Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cardiobascuralis 2

0 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre frusztráltabbnak tűnik Orbán Viktor, amit alátámaszt legutóbbi reggeli rádiós monológja is. Ebben kvázi elismerte, hogy a vakcinaháborúban egyelőre elég rosszul állunk, de a felelősséget azonnal át is tolta az Európai Unió döntéshozóira. A kormányfő idegessége főként annak tudható be, hogy a…..
Annyiféle elmélet létezik, hogy miért és hogyan álmodunk, de még mindig hiányzik a végleges válasz az álom eredetéről és céljáról. Akár egy élethelyzet feldolgozását segítenék, akár harc vagy menekülés valamitől, valakitől, akár valami teljesen más célja van, mindannyian azon gondolkodunk, hogy…..
Alapvetően - valószínűleg szakmámból adódan, vagy talán épp fordítva, azért ez a szakmám, mert ilyen a beálítottságom - a biztonsági szempontú “Jobb félni, mint megijedni” hozzáállás híve vagyok. Ezért háborít fel a sok vírusszkeptikus, valamint a rengeteg álhíroldal minden valós alapot és tényt…..
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
Nem könnyű lejönni arról a témáról, hogy mostanában, azaz a „betonember” távozása után egy évvel (!) pecsételődik meg végleg Budapest belvárosának fenntartható jövője, annak is a gerince. Lehet persze erről panaszkodni hosszan, de a témának számos olyan részlete van, amit a panaszkodáson túl is…..
cardiobascuralis 2 2021.01.22 00:04:17
@bozon:
"a csúcsterhelés lett volna 20% körül"
Hát ott valamit nagyon benézhettél.
A csúcsterhelés nem az, amikor egymás seggébe lóg az emberek fasza, hanem az, amikor minden ülőhely foglalt, állni meg nem áll senki.

"Csak ott volt pénz egy komplett hálózat felépítésére, itt meg nincs."
Ha ellopják, akkor persze, hogy nincs.
A madridi kilométerárakon Gazdagréttől a Pólus Centerig meg lehetett volna építeni a 4-es metrót annyibő, amennyiből épült.
Most szidjuk O1G-t, hogy mekkora tolvaj (jogosan), hát Demszky semmivel sem kisebb.

"Az Üllői úton annyira nem hiányzik a villamos, hogy azóta is virágzik."
Jártál te a Nagyvárad tértől a Határ útig?
Mi a lófasz virágozzon, amikor nincs ott semmi?
Egyik oldalon van a Szent László (stb.) kórház, Fradi pálya, ma Népligeti buszpályaudvar meg épülő sportcsarnok, egykor Zalka Máté Katonai Főiskola (volt szerencsém pár hetet ott tölteni vezényléssel, ritka ostoba fasz tisztek voltak ott, nem a tanulók, a tanáraik), vasút, templom, József Attila lakótelep széle (bolt stb. mind a belső részen), villamosremiz, egy lakóépület, Ibisz (egykor Aero) szálló, onnan kifelé egykor kertes romos házak voltak mindkét oldalon, amiket azóta (évtizedekkel a metró építése után) letúrtak, tűzoltóság, kispesti lakótelep.
A másik oldalon SOTE, gyerekkórház, pénzverde, Népliget, vasút, benzinkút (régen semmi), Postapalota, Gyárdűlő lakótelep, minden bolt stb. szintén belül (volt régen, ma van néhány az Üllőin is), Liget, Határ út.
Mégis mi a fasz virágzott volna ott?
Az Üllői a Nagyvárad tértől befelé, a város felé egészen vagy 20 évvel ezelőttig virágzott, mozik, kajáldák, minden volt, nem a metró miatt ment tönkre, hanem az elszegényedés miatt.
Fiatalkorom jelentős részét arrafelé töltöttem a haverjaimmal + első csajaimmal lógva (bár nem ott laktunk), ne mutasd be.
Kurvára nem hiányzik onnan a villamos.

Metrót kellene építeni, nemcsak a hatékonysága miatt, hanem a légszennyezés csökkentése miatt is. Körmetrót is, mint minden normálisabb nagyvárosban van, legalább a külső körúton (Hungária stb.) valamivel kívül, de a Határ út vonala sem lenne hülyeség. Meg egy csomó sugárirányút is. Mint írtam, mindet P+R parkolókkal. Amíg azok nincsenek, minden pofázás arról, hogy ne engedjünk annyi autót a Belvárosba, csak süket duma, meleg levegő mozgatása értelem nélkül.

És mint a kolléga is mondja fentebb, 2004 óta kissé több EU-s pénz dől ide, mint Spanyolországba bármikor. Nem kellett volna ellopni, lett volna metróra.

@gigabursch:
A Rákóczi úti villamos jó nagy baromság lenne. Szerencsére se pénz, se szándék nincs rá, remélhetőleg nem is lesz soha. XIX. század, nem XXI.

@birka menet:
Ahogy 2020 után Karácsonyékra is. Ezeknél még a Fidesz jelöltje is jobb lesz. Bárki legyen is. Ha meg Fürjes lesz a főpolgármester-jelölt, gondolkodás nélkül rá szavazok.
És itt magasan leszarom azt, hogy melyik párt, azt nézem, hogy melyik mit csinál. Karácsony és bandája az elmúlt 1,5 évben csak ártott a városnak. Olyanokkal, mint az agyatlan rakpartlezárás napi 200 gyalogos meg 25 kerekes cigány kedvéért, biciklisáv az Üllőire előzetes felmérés nélkül, stb., stb. Ilyen ember nem polgármesternek való, egy falusi focipálya vécéjének üzemetetése is meghaladja a szellemi képességeit.
(Igen, szopatja őket a kormány az ingyenes parkolással, de az mellesleg pont épeszű ötlet, meg az iparűzési adó és jármű-súlyadó (vagy mi a lófasz most a neve) lenyúlásával, ami meg nem, de már a vírus előtt is barmok voltak, volt vagy 5 hónapjuk, csak negatív dolgokat tettek.)
És ezt úgy mondom, hogy utálom Orbánt és tolvajbandáját meg a Fideszt, mint a szart.
Nem is értem, hogy 1990 óta hogy tudott bárki rájuk szavazni. Nem értettem egész addig, amíg Karácsony főpolgármester nem lett, meg egy csomó ellenzéki fasz kerületi polgármester, és ki nem mutatta mindegyik a foga sárgáját/szürkéjét.

Ja, ma épp krumplit vacsoráztam (meg rántott csirkét; azt nem ad a Fidesz?).

@Alick:
Ha annyi nem is, de 3-4 mindenképpen, közte egy gyűrű. Meg a mostaniakat hosszabbítani a városhatárig, a 3-ast Ferihegy 2-ig, ahogy minden tisztességes nagyvárosban van.
cardiobascuralis 2 2021.01.22 03:16:05
@birka menet:
Tudod, Tarlós még csak nem is hiszem, hogy lopott volna, legalábbis biztosan nem többet, mint a Karácsony által a városra szabadított DK-s - MSZP-s rablóbanda.
A másik, hogy baszd meg, inkább lopjon (lehetőleg azért csak mértékkel), de tartsa működőképesen a várost, mint hogy mindent tönkrebasszon, mint Karácsonyék alig több mint 1 év alatt. Ez ugyanis már nem bénázás, hanem tudatos tönkretétel. Minimum hűtlen kezelés + vétkes gondatlanság.
(A konzultációjuk is olyan volt a körúti kerékpárútról, hogy attól még a Fidesz nemzetikonzultáció-gyártója is hónapokon át minden este felsírt álmában, hogy neki miért nem jutnak eszébe ennyire manipulatív, megvezető, egyoldalú, csak egyféleképpen megválaszolható kérdések és ennyire csak az ő oldalukat támogató bejelölhető válaszok. Véletlenül sem volt egyetlen olyan válaszlehetőség sem, hogy NEM szeretnél oda kerékpárutat.)

@bozon:
A villamos a XIX. századba való. Le vagy maradva 130 évvel. Csak tájékoztatásul közölném, hogy nem 1890-et írunk, hanem 2021-et.

"akkor mit kell építeni a mellékirányoknak? Villamost."
Lófaszt. Drága és körülményes. Ha már villany, akkor troli. Villamost semmiképp.

"Elmondtam, mi volt a helyzet Spanyolországban." - Bocs, mondtál valamit, de az alaptalan butaság volt.

"lézengett volna 100 vagy 110 vagy 125 vagy mittudoménmennyi, de kb. ennyi utas"
Kétlem, hogy komoly forgalomszámlálási adatok álltak rendelkezésedre, beleszámolva a metróvégállomásokon a járművet lerakókat is. Hasraütéssel számoltál valamit, ami annyit is ér. Semmit. Kamu.

"az 5-ös busz azóta javított a helyzeten"
Nem tudom, mikor számolgattál, de az 5-ös busz már legalább 10 (ha nem 15) éve arra jár, nem a Március 15 térig, mint régen.

"Csúsztattál te ma már?"
Akkorát semmiképpen nem, mint te. Menned kéne curlingezni, a világbajnok sírva fakadna, ha látná a tieidet.
Egyrészt szó sem volt a Nagyvárad tértől befelé eső részről, csak a kifelé esőről, ha tudsz olvasni.
A Deáktól a Nagyvárad térig 1976-tól van metró (azaz 1976 óta nincs villamos), és még a 2000-es évek elején is egészen jó forgalmú helyek voltak a Nagyvárad és a Kálvin tér között, mozik, éttermek, boltok, kocsmák, valahogy mind kibírtak 25 évet, és nem vegetálva, mint ahogy a mostaniak tengődnek ugyanott. Kurvára nem kellett oda villamos, amióta van metró, ahogy most sem kell.
Mondtam, hogy ne mutasd be, mert rengeteget jártam a környéken, nekem eléggé hazai pálya az Üllői - kiskörút kombó a Deáktól Pestlőrincig (meg a mellette fekvő területek is, az Orczy kert még Asztalos János Park korából, de kb. minden a Mester utca és az Orczy út, illetve a Kálvin és a Népliget között, bár ma már kevesebbet mozgok a környéken, de a 2000-es évek elejéig rengeteget, és évtizedekről beszélek, nem 1-2 évről.
És az ott járás igen jelentős részét gyalog.
Azon kevesek közé tartozom, akik nyaranta, ha nem siettek épp sehova, néha begyalogoltak a lőrinci Béke térről a Deákra, pedig van vagy 12-13 km. Nem egyszer, nem kétszer.

"biztos több jut ide, mint annak idején oda"
Több bizony. Sokkal. És mint láttad, nemcsak én mondom.

Én elhiszem, hogy te együtt villamosbuzultál Vitézy Dávidkával, már a homokozóban is villamost tologattál kisautó helyett, mert oviban is villamos volt a jeled, de ő legalább mintha már legalább időnként lerakná azt a szemüveget, és hagyja, hogy néha értelmes gondolatok is utat találjanak a koponyájába, olyan mondatok is, amelyekben nem szerepel minden 3. szóként a villamos. (Mondjuk ettől még nem fogom szeretni, mert sokat ártott Budapest tömegközlekedésének, de legalább ezen a téren mintha már fejlődött volna, vagy ha nem, akkor ügyesen elrejti.)
Követned kéne a példáját, mert amit most csinálsz, az elég röhejes, mint egy gyerek, akinél becsípődött valami, nálad a villamos. Villamosvillamosvillamosvillamosvillamos.
Vicc.
És nem a jók közül.
Ha Bödőcs egyszer rábukkan a blogodra, megvan neki a humorforrás a következő évtizedre. És elég, ha csak idéz, nem is kell kifiguráznia.
Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk. Ha ugyanis 0-ás, akkor kisebb eséllyel kapjuk el a vírust, és a betegség kimenetele is enyhébb lehet. Az A-s vércsoport viszont hátrány lehet a…..
cardiobascuralis 2 2021.01.21 15:17:10
@egyinges:
Szerintem nem is mondta senki, hogy egytől egyig mindenkinél így van, hanem csak azt, hogy 1000-ből jóval több 0 Rh- vércsoportú ússza meg enyhe tünetekkel, mint mondjuk A Rh+-os.
Nekem pl.0 Rh- -osként semmi tünetem nem volt, írtam fentebb.

Ez kb. olyan, mint hogy a golyóálló mellény véd ugyan tűzharcban, de nem ad garanciát arra, hogy élve megúszod, ahogy a mellény hiánya sem jelenti okvetlenül azt, hogy meghalsz. Csak nagyobbak az esélyeid.
cardiobascuralis 2 2021.01.22 02:31:56
@kvadrillio:
Hú, koma, nagyon elgurult az a gyógyszer, és ebben a kurva nagy sötétségben, amit sugárzol, meg sem találod, még verőfényes napsütésben sem...
Sorra kerülnek ki a YouTube-ra a Nagy Feró dalok feldolgozásai. E poszt születésénél is már vagy 15 szám debütált a videómegosztón. Közülük négy érdekes felvételt mutatunk...
cardiobascuralis 2 2021.01.16 17:42:04
@nincs1agy:
Mivel Német Lojzi sosem volt a Ricse tagja, rosszul emlékszel.
Akkoriban a Ricse basszusgitárosa és legtöbb dalának szerzője Miklóska "Apu" Lajos volt. Gitár: az azóta elhunyt Lugosi Laci, dob: Donászy Tibor, eleinte billentyű: Gidófalvy Attila, de őt gyorsan lenyúlta a Karthago.

Lojzival a Bikinit csinálták, évekkel később.
cardiobascuralis 2 2021.01.21 15:08:33
@Alick:
Akkor hallgasd elalvás előtt. :-)

Ákosnak nem vagyok nagy rajongója, de az Andante lemeze, ahol vonósokkal dolgozta fel a saját számait, annyira tetszett, hogy még koncertre is elmentem. Azonkívül egy koncertjén voltam a Hegyalja fesztiválon, de csak azért, mert ő volt a nagyszínpados, és nem nagyon volt más, amit érdemes lett volna helyette megnézni-meghallgatni.

A Balatont szeretem, bár vagy 20 éve már ők sem veszik annyira komolyan magukat, mint a 80-as években. De a 80-as évekből érdemes Kontrollt meg URH-t hallgatni, már csak azért is, mert a politikus szövegeik (nekik azért voltak, nem úgy, mint sok más zenekarnak, amelyik a rendszerváltás után ráfogja, hogy ő akkor azt akarta mondani, hogy...) sajnos aktuálisabbak most, mint a Kádár-korszakban voltak.

Az URH ugyan Szabó Lászlóról írta a Kék fény c. műsorát, de simán átírható Bayer Zsoltra, Orbán Viktorra, és igaz a MTVA bármelyik műsorára is:
Az vagy nekem havonta egyszer, ami az agynak a daganat
(Bayer Zsolt, te kedves, elárasztod az agyamat.)

Jó, Orbán esetében ezt lehet hetente, a pénteki megnyilvánulásait tekintve, imígyen:
Az vagy nekem hetente egyszer, ami az agynak a daganat
Orbán Viktor, te kedves, elárasztod az agyamat.

Valamint:
A forró nyom hozzád vezet,
Orbán Viktor, mossál kezet!

Szabó László, akinek azért volt akkoriban hatalma a pártban/országban - viszont gerinces pali volt, a jóval a rendszerváltás utáni haláláig kommunistának vallotta magát - nem tett semmit a zenekar és tagjai ellen.
Ha a dalok a fenti szöveggel elhangoznának ma, kíváncsi vagyok, mit tenne az O1G-NERdőrség.

De lehet, hogy ekkor a Kontroll szövege válna mérvadóvá:
Nem tudom, kik jönnek majd érted,
Nem tudom, mit kérdeznek majd.
Kérlek,hogy ne tudj semmit rólam,
Ne hozd a fejemre a bajt.

(Gondolván itt a tüntetés után otthonról, a lakásukról előállított 17 éves gyerekekre például, amit még Kádárék sem tettek meg. De Orbánék igen.)
cardiobascuralis 2 2021.01.21 15:11:55
@csizo:
Azért ezen kicsit kéne még gondolkodnod, már ha van mivel.
Persze megrögzött biciklistől gondolkodást elvárni tudom, hogy a lehetetlennel határos kérés.
2021. január 13-án jött a szomorú hír: elhunyt Vass Gábor, az egyik legkarizmatikusabb hangú művészünk. Több külföldi színész és rajzfilmfigura köszönhette neki a magyar hangját, míg több rádió- és tévécsatorna is felfigyelt a különleges orgánumra. Szinte lehetetlen összeszedni és egyenként…..
cardiobascuralis 2 2021.01.19 18:20:23
@SzinkronTájmi:
Úgy érted, csak azok részéről hagyod, akik a te pártodon állnak?
Mert jelenleg ez a helyzet.
cardiobascuralis 2 2021.01.19 21:55:45
@SzinkronTájmi:
De ők a kommentelőket kritizálják, csak én vagyok az a kommentelő. Őket mégsem törlöd.
Konkrétan:
@Gillotte:
@Pámi Bene:

Mindkettő nekem és rólam szól.
Amikor viszont én válaszolok nekik, azt törlöd.

Pedig egyik válaszban sem volt semmi trágárkodás.

És csak hogy örüljél (lehet, hogy alaposan átnézve lenne még, de gyors átfutás után):

Fury-ként - kötőjel nélkül, Furyként
(Főleg úgy, hogy a nagybetűvel kiemelteknél simán nem kötőjeleztél, pedig ott még szabályos is lenne a más betűfajta miatt.)
James Bond-nak, Connery-t, Sir Sean-t , Die Hard-ban, Shan-Yu-t - ugyanaz (a Shan Yu lehet, hogy magyarban San Ju)

Nick Nolte-t - nem tudom, hogy ejtik hivatalosan (a neve német, de ő már Amerikában született), itt akár még jogos is lehet a kötőjel (Dolph Lundgrent is gyakran ejtik landgrinnek, pedig ő svéd, és lundgren, de említhetnénk Liam Neesont is, akit elég gyakran lájem formában ejtenek a magyar szinkronban, pedig liem)
mozifilm-ajánló - egybe (nem több mint 6 szótag, a ragok nem számítanak)
rádió-és televízió csatornának - helyesen: rádió- és televíziócsatornának
Best Fm - Best FM

De Niro - szóközzel

Nakatomi-torony - ez meg kötőjeles

A bariton továbbra sem mély hangfekvés, hanem közepes, a mezzoszoprán férfi megfelelője. A mély a basszus, a kettő között van még a basszbariton.
cardiobascuralis 2 2021.01.20 17:05:07
@SzinkronTájmi:
De hát egyiknek sem írtam, hogy "hülye vagy", meg más durvát sem.

Sőt, @Pámi Bene: olvtársunknak kifejezetten az utolsó mondatára reagáltam csak, hogy nem tudhatom, kinek írok. És még csak nem is személyeskedtem vele (hacsak nem ő maga az O1G, de mivel az O1G hülye a számítógéphez - saját bevallása szerint; a netes megjelenéseit egy kb. 10 fős stáb csinálja helyette -, ezt nem hinném.).
Ez az első Az első karóra 2021.01.13 18:52:25
Az első karórát a Cartier óravállalat készítette 1904-ben. A megrendelő egy Alberto Santos-Dumont nevű brazil-francia pilóta volt, akinek egy praktikusabb időmérő eszközre volt szüksége, mivel nehezen tudott koncentrálni a repülésre, miközben a zsebóráját nézte. A karóra hamar népszerű lett a…..
cardiobascuralis 2 2021.01.14 15:05:08
cardiobascuralis 2 2021.01.18 18:17:02
@misinator:
Biztosan igazad van, de ehhez képest azért nem valami ismert név, még a repülés világában jártasok között sem. Az átlagembernek meg pont semmit nem mond a neve.
(Nem biztos, hogy ez jó dolog, de ténynek attól még tény.)
cardiobascuralis 2 2021.01.19 02:10:29
@misinator:
Nem az én posztom, én csak egy hozzászóló vagyok, mint te. :-)

Egyébként ha megkérdezel magyarokat arról, hogy ki volt Endresz György, aki ráadásul magyar volt, azt sem fogja tudni 1000-ből 999.
De szerintem azt sem, hogy ki volt Amelia Earhart. És Exupery is inkább A kis hercegről ugrik be, nem az Éjszakai repülésről, A hadirepülőről és egyéb repülős műveiről.
Tobak Tibort, Szentgyörgyi Dezsőt és társaikat már nem is említem.
Nagyra becsült kollégám, Fleischer Tamás decemberben foglalta össze a Népszava hasábjain, hogy milyen városszerkezeti érvek szóltak amellett, hogy most pont ne a Galvani híd épüljön meg Budapest déli régiójában (először az alberfalvait kellene megépíteni, ami viszont így a beláthatatlan jövőbe…..
cardiobascuralis 2 2021.01.18 18:49:59
@gigabursch:
Ó jaj, lebuktam. Szörnyű...
De te elég lelkes faszfej vagy, hogy ennyit jársz utánam. :-)
cardiobascuralis 2 2021.01.18 18:51:05
@gigabursch:

Mert szeret. :-)

Tudod, az indián mese szerint az ember azt a farkast eteti, amelyiket szeret. Ki a jót, ki a rosszat. :-)
cardiobascuralis 2 2021.01.18 19:11:48
@Ménár Atya:
Viszont ha kimész a külsőbb kerületekbe, akkor meg remekül látszik, hogy ha belül ésszerű (az új szabályzat szerint észszerű,de ezt faszságnak tartom, ahogy a változtatások nagy részét, nem nyelvészek, hanem kóklerek írták az új szabályzatot) lenne a parkolási díjazás, akkor kint nem is kellene. Most a metrómegállók környékén mind üresek a parkolók, amiket azért tettek fizetőssé, mert a helyben lakók nem tudnak megállni a sok autó miatt. Persze ezt is agyatlan fasz módjára csinálták, fűnyíróelven, ésszel lehetett volna sokkal értelmesebben is.

@Billy Hill:
Nyilván nem.
A Ráckert mindig dugig volt, még éjjel 2-kor is.
A tulaja megnyitotta a Rácskertet a Dob-Diófa sarkon. Kb. 2 hétig volt tele, amíg a régi vendégek odamentek nosztalgiázni. Aztán mindenki visszament az addigra már megszokott kocsmájába a bulinegyedben.
Merthogy amikor a Rác volt, akkor az volt az egyetlen hasonló a 2 milliós városban (meg nem messze a Romkert, de az teljesen más közönségnek). Most meg a bulinegyedben van vagy 250 kocsma (nem számoltam, tipp), vendég meg kb. 10-szer több csak, az is 90%-ban külföldi, magyar nem lett több.

@Arcade Macho:
"az nem egy fuggetlen adatszolgaltatotol vagy telepitett kamerakrol szedi az infot hanem az o felhasznaloiktol"
De nem névre szólóan, te szerencsétlen. Olvasd már el egyszer a licencszerződést, benne van, hogy anonim, személyhez nem köthető módon gyűjti az adatokat.
Láthatóan valóban nem értesz hozzá.

"Lezerjani legyilkolta azt a not akkor is fotelkommentaltam hogy igazan megnezhettek volna a cellainfot,"
Rogán volt az, nem Lázár, de kicsire nem adunk.

Ami meg a festőt illeti: egy ismerősömnek kb. az 5. festő volt az, aki egyáltalán meg is jelent dolgozni. Úgy, hogy lehetett parkolni is, ingyen. Szóval le vagy maradva vagy 20 évvel, akkor még lehet, hogy úgy volt, ahogy írod, de ma már kurvára nem.

Ja, Szilárd nem ő, hanem én. Már megint nem figyeltél.

@konrada:
Bár rég jártam arra, de mintha az osztrák oldalon lenne ott autópálya, nem sokkal a határ után.
Éry Balázs Vírushiszti 2021.01.14 14:38:49
[Figyelem! Az alábbi szövegben tizenötször fordul elő a maszk!] Vírushiszti - ha ezt hallotta Esti Kornél, fütyölve a nyelvi jelenségeket tudományosan leíró szenvtelenség kötelmére, előrántotta 38-as Smith and Wessonját, és lelőtte az illetőt, mint egy kutyát. Olykor még meg is erőszakolta őket, de…..
cardiobascuralis 2 2021.01.18 18:22:28
@Behaton:
Birka nem floodol, és nem ír durván.
Hogy hülyeségeket, az más kérdés.

@kéki béla:
@kvadrillio: szerintem nem náci, bár valóban érdekesen lehet összedrótozva az agya.

"Hány rokonod, ismerősöd nem kapott megfelelő ellátást a vírushiszti miatt úgy, hogy köze nem volt a járványhoz???"
Igen, eleinte nagyon félvállról vették, aztán meg túlságosan túllihegték, sajnos, akkor, amikor már késő volt. Ennek most 11 ezer áldozata van hivatalosan, meg legalább még ennyi, akiket meg sem vizsgáltak, hogy Covidban haltak-e meg.
Aki volt már zsidó esküvőn, vagy egyszerűen csak látta a Hegedűs a háztetőn vagy az Idegen közöttünk című filmeket, biztos felfigyelt arra a szokásra, hogy az esküvői baldachin alatt tartott szertartás végén a vőlegény lábával összetapos, összetör egy üvegpoharat. (Nem kell megijedni, a pohár be van…..
cardiobascuralis 2 2021.01.14 17:05:34
@vilagnezet.blog.hu:
Igen, azt hiszem, a te elmédet már megfertőzte ez a vírus, és láthatóan súlyos elhülyülést okoz. Erősen látszanak rajtad a tünetek.
cardiobascuralis 2 2021.01.18 18:14:27
@vilagnezet.blog.hu:
Minek olvassam analfabéták írását? Már azt is fölösleges, amit ide firkálsz.

Nem, az elmefertőző vírusra láthatóan nem vagy immunis, már azt a kicsi agyadat is felemésztette, ami eredetileg volt. Valahol M. Richárd Dózsa György úti gázoló szintjén lehetsz, akit még mikroszkópos puskával is nehéz lehetne agyonlőni, nem távcsövessel, mert azt az agyat eltalálni - ahhoz képest még a Higgs-bozon szabad szemmel való meglátása is gyerekjáték.
A Föld tökéletes ház számunkra. Tudunk lélegzetet venni, vizet inni. Mindkettő nélkülözhetetlen az életünkhöz. Atmoszférája megvéd a sugárzásoktól, amelyek megváltoztatnák a DNS-ünket és megrövidítenék az életünket. A többi földi teremtménnyel együtt tudunk élni a gravitációs erővel, amely hat a…..
Sylvester Stallone, a 74 éves akciósztár, az értesülések szerint új szuperhősfilmjében, a Samaritan-ban fiatal színészeket megszégyenítő módon alakít majd Julius Avery (Overlord) idei filmjében. A TotalFilm-nek adott interjújában Avery arról beszél, milyen elkötelezett alakítást nyújtott drámai és…..
Nem olyan gyakori, hogy a Kárpát-medencében feltűnik egy-egy politikus, aki populistaként kezdte, aztán kiderül róla, hogy bizony, hogyha tennie kell, akkor tesz is. Úgy vélem, hogy ez a kategória, amiből igazán tanulhatna a magyar miniszterelnök is...
cardiobascuralis 2 2021.01.12 14:09:12
@mgdé:
Igen, a tlingitek már akkor tudták, hogy a holló milyen intelligens madár, a tudósok mostanában kezdenek rájönni. :-)
Évek óta figyelem, vizsgálom a Magyar sörpiacot, amely nem kis meglepetésemre, tényleg ontja magából a jobbnál jobb termékeket, még ha a minőség nem is feltétlen állandó. Nem túlzás azt állítani, hogy közel két éve gyűjtöm az anyagot ennek a posztnak a megírásához, s egyben a bátorságot is, mert…..
cardiobascuralis 2 2019.06.07 20:27:13
@Szerda Úr:
Hú, buzi kis faszfejkém, ennyire bedühödsz, ha a fejedre olvassák, mennyire tudatlan, ostoba kis faszkalap vagy? Ráadásul gerinctelen mikropöcs is, aki törli a választ meg tilt, de ő maga még visszaválaszol?

Faszból a hozzád hasonló zsidó buzik szoktak szívni.
Meg ezek szerint anyád a Gizella - Thököly sarkán, bablevesért cserébe, hogy neked tudjon valami ételt adni a szádba, te buta, az írás megtanulásához is segghülye, éhenkórász, analfabéta kis gecizsák.
cardiobascuralis 2 2019.06.07 20:28:28
@vikatori:
A belike-olni ma is csak az igénytelen faszok szótárában létezik. A magyar nyelvben nem.
Messzemenő következtetések Orbán vezér csütörtöki úgynevezett sajtótájékoztatója kapcsán. Avagy az újságírók árulása. Sokan kérdik, hogy lehet, hogy a kis vezető, Orbán, össze vissza repked egy strómanja luxusgépén, aki a repülőre való milliárdokat olyan megrendelésekből, gyakran valószínűleg igen…..
cardiobascuralis 2 2019.01.11 13:54:58
@Ellenzéki Tüntető:
@putris72:
@E1G ellenzék egy geci:
@rallus:
@Semper Fidelis:
@MACISAJT1:
@6.Lenin:
@torró:
@nemecsekerno_007:

Hogy ízlik a second hand Gundel-palacsinta, még azon melegében az O1gecigány seggéből, Fidesz-troll seggfejek?
Az állaga már hasonlít az eredetihez, mi?
Otthon erre a családnak már azt mondjátok, a Gundelből ebédeltek?
Nem ciki nektek, náciknak egy cigány seggét nyalni napi több órában, felturbózott nyelvvel?
Itthon Hallottam Olyan pacuha vagy! 2018.11.28 20:00:00
Vajon mi lehet az a pacuha? Ha csak önmagában hallottam volna a szót, akkor valószínűleg valami ételre tippeltem volna. Megkérdeztem anyukám is, ő mire asszociál. Az ő tippje szerint a nagydarab vagy dundi emberekre mondják. Én először persze mondatba foglalva hallottam a pacuha…..
Wooland Postabank és Vico 2018.11.18 20:51:49
  Mindig lesz egy részvényed a Postabankban, ha megcsinálod ezt nekünk! Ezzel kecsegtetett a volt rádiós kolléga az MTV-ben 1997 táján, amikor bejött az irodámba. Mindenki tudta róla, hogy a Postabank-vezér kebelbarátja, igen jó politikai kapcsolatokkal rendelkezik a kormánynál, és nem illik neki…..
cardiobascuralis 2 2018.11.19 16:38:00
Nekem volt egy Postabank-részvényem. Eredetileg 10 ezer Ft volt, majd 1 Ft, de aztán pár év alatt 500%-ra nőtt az árfolyama. Ekkor mondtam az (akkor már) Erste Banknak, hogy nekik adom mind az 5 Ft-ot, ne küldjenek havonta levelet, hogy hogy áll a részvényem, mert a végén csődbe mennek, mivel egy levél volt akkor már 100 Ft fölött.

@mannjudit:
Így négyszemközt bevallhatod: te voltál?

@gigabursch:
Gyárfásról vagy 20 éve az volt a poén, hogy csak azért nem saját magát jelöli meg az életbiztosítása kedvezményezettjeként, mert azt nem engedik a biztosítók.

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Gondolod, hogy Orbán lövette le?

@BéLóg:
Karácsony János után mondta ezt a Gyárfás? És Karácsony mikor mondta?
cardiobascuralis 2 2018.11.19 21:55:56
@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
Nem, nem csak azt nem tudjuk.
Fenyő János nagy ellenfele volt a postabankos Princz Gábor. Mindkettőjüknek volt befolyása a sajtó egy részére, és valószínűleg egyikük sem sajnálta arra az erőforrásokat, hogy a másikról kínos információkat tegyen közzé a rendelkezésére álló médiában. Két nagy…..
cardiobascuralis 2 2018.11.19 16:43:38
@Minden ballib bérretteg:
Nem a faszt, a teljes Fidesz-vezetőség rajta volt.
cardiobascuralis 2 2018.11.19 20:43:09
@eloi:
Nem mindenki, de te az vagy. Seggnyaló Fidesz-szolga.
Emlékszik még valaki a TTRmAPP-ra és a hozzá tartozó weboldalra?! Igen, ez a Magyar Természetjáró Szövetség hivatalos app-ja.  Mi is írtunk róla, hogy milyen jó ötlet és mennyi potenciál van benne, csak fejleszteni kéne. Úgy látszik a kezdeti lendület megtört, hiszen lassan egy…..
1906. A San Franciscó-i földrengés után készült egyetlen eredetileg színes képsor..
cardiobascuralis 2 2018.11.19 17:02:54
@balcán maxval bircaman:
Azt, hogy felszopóember vagy.
Ráadásul amennyi eszed van, még pénzt sem kérsz érte, élvezetből csinálod, ingyen.
cardiobascuralis 2 2018.11.19 18:25:38
@szita szita péntek:
Beírtam a Gugliba, hogy Opel Astra árak - 2. találat:
www.opelwallis.hu/ajanlataink/opel-astra-ajanlataink/?gclid=EAIaIQobChMIrba3h_ng3gIVSqWaCh0J1APlEAAYAiAAEgLqrfD_BwE#3
OPEL ASTRA K SELECTION 4.350.000 FT (hogy nem tudják leírni a számokat meg a forint rövidítését, az más kérdés)
És ez már olyanokat tartalmaz szériatartozékként, mint:

LED nappali menetfény
Elektromos, fűthető visszapillantó tükrök
ESP® Plus kipörgésgátló blokkolás- és visszagurulás-gátlóval
ISOFIX-előkészítés felső rögzítőponttal a szélső hátsó üléseken
Légkondícionáló
Első és oldallégzsákok vezető- és utasoldalon
Függönylégzsákok

Ennek ellenére nem javaslom az Astrát, nekem volt, szar. Inkább egy VW Golf (ez alapból vagy másfél milkával drágább ugyanolyan felszereltség mellett), vagy esetleg egy Skoda Rapid (ez kb. az Astrával egy árban van, kicsit esetleg drágább, de a fontos részek mindegyike VW Golf benne).
cardiobascuralis 2 2018.11.19 18:27:37
@Leooo:
Szerintem még az egyesítés előtti időkben is rendben voltak a pékáruk.