Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hello Hollandia

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Ebben a blogban a féléves Erasmus-kalandomat fogom megörökíteni az utókornak, amely talán majd másokat motivál egy külföldön eltöltött tanév elkezdéséhez. Egy nappal az utazás előtt igazán ambivalens érzelmek keverednek bennem, egyszerre várom és félek is az új élettől, ami következő…..
A projektről A Magyar vándor: a 2000-es évek kivándorlása interaktív térképen az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete MediaLab kurzusának vizsgafeladata. A projekt célja, hogy bemutassa a magyarországi állampolgárok kivándorlásának mértékét és a kivándorlás…..
Hello Hollandia 2015.12.14 18:11:22
@Csala Dénes: Köszönjük Dénes! Megnéztem az emigránstérképed, nagyon jó ötleten alapszik és ügyes lett a megvalósítás is, ehhez is csak gratulálni tudok. Milyen együttműködésre gondoltál?
Hello Hollandia 2015.12.14 18:35:55
@SECI: Kedves SECI!

Csak megerősíteni tudom batorfya válaszát. De az valóban jól látszik, hogy az OECD becslésekkel dolgozott, mivel az Egyesült Királyság csak hiányos statisztikai adatokkal rendelkezik. Ha érdekel a téma érdemes megnézned az Index cikkét:

index.hu/gazdasag/igazamiigaz/2014/06/09/egymillio_magyar_dolgozik_angliaban/

amelyben a TB azonosító kérő magyarok számát találod meg. Arra vigyázni kell, hogy ezekben az adatokban azok is benne vannak, akik tanulmányi támogatást szeretnének kapni és nem érdemes összeadni őket, mert az a hazaérkezők miatt torz eredményeket szül.

Itt pedig megtalálod az OECD adatokat (Country of birth: Hungary; Variable: Inflows of foreign population by nationality fül alatt):

stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=MIG

arról pedig sajnos nincs forrásom, hogy ők mennyire voltak egyébként vicces kedvükben a táblázat elkészítésekor. :D