Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yggdrasil

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internet kurva veszélyes hely, pár óvatlan klikkolás, és az ember menten a szellemi nyomorúság legmélyebb bugyraiban találja magát (nem, nem a valovilag.hu-n), ott ahol ilyeneket írnak:  A kauzális asztrológia a súlypontokat a horoszkóp ábrákban levő negatív karmikus…..
yggdrasil 2014.01.17 10:34:17
Éva, sajnos csak emailben jelenik meg a kommented, itt nem (??), ezért így reagálok arra, amit írtál. Remélem, utólag azért látható lesz.
Nem szeretném itt a saját életemmel, a saját példámmal elvinni a történetet. Csupán ismétlem önmagam: voltam már kitéve ilyen nemtelen támadásoknak én is. Nekem ennél borzalmasabb dolgokat is írtak már interneten. Gyerekgyilkosságot feszegettek. A saját gyerekemét. Te is anya vagy, ugye el tudod képzelni, mit éreztem én ettől? Én is harcoltam, küzdöttem, nem akartam annyiban hagyni. Csak éppen (most figyelj, coming out!) nekünk kettőnknek van egy közös barátunk, nem egy nicknév, egy valódi személy (ha ő nem mutatja meg ezt a cikket, ide se jövök soha "unatkozni"), aki sok hónapos masszív munkával végre úgy-ahogy elérte, hogy ne reagáljak ezeknek a... nem is tudom, állatoknak? Mert embernek az ilyet nem nevezném. Szóval megértelek, hogy van, amit nem lehet annyiban hagyni. Csak én már koppantam, és mivel érző lélek vagyok, anya vagyok, én is gyászolok, mint te, csak én kicsit másképp, és már megjártam az utat, tudom, hova vezet ez.
Nem akarok a lelkedben turkálni. Se a motivációid nem érdekelnek. A transindex-re elvből nem megyek, de ennek olyan okai vannak, ami itt abszolút irreleváns. Nem ítéllek el, nem tartom rossznak azt, _amit_ csinálsz. Azt tartom (magadra, és az ügyedre nézve) károsnak, _ahogy_ itt csinálod. Persze lehet, ettől még nem az. De én igenis annak érzem, és abszolút jó szándékkal hívtam fel erre a figyelmed. (Az ügyvéd pedig olyan, mint a pszichológus: a lehetőségeihez mérten azt mondja, amit a fizető ügyfél hallani akar.)

Az egyébként érdekelne, hogy ki az, aki még a saját nicknevét is elrontotta? Hogy lehet egy nicknevet elrontani? :)
yggdrasil 2014.01.18 00:05:54
@Gerle Éva: Csak egy kérdésem lenne, Éva.
Véleményed szerint mindenki, akinek az itt tanúsított viselkedésed (melynek már köze nincs az eredeti témafelvetésedhez) nem szimpatikus, az "gyökkettő", netán hülye, ostoba, kényszeres katasztrófaturista, vagy épp nem értelmes európai? (Így hirtelen ennyi kedves jelző jutott eszembe a tegnap este óta.)

Nézd, én konkrétan behányok attól, amit Szilárdék itt művelnek és minden tiszteletem sixx-é, hogy még mindig hagyja és nem csukta be ezt a topikot. És respect azon támogatóidnak, akik még mindig próbálják a lényegen tartani a reflektort: a gyerekbántalmazáson meg a többin. De itt kizárólag ők mentik már a menthetőt, mert te már régen nem csinálsz semmi mást, csak hadakozol azokkal, akik nem értenek veled egyet. Már nem is Szilárdékkal, hanem velünk, a commentblog közönségével, akik szerettünk volna képet kapni erről a szituációról. 100%-ban egyetértek Abszolút Igazsággal (vagy mi a neve ennek a banános nicknek), pedig gőzöm nincs, kicsoda. Senkinek nem vagyok itt a bértollnoka, nem ismerem azokat, akik neked "beszóltak", nem beszéltem össze senkivel. De most már ott tartok, hogy meggyőződésem, te vagy elvakult és kényszeres. Azért, mert számodra az itt megjelenő hozzászólások annyit sem számítanak, mint piszok a körmöd alatt, még nem lesz mindenki automatikusan hülye, és mivel te szemmel láthatóan ennek épp az ellenkezőjét gondolod, szomorúan kell megállapítanom, hogy ez meglehetősen korlátolt és egy ilyen bloggerhez méltatlan hozzáállás. Soha, sehol nem szokták szeretni azt, aki csípőből lehülyéz mindenkit, aki nem ért egyet vele. Akkor is, ha neked deklaráltan nincs szükséged ennek az olvasóközösségnek a véleményére - csak akkor miért vagy itt és miért törődsz azokkal, akik ide írnak? De komolyan. Ha nem számítunk neked, ignoráld ezt az egész nyüves topikot.

Valaki fentebb írta, hogy az elején talán még szimpatizáltak veled, csak amit itt előadtál (nem tilos, ámde véleményt generál!), az borzasztó visszataszító. +1.
A pártodon állóknak meg még egyszer respect, hogy ők legalább továbbra is az alapproblémával foglalkoznak.
Nnna, akkor most nyugodtan leírhatod burkoltan vagy expressis verbis, hogy én hülye vagyok meg ostoba, nem európai, sőt, nyilván troll és bértollnok is. Csak engem fogsz vele igazolni.
Jó éjszakát.
yggdrasil 2014.01.18 00:54:16
@Gerle Éva: Leírtam már neked korábban is, hogy kerültem hasonló helyzetbe, azt is, hogyan normalizálódott a dolog. Nekem van annyi önkritikám, hogy beismerjem, saját magam alatt vágtam a fát, mert a sértett igazságérzetem nem engedte, hogy szó nélkül hagyjam, ami ellenem folyt. Erre a kommentemre érdekes mód nem reagáltál...

Nem vagyok frusztrált, nem félek a szavaidtól, nekem te akkor is egy semleges, ismeretlen valaki vagy, ha épp a valós neveddel kommentelsz. Nem érdekel a fb-lapod (Szilárdéké sem, btw), a magánéleted se, semmid. Szimplán csak meg vagyok döbbenve, hogy egy nő, akit egyébként nagyon is értelmesnek tartottam a blogja alapján, épp a nagy nyilvánosság előtt csinál bolondot magából. Én érzem kényelmetlenül magam emiatt, szóval hagyom is inkább a fenébe, mert úgysem tudlak (igaz, nem is akarlak) meggyőzni. Pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy ha itt most nem fogalmaztam volna meg a kritikai észrevételeimet, hanem csont nélkül melléd állok, akkor nem kaptam volna meg azokat a degradáló jelzőket, amiket egyébként megkaptam. Ha itt csápoltam volna neked, akkor nem lennék például katasztrófaturistának sem tartva, ugye?
Imádunk ítélni? Lehet. De az már nem zavar, amikor Szilárdékat ítéljük, ugye? Csak amikor téged? És te mit csinálsz? Egy merő ítélet minden szavad, az egész blogod, mindened.
Mondok neked még egy nem értelmes, nem európai mondást. A gödrök első számú törvénye: ha már benne vagy, ne áss tovább. Mondanám én ezt Szilárdéknak is, de azok túl hülyék ahhoz, hogy elgondolkozzanak a szavaimon. Reménykedem benne, hogy te értelmesebb vagy náluk.

A rövidre vágott körmödön meg majdnem hangosan felnevettem. Az alá ugyanúgy be tud menni a kosz...

Különben ez a hozzáállás, hogy "ha butaságot írnék, de nem írtam", valamint, hogy itt mindenki ostoba rajtad kívül, borzasztó arrogáns és visszataszító hozzáállás.
És továbbra se értem, miért éjszakázol itt, ha nem számít senkinek a véleménye. Önigazolsz. Csak értelmetlenül. Mert a híveid úgyis a híveid maradnak, az itteni semlegeseket meg egyre inkább magad ellen fordítod.
Nagyszerű összefoglaló videó arról a folyamatról, ami oda vitte Dexter húgát, ahol most tart. A nyolcadik, záróévad hamarosan a Showtime műsorán, yeah.  ..
yggdrasil 2013.05.06 20:32:40
@sixx: Te sixx, én bírom a stílusodat, read onlyként olvaslak sokat, de ha a GoT alatt a hogyvolton kibannolsz mindenkit, aki spoilerezni mer, akkor talán itt sem kéne, legalább a címben ne...
Nekem pl. babázás okán nincs időm se Dextert, se GoT-t nézni, pedig nagyon szeretem mindkettőt, utóbbit csak a hogyvolton követem.
Ok, abban igazad van, hogy ez a kutyát nem érdekli, magánügyem - de ugyanennyire magánügy az is, ha valaki nem olvasta el a SOFAI regényfolyamot.
Saját magadhoz légy következetes.
Judit egy teljesen hétköznapi adminisztrációs hibával találkozott a Baumaxban. Mint mindig és mindenhol itt is érdemes egyeztetni a tényleges terméket a címkével, mert már minden megy. Másik növény, másik címke, másik ár, latin elnevezés, igazi közösségi összezavarós…..
yggdrasil 2013.04.23 17:49:23
Mint posztoló, jelen.
Nincs időm végigolvasni, csak 1-2 apróságra reagálnék.

@vénszivar: A hozzánk legközelebb eső ikeja úgy 200 km-re van. (Épp nemrég néztem, egy 130 ezer forintos ágyat 58 ezerért lettek volna szívesek házhoz szállítani, így virágban sem opcijjó.)

@beked: Elküldés után vettem észre, hogy elírtam a posztban - nyilván nem az ára, hanem a NEVE volt kiírva sok növénynek csak latinul. Ami nem baj, meg én is elég soknak tudom a nevét (amúgy tanultam latint, csak nem növénytant), de ha egy növénynek az a közkeletű elnevezése, hogy mondjuk "muskátli", akkor talán jogosan várná el az ember, hogy ne csak latinul legyen ott, mert a mezei halandó csak muskátlinak ismeri azt a nyomorult növényt. És mivel az én problémám is az volt, hogy valami tujának a neve volt kiírva LATINUL, nem tudtam, hogy az nem a petúnia latin nyelvű megfelelője (bár most már tudom, hogy az latinul is petunia), és többek közt ezért vettem le gyanútlanul.

Blokknézés: ez technikai apróság, de ha ennyire izgatja a fantáziádat @SamuRaj Kolompár:, akkor elmondom: ketten mentünk édesanyámmal vásárolni, én pakoltam, ő fizetett és rakta el a számlát. Amúgy át se néztem volna, csak otthon azért szedtem elő, hogy lássam, mennyi az én részem. Amúgy nem is azt mondtam, hogy szándékosan rázott át a pénztáros vagy a kipakoló munkatárs, ne hisztizzél már. Leírtam az esetet úgy, ahogy megtörtént. Nem veszekedtem a vevőszolgálattal, sőt, szépen türelmesen megvártam. Tudtam, hogy ők nem tehetnek semmiről, de azért ezt hadd ne hagyjam már ennyiben, akár jó-, akár rosszhiszemű volt az áruház.

Egyébként a poszt beküldése óta ismerős is mondta, hogy ők rózsával járták meg ugyanebben az áruházban, a pénztárnál már ötszáz forinttal drágább volt, mint a kiírásnál.

A circus baumaximuson pedig tíz percet röhögtem :D
yggdrasil 2013.04.23 20:41:44
@vénszivar: Köszi, de találtam végül közelebb is, és megódottuk majdnem ingyér a szállítást :)
A jelek szerint Pártunk és Kormányunk, jó szokása szerint, sportolóink megannyi vérrel, verítékkel és lemondással megszerzett dicsőségét is bezsebeli magának. Azonban nem baj, ha tudjuk, hogy fiaink és leányaink Londonban nem a Kedves Vezető és sújtásos-kacagányos…..
yggdrasil 2012.08.13 20:32:52
Én leginkább és elsősorban csak gratulálni szeretnék az ÖSSZES magyar sportolónak, aki kijutott az olimpiára és ott eredményesen szerepelt.
És bár utálom a jelenleg regnáló bandát, azért pár szót mégis kell szólni a védelmükben. Nevezetesen, egy ország vezetőjének gyakorlatilag elmaradhatatlan kötelessége gratulálni a sportolóknak. Azt meg mégse mondhatja, hogy annak ellenére, hogy mekkora leprában edzettetek, mert a '70-es évekből visszamaradt szekrények és társaik nem az elmúlt kettő, de még csak nem is (csak) az elmúltnyócév termékei. Ebben a kérdésben az összes kormány hibás az elmúlt pár évtizedből.
Azzal tökéletesen egyetértek, hogy focistadionokat felhúzni a legnagyobb blődség és felháborító felelőtlenség.
Ha viszont most látványosan elkezdenének adni országszerte új edzőtermekre, felszerelésekre (miből??), jönne a következő felhördülés, hogy pl. a zegészségügyre nincs pénz, és az pl. sokkal fontosabb, mint hogy hány éves szekrény van a vívók öltözőjében... ne értsetek félre, tudom én, hogy egy államnak ezt is, azt is támogatnia kell, meg nem sajnálom én a sportolóktól...
Szvsz tehát hibás ebben Orbán, Gyurcsány, meg a többi is mind, de nem csak a politika. Természetesen a legnagyobb demagóg képmutatás és undorító dolog, ha a kormány még ebből is önreklámot csinál és saját magát hypeolja (lásd Czene Attila sms-beolvasós magánszámát Gyurta Dani aranyát követően, na AZ egy hányinger volt).
És eljött a nagy nap! Végigrágtuk magunkat a 2008-as éven, van 12 nehézsúlyú induló és egy plusz vigaszágas. De ki kapja a 2008-as Vastagbőr díjat?Ki vagy mi volt a legpofátlanabb 2008-ban? Melyik sztori okozta Nálad a legmagasabb vérnyomást? Ki vagy mi vágta ki a legjobban a…..
 A Szomszédok ektsön sorozat folytatódik tovább, de pár sort írnom kellett a magyar sorozatipar e remekművéről. A Szomszédok a gazdagréti lakótelep egyik panelházának családjairól szólt több mint 10 éven keresztül. Megismerhettük mindennapi gondjaikat, és velük együtt mi…..
yggdrasil 2009.01.03 19:42:48
@lojzi1: Mondjuk ez igaz, amit írsz (jót nevettem rajta, köszi :)), de azért ha összehasonlítjuk
Szomszédok: Taki bácsi + Lenke néni
BK: Vili bácsi + Magdi néni. (Mondjuk Taki bácsi határozottabb és íkusabb volt Vili bácsinál, Lenke néni meg simán jóindulatú, nekem már nyolcévesen is kedvencem).
De éppen nemrég néztem belőle néhány percet, vmi ismétlést, és biztos voltam benne, hogy ez még kemény szocializmus, aztán kiderült, 1995-ben készült :D Ennyire nem tudott elrugaszkodni.

Etus szerintem is rém idegesítő volt, a dohányráncos képével meg a mesterkélt (így senki nem beszél) tudálékos monológjaival.

Viszont, a besztof egyrészt a végén a jól odamondás volt (főleg az olyan kisiskolások épülését szolgálta, mint pl én voltam akkoriban), de a legvégén a záró jelenet, az mindig valahogy izgi volt. Ha jól emlékszem, egyszer elrabolták pl Almát, és ezért volt érdemes várni a köv. részt.
SZóval ma már kissé szánalmas és gagyi, de aki azt állítja, hogy már akkor se nézte, az vagy bolond, vagy hazudik :P
2009 első bejegyzését epres négercsók becenevű olvasónk küldte. Remélem már mindenki kipihente a szilveszteri buli fáradalmait, most lehet a történetre koncentrálni! Kommentelni kötelező :)!Figyelem: A jövőben hétfőtől péntekig jelennek meg új levelek az oldalon, hétvégén…..
Boldog új évet kívánok mindenkinek!Pontosabban mindenkinek azt, amit szeretne, de így B-oldalasan sok jó lemezt és koncertet, de legalább is sok-sok emlékezetes zenei élményt!Általában tv nézés (nem DVD!) közben megzavarható vagyok különösebb botrány nélkül, ez alól két…..
Vastagbőr Visszatekintő: július 2008.12.31 12:30:00
Az egy külön szopás számomra, hogy melóban kell rohadnom ma is, mikor már rég a fater jóreggelt páleszával kellene koccintanom odahaza... na de hogy még posztoljak is? Ráadásul minden idők legkeményebb júliusáról? Fuck! Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá,…..
Vastagbőr Visszatekintő: Január 2008.12.25 08:01:00
Új sorozatot indítunk kispöcsök, így az év végi nagy semmittevésben, ennek célja pedig, hogy visszatekintsünk a magunk mögött hagyott évre, gorcső alá vegyük és az új olvasóinknak bemutassuk a legolvasottabb posztokat és a legnagyobb pofátlanságokat. Minden hónapnak…..
yggdrasil 2008.12.25 14:01:36
otvospeter · fricska.blog.hu 2008.12.25. 11:06:19

És ezzel össze is foglaltad a lényeget.
Egyébként, nemtom, néztétek-e, a vdszsz honlapján a sztrájk ideje alatt be volt tiltva mindennemű fórum- és kommentelési lehetőség. Ilyen gyáva férgeket... akkor legalább állnának ki, és viselnék (legalább a virtuális) népharagot. De ha kedvenc Gaskónk ennyire elkötelezett, akkor
1. osztogasson a saját szakszervezeti fizujából
2. álljon ki a Keletibe, vagy akárhova, és ne a kamerába magyarázzon a népnek.
Féreg.
Kedves Látogatók! Itt az újabb olvasói vélemény. Lehet hozzászólni, elemezgetni, eltűnődni rajta! A munkahelyemen rengeteg a férfi, de nők alig vannak: lassan olyan lesz, mint a katonaságon. Nemrég volt munkaerő felvétel a cégünkhöz. A felvételi elbeszélgetés után jött a…..
Hóbelevanc A TESCO diszkriminál 2008.12.15 12:00:00
A nagyáruházak rövid időn belül életünk velejárói lettek, ezzel együtt kialakulhatott bennük a velük kapcsolatos szimpátia és utálat is. Szeretjük őket, mert nagyobb választékkal találkozhatunk, és néha lényegesen olcsóbban kapjuk meg a termékeket, mint máshol. Azonban…..
Munkahelyi (T)error Segítsetek 2008.12.12 06:00:00
Egy pályakezdő levélírónk szeretné a Kedves Olvasók segítségét, tanácsait kikérni. Remélem empátiával viszonyultok hozzá! Előre is köszönöm! Jó hétvégét Mindenkinek!Figyelem: A jövőben hétfőtől péntekig jelennek meg új levelek az oldalon, hétvégén nem lesznek…..
 Mert én sehogy. Nem azért, mintha annyira becsületes lennék, hogy elfogadhatatlan segédeszközt eleve nem vennék igénybe, hanem mert nem volt rá szükségem. Gimnáziumban azért nem, mert amikor még én oda jártam, a sikeres felvételihez csak annak a két tárgynak a jegye kellett,…..
yggdrasil 2008.12.14 13:43:11
Na itt mindenki BME-vel meg infóval jön, megosztok veletek valamit a jogról is :)
Nem merem leírni a Professzor Úr nevét, aki oda jár(t), úgyis tudja, kiről van szó :) Szóval, a lényeg, hogy a drága jó tanár bácsi legendásan jószívű. Ezt már elsőéven is mindenki tudja, hogy őt szó szerint le lehet kenyerezni. Írásbeli vizsgánál az összes számottevő napilap, továbbá sütemények, innivalók tömkelege sorakozott a tanári asztalon. Drága tanár bácsink pedig nagyon örült neki, tüntetően szétnyitotta az újságot, bekapott egy sütit, és ezt a műveletet abba se hagyta a vizsga végéig. Az évfolyam 90%-a ötöst kapott. Én csak négyest... annyira meghatott ez a hozáállás, hogy se akkor, se később egy másik óráján nem volt pofám puskázni nála.

Amúgy pedig, reagálva itt pár hozzászólásra. Nem lehet minden helyzetben puskázni. Nálunk anno a jogon teljesen általános és elfogadott volt, hogy ha csak 30-an írtunk beugrót, akkor két vizsgázó között 2 sor és 3 szék kimarad, sokszor kiültettek valakit a katedrára, amúgy pedig egy ilyen kis létszámú csoportterápiára is minimum 2 tanár jutott. Olyan is volt, hogy tíz kérdés, kérdésenként 2 perc van a válasz leírására, de egyszerre csak egy kérdést mondanak el. Kb akkora esély van a puskázásra, mint a honfoglalóban a válaszok kinézésére a gugliból :)
És még valami: ez a padon a könyv, stb nekem teljesen megdöbbentő. Nálunk addig ki se osztották a feladatsorokat, amíg az összes hallgató minden holmija (táska, könyv, tolltartó, stb) a padsorok szélén nem landolt, és csak miután lecsekkolták az összes padot, hogy nincs-e bennefelejtve valami.
Szóval tök jó, hogy itt el vagytok ájulva egyes egyetemektől, de azért, én a földhöz vertem volna a fenekem, ha csak a felét meg tudtam volna valósítani annak, amiről itt egyesek halál természetességgel írtak.
A képen szereplő nagy zöld izétől mi kislányként inkább megijedtünk volna, de Marslakócska csak a munkáját végezte: diákmunkásként ebben a jelmezben járta a patikákat és terméket ajánlott. Levele szerint munkaadójával az elszámolásnál összetűzésbe került, amit talán…..
Íme a mai napra rendelt második bejegyzés. A diákmunka egy igen érdekes témakör, jómagam is többször dolgoztam diákszövetkezeteken keresztül. RuzsaBetyarSandor olvasónk története következik:Kedves mindenki, én a saját tapasztalataimat osztanám itt meg veletek, ennek is van…..
 A rendszerváltozás előtti évtizedek egyik tapasztalata volt, hogy a fiúknak olykor az apák „bűneiért” is szenvedniük kellett, egy „rovott” múltú szülő, nem megfelelő pedigréjű rokon akár a hozzátartozó karrierjét is kettétörhette. Hogy meddig…..
Mindenkitől elnézést kérek, hogy pár napig nem volt új bejegyzés, de születésnapot és névnapot ünnepeltem, rohangáltam ide-oda, szóval nem volt időm semmire.Közben több levél is érkezett. Elsőként egy tanárember kellemetlen élményeit ismerhetitek meg, aki elkövette azt a…..
Talán a tél borús hangulata miatt a blogon is eluralkodott a negatívizmus. Ezért örülök az alábbi optimista hangulatú és egyben sikeres netes ismerkedést elmesélő levélnek:Már jóideje olvasgatom a blogot (najó, körülbelül 1,5 hónapja), de becsületesen végigolvastam a régi…..
Dexter kétségek közt ébred, sőt, aludni sem tud, egyre csak a plafont bámulja: hová lett a régi, magabiztos, rendezett Dexter? Mintha széthullott volna belülről, épp amikor a legnagyobb veszélyben van, hiszen az összes tévé és rádió őróla harsog, és mint Masukától megtudja,…..
yggdrasil 2008.11.18 10:21:51