Regisztráció Blogot indítok
Adatok
degreen

1 bejegyzést írt és 551 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel 80 évvel a II. világháború egyik legvéresebb csatája után az egykori Sztálingrád környéke még mindig tele van veszélyekkel és holttestekkel. A mai Volgográdnál 1942 őszétől 1943 tavaszáig folytak a harcok a szovjet és a német hadsereg között. A szovjet áttörés volt a világháború…..
Egy olyan esetről írok ezúttal, amely példa nélküli Miskolc történetében. Egy brutális bűntényről, egy kislány életének kioltásáról lesz szó, ami évekig foglalkoztatta az országos - és a határon túli - közvéleményt.  Tarján Klárika elrablása és meggyilkolása valósággal sokkolta a miskolciakat.…..
Ön mit szólna ahhoz, ha tilos lenne egy elektromos hajtású autót autónak nevezni, és súlyos büntetés járna azért, ha a villanyautó fogyasztását, károsanyag-kibocsátását összehasonlítanák egy belső égésűével? Miként vélekedne arról, ha megtiltanák, hogy az elektromos kerékpárokat kerékpárnak…..
Adolf Hitler (1889-1945) a világtörténelem egyik legismertebb alakja, hiszen az emberiség krónikájának eddigi legpusztítóbb világégésében játszott kulcsszerepet, amikor Lengyelország 1939-es lerohanásával kirobbantotta a második világháborút. A történelem legnagyobb fegyveres küzdelme körülbelül…..
Ez most egy személyes írás, kevésbé marketinges, elnézést kérek azoktól, akiket ez esetleg zavar. Azt hiszem, magyarázatot kell adnom, miért nem írtam bejegyzést az elmúlt három hétben. Ennek az oka, hogy elkaptam a Covid vírust, és elég rossz állapotba kerültem, végül majdnem két hét kórházi ápolás…..
degreen 2021.03.30 11:47:45
@Betteli: milyen érdekes, hogy eltűnik az ember bejegyzése...
Ugye nem most, a káosz a köbönben kell az egészségügyiseknek beszédesebbé válniuk? érdekes, velem mindig megbeszélték mi, hogy van, az altató orvos is megkérdezte, hogy epi, vagy altatás, választhattam.
Bár keveset beszélünk róla, a férfiakra is számos elvárás nehezedik, amelyeket a társadalom támaszt velük szemben...
degreen 2021.03.30 06:52:59
@kvadrillio: most hogy megtudtuk, hogy minden nőben egy osztrák háziorvos és egy spártai harcos leledzik, vedd be a rivotrilodat.
1889. Kisgyermekek imádkoznak a New York-i Five Points House of Industry szociális intézményben, ahol a nehéz sorsú embereken igyekeztek segíteni, így a rendkívül rossz körülmények között élő családok gyermekein is..
degreen 2020.11.02 15:20:22
@Generic Jingle: A holtak szavazásával kapcsolatban csak annyi bizonyos, hogy az osztrák sajtó egy része már előre csalást kiáltott meghamisított választási listák miatt, de az elmúlt száz év kutatásai nem igazolták ezt a konteót, inkább megerősítették, hogy Sopron tényleg Magyarországhoz akart tartozni. Hogy apám miért hitt mégis megingathatatlanul az elcsalt népszavazásban, és hogy a rokonságában miért bukkanhattak fel hasonló vélekedések, arra az a legvalószínűbb válasz, hogy így dolgoztak fel egy későbbi súlyos traumát, a német lakosság második világháború utáni, embertelen kitelepítését. A kitelepítés ugyanis érintett minket: apám nagyszüleit gyakorlatilag deportálták, de az én nagyszüleim és a nagybátyám is a kitelepítésre várók listáján volt.
Maga Lenin nicknevű vendégszerzőnk már hozott két posztot repülés világából, és ma sem lesz kevésbé érdekes a képösszeállítás. Mondhatom, nem is lesz rövid :) Örülünk Lenin elvtárs posztjának már csak azért is, mivel Blog.hu-s blogját már nem frissíti, hanem a Haditechnikai…..
1916 körül. Asolo, Veneto, Olaszország. Egy lelőtt osztrák-magyar repülő az egyik ház tetején..
degreen 2020.10.05 12:23:25
@gintonic.azigazi: Ilyen alapon alábbi gyárak és utódaik is ellensúlyozhatnának (és még sokan mások is).

A Turán programban a Weiss Manfréd-gyár, a győri Magyar Waggon- és Gépgyár, a MÁVAG, és a Ganz-gyár vett részt.
Ákos tavasszal teljes csendben volt az év elején kitört koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Online ugyan folyamatosan jelen volt, adott karanténkoncerteket, gyakorlatilag karanténnaplót vezetett, ellátta rendesen a rajongókat anyaggal, de nem nyilatkozott például a zeneipar összeomlásával…..
A Trianon név hallatán sok minden eszünkbe juthat, de minden felmerülő gondolatunk a 100 évvel ezelőtt bekövetkezett nemzeti kudarchoz és katasztrófához vezet vissza. Épp 103 esztendeje ugyanis, - egészen pontosan 1920 június 4 –én délután 16 óra 32 perckor - a Párizs melletti Versailles…..
degreen 2020.06.04 14:43:08
@dare: Sajnos igen, lerohantak volna (le is rohantak, majdnem elveszett az egész ország). Szálka voltunk a szemükben. Két rossz közül lehetett választanunk. Vagy teljesen eltűnik Magyarország, vagy "csak" a 2/3-a kerül más, köpönyegforgatókhoz, igazságtalanul.
Magyar válogatás a mai, az MTI Fotóarchívumából hoztam érdekes, máshol eddig még meg nem jelent képeket, mindet 1947-ből! 1947. január 1. A Nemzeti Segély segélyt, ágyneműt, ruházati cikkeket oszt a ferencvárosi Mária Valéria-telep lakói számára. MTI Fotó/MAFIRT: Szécsényi József. Nézzétek a…..
A parkolás pár héttel ezelőtti ingyenessé tételével újra fellángoltak a viták a parkolóhely nélkül maradt helyi lakosok, a parkolóhelyet nem találó ingázók, valamint a gyalogosok és a kerékpározók között, akik az előbbiek következtében a járdára vagy a kerékpársávra parkoló autók miatt csak…..
Rögtön az elején tisztázzuk: a cím félrevezető, ugyanis Zenthe Ferenc nem csupán szinkronlegenda volt. Ugyan több mint 200 alkalommal szinkronizált, és Jack Lemmon állandó magyar hangjaként is tekinthetünk rá, mégsem a szinkron miatt jut elsőként eszünkbe, hiszen Zenthe Ferenc sokkal többet mutatott…..
Az egész koronavírus-járvány gyakorlatilag rávilágított arra, hogy ez az ország bár működik, azért ez nem annak köszönhető, hogy minden szép és jó, hanem leginkább annak, hogy fantasztikus és elhivatott emberek dolgoznak a nem-vezető pozíciókban. Nekik köszönhetjük, hogy most nem állunk annál is…..
degreen 2020.04.16 09:51:42
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Örülök neki, legalább vmi boldogság van az életedben :) Igen, taníts kérlek, te mindenek tudója :D Kutyák hogy vannak?
degreen 2020.04.16 09:54:03
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: már írtam vmelyik okosnak, hogy nem célom senkit megváltani, nemhogy magyarázni neki :)
Blog Újság Aki megölte Lincolnt 2020.04.13 17:57:02
Épp 155 éve annak, hogy 1865 április 14-én - pont öt nappal az április 9-én megvalósult appomattoxi fegyverletételt és így az amerikai polgárháború lezárulását követően - John Wilkes Booth a washingtoni Ford Színházban este 22 óra 30 perckor hátulról fejbe lőtte Abraham Lincoln amerikai elnököt. A…..
Magyarországra, ahogyan a világ szinte minden országra óriási megpróbáltatásként zúdult rá a koronavírus-járvány. Valljuk be, szinte mindannyiunkra váratlanul. Az életet habzsolók és a hatalom mániákusai kezdetben megpróbálták elhessegetni maguktól, pedig sokan és sokszor elmondták, hogy ez, sőt…..
degreen 2020.04.10 21:21:29
@ulpius66: ja, persze az a MOK elnök , aki Gyurcsány államtitkára volt?
Karácsony csak tolni tudja a felelősséget. Eddig övé volt a Városliget, nem lehetett rá építeni, most meg azt nyilatkozta, hogy nem zárhatja le, mert a kormányé. Mint intézményi fenntartó, foglalkoznia kellett volna az idősek otthonával. Köszönhetjük neki (a járat ritkítás miatt is) a növekvő esetszámot. De az ellenzék csak nyafogni tud és rémeket látni. Hogy démonizálta a kormány a 65 év felettieket, aztán a Budapestieket. Mert szerintük nem az a lényeg, hogy védeni akarta őket.
degreen 2020.04.10 21:26:36
@tatárfejű kutya: keress rá a koronavírus maszk március szavakra, és láss csodát mielőtt valótlanságot állítasz
Ferencváros és Józsefváros polgármestere egyidőben döntött arról, hogy a koronavírus veszélyhelyzet miatt bajba jutott lakosokat támogatni, segíteni kell. Megoldásuk viszont gyökeresen eltér. Bemutatjuk mit vezetett be Baranyi Krisztina, és mit, Pikó András...
degreen 2020.04.09 15:47:42
@Attilajukkaja: nemrég azt írtátok, hogy kormány megbukott, mert kiderült nincs pénze. most akkor dúskál mégis? úgyis hogy szerintetek a rosszul igazgatják a gazdaságot?
milyen lehet az az önkori, amelyet a parkolásból és a gépjármű adóból bejött pénz elvonása megdönt? előbbi inkább csak a nagyobb városokban van. utóbbi meg azt jelenti ha sok, hogy sok az autó, ergó sok ember lakik ott, akiknek pl. az szja-ja %-a is megy az önkoriba. aztán iparűzési adó, stb.
de a végét már nem tudtátok elolvasni. ennek a másodiknak meg nem válaszolok, mert képtelen normálisan, nem szajkózva kommunikálni.
Úgy tűnik, a kormányzati kommunikáció is gyorsan változik. Néhány napja még kiplakátolták, hogy ne hordj maszkot. Azóta meghalt pár tucat ember. Más a kommunikáció is. Mondjuk a csempe lehullott, a lift nem jár, a tűzoltókészülék a földön, az orvos még felvenni sem tudja a sebészmaszkot. Orbán olyan…..
degreen 2020.04.08 15:15:14
@Magentax: Persze, és Orbán támasszon fel mindent halottat is, ugye? Meg legyen ingyen sör, kolbászból a kerítés. Mert Fletó az összes elveszett kisgyereket megkereste, befogadta, megetette. Nektek semmi sem jó...
Az elmúlt száz év legnagyszerűbb miniszterelnöke kissé belehibbant saját nagyszerűségébe. Szokott ilyen lenni a történelemben, nincs benne semmi különös. Abban sem, hogy a hülye, de szorgalmas és szervilis környezete nem tudja megakadályozni a hibbantság nyilvánvalóvá válását a szeretett nép…..
degreen 2020.04.07 13:35:07
@Emmett Brown: egyet értek, várjuk. a troll hadsereg türelmetlen itten....
degreen 2020.04.07 13:36:15
degreen 2020.04.07 13:51:13
@illaim: Örülök, hogy te is hozzászóltál a beszélgetéshez ilyen nagy csend után. Mindig is öröm volt számomra ÉRTELMES emberekkel beszélgetni.
A járványhelyzet kihasználása Jól látható, hogy a kormányunk felhasználja a járványhelyzet okozta válságot is hatalma megerősítésére. Mivel ilyen esetekben mindenki az államtól várja el, hogy határozott lépéseket tegyen, ezért nálunk, ahol az államhatalom európai összehasonlításban igen…..
    Időnként érdemes beleolvasni régi idők híreibe. A múlt nagy igazságokra tanít minket.  2009-ben influenza világjárvány tört ki, az ún. H1N1 altípus egy sertésekből eredő, agresszív mutációja okozta. Mexikóból indult év elején, 2009 júniusában nyilvánították pandémiának. Az áldozatok 80…..
degreen 2020.04.06 11:58:31
@Brendel Mátyás: Gratulálok, intelligens válasz. Miért nem egy nicken közlöd a mondandódat Matyi? Már kevered a nickjeidet? Az összehasonlítást beszéld meg a blogíróval ;)
degreen 2020.04.06 12:10:07
@math0: A 2019-es önkormányzati választás megyei listás adatai nem hagynak kétséget afelől, hogy Budapesten és a 23 megyei jogú városon kívül a Fidesz fölénye hatalmas mértékű. Míg 2014-ben még 48-61% között szóródott a 19 megyében a Fidesz támogatottsága, 2019-ben már 51-69% között. A (Budapesten és a megyei jogú városokon kívüli) országos átlaga 4,6 százalékponttal 57,2%-ra erősödött öt év alatt.

A Fidesz polgármesterjelöltjeinek döntő többsége még a budapesti kerületekben és a megyei jogú városokban is több szavazatot szerzett, mint öt évvel korábban.

A 14 budapesti kerületi ellenzéki győzelem kettősen megítélhető: egyrészt jelentős előretörés, főleg a korábbi állapothoz és a mérsékelt elvárásokhoz képest, másrészt már a 2018-as országgyűlési választási adatok azt mutatták, hogy az összes budapesti egyéni kerületben lényegesen több szavazatot gyűjtöttek a különböző ellenzéki jelöltek kormánypárti riválisuknál. Így aztán az sem lett volna teljesen irreális forgatókönyv, hogy szinte az összes kerületben az össz-ellenzéki jelölt győzedelmeskedik 2019-ben. Ehhez képest a Fidesz 9 ellenzéki polgármesterjelölt győzelmét meg tudta aka-dályozni

A 10 megyei jogú városban szerzett ellenzéki polgármesteri cím is felülmúl-ta az előzetes várakozásokat. Ha viszont azt vesszük alapul, hogy már a 2018-as országgyűlési választáson a 23-ból 21 városban többen szavaztak ellenzéki jelöltekre, mint fideszesre, és most először volt szinte mindenhol össz-ellenzéki jelölt, a mérleg már nem is annyira kedvező az ellenzékre nézve.

www.fes-budapest.org/fileadmin/user_upload/dokumente/pdf-dateien/fes_pc_valasztasok_2019_hun.pdf
degreen 2020.04.06 12:11:13
@math0: és 10 éve voltál te is, gondolom már akkor se lehetett beosorolni :DDDD
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
E rovatban az oktatási kormányzatról tűnődtem. Nem abban láttam a tragikai vétségét, hogy elhanyagolta a számítógépeket, hanem hogy rájuk építette. Több olvasó légből kapottnak vélte az iskolai számítógépek 300 ezres számát. Pedig Hajnal Gabriella, a KLIK (Klebelsberg Központ) elnöke a…..