Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HKrisz2

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valódi kacsalábon forgó ház, mozgó hobbit ház, transfor­mers ház - vannak, akik megtehetik, néhányan pedig kényszerből választanak átlagosnál eltérőbb otthonokat. Az önmagát fűtő napórás házaktól kezdve a repülőgépte­tős vagy óceánba süllyedő ingatlanokig mind az emberi lelemény bizonyítékai.…..
HKrisz2 2016.07.12 09:48:27
Nem ártana a szerkesztőnek megtanulni angolul, ha már mindenhonnan szemezget. Ugyanis pár butaságot is beleírt a szövegekbe.
1. mini-dóm házak. 80 millió dollár??? Persze szerinted a segélyszervezetek 5,6 milliárd dollárt költöttek csak 70 db. házra? Amikor kb. 340 millió dollár segély érkezett be. Akkor tisztázzuk: 1 db ilyen polyszterén ház kb. 7500-9000 dollár plusz a szállítási költség még kb. 3000. Azonban a segélyszervezetnek ingyen szállították le ezeket. Tehát az egész 70 házas falu 600 ezer dollárba került
5. Mozgó robot-Hobbit ház: Bohumil Lhota nem 73 évesen építette meg az álmai házát, hanem 73 éves volt amikor 2012-ben a cikket készítették róla. Egyébként pedig 1939-ben született, tehát részletezve a projektjét pedig 1981-ben kezdte el építeni a házat amikor 42 éves volt majd 2002-ben fejezte be amikor 62 éves volt. A mostani évben pedig már 77 éves.
6. Mászófalas "ház": Szintén egy művészeti installációról beszélünk a Primo Brothers kitalálta, hogy egy nyarat a házuk külső falán töltenek el. 2009 júliustól augusztus végéig. Főleg esténként más teendőik után másztak ki a saját lakusuk erkélyéről a fal külső részére. Ennyi volt, már más dolgokat csinálnak.
7. Keret-otthon: Ez egy művészeti installáció, amit a varsói művész szövetség is támogatott. Etgar Keret jelenleg is Tel Aviv-ban él feleségével és fiával. Annyi történt, hogy 2012-ben pár hétre beköltözött oda, mint egy átélni milyen nehéz lehetett a gettokba bezsúfolt embereknek a II. világháború idején. NEM halltak meg a szülei az említett háborúban, hanem túlélők voltak.(máskülönben hogyan született volna meg 1967-ben?) A nagyszülei és más rokonai sajnos meghalltak. Nekik állít emléket ezzel a házzal, aminek nincs is lakhatási engedélye, mert csak mint egy szobor van nyilvántartva a városházán.
8. sziklára épült ház: Nem csak az ötlet, de a ház is 1968-ban készült el a sziklán. Tehát nem bő fél évtizede van ott, hanem szűk fél évszázada. (a videó 2013-as amikor már 45 éve volt ott a ház)

Tanulság, hogy nem árt idegen nyelveket ismerni és jól használni, valamint alaposan utána járni a dolgoknak mielőtt leírod!
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
HKrisz2 2016.06.21 13:26:12
@Mókuscic: valóban hibázott, de ezzel talán azt akarták megmutatni, hogy őt az érzelmek irányítják, mint az Apját/nevelőapját. Mivel abban a pillanatban nem számított neki semmi más, csak a kis öccse. Miközben Sansa, nagyon gyorsan és könnyen lemondott róla. Bár amikor fel akarta tüzelni Jon-t, hogy szerezzék vissza Derest, csak e miatt az egy tény miatt adta be igazán a derekát, hogy az öcsikéjüket fogva tartják ott.
Sansa uralkodni akart amióta Joffrey-nak ígérték a kezét, azóta megismerte milyen az a szerep ami csak az uralkodó mellett juthat neki. ezért most valószínűleg csak egy cél van a szeme előtt, hogy uralkodjon észak felett. Ennek érdekében, ahogy a régi birodalmak uralkodói is félre kell állítsa a saját testvéreit. Bár azt nem hiszem, hogy tudja, hogy még mindig van egy hivatalosan is Stark aki felette áll a rangsorban. Igaz nem tud járni, de már egyszer uralkodott északon. Kíváncsi vagyok milyen nagy momentumot tartogat az évad befejező része, na meg vajon megvillantanak-e minden főbb szereplőt?
Atom Egoyan valami bizarr filmet akart készíteni. Sikerült is neki, mert tényleg bizarr lett és megmagyarázhatatlan. Ez alkalommal gyermekek szexuális zaklatását választotta témának, stilizált történettel, félrement színészválasztással, de leginkább hozzá nem értéssel és…..
HKrisz2 2016.06.03 22:56:08
Nagyon sok mindenben egyet értek. Az időbeli ugrálás fölösleges. Sok a filmben az üresjárat amiket kihasználhatott volna, vagy a "hatalmas" hálozat megismertetésére vagy a család megismertetésére. Esetleg a lány elmúlt 8 évére. ami biztos, hogy amikor egy pedofilt elkapnak és ilyen hamar látogatója lesz akkor azt nagyon lecsekkolják és megfigyelik. A másik érdekes, hogy a börtönben a letartóztatott úgy viselkedik, mintha ő a Mika felett állna. Közben folyamatosan beszélnek a nagy és sok emberre kiterjedő szervezetükről. Bár a nézők csak hármat ismerhetnek meg. Az egyiket két rövid jelenet erejéig. A másik a valaha elrabolt, de már nekik dolgozó csaj. Aki szintén pár villanásnyit van ott. A film szempontjából fő pedo a Mika akiről szintén semmit nem tudunk meg. Csak annyit, hogy már egy ideje nem vonzódik a lányhoz. Közben kissé érthetetlen volt az is amikor a nyomozó nő fényképét egy gyakorlott pedo-nak eltudják adni, mint egy gyereklány képe? Sok volt benne a logikátlan hiba és sok a kérdőjel. Kriminek is igen gyenge, mivel nincsen valódi nyomozás, szálak felgöngyölítése stb... Furcsa az is, hogy a szülők is nagyon keresik a gyereket, de 8 év alatt nem mesélik el a rendőröknek, hogy bizony az anyukának ezt azt odatesznek a szállodai szobákba ami emlékezteteti a gyerekre. Sokkal jobban össze van rakva ebben a témában készült belga film a címe: "A kezelés" ott nem féltek bele menni és áldozatokat is elhelyezni a filmben. Ott van nyomozás és érdemi munka, ja és még a hollywood-i happy end is elmarad. Na azt javaslom mindenkinek, ha egy összeszedett filmet szeretne a témában.
Teljesen érthetetlen, miért van betojva a teljes magyar kormányzat a Sátántól Soros Györgytől, a rejtőzködő magyar milliárdosok egyikétől, hiszen a palinak alig van annyi pénze, hogy a leggazdagabb magyarok 100-as listájára valahogy felférjen. Hatmilliárd forint, ennyi pénze van csak, ebből…..
HKrisz2 2016.05.26 11:02:00
@FLAZZ: az összes "hír" portál sőt az összes nyomtatott médium weboldala hemzseg az ilyen hibáktól. A bénán néha google-al fordított cikkektől. Azonban ez mit sem vesz el annak az értékéből, hogy dilettánsok készítettek egy riport filmet valakiről akit a jelen kormány éppen démonizál és így ez segít nekik alátámasztani. Azaz segítene, ha sokan nem vették volna észre azt a rengeteg hibát ami ebben a pár percben benne van. Az pedig a leminősítések netovábbja amikor egy gyenge web/kacsa magazint tartanak HITELES szakértőnek. :-D
A műsor hétfőn este indul a Viasat3 műsorán este tíztől, és a lényege, ahogy az a fenti videóból is kiviláglott, hogy a szereplők egy szál semmiben ismerkednek meg egymással egy trópusi szigeten, és mire összemelegednének, érkezik egy vagy több csábító, és választani kell, és továbbmenni, és a végén…..
HKrisz2 2016.04.22 21:59:24
@netrion: abszolút, a Holland és eredeti verzióban talán egy sportosabb alkatú férfi volt és nem volt műcici, meg cicababa filing, hanem a sima átlag emberek akikkel bárhol összefuthatsz.
Mekkora demagóg hülyeség már az adófizető emberek részéről (mocskos libsik fujj) , hogy mostanában egyre többet aggódnak a kórházak és az egészségügyünk állapota miatt? Egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy a nemzeti stadionépítési program inverzeként tálalják a…..
HKrisz2 2016.01.05 23:05:30
@Pipas: Nem látod a fától az erdőt. Arra próbáltam meg rávilágítani, hogy az arányok, hogyan működnek. Ugyan is nyilván világos a számomra az ottani jövedelem, de voltam kezelésen és az is 4x olcsóbb volt. Így nevetve fizette ki a biztosítóm a magyar kórházi számlát. Azt szerettem volna az egészből kihozni, hogy ha február 1-től (mivel tök mindegy melyik párt vagy kormány hozza meg a döntést) mondjuk nem vonják le a TB járulékot az emberektől, hanem mindenki magán biztosítóhoz fizetheti be. Amennyiben ezt ugyan abban az arányban vennék át, mint itt van akkor kb. 9000 Ft-ot kéne fizetni havonta a betegellátásra (ebben benne van a gyógyszerek ingyenes szolgáltatása is) egy 150 ezer Ft-os fizetésből. Lássuk be, jelenleg ennél jóval többet von le az állam és a szolgáltatás olyan amilyen. A biztosító szektor annak ellenére, hogy mekkora túlszámlázások vannak az ellátások miatt még is egyedülállóként tudta növelni a netto hasznát a legválságosabb 2008-2009 -es években is. Nem kivitelezhetetlen az egész, hiszen több országban is működik. Itt Hollandiában azt elkerülték ami az USA-ban hiba volt, hogy ott nem kötelező biztosítással rendelkezni. Azonban itt mindenki aki 3 hónapnál tovább tartózkodik Hollandiában annak kötelező biztosítást kötnie. Azok részére akik szociális ellátásban részesülnek és nagyon alacsony a jövedelmük az önkormányzatok egy kollektív alapbiztosítást segít elő ami az átlagos 98 euro/hó helyett 60 euro körül van. Azok akik a kórházakat magán kézbe veszik tudják, hogy hosszú távra fektetnek be és ezért nem várják azt, hogy 2-3 éven belül visszajöjjön a befektetés, mint sok pláza esetében. Nyilván az egész rendszert finomítani kell és a magyar népre/gazdaságra igazítani, de nem a tolvaj formában. Az embereknek meg azt kell megérteni, hogy teljesen mindegy, hogy a munkáltató vonja le a TB járulékot és utalja át. Vagy nem vonnak le és nekünk kell befizetni ugyan annyit vagy kicsit kevesebbet egy biztosítónak. Azonban a szolgáltatás több, mint amit az állam nyújtani tud. Ezzel könnyítve az állami terheken.
Egyébként a fenti 1,2 millió Ft az 3 év alatt fizettem és havi lebontásban. Mint mondtam nem a számszerű összeget kell nézni, hanem a %-os arányát a fizetéshez.
HKrisz2 2016.01.06 08:50:41
@Pipas: Látom már, te vagy itt a hivatalos bér troll. :-) Semmi baj haver! Nyugodtan próbálj meg mellébeszélni, direkt félreértelmezni a mondatokat, ha neked így jó. Pedig igen egyszerű az egész. Na fussunk neki még egyszer.
Nem várom el ugyanazt a tomográf gépet a mostani kórháztól, mert amit felvázoltam, abban a kórházakat privatizálták. Tetszik érteni ez mit jelent? Lefordítom: Nagy anyagi háttérrel rendelkező emberek megveszik az épületet és kötelezettségben vállalják, hogy EURÓPAI színvonalú intézményként üzemeltetik. Mivel ez nem egy kereskedelmi egység a pénz vajon honnan lesz? Igen a betegeknek nyújtott szolgáltatásból. Na és ezt ki fizeti meg, hiszen a betegek többségének nincs erre pénze? A biztosítók fizetik ki az egészségügyi ellátást a normálisan felszerelt kórházakban. A biztosítónak honnan lesz erre pénze? Az emberek jövedelméből az állam nem von le többet TB-t így az emberek kötelező jelleggel, de szabadon választott biztosítóknál köthetnek biztosítást. Az eddigi TB-nél valamivel alacsonyabb összegért, de már magasabb színvonalú szolgáltatásért. A biztosítók pedig amióta feltalálták őket megtalálták a módját, hogy nyereségesek legyenek a sokszor hihetetlennek tűnő alacsony biztosítási összegek ellenére is. Amit már fentebb más is említett neked. A sok biztosított közül nem mindenki lesz egyszerre beteg. Mondjuk ehhez egy társadalmi szemlélet váltás is kell. Míg magyarországon a tapasztalataim szerint nagyon sokan az első tüsszentés után rohannak táppénzre az emberek. Addig nyugatabbra sokan még a 38,5 fokos láz mellett is bemennek dolgozni, mert tudják, hogy az nem vészes. Annak ellenére, hogy itt nem kell orvosi igazolást vinni ha valaki beteg. Betelefonál és szól, hogy beteg. Azzal el van intézve. Ugyanakkor igen ritka amikor ezzel visszaélnek emberek, mert ha lebuknak akkor sokat veszíthetnek vele.

Visszatérve a számszerű összegre: Nagyon sok minden, még alapanyagok is sok esetben egy egy ország gazdaságához vannak igazítva. Nem véletlen, hogy egy röntgen felvételért fizettem Mo-n 911 Ft-ot (3,3 euro) a másikért 1340 Ft-ot (4,8 euro) . Az MRI 27000 (98 euro) Ft volt. Ugyan ezekért Hollandiában 14,3 euro, 26,5 euro valamint 440 euro-t számlázott a biztosítómnak a kórház. Amennyiben valaki megvásárol és privatizál egy kórházat, nyilván a fejlesztések miatt növekednek majd az ellátásért kért összegek, de nem hirtelen és nem akkora mértékben. Mivel tisztában van egy épeszű befektető, hogy nem ér semmit egy jól felszerelt kórház, ha a biztosítók nem tudják majd kifizetni az ellátást. Ezért a biztosító sem fog akkora összeget követelni az emberektől. Tehát még mindig nem érted, hogy az én példám a rendszer felépítésére mutat, ahol jelenleg nem a számok a fontosak. Arról nem is beszélve, hogy nem lehet összehasonlítani egy hűtő vásárlással az eü ellátás-biztosító együttműködő rendszerét.
Én csak azt írtam le amit már lassan 10 éve tapasztalok, hogy működő rendszer van, ami nem a betegeket és nem az államot terheli. Több országban működik és az emberek nem embertelen körülmények között kénytelenek gyógyulni. Ugyan ez megvalósítható lenne Magyarországon is, de nem az állam által. Többek között azért sem, mert sajnos ott továbbra is arról szólna, hogy ha 10 milliárdot beruháznak akkor abból 5 milliárdot maguk között osztanak szét a politikusok és baráti köreik. Ugyan akkor egy üzleti vállalkozásnál ez nincsen, mivel ott a befektetés és az által biztosított minőség után elérhető hozama számít.
HKrisz2 2016.01.06 10:03:08
@Pipas: Nem okosnak tartom magam, mert nem én találtam ki a működő rendszereket. Én csak továbbra is elmesélem mivel találkoztam és miben élek. A rokonaim egy része még most is Mo-n élnek és szívesen venném, ha nekik is jobb helyzetük lenne.
Még mindig nem értem miért kevered a hozzászólásaimat másokéval. Nem tudom honnan vetted a 7000 Ft-ot, mert én nem írtam ilyet. Azonban számolhatsz nyugodtan: Mint mondtam itt is biztosítási csomagok vannak 94-140 euro közötti áron, alap illetve extra kezelésekre vonatkoznak. Én azt mondtam, hogy amennyiben a jövedelmek 6%-át kéne fizetni magánbiztosítónak (ezzel szemben a TB most 7 %) akkor egy 15 ezer Ft-os jövedelemnél kb. 9000 Ft lenne havonta a biztosítás. Aztán lehet számolni: Mo-n ma 4 millió dolgozó adófizető van. tehát 4 millió x 9000 Ft = 36 milliárd Ft/hó azaz évi 432 milliárd. Ugyan akkor még a nyugdíjasoknak is kell fizetni valamint a szociális segélyeken élőknek is. Erre az összegre tudnak építeni a biztosítók. Az államnak jelenleg éves szinten kb. 576 milliárd folyik be az emberektől TB-re (ezen felül a munkáltatók is fizetnek TB hozzájárulást) ami többek között azért nem elég, mert nem gazdasági egységként üzemeltetik a kórházakat. Valamint továbbra is szívesen elvesznek belőle ami csak elfér a zsebeikbe.

de én befejeztem veled a vitát elmondtam amit másként látok és ami előrelendíthetné Mo-n az egészségügy jövőjét a többi úgyis majd az embereken múlik. Lesz-e majd olyan ember aki szakmai tudással politikusnak csap fel és az emberek meglátják benne azt aki javítani tud az ország helyzetén és akkor lehet változás. Addig csak a jelen politikusai váltakoznak és többé kevésbé ugyan azt csinálják szétlopják az országot. Én jelenleg egyik magyar politikusért se adnék még 1 forintot se.
A nézők döntöttek: az RTL Klub táncos csapatokkal telezsúfolt tehetségkutatóján idén Dirty Led Light Crew győzött! Egy lakást, egy autót és egy rakás lóvét (egész pontosan 1 éven át havi 1 milliót) nyertek, a hírverésről nem is beszélve. Ehhez az eredményhez…..
HKrisz2 2015.12.20 14:28:06
@szikszalag: Whahahaha, te még nem láttál bűvész trükköt ugye? Elég csak megnézned pár adást az amcsi vagy az angol változatból az elmúlt pár évből. Ott többen is használták ezt a spéci névtáblát amire ráírsz valamit, majd a kezed hőjével eltünteted és ráírsz egy másik feliratot. Ha megnézed a videót amikor a selfihez hátat fordít a zsűrinek akkor a kezét elhúzza a tábla előtt. Ennek van egy prosztóbb változata is amikor egy filmréteg takarja az első feliratot és ahogy a kezét elhúzza arra tapad, majd azt ügyesen a zsebébe helyezi.
Már sokan írták ide, hogy a "laptop" meg volt buherálva. Eleve nem volt laptop a műsorban. Az egy TABLET ami elég sok mindenben különbözik.
Belterjes dagonya, kihűlt lábvíz, gátlástalan önpromó, nézőmaximalizáló, bűnös testiség. Nagyjából ezekkel a kulcsszavakkal lehetne jellemezni az év legnagyobb durranásának beharangozott Hungary's Got Talent második élő show-ját.   Horgas Eszter ezúttal nem pakolta ki a…..
HKrisz2 2015.12.07 14:48:39
@polly graph: Egyet értek veled, teljesen röhejes hogy meg akarják mondani egy tehetségnek, hogy inkább mást csináljon aminek a címén úgymond GYEREK. Ugyan akkor nem ismerik a kislányt akinek a nagyszüleitől kezdve a szülein és a testvérein keresztül mindenki táncos és versenyeket nyert. Tehát ő neki ez jelenti a gyereklétet is. Ő azért is megérdemelte volna a győzelmet, mert hasznosan gondolkozva külföldi neves tánciskolába iratkozott volna be. Mivel szeretné még magasabb szintre fejleszteni a tehetségét.
Én magam is ütőhangszeres vagyok és játszottam is egy színpadon a Talamba zenekarral és a még híresebb Amadinda ütő együttessel is. Azonban nem tartom fairnek vagy egyenesnek azt, hogy egy már felépített karrier után egy ilyen műsorba jelentkeznek. Nekik nincs itt milyen kitörési lehetőség. Ha nemzetközi vizekre mennének akkor külföldi műsorban kellett volna próbálkozniuk. Mo-n pedig nem lesz nagyobb a közönségük attól, hogy ebben a műsorban szerepeltek. esetleg az első évben egy átmeneti nézőszám emelkedés lesz, de nem több.
Szánalmas volt Patrícia beszéd akadozása. (pedig elvileg színésznő, bár szerintem messze nem nagy tehetség) Ami ennél is szánalmasabb, hogy állandó szexutalásokkal akarják eladni a műsort. Mind a Patrícia elvinné haza a kockás hasú fiúkat. (Minek, hogy a férje mellett barkácsoljanak, vagy a gyerekre vigyázzanak?) Horgas Eszter férje megkívánta Liko-t, de akkor már Dave-t a saját szórakoztatására vinné haza. Márk és Csuja állandóan a lány tánccsapatokat, mint két pedofil nyálcsorgató méltatják és utalásokat tesznek a külalakjukra, holott a tehetségükről szólna ez a műsor. Ez nagyon szánalmas. Azt még nem említettem, hogy számomra Szonja, Liko és Dave produkciója tetszett főleg ha a korábbi előadásaikat is hozzá vesszük. Valamint akkor már inkább a múltkori adásból hoztam volna Wallkings-ot. Borzalmas, hogy egyébként a 6 éves kislánynak fogják adni ezt az egészet. Miközben ő pont az aki inkább maradjon gyerek, mert ugyan ilyen előadást sok gyerektől hallottam már. Abban nincs különös, hogy megtanul verseket és egy kicsit gesztikulál hozzá. Épp fogváltás idején van és attól vicces. Ugyan akkor több olyan tehetség esett ki helyette akiknek évek kemény munkája van benne a produkcióban és megállná a helyét nemzetközi színpadokon is.
Az eddig bejutottak alapján pedig akkor már a Dirty Led Light akik már két valódi produktumot tudtak bemutatni és veri az árnyéktáncos előadásokat.
HKrisz2 2015.12.07 14:55:16
@Vllmgz: Attól függ, mert amikor megnézik a világhírű zenészeket, táncosokat, sportolókat akkor kiderül, hogy sokaknak már az ilyen cél fal ott volt egész kisgyermek korában. Ez a 10 éves kislány táncos családba született és nőtt fel eddig. Neki ez a természetes és ez a gyerekkor. Nála nem az volt, mint néhány görcsösen ragaszkodó szülőnél akik valahol elrontották az életüket és ragaszkodnak ahhoz, hogy majd a gyerekük megnyer egy ilyen műsort és helyre hozza az ő hibáikat. Akik a hamisan éneklő gyerekről elhiszik, hogy ős adta tehetség. Itt nem volt megfelelési kényszer a család részéről. A kislány akarta és jelentkezett, mert célja volt a nyereménnyel, méghozzá a jövőjét építő. Nem mint az újvidéki kis mesemondó gyereknek. akinek csak eltapsolták a nyereményét azt kész.