Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel

0 bejegyzést írt és 484 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sosem szerettem az önteltséget, mert hibákhoz vezet, így a címbéli kérdésben lévő állításban sem vagyok 100%-ig biztos, de szerintem a jelek jó irányba mutatnak. Meg is próbálok érveket felsorakoztatni mellette. Persze a jövőről csak egy biztos dolgot tudunk: hogy nem lehet látni. Azaz lesz, ami…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2021.03.30 11:14:15
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: de ezt a többi 99% libsi fosposzthoz miért nem írod oda? az a fosás nem zavar?
Ezt volt képes kitenni a Facebookjára a magyar kormány: Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8-10 nap múlva hoz erről döntést. Hozzá Orbán komoly feje, a megfontolt vezető, akinek majd mindezt köszönhetjük. Nos, ha a korlátozás nélkül azt jelenti, hogy…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.12.01 07:43:29
@Hakapeszi Miki: milyen jó, h a többi országban nincs megbetegedés, halál. ja várj..
A mai napon rendezik meg az USA 46. elnökválasztását, pontosabban azon elektorok megválasztását, akik majd 2020. december 14-én választhatják meg az Amerikai Egyesült Államok elnökét. Sokan bizonyára legyintenek és mondják: "egyik olyan mint a másik", "Amerika messze van", "ez nem a mi ügyünk" - és…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.11.04 10:35:18
@chrisred: lol
Amerika és Európa sok különbözősége közül az egyik legfontosabb, hogy az állam erejét vagy az egyén szabadságát tartják az emberek előrébb valónak. A válasz túlmutat önmagán – derül ki Steve összefoglalójából, mely napokkal az amerikai elnökválasztás előtt különösen aktuális lehet...
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.31 09:15:52
@Nagy kámpics: ezt szépen összeszedted, grat!!
Az előző poszt óta Doktor Gődény magasabb fokozatra kapcsolt: október 13-án meghirdetett országos aláírásgyűjtési felhívására már több, mint 34 ezren adták meg neki az adataikat. De miért is? Gődény megtévesztő felhívásából úgy tűnik, mint ha a koronavírus elleni védőoltás kötelező beadásának…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.24 19:54:57
@Medgar: ha elolvasod 1-2 hsz-ét akkor tudod, h az
Olyan érzés Pallavicini Zitát hallgatni, mintha az ember kinyitna egy rendkívül érdekes történelemkönyvet, amelynek lapjait nem rideg évszámok uralják, hanem valódi, régen élt emberekről szóló anekdoták. Az őrgrófnővel a harcias Pallavicini-családról, a jótékonyság fontosságáról és egy évszázadokon…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.24 11:55:33
Az alapvető dolgokban mindig hiányzik nálunk a társadalmi közmegegyezés már évtizedek óta, annyira így van ez, hogy már szinte természetesnek is vesszük a hiányát. Mennyire bízunk meg egymásban, az ilyen felmérések is jól jellemzik az összefogást vagy annak hiányát, e téren Magyarország jelenleg a…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.24 06:06:29
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: persze. nyilván sarkítok.
„Dúró Dóra könyvet darál, Ki kérte rá, tán a halál?!” Nos, miután így adtunk egyet az 5 perc kulturhának, lássuk, hogy mitől szaporodik a magyar, vagy döglik az agysejt. Dúró Dóra főállású szarkeverő és szarkeverő kettő felesége megtestesíti számomra azt a fajta embertípust, amiből ha kevesebb…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.22 17:25:48
Horthy kormányzó alakja hol totemként szolgál, hol madárijesztőként, aszerint, hogy melyik tábor használja fel. Kevés megosztóbb alakja van a magyar történelemnek, mint Horthy Miklós. Szinte nincsen olyan (pozitív vagy negatív) jelző, amelyet ne használtak volna már vele kapcsolatban. Engem a…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.19 19:31:29
@Csöncsön: brendel mátyásnak hívják a trollt. amúgy, elnézve a történelmet (a második világháború után a lengyelek azt kapták jutalmul amit mi büntetésül) semmi értelme nem lett volna egy németellenes akciónak.
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.20 07:55:16
@cvsvrs: ez hülyeség, teljesen mindegy ki mondja
"Fogsz egy bélást és rádobod a zsinórra." - mondja Deák "Bill" Gyula gyermekekkel játszva egy kőbányai telepen, a Kopaszkutya című, 1981-ben készített legendás rockfilmben. A mai 50-es-60-as korosztály jó része bizonyára ismeri és még emlékszik a mai blogunk címében szereplő fogalomra, azonban a…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.18 20:18:56
@232323: hűha
Könyvdarálás és nyilatkozatháború. Az elmúlt hetekben parázs vita alakult ki a Meseország mindenkié című mesekönyv megítéléséről. A téma különösen izgalmas pszichológiai szempontból, nem véletlen, hogy a szakmát művelők egy csoportja nyílt állásfoglalás keretén belül fejtette ki szakmai véleményét.…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.17 22:06:50
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.17 22:14:55
@TSandor Toth: Brendel Mátyásnak hívják, önmagát a világ legokosabb emberének tartja, közben meg elindult egy gagyi kvízműsorban és már a második kérdésnél kiesett. Lehet rajta jókat nevetni
Bizonyára sokan emlékeztek arra, hogy pár éve több cikk is megjelent a nemzetközi és a magyar sajtóban arról, hogy Mianmar (az egykori Burma) területén gyakorlatilag népirtás folyik, a mianmari hadsereg a rohingya kisebbség eltüntetését tűzte ki célul. Mostani adásunkban annak járunk utána, hogy…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.16 15:39:51
@RTB: nem, nem ellentmondásos. a buddhisták nagyobb elnyomók és terroristák, mint a muszlimok, csak nekik jobb a médiájuk. mi európai emberek nem ismerjük jól a buddhizmust, csak ezt a peace&love vonalat
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.15 06:25:29
@Etniez: tehát a brit kormány megölt egy idős beteget, és Orbán a hibás. és különben is, miért vett annyi lélegeztetőgépet, és hány lélegeztetőgépet lehetett volna venni a lélegeztetőgépek árából?
Pont egy hónapja mondta a miniszterelnök, hogy a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában lehet mérni. Jelentem, utóbbi egy blöff, arra nincs adat, bárki azt mond, amit akar. Ellenben a lakosságarányos halálozásban kezdünk egész Európában a legszarabbul állni. Nem kellene…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.14 23:27:34
@Brendel Mátyás: te sokkal hülyébb vagy. ezt bemutattad a tv vetélkedőben is ahol a második kérdésig sem jutottál el
A világ már sose lesz olyan, mint ELŐTTE. Ez az új normális. Remote, home office, távmunka, rugalmas munkaidő. Évek-évtizedek óta lelkiismeretesen ingázó, felöltöző, bejáró csinovnyikok döbbennek rá: így is lehet? Csak az ingázás elhagyásával megspórolok napi 1-2 órányi tiszta szabadidőt, és nem…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.14 22:26:56
Szamárral kóborolni Európában legalább annyira romantikus, mint őrült ötlet. Végigmenni vele az El Caminón egy viccelődésből nyert elhatározás kapcsán meg pláne. Márpedig Banka Roland (vagy ahogyan már itt, a blogon is találkozhattatok vele: Rolandante) éppen ezt csinálta. Meg még sok minden mást…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.08 20:07:28
Három évad után kihűlt a Homeland iránti érdeklődésem; egy darabig töprengtem, érdemes-e felmelegíteni, aztán jött ez a francia sorozat, és megfeledkeztem a dilemmáról. Szokatlanul fegyelmezett, lassú tempójú, mégis rendkívül izgalmas, ráadásul jóval több köze van a valósághoz, mint a Homeland-nek.…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.08 07:27:33
@Burgermeister: amíg fel nem akasztják addig nagyon jó
Az elmúlt hét egyik legsúlyosabb botránya volt, hogy Dúró Dóra a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője nyilvánosan megsemmisített egy mesekönyvet, amiben fel merték vállalni – sok más kérdés mellett – az LMBT témát is. A múlt század szélsőséges diktatúráinak sötét árnyait idéző megmozdulásnál…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.06 20:50:46
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.06 20:53:22
@kaleidoscope: milyen alapvető emberi jog nincs elismerve? ki akadályozza meg őket, h boldogok legyenek?
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.06 20:58:08
@chrisred: konszenzus van. az, h neked ez nem tetszik az nem a diktatúra jele. De amúgy ezt te is tudod, csakhát te egy ilyen megélhetési nácizó vagy. rettegsz is?
Gyakran hivatkoznak úgy Donald Trumpra, mint aki a vidéki Amerika és/vagy az amerikai munkásosztály, alsó-középosztály elégedetlenségét fejezi ki a globalizáció-imádat, gépkultusz és politikai korrektség amerikai fellegváraival szemben. Vajon ez mennyire igaz? Tényleg belemagyarázhatunk egyfajta…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.06 20:15:41
@Etniez: ejj de átlátszó.. az zavar, h most megszólalhat Jeszenszky, de az nem zavart amikor nem szólalhatott meg.. a mai kétfarkús podcast hogyan illik bele a kettős mércét alkalmazó libsi gondolatmenetbe? megvette a Fidesz a kétfarkút?
Igen, tudom, megint egy COVID-os cikk... Igyekszem nem teleszórni a Facebook-om járványügyi dolgokkal, de ha az ember krónikus tüdőbeteg, akkor kikerülhetetlen, hogy foglalkozzon a témával, főleg, ha valamiféle információs, betegtámogatói szerepet is felvállalt. De mielőtt még bárki "fenni kezdené…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.05 16:47:54
Mi számított hétköznapi betevőnek és micsoda ínyencségnek? Milyen eszközök álltak az ókori izraeliták rendelkezésére? Bejegyzésünkben Cynthia Shafer-Elliott biblikus professzor többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ. A mai társadalomban gyakran hallani arról, hogy valaki „ínyencnek”…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.04 20:20:02
Annyira keményre, durvára sikerült a Biden és Trump közötti első Tv-vita, amire eddig nem volt precedens az amerikai Tv-viták történetében. A döbbenet nagy. Csakhogy ennek a vitának a hangulata nem a semmiből jött, vannak előzményei...
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.03 16:20:13
@Fikalnyik Eugén: jaja, olyan eredményesen lett leugatva, h azóta sincs a másik oldal sehol. nagy győzelem volt!!
Az első Trump-Biden elnökjelölti vita zavarbaejtőbb számomra, mint bármi amit ebben a műfajban láttam. Az amerikai belpolitika olyan groteszkké vált, mint egy Kubrick-film. ..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.02 23:19:48
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.03 08:47:24
@Dan da Man: jól megcáfoltad
Az elmúlt napok, hetek Fradi-ajnározása közben bármilyen kiritikai vélemény az FTC-vel kapcsolatban hatalmas ellenérzéseket váltott ki a ferencvárosiakból. Azt még korábban leírtam, hogy én miért nem örülök a Fradi sikerének, alapvetően a futballkultúrával áll összefüggésben a dolog, ahogyan azt…..
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.01 17:16:09
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.10.02 07:08:52
@pörgeszurkol: fájóan hiányzik de kompromisszumot nem kötsz és tenni sem teszel érte
Az ATV Csatt című műsorában látott koronavírus-vitát elemezték ki a napokban az ATV Öt című közéleti műsorának résztvevői. Miközben jogosan kritizálták a hivatalos álláspontot képviselő Boldogkői-Falus páros vitakultúráját és kommunikációs képességét, nagyvonalúan elsiklottak a legalapvetőbb…..