Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cog3981

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
cog3981 2022.04.17 13:39:46
Az oroszoknak nincs vagy nem jelentos a processzorgyartasuk es nagyreszt a nyugati technologiara tamaszkodtak eddig. Minden fejlett technologiat felhasznalo eszkozhoz ez kellene... lehet visszaternek a gozhajtashoz :D (egy kis steampunk) A par tiz darab T-14-est meg orzik egy raktarban - ha mukodnek egyaltalan.

Nem ketseges hogy a T-14 eloremutato fejlesztes volt, az osszes tobbi harckocsi meg a regi, tobb evtizedes alapokat hordozza. Valoszinuleg minden orszag most a jelenlegi katonai helyzetet tanulmanyozza hogy milyen facepalm hibakat vetettek.

Szerintem kell harckocsi, vagy legalabbis egy olyan mozgo pancelozott jarmu/platform, amelyik nagy tuzerot kepes leadni. Viszont 2022-es szemmel nezve, ez legyen modularis, aktiv vedelmi rendszerrel rendelkezzen es mondjuk legyen egy tucat vedelmezo kiseroje. Pl dronok, kisebb onjaro robotok stb.
Kb igy definialnam a modern tankot, mert a surun lakott varosokban nagyon nehez csak repulovel dominanciat kivivni.

De olyan hibat nem szabad elkovetni, hogy csak nehezpancelosokat kuldenek be suru kornyezetbe. Mintha az anyahajokat a kisero es vedelmezo flotta nelkul vetnek be aztan csodalkoznanak hogy egy bekaember aknat rakva az oldalara elsullyesztette azt.

Tipikus "komcsi" korrupt gondolkodas.

"De az, hogy így is veszélyes az orosz haderő, kétségtelen. Veszélyességének fő forrása azonban a 8-9 ezer atomtöltet."
+ ha meghal 100e katona akkor tizszereset vetik be. Felaldozhato emberanyagbol is tobb van. Bar most mar talan annyira nem erzeketlen az orosz lakossag hogy ezt turje.
„Tudom, hogy a gyerekvállalás sok szempontból nem egyszerű, de a terhek zöme főleg a nőre hárul, akkor miért vonakodnak?” - Levélírónk magánfelmérése szerint a férfiak mostanában ódzkodnak a szaporodástól, az indokaik pedig olykor elég hajmeresztőek.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
cog3981 2022.01.08 10:51:57
@semmi hatalmat senkinek: hatalmas +1

"és ne az eltartóképességem meg a genetikám mérlegelje tudatosan..."
de sajnos a nok jobban osztonlenyek, igy bennuk van, hogy mar az elso randin merlegeli a penztarcad vastagsagat. Ha esetleg neki is dolgozni kene melletted akkor mar kiestel :P
Egy héttel ezelőtt megjelent a Raspberry legújabb lapkája: a Pi Pico névre keresztelt egyed. 4 dolláros mikrovezérlőként reklámozzák és valóban: szállítással együtt 11 dollárért sikerült is szert tennem egy példányra Angliából, a Pimoroni-tól. Mert talán azt mondanom se kell, hogy amint megláttam,…..
cog3981 2021.02.01 14:53:02
Ami erdekes lehet az a dual core tamogatas micropython alatt :) Lam lam, megis csak meg lehet csinalni.

datasheets.raspberrypi.org/pico/raspberry-pi-pico-python-sdk.pdf

3.5. Multicore Support
import time, _thread, machine

def task(n, delay):
led = machine.Pin(25, machine.Pin.OUT)

for i in range(n):
led.high()
time.sleep(delay)
led.low()
time.sleep(delay)
print('done')
_thread.start_new_thread(task, (10, 0.5))
Elveszíti népszerűségét Dánia a határátkelők körében – derült ki egy friss felmérésből, mely szerint a tavalyi év utolsó 9 hónapjában megállt az uniós állampolgárok bevándorlása az országba...
cog3981 2020.06.21 11:01:58
Az hogy kit mennyire fogadnak be a danok attol is fugg hol laksz. Fovaros kornyeke sokkal nemzetkozibb, mikozben attol tavolodva egyre kevesbe.
Igy pl siman elofordul hogy a munkara inkabb a sokkal kesebbet tudo dant veszik fel (aki kesobb hatalmas karokat okoz a cegnek) mint a kulfoldit, akinek nagy tapasztalata van.
Altalanos tapasztalat hogy pont ezert nagyon sokat hibaznak, minden teruleten.

Ez egy ilyen orszag, ahol nem a hatekonysagot nezik, hanem mennyire lehet vele a munkatarssal eldumalni. Evvan. Mas orszagokban pl UK-ban siman azt vettek fel aki tobbet tudott - mert a cegnek ez jo volt - es ezaltal volt rendes karier lehetoseg.

Na itt ezt nehezebben kapod meg. Raadasul siman bearaznak es annal tobb fizetest nem nagyon kapsz. UK-ban nem volt ez igy (meg a Brexit mizeria elott), egyre tobbet es tobbet lehetett kerni az evek mulasaval es munkahelyek valtasaval. Ergo 10 ev melo utan mar komoly fizetest tehetett zsebre az ember.

Szoval valahogy nem annyira welcome a kulfoldi, elet draga, nehez a beilleszkedes, (a videki ingyenes nyelvtanfolyam egy vicc kategoria a fovarosihoz kepest, gyerek SEMMIT nem kapott eveken keresztul, csak miutan nem keves iskolat valtottunk, semilyen programot nem kaptunk, ami jart volna stb).
Persze jofej danokat itt is lehet talalni, nem volt olyan dan szomszedunk aki nem adta volna oda az autojat.

Szoval egy tanacs: inkabb a fovaros es kornyeket kell megcelozni, az meg elhetobb. Tavolabb tulsagosan nacionalistak...
Az agyelszívás évek óta komoly gondot jelent az Európai Unión belül (elsősorban persze a 2004-ben csatlakozott országoknak, de másoknak is). Különösen problémás a fiataloké, amire egy, a napokban közreadott kifejezetten érdekes adatsor is rávilágít. Egyetlen ábra, ami nagyon sokat elárul...
cog3981 2020.05.28 11:05:10
@desw: "A losereknek megint csak mindegy, ők pár éve után mindig kormányváltás akarnak, mert ismét nem hozták el nekik a Kánaánt! "

Azert mert komoly problema van a magyar mentalitassal es mindig remenykednek hogy egy normalisabb rendszer jon.

Persze lehet ugyeskedni, szabalyokat kikerulni akar kiskapukkal, akar csokos kapcsolattal ... de akkor megint ott vagyunk h WTF .. ez votma 50 eve is.

Es nem ertem meg miert akarna egy atlagember ilyen atmoszferaban elni, (mert hacsak nem vagy kogazdag es maganegyetemre/korhazba mehetsz...) ott ahol nem tartjak be a szabalyokat (amiket nem a masik szivatasara hoztak!)/ nem toleransak az emberek, garantalom neked hogy kormany inkabb stadionokra onti a penzt (es szivattyuzza ki) minthogy az egeszsegugybe es az oktatasba.

Van par ilyen orszag az EU-ban, M.o. koztuk van. De a spanyol kollega is panaszkodott a covid kezelesevel kapcsolatban... inkabb a tankokat vezenyeltek ki minthogy tettek volna barmi erdemlegeset. Spanyol es roman kollegaval egyutt szoktunk versenyezni melyikunk orszaga a korruptabb... Jah, mindezt egy normalisabb orszagbol ofc :D

szoval ha kitakaritanak a mentalitast a fejekbol akkor meg haza is koltoznenk par ev kintlet utan (mert a tapasztalatszerzes egeszseges .. ezt regen is tudtak).
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
cog3981 2020.04.18 12:05:48
Egyre többen – leginkább a fiatalabb korosztály tagjai – éreznek növekvő, nem múló aggodalmat a klímaváltozás, a természet pusztulása miatt. Az öko- vagy más néven klímaszorongás hivatalosan egyelőre nem betegség, de kétségtelenül létező állapot, amit megkeseríti a mindennapokat. De hogyan…..
Dunát lehetne rekeszteni a különféle generációkkal foglalkozó írásokkal, könyvekkel, betéve tudja is mindenki, hogy Baby Boomer, X, Y, Z generáció, stb. Addig nem is mond sokat ez az egész kutatási terület, amíg marad leíró: ettől eddig X, onnantól Y, egyik ilyen, másik olyan. Dolák-Saly Róbert…..
cog3981 2020.02.05 22:36:22
@a nagy hohohorgász: "...de úgy nem megy ha mindenkire ok, boomerezel és ha nem az összes elitnek mondod h kapja be"
En elvesztettem a hitem a mostani donteshozokban. Szerintem egy mostani 60 eves narcisztikus szemelyisegu donteshozot csak a bevetel erdekel semmi mas mert ok ezt szoktak meg. Gretat kerdezte az egyik USA penzugyminiszter/nemtom kitol hogy tudja-e mennyi penzbe kerul ha megteszik a szukseges lepeseket? Jah.. es tudja a kedves penzugyminiszter hogy hosszutavon mennyi penz lenne helyrehozni? Ja hogy nincs az a penz. (ergo helyreallithatatlan v tobb 1000 ev kokorszak kell)

A mostani fiatal generacio viszont meg tudna valtoztatni.
cog3981 2020.02.06 11:03:20
@HaCS: Kulfoldon sokkal tiszteletteljesebben viszonyulnak egymashoz az emberek, szoval azt latom hogy a fonok uvoltozik a beosztottjaval a Tesco-ban, amikor M.o-ra latogatok, akkor nem vagyok meglepve.. majd javul a helyzet ha kihal az a generacio.

Tehat kulfoldon ennek a megnyilvanulasnak oka es alapja van. Nem is keves. Gyakorlatilag a bolygon levo eletet veszelyezteti a donteshozok ostobasagai.

A vilag annyira felgyorsult h eppen a boomer generacio van lemaradva par korrel a fiatalabbakkal szemben, keptelen az idosebb generacio hogy mar nincs meg par evtized ulni a fenekukon.

Emlitetted az Ausztral erdotuzet. 10 evvel ezelott keszitettek egy tanulmanyt felhivva a figyelmet mi lesz. Szerinted tettek barmit is a donteshozok? Amikor azt olvasom hogy meg a vizkeszletet sem igazitottak hozza a nagyvarosok novekedesehez, nemhogy barmi akciot csinaltak volna a szarazsag es az erdotuzek ellen. Nagyfoku ostobasagra vall. Tisztelet irantuk? Majd ha ok is figyelembe veszik a jovo generaciojat/letet es a bolygot.
cog3981 2020.02.06 16:30:14
@a nagy hohohorgász: " a te apádnak is gratulálok. Nem ő ordibalt a Tesco ba? Tényleg abbahagyom mert csak ideges leszek ilyen kis tacskok miatt miközben itt a vilagvege "

Kar h nem veszed eszre hogy a FELELOS donteshozoknak szol ez a fajta "kritika"? Ember eletek es az elovilag kerul veszelybe mikozben ok letojjak az egeszet.

Szemelyeskedesedet ird fel egy cetlire majd dobd a kukaba. Kb ennyit er.
Gyakran (bár talán mostanában már ritkábban) lehet olvasni, hogy a magyar határátkelők mosogatni és egyéb kevésbé megbecsült munkát végezni mennek külföldre. Nos, Zoltán története bizonyítja, hogy ez egyáltalán nem feltétlenül van így, mi több, még csak nem is ő kapart az angliai állásért...
Nagy divat manapság szidni a közoktatást azzal a szöveggel, hogy "nem ad semmiféle hasznos és gyakorlati tudást a fiataloknak", melyhez gyakran hozzáteszik a humán tantárgyak (magyar, történelem) bírálatát, olykor feleslegesnek minősítését, illetve a tisztán szakmai órák igényét (szakmunkások ne…..
cog3981 2019.11.17 09:41:55
M.o-i oktatasi rendszer iszonyatosan merev. Latszik honnan jott - az ot eves tervek korabol es ez a merevseg mindenhol ott van meg ma is, meg a gondolkodasban is - minden csak fekete vagy feher es minden agyonszabalyozott.

Visszaterve az oktatasi rendszerre (10 evet lehuztam benne tanarkent). Nem olvastam a project, csapatmunka es gyakorlatorientalsag fontossagarol. A gyerekkel megjartuk ket masik orszag oktatasi rendszeret es bizony mar altalanos iskolaban hangsulyt kaptak ezek a dolgok.

Persze visszaterunk ujbol oda, hogy ha jobb oktatast szeretnenk akkor a tobb penz nelkulozhetetlen. Csak egy pelda angliai altalanos iskolabol. Gyerekek tortenelembol sokszor feldolgozzak az anyagot csapatmunkaban peldaul egyiptomi tortenelmet tanulva elbeszelgettek, neztek video anyagokat, majd ok maguk keszitettek hordhato diszeket amelyek nagyon jol neztek ki.

Igy a gyerekeknek erdekesse valt az ora, jobban lekototte oket (NEM MAGOLTATTAK OKET!), jobban rogzult az elhangzott tananyag. Nem utolso sorban a csapat es projektmunkat is gyakoroltak. Persze ehhez kellett hogy legyen penze az iskolanak papirra, festekre es egyeb kellekre... ezek a feltetelek sokszor nincsenek meg M.o-n es ez igaz a oktatas minden szintjere.

Tanarokat el kell kuldeni tovabbkepzesekre, mert anelkul hogyan fejlodhetnenek?
(Tudod, minden fekete v feher, elvarjuk hogy a tanar egybol tokeletes tanar legyen, meg veletlenul sem biztositunk neki fejlodesi lehetoseget) - lehetoleg munkaidejukben (nem a hetvegejukon) es nem sajat penzbol.
(PENZ-PENZ-PENZ mondta Lenin)

Nem artana kulfoldi tanulmany ut is, csak hogy felismerjek a hianyossagokat es integraljak a hasznosat - kulfoldrol.

Hat ennyi, nem szamitok sok jora M.o-n de ez mar nem erint, kimenekitettuk a gyereket amikor az ovoda nem volt hajlando foglalkozni a laktoz intoleranciajaval es sugarban hanyt az ottani kajatol. Most a gyerek 4 nyelven beszel (iskolai kotelezot is beleszamitva), most megnyertek a robot epito versenyt az orszagban es mennek a regiosra.
Kb vastagon megerte valtani orszagot.
cog3981 2019.11.17 11:02:44
@enrikokaruszo: "a tanároknak KÖTELEZŐ továbbképzéseik vannak" lehet hogy megvaltozott a helyzet, de szkeptikus vagyok, mert 2010-ig tobb jobbhelyzetben levo iskolaban tanitottam es bizony 1-2 kivaltsagoson kivul nem mentek a tanar kollegak tovabbkepzesekre. Akik mentek, azok sajat koltsegen mentek es 7vegejuk is rament.
Teljesen mas az hogy a fel tanari kar eltunik munkaido alatt hasznos tovabbkepzesre.

Tiszantulon levo ismeros arrol szamolt be hogy a folyamatosan valtozo oktatasi kovetelmenyek miatt tobb tanart kenyszeritettek tobb foiskola elvegzesere - sajat penzbol. Ja, termeszetesen nyarra ki voltak rugva es felveve osszel.

"időszakonként teljesítendő kreditekkel" .. kreditek nelkuli, de hasznos tovabbkepzes nincs? Ennek megint olyan 5 eves terv szaga van. Emlekszem hogy az a par tanar mit kinlodott hogy valami ertelmes orat szedjen ossze.

"a mi tanáraink is utaznak"
hasznos lenne ha valamennyi idot tanitassal foglalkoznanak kulfoldon - bar abban egyetertek hogy jelenleg tok mindegy lenne, mert semmilyen donteshozoi szavuk nincsen igy nem tudnak befolyasolni erdemben az oktatasi rendszer hozzaallasat.
cog3981 2019.11.17 11:10:20
@agarik: "Megmutatni neki hogy amit csinál annak mi a baja, és mi lenne a haszna az oktatásnak, egyébként érdemjegyét nem rontó módon - ezt hívják építő kritikának"
hatalmas +1 Hozzatennem hogy nem megszegyenito modon mint ahogy most van.
------------
Mas, csekkbefizetes. Azon rohogok, mert most a telefonommal fizetem be a csekket. Beszkennelem a QR kodot aztan kesz. Ugyhogy a jovo generacioja meg lesz mentve mert telefont azt biztosan tudnak kezelni...
 Az Eurostat legutóbbi mérései ismételten igazolták, hogy a magyar népesség elöregedőben és fogyóban van, aminek leginkább a társadalom fiataljai látják kárát. A folyamatos kivándorlás, Kelet-Magyarország egyre jobban való elszakadása vagy az aktuálpolitikai helyzet mind mind csak következményei…..
Hetedik éve dolgozzuk fel a nyilvános agrártámogatási adatokat, ami alapján pontos képet kaphatunk a magyarországi mezőgazdaság erőviszonyairól. Egy év tekintetében is tekintélyes adatbázisról van szó, több tízezer sorral, melyből először 2016-ban készítettünk egy keresőt (amit 2017-ben…..
Lassan Nyugat-Európában is elkezdődik majd a nyári szabadságok időszaka, ilyenkor mindenki megindul kipihenni az év első felének fáradalmait. A határátkelők közül sokan ilyenkor Magyarország felé veszik az irányt – de vajon milyennek látják az országot, milyen tapasztalatokat…..
Továbbra is nagy a bizonytalanság a Brexit körül, nem tudni, hogy rendezett vagy rendezetlen körülmények között lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból...
cog3981 2019.03.23 17:40:30
@tildy[UK]: "...Az pedig nem feltétlen demokratikus, hogy a választókat hamisan félrevezetőek tájékoztatva nyertek..."

Maximalisan egyetertek. Politikusok egyik remek skill-je a felretajekoztatas. Szepen felelosegre kellene oket vonni gazdasagi terrorizmusert! Mert az emberek tobbsegenek rosszabb lesz, kiveve akik elinditottak ezt, mert max egy masik borfotelba buktak.

Kivanom hogy legyen olyan demokracia ahol letoltendore itelik a politikusokat.
Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 évet késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően…..
Venezuela évek óta súlyos gazdasági válsággal küzd, az országban a központi hatalom gyakorlatilag teljesen elvesztette a kontrollt a történések felett, a folyamatos hiperinfláció pedig tömegeket ösztönöz az ország elhagyására. Mindezt persze a térséget közvetlen érdekszférájának tekintő Egyesült…..
cog3981 2019.02.03 09:07:38
@MAXVAL bircaman közíró: akkor mi is mehetunk Erdelybe es az nem lesz agresszio... Ja, nem.
És nem aludtunk semmit. És eljött a reggel. És felvettük a fehér inget. És bepakoltunk a sárga táskába. És elindultunk lefelé a lépcsőn. És izgatottan érkeztünk meg. És végig fogta a kezem. És bementünk a terembe. És folyton nézte, hogy mit mondok, mit reagálok. És én csak mosolyogtam rá,…..
cog3981 2018.09.04 08:47:58
@rnz: 7 eve jottunk el, amikor az ovoneni a laktozerzekeny gyerekemnek azt mondta hogy majd kineveli belole.

"Sőt, a mi iskolánk kifejezetten liberális...amellett hogy ide volt a legnagyobb túljelentkezés"
Akkor megvan hogy miert van tuljelentkezes :) valahogy jobban csinaljak az iskolaban.

Orulok hogy van valtozas a tekintelyelvusegben bar szerintem ez helyfuggo, meg boven lehetnek begyoposodott helyek tekintettel az idosodo tanari es vezetoi gardara. A rokonoktol hallok egyet s mast, igy a kisiskolas gyerkocok mar utaljak az iskolat.

A feleleses dolgozatirasos feleleses stresszes megszegyenitest elhagyhatnak mar.
Amikor a pályaválasztás előtt álltam hirtelen kitaláltam, hogy mégsem közgazdász szeretnék lenni, hanem történelem tanár. Vonzott, hogy milyen izgalmas lehet kiállni a diákok elé, felkelteni az érdeklődésüket, terelgetni őket. Mondanom sem kell apukám kiakadt a döntésemen, még hogy az Ő lánya tanár…..
cog3981 2018.09.01 19:04:02
@Lilli_Csiribiri:
"UK-ben ahhoz, hogy te egy nyári nyelvtáborban - nem iskolában csak egy táborban - gyerekekkel foglalkozz több évre visszamenőleg referenciát kell adnod, és bizony minden volt-munkahelyed végig telefonálják és megkérdezik, hogy nem volt-e veled valami gond. Akár férfi vagy akár nő, megnézik, hogy nem voltál-e benne valaha szexuális zaklatással kapcsolatos ügyben valaha és így tovább. Az hogy neked - akire gyerekeket fognak bízni - bizonyítanod kell az erkölcsi alkalmasságod alap dolog. "

Nem olyan nagy dolog, asszony egy evig volt onkentes, siman felvettek volna - ha nem koltozunk el. Amugy egyetertek ebben, M.o.-n siman tovabb alkamaznak egy molesztalo tanart.

Abban egyeternek vastagon hogy a pedagogusaink kimehetnenek tanulmanyi utra 1-1 evet tanitani kulfoldon, jo tapasztalatokat es modszereket tanulhatnanak.
Egy bloggertársam írt egy cikket, még júniusban, de azóta is kering a neten. A cikk címe "Egy elrontott generáció". A cikkben szó esik a fiatalok moráljáról, és arról hogy ezek a mai fiatalok milyen lusták, nem akarnak dolgozni, tanulni, nem vállalják a következményeket a tetteikért, és még…..
cog3981 2018.07.20 08:37:56
@midnightcoder2: "Ha te 15 éves vagy, akkor kb. szart sem tudsz a generációdról"
Hat, kb jobban tudja mint a legtobb felnott, kiveve a gyerek pszichologusokat es a tanarokat.

Tanulni fontos, de tulterhelni a sem kell a diakokat. A diakok nagyresze negativan kritizalja pl a kotelezok mennyiseget. Megjegyzem, teljesen jogosan.
Tipikus olcsojanos modszer hogy leterheljuk a gyerekket memoriterekkel, bemagoltatni valokkal. Mert az "olcso". Penzt persze nem ontunk az oktatasba.
Legtobb esetben egyiranyu a kapcsolat a gyerekektol a tanarig, nincs szabad interakcio.
Az alt. iskolaban ahova a gyerek jar, kimehetnek a gyerekek az orarol ha lefaradtak agyilag es nem uvoltik szet az iskolat kozben.

Nem hiaba mondjak a gyerekek hogy "unalmas" az iskola. Rokonok gyerekei altalanos suli masodik osztalyban mar utaltak az iskolat.

Elavult a magyar oktatasi rendszer.

Kellene penz a tanarok tanulmany utjaira kulfoldon! Megnezni mas orszagokban hogy megy ez.
Fegyelmezett legkoru Angliat vagy a szabad dan oktatasi rendszert ahol a gyerek orommel megy iskolaba!

Erdekes mind ketto, mint volt tanar latni a kulonbsegeket. Az utobbinal ragadtunk le es a gyerek imadja. A zeneoran kielhetik a gyerekek magukat, tele szajjal enekelnek, hasznaljak az ott levo hangszereket. Technika oran a fiuk hegesztettek, lanyok foztek. Gyerekek csirket vagtak a tankertbol, megfoztek es megettek, tanar demonstralta honnan jon a kaja.
Szamtech szakkoron robotokat programoztak, dront kezeltek, lezervagoval katapultot nyomtattak, ratettek microbit-et es mertek a kiloves sebesseget!
Arduino-val merik a vizinovenyek oxigen termeleset a kornyezettol fuggoen (elsotetitett, nem megfelelo).
Es ez csupan az altalanos iskola. Fontos hogy minden diak kiismerheti magat es hogy miben jo, mikozben megtanulnak egymassal dolgozni. Ez a lenyeg.
Nem pedig a hulye memoriterek es bemagolandok amikre total nem emlekszem 30 ev tavlatabol.

Oktatasi es szemleletbeni reform kell mert hatalmas stresszt rak a gyerekekre a magyar oktatas, es a nem megfelelo szemlelet bizony visszaut felnottkent, lasd az uvoltozo fonokot aki keptelen egyuttmukodni megfeleloen vagy a korrupt donteshozot.
cog3981 2018.07.20 09:47:16
@Glaubersó: "Panaszkodjak? Tüntessek, mondjak fel?"
Vannak orszagok ahol eros az osszefogas es a szakszervezet es kikenyszeritik a megfelelo banasmodot.

Nekem 7.5 ora a munkaidom ebedszunettel, flexibilis a munkaidom, ugy hogy van gaming room es mehetunk jatszani vagy erositeni.
Cserebe azt csinalom ami a hobbim.
Krúdy botrányos lányszöktetése, Ady kémtörténetei és egy Rejtő által megjósolt vesztegzár – mindez a századforduló egyik legkülönlegesebb szállodájának, a Royal Hotelnek falai között. Forrás: Wikipedia..
cog3981 2018.07.07 06:16:59
    Móricz Zsigmond regénye ezer sebből vérzik. Nyomasztó, komor és nem hozza el a kellő katarzist; arra viszont mindenképpen alkalmas, hogy az olvasóban kétségeket ébresszen a valódi "jóság" természetét illetően. (Móricz mentségére szolgáljon, hogy művét nem gyermekregénynek szánta, ezzel szemben…..