Regisztráció Blogot indítok
Adatok
algi

3 bejegyzést írt és 4098 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akinek valaha volt macskája, az pontosan tudja, hogy ezek a végtelenül cuki, de néha dermesztően aljas dögök szeretnek magas helyekről lelökni tárgyakat. Just for fun. Legjobban Teddy, a gazdája szerint is seggfej macska 19 másodpercével tudnám megvilágítani a…..
IDDQD Habzsoljuk a pc-s játékokat 2014.01.08 21:21:33
Na, ünnepi leárazások, csomagban árult játékok, humble bundlék megvoltak, gondolom, a blog olvasói közül sokan vettek a napokban egy-két – vagy inkább egy-két tucat – játékot itt-ott, Steamen, GOG-on, meg ahol még volt holiday sale. Aki mondjuk tíznél többet vett, főleg annak…..
Az év végi, illetve év eleji listaőrületnek engedve minden év végén megkérdezzük a magyar játéksajtó egy-egy prominensét, hogy mondjon véleményt az év legjobbjairól (2010, 2011, 2012), és ez most sincs máshogy. Hat kiváló férfi osztotta meg velünk meglátásait: Chris a PC…..
Hát elég fura lesz az új díszburkolat a Váci utcában - írtam pár napja az első képekről, amik megjelentek a neten a Párizsi utcáról. Pedig akkor még nem is sejthettem, hogy lesz ez még cifrább. Azokra a képekre, amiket Viktor küldött nem elég kifejező szó már a "fura".…..
A 2011-es illetve 2012-es filmes visszatekintőm elbújhat az idei mögött, mert mind a megnézett filmek száma, mind a moziban megtekintett alkotások darabja durván megnövekedett. Ez egyszer a szerintem rendkívül színvonalas és változatos filmkínálatnak köszönhető, illetve a jó 3…..
..
algi 2014.01.01 06:52:29
@Habbobitas: Én négyet.
IDDQD A magyar Doom-könyvek titka 2013.12.11 16:02:56
Igen, tegnap volt húszéves a Doom, és nem volt nyoma az IDDQD nevű blogon, ami egyrészt szégyen, másrészt viszont az Indexen volt nagy Doom-megemlékezés, amiben egy cikkel – sőt, egy Doom-pályával! – én is részt vettem, tessék klikkelni a linkekre. Egyébként pedig év elején…..
..
algi 2013.12.02 20:44:12
@bioLarzen: Jaj, imádom az ilyen hasonlatokat. Ennél jobban már csak azt szeretem, amikor valaki a Youtube-ot egy országhoz, a Google-t meg a kormányához hasonlítja. A Google egy cég, a Youtube pedig egy vállalkozása.

Az pedig szerintem totál hiteltelen, hogy tartalomszolgáltatók egyszerre panaszkodnak arra, hogy nem tudják a törzsközönségükkel tartani a kapcsolatot, olyan szar lett a Youtube, meg amiatt is, hogy nem válthatnak, mert a Youtube egyeduralmának köszönhetik a nézettségüket.

Az igencsak árulkodó, ha egy tartalomszolgáltató a Youtube egyeduralmának köszönheti a nézettségét. Onnantól kezdve szerintem hallgasson, és alkalmazkodjon, mert semmi hitele panaszkodni. Akinek meg van törzsközönsége, mint FreddieD vagy a RedLetterMedia, azokat a rajongók már eddig is követtek, mert előbbi az Indavideón kezdte, utóbbi pedig a Blip.TV-n van. Azt magyarázza el nekem valaki, hogy mitől lesz rosszabb, ha a honlapon, amin keresztül meglátogatja a rajongó a tartalomszolgáltatását a videó keretére nem Youtube van ráírva, hanem más márkanév.

Az meg azért elég árulkodó, hogy a legnagyobb károkat a YT használhatóságában nem a működésének a változása okozta, hanem az, hogy elkezdték szabotálni direkt vagy véletlenül. A videófeedem megtelt olyan tartalomszolgáltatókkal, akik nekem rinyálnak, hogy milyen szar nekik a Youtube, miközben NEM ÉN VAGYOK a Youtube, de engem büntettek azzal, hogy folyton ugyanazt elmondták, és elmondták, mennyire szar, miközben valójában nekem, nézőnek, nem sokkal lett szarabb. És megjelentek azok a baromarcok, akik minden videó alá bespammolták a Google-ellenes kommentjüket, ezzel ellehetetlenítve a diskurzust, amire a videók szolgáltak volna. Mindkét tevékenységhez csak gratulálni tudok szarkazmusom mélyéről.

De az egyébként sem menő duma, hogy jaj, de szar a mainstream, de nem ehetek mást, csak a mainstreamet, mert mainstream. Ez a hülyeség megy a politikában az elvesző szavazatoktól kezdve a médián keresztül, ahol mindenki amiatt pampog, hogy milyen szar a tévé, miközben senkinek nem kötelező bekapcsolnia a tévét, egészen az IKEA-bútorokig, amit mindenki fikáz, de azért mindenki megvesz, mert olcsók és elférnek a lépcsőfordulóban, és persze a kóla, meg a gyorsétterem az méreg, és különben is mindenki összeesküdött ellenünk, hogy rosszabb legyen az életünk.
..
algi 2013.11.30 05:45:42
@Sanosuke: Szerintem az rosszabb, ha beszélgetnek.
A szlovák milliomosnő - akit hat év fogházra ítéltek nem jogerősen első fokon négy ember halálát okozó közúti baleset miatt - a Magyar Ciarán Tobin Lovagkereszt polgári fokozatát kapta meg. "Emlékeztessen ez a díj mindannyiunkat az értelmetlenül elvett és megtorlatlanul…..
algi 2013.11.27 22:18:57
@Perde Dóra: Én úgy látom, a megjegyzésed tökéletesen igaz a saját kommentedre.
Nemrég jelent meg az Arkham Origins, ennek apropóján emlékezzünk meg három régi Batman-játékról. Ezek külön-külön talán nem érnének Heti retrót, de együtt igen. És ez az alibiposzt (mert lesz benne némi reciklátum is egy régi gurus cikemből) nekem is jó alkalom, hogy…..
algi 2013.11.11 18:40:20
@manson karcsi: Szerinted a Batman: Arkhamok, meg a War in the North olyan játékok, amivel sosem fognak játszani? Múltkor a Dead Space 3 is benne volt.
algi 2013.11.11 19:09:11
@Savior: @load error: Most tényleg a világ legjobb dolgát is le lehet fikázni? Nincs olyan minden fél számára előnyös konstrukció, amit ne lehetne megdobálni sárral, mi?

A Humble Bundle dollármilliókat juttat úgy a rászorulóknak, hogy az is vehet A-kategóriás játékot (pl. én), aki nem engedheti meg magának, hogy 10-20 ezer forintokat költsön játékra.

Akkor sosem találtam volna játékpartnert se Dead Space 3-hoz, se War in the North-hoz, ha minden játékosnak teljes árat kell fizetni érte (értsd: ha kb. 10 e Ft a játék ára, akkor 20-30 e Ft-ot fizetünk összesen a teljes élményért).

Jól jár a játékos, mert olcsón jut a játékhoz. Ha teljes árat kéne fizetnie, akkor fából vaskarika az egész. Jól járnak a rászorulók, mert így milliókhoz jutnak a segélyszervezetek. És jól járnak a kiadók, meg a fejlesztők, mert a kifutóban levő játékaikat hirtelen felfuttathatják (pl. egy újabb epizód kiadása előtt, lásd X-sorozat).
Gondolom, többen láttátok már, de azért maradjon nyoma itt is: a Call of Duty legújabb, Ghosts alcímű része nyúlt egy kicsit a sorozat egy korábbi részéből, a Modern Warfare 2-ből. Tessék megnézni a lenti videót, jobbra a Ghosts, balra az MW2, ugyanaz az animáció és…..
Nagy a felháborodás Szegeden. Egy helyi óvoda ugyanis változtatott eddigi gyakorlatán és a gyerekek új, merőben meglepő jeleket kaptak, az eddigi vödör, lombos fa, maci helyett a most kezdődő óvodai tanévben. Az egyik középső csoportos kislány új jele például az eddigi mókus helyett „pina” lett. Egy…..
algi 2013.11.05 10:20:43
@Krisz-a-kaller: Ez nem maradiság kérdése. Én teljesen azért vagyok, hogy nem hagyományos jeleket válasszanak maguknak a gyerekek, de itt nem arról van szó, hogy megismertetik velük a valóságot, hanem arról, hogy úgy viselkednek velük, mint a legdurvább környezetben. Az óvodának nem az a szerepe, hogy úgy szekálja a gyerekeket az óvónéni, mint az utolsó büdös utcai bunkó, és lepinázzon egy lányt csak azért, mert ugyanolyan kihívóan viselkedik, ahogyan azt mondjuk a fiúktól kifejezetten el is várják.

Az nem a valóság megismertetése, hogy direkt bántják őket, mert a valóságban is bántani fogják az embereket. Ez szimplán arról szól, hogy az óvónéni sértegetheti a gyerekeket.
A demokratikus ellenzék tüntetése látszólag nem hozott újat. Volt már ilyen: szép nagy tömeg, amely egyetért abban az alapvető dologban, hogy Orbán Viktornak mennie kell. Hozzá is szoktunk, hogy évente kétszer összehív ilyen tüntetést a Milla meg újabban a Szolidaritás. Csakhogy…..
algi 2013.10.24 04:03:22
@Kara kán: Nagyon szellemesek ezek a gúnynevek. Saját találmány?
(Azt mondják, a sajtó ne foglalkozzon saját magával, és mi eddig példásan megálltuk, hogy egy bizonyos kolléga ügyes-bajos dolgait posztolgassuk, pedig higgyétek el, heti rovatot lehetne megtölteni a munkásságával. A mostani húzásánál viszont gyengének bizonyultunk, mert kollegialitás ide vagy oda,…..
Várhatóan páratlan fröcsögés veszi majd kezdetét válogatottunk ellen, holott szerintem tök felesleges. 8:1-re kikapni nyilván nem túl esztétikus (még jégkorongban sem, holott ott több gól szokott születni), de nézzük már meg, ki ellen kaptunk ki. Hollandia, a világ egyik legjobb…..
Nem kellenek titkosszolgálati eszközök ahhoz, hogy pusztán digitális eszközeink használatából, a térfigyelő kamerák adataiból, vásárlásainkból és úgy általában a mindennapos életünkből könnyen leprofilozhatóak legyünk. Az ifiles rövid animációs filmje azt meséli el,…..
A midnight madnessek nem a legjobbat hozzák elő az emberekből, a fantatikus rajongóknál az csak a kezdet, hogy sokszor fél (vagy akár egész) napokat állnak sorba kedvencükért. A GTA V premierjét több, erősen wtf jelenet kísérte, ezeket szedegettük össze a sajtóból. Legrosszabbul…..
algi 2013.09.23 02:52:08
@visszakettopadlogaz: Tudtommal USA-ban nem olyan általános az ID, mint nálunk az igazolvány. Ezért van az, hogy a rendőrök jogosítványt szoktak kérni igazoltatáskor, és ezért fontos a választásnál a regisztráció. Náluk nincs lakossági nyilvántartás, nincs központi névjegyzék, nincs kötelező személyi igazolvány. Ott nem büntetnek meg, ha nincs nálad ID, csak furcsán néznek ellenben Magyarországgal, ahol magadnál kell hordanod az igazolványt.
algi 2013.09.23 05:10:28
@visszakettopadlogaz: Ironikus, hogy ezt az mondja, aki úgy seggfejkedik, hogy nincs igaza. Áruld már el tételesen, hogy miben tévedtem!

Amúgy tudtommal ID az bármilyen személyazonosságot igazoló hivatalos okirat lehet, nemcsak jogsi. Egyszerűen az a leggyakoribb.
algi 2013.09.23 05:13:13
@visszakettopadlogaz: És még egy kis bonus: én a hozzászólásomat úgy kezdtem, hogy "tudtommal." Amit leírsz, az pedig az én érveimet támogatják.

Szóval szerintem inkább nézz mélyen magadba és legközelebb próbáld követni Wil Wheaton törvényét! Köszi.
Valószínűleg friss rovatunk legnehezebb feladványa következik, lehet, hogy ez fogja elrontani a játékvadászat eddigi 100%-os mutatóját. Most ugyanis olyan játékot keresünk, amit egyik törzskommentelőnk, B-Bird hajt már évek óta, de inkább mondja el ő: Najó, akkor én is…..
algi 2013.09.19 21:01:41
@Edgecrusher: Egyébként szerintem ezért is jár tévúton ez a nagy retroőrület. Unom, hogy a legtöbb indie videojáték másról se szól, csak arról, hogy pixeles a grafikájuk. Pedig én pl. nem azért szerettem a Last Ninja 2-t, meg az Ace of Acest, mert olyan rossz volt a grafikája, hanem épp azért, mert annak idején ezeknek volt a legszebb grafikájuk. És valljuk be a Shadow of the Beastnél se a gameplay volt a forradalmi, hanem ahogy megoldották a térhatást! Anélkül halálunalom lett volna.

Kíváncsi vagyok mondjuk, hogy ez a retroőrület időben eltolható-e. Tehát lesz-e olyan játék, aminek direkt lebutítják a grafikáját olyanra, amilyen az első Half-Life-nak volt (High Def package nélkül) vagy a Tomb Raider első részének.

Szerintem 3D-s grafikával ez már nem működik, az egyszerűen ronda, ha nem hoznak ki mindent a 3D-ből.
Filmbarátok Podcast #35 (2013. Szeptember) 148 perc Beszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyD Téma: -Kick-Ass 2-A bűn éjszakája-Árnykép (Shutter)-Shop Stop 1-2-Köpök a sírodra (2010) -Elhagyott szoba -Horrorra Akadva 5 -A sas leszállt -Nicht nachmachen (Német áltudományos…..
algi 2013.09.07 16:06:21
@P. dictus Magister: Tényleg sokan nem tudják, mi a művészet. Pl. sokan azt hiszik, hogy bármiféle minőségi vagy milyenségi korlátai vannak. Nincsenek. A legprimitívebb Steven Seagal film is művészet, ahogy a leglilagőzösebb szerzői film is. Én a határt talán inkább a Jack és Jill irányába látom – de nem azért, mert rossz, hanem azért, mert az a film sosem azért készült, hogy bárki is lássa. Hasonlóan az első Fantasztikus négyes filmhez a '90-es évekből.

@Zeline: Mondjuk a szodómia és a szentséggyalázás ma már pont nem bűncselekmény. Szodómiának akkortájt a szimpla homoszexualitást nevezték, a szentséggyalázásért meg valószínűleg már engem is elvittek volna.

@Powerful900: Csak egy igazi műalkotás lehet ilyen nagy hatással egy nézőre. Egy "idiótának" ez aligha sikerülhetett volna.

Egyébként azzal egyetértek, hogy túl nagy a hype a Saló körül, gyakorlatilag olyan híre van, mint egy horrorfilmnek, amit egy nagy művész rendezett, miközben akikhez elér a Salo híre, azok ugyanúgy nem értékelnék Pasolini többi művét sem. Azért, mert egyszerűen hiányzik a kontextus hozzá.

Egyébként szerintem a legfelháborítóbb úgy filmet készíteni a második világháború, a holocaust stb. borzalmairól, hogy kellemes, langymeleg, kifejezetten szórakoztató film kerekedik ki belőle, mint mondjuk a Schindler listája. A Schindler listáját nyugodtan meg lehet mutatni a nagyinak, nem fog infarktust kapni, de a Ryan közlegény megmentésének az eleje is csak egy picit durvább, mint az addig legdurvább akciófilmek, nagyjából olyan szörnyű, mint mondjuk a Fűrész, amit a fiatalok zabálnak.

Szerintem az emberi gonoszság legaljább mocsokságáról kizárólag felkavaró filmet szabadna csinálni.
algi 2013.09.16 18:15:23
@P. dictus Magister: Az a baj, hogy egy mozdulattal kihajítod az ablakon az iparművészetet. Pedig szerintem az talán még fontosabb is, hogy a hétköznapi tárgyaink ízléses megjelenésűek, tapintásúak, fogásúak legyenek, mint az, hogy látunk-e egy-egy zseniális filmet. A művészet az nem minőség kérdése, hogy elég jó-e valami. Az nagyon szubjektív. A művészet egy tevékenység. Én úgy vélem, hogy miközben nagyon nehéz szavakba önteni, hogy mi a határa ennek a tevékenységnek, de szerintem elég egyértelmű, hogy hol a határ.

Tehát sztem műalkotás a radiátor a falon, mert valaki kitalálta, hogy nézzen ki, milyen színű legyen stb. Sőt ha valaki szándékosan úgy tervez meg valamit, hogy kizárólag a hasznossága számít, a kinézete nem, az is egy művészi állásfoglalás.

Így persze MINDEN műalkotás. (Kevés kivétel van, pl. a biztonsági kamerák felvételében semmiféle tudatos szerkesztettség nincs.) És intuitívan úgy gondolhatja az ember, hogy ezért nem hasznos egy ilyen definíció. De ugyanebben az értelemben pl. minden áru is, mert mindent el lehet adni. Ezek nem "halmazok", aminek valami vagy eleme vagy nem. Az a kérdés, hogy melyik aspektusát nézzük az adott tárgynak.

Egy Sztálin-szobrot is lehet elemezni, hogy milyen hatása van, kinek szól, milyen ábrázolásmódja van stb.

Ez filmben azt jelenti, hogy bármilyen gagyi, alantas stb. egy film, a filmnyelvi eszközökkel illene élnie. Nem azért, mert attól jó, hanem mert úgy érthető a nézők számára. Ebben egyforma még a Sharknado és a Torinói ló is. Ugyanaz a "műfaj", csak más a célközönség (értsd: ha ugyanaz az ember is nézi meg, más szerepben ül le a film elé).

Tehát én azt mondom, hogy soha senkit ne zárjunk ki az ilyen fogalmakból, hogy mi művészet, mert az igazából csak a nekünk nem tetsző művek lefikázásába fog torkolni, és annak semmi értelme.
Mesterházy az elmúlt héten feltrancsírozta az összes korábbi szövetségesét és hűbéresét. Az újságírók és a „politikai elemzők” úgy kommentálják a DK, a Liberálisok és az MSZDP kivágását a picsába, mintha teljesen korrekt szövetségi tárgyalások eredményéről…..
algi 2013.09.16 13:12:40
@Tintafolt: Elnézést, Bajnai a március 15-i beszédében ellenzéki összefogást ígért. (Gondolom ez alatt azt értette, hogy a civil szervezetek és a már meglévő ellenzéki pártok/képviselők fogjanak össze formálisan, hogy meghackeljék az igazságtalan választási rendszert.)

Aztán közölte, hogy úgy lehet részt venni a választáson, ha párttá alakul. Mondom, jó. Aztán közölte, hogy az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt, úgyhogy udvariatlanság lenne nem vele kezdeni. És most van egy Bajnai-MSZP összefogásunk, amibe senki más nem fér bele.

Bajnai nem azt ígérte, hogy megcsinálja az MSZP-t 2014-re, és beviszi kormányba.
..
algi 2013.09.13 16:06:55
@bioLarzen: Szarul játszottál? Nem tudtam, hogy focista vagy. :P