Regisztráció Blogot indítok
Adatok
del Toro

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár kétségtelenül sokat növekedett az elmúlt 10 évben a minimálbér, Magyarország még mindig Európa mögött kullog. A mostani emeléssel 127 ezer forintra emelkedett a bruttó minimálbér, ezzel 10 év alatt kicsivel több mint 50 százalékos emelkedés volt tapasztalható…..
Sokkoló eredményre jutott a Portfolio legutóbbi privát bankokra vonatkozó felmérése. Az elmúlt évtizedben ugyanis a leggazdagabb magyarok vagyona megháromszorozódott. Tavaly év végére a privát banki szolgáltatóknál lévő vagyon meghaladta a 3900 milliárd forintot, ami 2015 év…..
Nemrégiben jelent meg egy KSH-jelentés, amely minden eddiginél pontosabb képed ad, hogy mennyi és milyen vagyonnal rendelkeznek a magyarok. Szerencsére a kutatást más EU-s országokban is lefolytatták, így a kapott eredményeket több tagállammal is összehasonlíthatjuk. A számok azt…..
A kormány meglehetősen kevés érvet sorakoztatott fel az olimpia mellett, ám az egyik visszatérő kommunikációs panel az volt, hogy olyan fejlesztéseket kellene megvalósítani az olimpiához, amelyeket egyébként is megvalósítanának a közel jövőben. Ennek némileg ellentmond Lázár…..
Az utóbbi években több paramilitáris csoport is feltűnt az országban, a bőnyi rendőr gyilkosságot követőn pedig kiderült, hogy a külföldről szervezett Magyar Nemzeti Arcvonal akár komolyabb terrortámadásra is képes lett volna. Látható az igyekezet a kormány részéről –…..
A kormány továbbra is erőteljes bevándorlásellenes politikát folytat, ennek ellenére titokban egy ideje már azon munkálkodik, hogy Ukrajnából bevándorlókat csábítson ide. A dolog persze elég egyértelmű, a közgazdások már rég rámutattak: gazdasági növekedésünk egyik…..
A Fidesz hatalomcentralizációjának egyik legnagyobb vesztesei az önkormányzatok, amelyek lassan teljesen súlytalanná válnak. Ez a jelenség talán Budapesten a leglátványosabb. A magyar főváros, gazdasági súlyához képest, csak nevetséges mértékben dönthet fejlődésének…..
Hogyha 80-100 ember halt volna meg mondjuk egy terrortámadásban, akkor valószínűleg már „nemzeti szükséghelyzet” lenne érvényben, a politikusok egymást taposva tartanának sajtótájékoztatókat és a TEK emberei fürtökben kommandóznának a zsúfoltabb köztereken. Azonban így,…..
Magyarország jobban teljesít, hirdeti a kormány önfényező reklámkampánya. A valóság azonban más: az EU egészét nézve a nettó átlagkereset alapján leghátul kullogunk, mögöttünk már csak Románia és Bulgária van. Magyarországon az egy főre jutó GDP az EU 68 százaléka. Az elmúlt évekhez képest semmit…..
Szilveszter felé közeledve a Ténytárnál ilyenkor a humor kerül előtérbe: Áder János mandátuma idén tavasszal lejár, emiatt a sajtóban már hónapok óta hatalmas találgatások zajlanak, vajon ki fogja követni Ádert a köztársasági-elnöki székben. Bár a legvalószínűbb forgatókönyv szerint minden marad a…..
Mint azt valószínűleg olvasóink is jól tudják, rengeteg vita zajlik szerte Európában a kontinensre érkező bevándorlókról és menekültekről. Vannak, akik humanitárius okokból minél több embert fogadnának be, míg mások komolyan megkérdőjelezik, hogy lehetséges-e ennyi embert…..
Azt, hogy milyen „állapotban” van egy társadalom, rendkívül nehéz meghatározni, mivel rengeteg mutatót és mérőszámot kell megvizsgálni hozzá. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kétévente megjelenő adatsora mindenesetre lehetőséget biztosít, hogy…..
Ma sok embert aggaszt a korrupció és a korrupciós ügyek Magyarországon. Nem biztos azonban, hogy mindenki tisztában van vele, mit is jelent pontosan ez a latin eredetű szó,corruptio. Hogy a politikusok lopnak? Vagy lefizetik őket? Mutyizgatnak? A korrupció ma nem feltétlenül azt jelenti, hogy valaki…..
Az Andy Vajna által einstandolt TV2 az utóbbi időben a Fidesz legdurvább propagandacsatornájává vált. Olyan gátlástalanul és manipulatív módon hamisítanak és torzítanak el híreket annak érdekében, hogy egy bizonyos csoportot vagy személyt lejárassanak, amelyet korábban még nem…..
Tanulságosak a Tárki által készített Társadalmi Riport című szociológiai kiadványában a magyar gazdaság szerkezetével foglalkozó fejezetek is. A legnagyobb probléma, hogy hiányoznak a gazdaság gerincét és húzóerejét képező erős hazai tulajdonú közép- és nagyvállalatok.…..
A Tárki kétévente adja ki Társadalmi Riport című szociológiai kiadványát, amely átfogó és naprakész képet ad a magyar társadalom állapotáról. Amennyiben Magyarország egy páciens volna, a kórkép sajnos nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve. Továbbra is rendkívül sokan…..
Globális jelenség, hogy a nagyvárosokban egyre drágább a lakhatás. Ennek oka, hogy zajlik egy urbanizációs robbanás, amelynek hatására 2050-re a világ lakosságának várhatóan már kétharmada a városokban fog élni. Csakhogy az építőipar egyre kevésbé tudja tartani a lépést a…..
Az biztos, hogy a metróépítés és a felújítás nem tartozik a magyar politika erősségei közé. Lassan követhetetlen, hogy mi zajlik a 3-as metró felújítása körül: röpködnek a határidők, a felújítás ideje alatt szükséges pótlóbuszok beszerzése késlekedik, továbbá a…..
A múlthéten került a hírekbe, hogy az egykori KDNP-s országgyűlési képviselő, jelenleg ír nagykövet Pálffy István kioktató hangnemű levelet írt, reagálva a The Irish Times egyik Magyarországról szóló cikkére. A gond az, hogy Pálffy válasza tele van téves, vagy egyszerűen…..
A bankok az október 15-i határidőig felkészülnek az alapszámla bevezetésére. Többségük azonban egyelőre nem tapasztalt érdeklődést, mert tájékoztatásuk szerint kedvezőbb konstrukciók is elérhetők termékeik között – derült ki az MTI-nek nyilatkozó bankok válaszaiból. A…..
Többször írtunk már arról, hogy miként tengődik Magyarország lakosságának egy jelentős része teljesen kiszolgáltatottan, szegényen. A szegénységben élőknek pedig nem igazán jut állami segítség, hogy hosszú távon megváltozzon a helyzetük. A legfrissebb adatok alapján…..
Holnap huszonhetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Bálványosi Nyári Szabadegyetem, ismertebb nevén Tusványos. A Tusnádfürdőn lévő rendezvény igen népszerű Erdélyben, manapság a fesztivál rengeteg fiatalt vonz Magyarországról és Románia más részeiről is. Csakhogy Tusványos az…..
Aggasztó jelenség ütötte fel a fejét az utóbbi évtizedben a fejlett országokban. A NEET (Not in Education, Employment, or Training), avagy sem az oktatásban, sem a munkaerőpiacon nem jelen levő fiatalok száma fokozatosan növekvő kihívást jelent, mind Európa, mind pedig más fejlett…..
David Cameron választási ígéretének megfelelően hamarosan kiírhatják Nagy-Britanniában a referendumot az ország EU-ban maradásáról. A „Brexit” támogatottsága folyamatosan nő a szigetországban, ám ha ez megvalósulna, az gazdaságilag elég rosszul érinthetné a briteket,…..
Egész Európában égető probléma, hogy kevés gyermek születik. A tagállamok között azonban jelentős eltérések vannak. Magyarországon átlagosan 1,3 gyermek jut minden szülőképes nőre, miközben ahhoz, hogy a népességfogyás megálljon, legalább 2,1-nek kéne lennie. Ezzel sajnos a sereghajtók közé…..