósbuszon a következő dalocska: 渋滞にはまってます…..
Néha (gyarkan) előfordul, hogy nem éppen úgy jön ki a lépés, ahogyan azt az ember szeretné. Hiszem, hogy hibáinkat fel kell ismerni, és vállalni kell őket - ez ugyanis az első lépés ahhoz, hogy változni tudjunk. A második lépés, hogy a hibáinkat összevágjuk, és felrakjuk az internetre. ..
Szumó.info Fordul a kocka? 2017.08.16 23:19:46
Bár sokáig Hakuho volt az egyedüli yokozuna, aki megjelent az augusztusi haknitorna-sorozaton, előbb Harumafuji, majd Kisenosato is csatlakozott a szumó száguldó karavánjához. Összefoglalónk a két torna közötti Natsu jungyo-ról.   ..
Szumó.info Hakuho barátkozna 2017.08.14 21:59:32
  Minden idők legnagyobb yokozuná-ja a Natsu Jungyo, azaz az augusztusi haknitorna egyik eseményén őszinte érdeklődését fejezte ki yokozuna-társa, Harumafuji irányába.....