Regisztráció Blogot indítok
Adatok
C._de_Berzsián

2 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz helyretette a Hírcsárdát, avagy a hónap legnagyobb öngólja. A Hírcsárda egy kamuhíreket halálos komolysággal megjelentető oldal, és egyszerűen zseniális. Nézzünk meg pár "hírt" az elmúlt napokból, valószínűleg ezek is mind megtévesztették a…..
C._de_Berzsián 2010.07.02 19:14:29
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:

Miért, mekkora, milyen állatokat szeretnél?

B.-verzió: Dede!

Nagykozári! Nagy a hűtő?
C._de_Berzsián 2010.07.02 19:30:46
@Nagykozári:
Baj.
Eredetileg azt akartam javasolni, hogy tedd bele a zasszonyt. De így csak a feje fér bele.
A többit pedig egy helyreigazítási felszólítás keretében postázd vissza az anyósnak.
C._de_Berzsián 2010.07.02 19:40:59
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:

Na!
Nem kellett volna azonnal Lendvai Múmia Anyót emlegetni!
Magyaridióta Játéktűz 2010.07.01 15:47:00
Szokás szerint sokkal nagyobb zsivajt okozott az az idióta, Facebook-on indított kezdeményezés, amely az augusztus 20-i tűzijátékra fordítandó összeget az árvízkárosultaknak adta volna, mint amekkorát az egész agymenés egyáltalán megért. Imádom, amikor teljesen lényegtelen…..
Az MSZP kommunikációs tótumfaktumai hátramentek a fészerbe, előkotorták a nagypapa kivénhedt ágyúját (ami még a nagypapi nagyapjáé volt, 1849-ben dugta el az öreg), leporolgatták, kifényesítették - sokat dolgoztak rajta, látszik - , majd jó alaposan megtöltötték szarral, és…..
Egyik ismerősöm 32 éve tanít egy általános iskolában. Múlt héten egy hirtelen a fülébe kiabáló gyerek fejére ütött a naplóval. Eddig ezt nem tette, még soha nem volt fegyelmi büntetése. Tegnap kirúgták. Az igazgató és a jogásza két papírt rakott elé, az egyik fegyelmi…..
C._de_Berzsián 2010.02.24 12:20:04
@bass.gitár: Valami ilyesmit gondoltam én is.
Zsöminek meg: Már csak azért sem küldhetem ki az óráról a gyereket, mert akkor felügyelet nélkül tartózkodik az iskola területén, rombol. bandázik, szexel... bármire képes.
Nincs "folyosószolgálat", aki összeszedné. Elküldhetem ugyan, hogy jelentkezzen az igazgatónál, de persze az én szavamra dehogy fog odamenni.
Ha az ig. megtalálja (például!), akkor valami kereket hazudik, hogy "kizavartam, pedig nem csinált semmit", visszajönnek ketten, magyarázkodni pedig nekem kell.
Hát kösz, ebből nem kérek, arról nem is beszélve, hogy a tanítás ugyanúgy dugába dől, mintha el sem kezdtem volna vele birkózni.

Szóval, azokkal, akik nem akarják a rendet, nem tudok mit tenni, hosszabb-rövidebb körök után a probléma visszaszáll az én fejemre.
Jaj, hát rohadtul kreatív vagyok, hogy valamit tanítani tudjak ezeknek - közben persze elvesznek a jobb képességű/szándékú tanulók -, a módszer lényege, hogy észre se vegye, hogy tanul, merthogy az ellen zsigerileg tiltakozik...
Cserébe, amikor előkerül a szülő, azzal ordítja tele az iskolát, hogy "ánnál á tánárnál meg nem is tánulták semmit", egész órán csak játszottak...
Na basszus, most légy okos!
C._de_Berzsián 2010.02.24 13:04:32
Ja, az egyenrangúság nem megy. Egyrészt a gyerekek rohadtul nem szeretik az egyenlő kapcsolatokat, ösztönösen is egy hierarchikus rendszer kialakítására törekszenek. Ha ebben a tanár nem mutatkozik erősebbnek, akkor nem "egyenrangúnak", hanem "gyengének" tekintik. Ennek velejárója pedig, hogy érvényesíteni, kimutatni is igyekeznek a "fölérendelt" helyzetüket, részben az alattvalónak tekintett tanár, részben a közösség felé.
Többnyire ebből - tehát a "gyenge tanár" helyzetből- erednek az oda-vissza agressziók. Aki tehát a tanár pozícióját gyengíti, a tanítás eredményességét rontja.
Ha én tudom, hogy a "beszólós" gyerekkel szemben nem lesz, aki engem támogat, ha elég bölcs vagyok, nem vállalom fel a harcot.
Ja, a diákokkal íratott "milyen a magyartanár"-szerű dolgozatok tartalmát épeszű ember nem veheti komolyan. Még akkor sem, ha 100%-ig egybecsengenek. Ugyanis a gyerekek néha nagyon szoros konspirációra képesek. Akár lesz rá tanú is, hogy pedofil vagyok, részeg, bunkó... bármi. Ha meg eladom a lelkemet a népszerűségért, onnantól kezdve megintcsak túszként a kezükben vagyok, elvégre nem akarom kockáztatni az oly édes népszerűséget egy "kemény" fegyelmezéssel...

Eh, eléggé kilátástalan helyzet.

A megoldás kulcsa valószínűleg nem a (magányos) tanár kezében van. Politikai akarat kell, a majd társadalmi-jogi háttér rendbetétele, követhető és érzékelhető szankció-rendszer, hogy rend legyen.

(a többször felemlegetett "átkosban" is azért működött a tanár - az iskola!!! - tekintélye, mert bizony kemény számonkéréssel találkozott az a szülő, aki a gyerekét nem a rendszer által elvárt módon nevelte. Ott az elvárás a szép és eléggé homályos "szocialista embertípus" volt, a büntetés azonban néha sokkal direktebb. Gyakorlatilag az iskola üzent a munkahelyre, ahol elővették a melóst; egy prémium simán ugorhatott ilyen dolgok miatt.

A dolog ideológiai részét persze nem kívánja vissza senki. Viszont addig, amíg gazdasági hátránya nem származik a családnak abból, hogy renitens a gyereke, minden más csak duma.
Igen, az iskolának lehetne joga mondjuk a szent családi pótlék valamilyen mértékét az iskola hagyná jóvá, és az iskola ezen döntését az államhatalomnak teljes erővel meg kellene védenie.
Az államnak ugyanis igencsak érdeke, hogy polgárait az általa működtetett rend betartására nevelje.
Persze olcsó politikai prostitúció miatt ez nem fog megvalósulni.
Ede saját középiskolai szép emlékeit felidézve meséli el nekünk, amit a középiskolás gyermekétől az iskolai WC-ről megtudott. Megdöbbenve tapasztalta, hogy már a WC sem az a hely, ahol a diák a jól megérdemelt cigijét elszívhatná, hanem az idő múlásával a WC társadalma is…..
C._de_Berzsián 2010.02.22 12:48:53
Jó ez az brain drain itten.
Akkor kéremszépen a javaslatokat, hogy milyen eszközzel is lehet az iskolában rávenni egy tanulót, hogy tanuljon, valamint tartsa be az oda tartozó szabályokat (amelyek ugye azért vannak, hogy egyáltalán meg lehessen különböztetni az intézményt egy kültelki krimótól.

A válaszadás során kérem kerülni az óhajokat ("...kellne"), valamint:
- a gyereket kirúgni nem lehet, a már ezerszer sorolt ezerféle joga miatt
- ha mégis, az iskolának kell gondoskodnia a kedves elhelyezéséről egy másik suliban
- bezárni sem lehet
- pofán vágni sem lehet
- fegyelmit (intő, megrovás, ilyenek) lehet ugyan, de nem érdekli, jogosan, mert az nem fáj és semmi egyéb következménye
- kollektív büntetni nem lehet
- (ebből kifolyólag) a tanár mondhat amit akar, nem számít
- a tanár nem mondhat bármit, mert meghurcolják, hazugságokkal telekürtölik a médiákat (és tanút szereznek minden vádjukra)
- "ha nekem jó és a pasinak is jó, akkor kinek mi köze hozzá, hogy a budiban kúrunk?" (idézet egy fegyelmi tárgyalásbol!!!!)
- a szülőt nem érdekli, vagy nem hiszi el, hogy az ő fiacskája/leánykája... (áh, csak urban legend...)
- a szülő kikéri magának, hogy vegzálják a csemetét
- (a szülő nyilvánosan leordítja a tanárt, ha épp meg nem veri)
- a gyerek nem hord ellenőrzőt, vagy ha igen, sk kezeli, aláír = a szülő nem tud semmit a történtekről
- a tanár szülővel történő telefonálását nem téríti a fenntartó
- ha dohányzást tapasztal a fenntartó (ANTSZ, mittudomén), akkor az igazgatót illetve az ügyeletes tanárt vonja felelősségre, a kis "jogkövető-palántát" nem
- ha van kijelölt dohányzó ÉS nem firtatjuk az életkort, akkor sem megy ki, mert hideg van/messze van/minek

Ja, és ahogy fentebb mondta valaki: nem smasszernak volnánk szerződtetve.
C._de_Berzsián 2010.02.22 12:58:32
@fukisunni22:
Jajjdejó: ne szabadítsuk már rá a "társadalomra" a szemetet... hanem? Tegyük be a gyerekeink közé?
Remek, így nem látszik.
Meg ott a sok léhűtő tanár, dolgozzon meg...
De könyörgöm: ezekkel?
Ha otthonról nem úgy jön el, hogy "Tanulj, mert szíjat hasítok a hátadból!", az iskola ugyan mivel kényszeríthet? A tanár mivel?
"Személyiség, tehetség, blablabla. Akit minden más helyen a pofánverés motivál, az magasan leszarja a szelíd ráhatást, a példamutatást...
(Figyelem, nem a hagyományos értelemben vett "gyerek"-ről beszélek, hanem a fentebb említett szemétről!)
Beküldött intő következik megint, a szót át is adom Zsófinak. Ez az intő úgy keletkezett,hogy utolsó óránk volt a drága földrajz tanárnővel,akiről tudni kell,hogy rühellt engem,de ez az érzés kölcsönös volt ... A lényeg az,hogy folyton "kóstolgatott" engem,mert mindenáron azt akarta,hogy…..
C._de_Berzsián 2010.02.16 10:26:41
A másik oldal

Huh!
Tudósítás a lövészárokból.
Mert ugye ellenségek állnak szemben.
Szoktam mondani a "diákonak", hogy ugye kétféle ellenség van: a tanár és a rendőr... Többnyire nem értik, és helyeselnek a megállapításhoz.

Szemétkedik a tanár. Vajon miért is? Úgy kelt fel? Talán mégsem. Viszont kénytelen felvenni a kesztyűt, ha az erősen idézőjeles "tanulók" rajta próbálgatják az erejüket. Egyszerűen nem hagyhatja magát, mert azonnal fölébe kerekednek, és végleg kicsúszik a kezéből az osztály. Bizony, szüksége volna valamiféle erőfölényre, hogy ne az ilyen lelkes kis forradalmárokkal kelljen vívnia óráról órára, akik némi kis dicsőségért vidáman szétbombázzák az órát, ellehetetlenítik a tanítást, és mivel többnyire társaikkal szemben is agresszívak, még azok sem szólhatnak rájuk, hogy inkább tanulni kéne... Aztán az már el is felejtődik, marad a nem tudni honnan eredeztethető "kölcsönös" ellentét.
Igen, érthető, bár nem szerencsés, ha a tanárnő megpróbálja "megtörni" az ellenkező ellenállását. Hogy ilyen eszközökkel, hát csókolom, csak ezt hagyták meg neki. Hogy megpróbálhatja szájkaratéval lenyomni. (A többiek meg élvezik közben az ingyencirkuszt, meg telik az óra is, meg addig sem ők felelnek - tiszta haszon.) És igen, a mocskos beszólásra mocskos reagálás jár, pedagógiailag is. Ugye, milyen meglepő, hogy az eszköztelennek gondolt tanár is "tud" így reagálni?
Hogy megnyugodjon a posztoló: tud, igen. De valószínűleg nagyon rosszul érzi magát közben. Mert nem erre esküdött föl, hogy mocskosszájúakkal fog ordítozni. Ezt kapta.
Helyes? Nem, nagyon nem! A tanár ne alacsonyodjon le erre a szintre.
És viszont: a diák se alacsonyodjon le erre a szintre.
Rossz duma, hogy "a tanár iránti tisztelet", mert ugye miért tisztelné azt a ronda, rikácsoló vénasszonyt? Hm? Hát bizony, nem is a tanár személyét kellene "tisztelni", hanem a pozíciót, amit betölt. Máshogy ugyanis nem nagyon működik ez a fajta tevékenység. Bizonyos elméletek szerint nem jó tanár az, akiért rajonganak a tanulói, mert ha előtérbe kerül a szimpátia elnyerésének, megtartásának vágya, az csorbítja a társadalomba való beilleszkedésre való felkészítés hatékonyságát.
Merthogy erről lenne szó: hogy az "Életben" sem mazsolázhatunk, hogy ez szimpi szabály, ezt betartom, amaz meg nyűgös, azt nem. Ma Magyarországon 18 éves koráig van módja egy állampolgárnak, hogy ezt a szabálykövető magatartást elsajátítsa, többnyire kockázatmentesen. Ha ez ennyi idő alatt nem megy neki, akkor utána ne nyafogjon, hogy "csúnya állam, nem szeret engem". Nem bizony, Nem az a dolga.
Mint ahogy a tanárnak sem a "fegyelmezés". Kényszerű szükséges rossz, hogy tudja végezni a munkáját.
Helfrici megértő - "a műanyag viszont kicsit cipős lesz, de ahol fát vágnak, ott hullik a forgács" - mi viszont egy kicsit azért összevonjuk a homlokpáncélunkat. Tudjuk persze, hogy kajára állni önmagában nem bűn, New York-i galériákban ilyesmikből életművet lehet…..
 Az igazán kreatív jelenségek számára egészen hétköznapi heppening egy ilyen levelet találni a hótakarítás után a szélvédőn. Természetesen a bulira azért mi is elnézünk! *az érthetőség kedvéért szükséges tudni, hogy a levélkét valószínűleg úgy írta meg a…..
MesésKrémes egy az elmúlt napok hóhelyzetén kiborult pesti lakosok közül és az a remek ötlete támadt, hogy a reggelenként lesben álló parkolóőrök kezébe nyomhatna valaki egy hólapátot, hogy hasznuk is legyen. Ugyanis a gazdátlan járdákat nem takarítja le senki és ha nincs…..
C._de_Berzsián 2010.02.03 09:28:05
index.hu/belfold/budapest/2010/02/03/a_parkolocegek_feladata_a_parkolohelyek_hoeltakaritasa/

Hát így esett, szegény parkolócégisták!

Mondjuk ezzel szerintem elintézték, hogy NEM LESZ eltakarítás. Szegényeknek nincs kapacitásuk.
Vagy, majd elemelt díjas lesz a hómentes parkoló, mert a rendszeresen sulykolt varázsige szerint "semmi sincs ingyen".

Na ja: ingyen.
Ötleteim még:
- szmogmentes napi felár, elvégre a jó levegő sincs ingyen.
- hődíj-felár nyáron, ha nem tetszik, parkolhatsz alapdíjért csak a havas parkolóhelyeken.
- aki saját kezűleg kotorja el a havat az autója körül, attól meg munkavállalói és TB járulékot lehetne szedni.
Stb...stb...stb
C._de_Berzsián 2010.02.03 13:08:36
@hopp-hopp:
Gyorsabb voltam, bebeeee!
:)))))
Szarmagyarnaklenni, a Kárpát-medencei tumblisták legnagyobb photoshopművésze, a Duce & Gabona, a Ludas Bajnai a Raiffeisen-kampányban, a Playstation 3-as C. Ronaldo című felejthetetlen művek alkotója ismét odacsap...
C._de_Berzsián 2010.01.21 23:51:27
Végre! Végre valaki kimondta az igazságot, megvilágítván dicső múltunkat! Sugárzó arccal és büszkeségtől dagadó kebellel írom e sorokat, mert most már biztosan tudom, hogy a kiválasztott nép tagja vagyok! Mi, magyarok vagyunk a tudás, a civilizáció letéteményesei, az emberi kultúra őrzői, ahogy ez…..
C._de_Berzsián 2010.01.15 10:42:30
@Muad\\\'Dib:

Pontosan!
Tehát ne beszéljünk mellé: el akarjuk venni a szomszéd földjét, vagyonát, önzésből.
Nem kell ködös "nemzettudattal" magyarázni a szerzési vágyat.
EZÉRT képezünk ellenséget, hogy takarjuk, igazoljuk a rút cselekedeteinket.
Az ember már csak ilyen.
C._de_Berzsián 2010.01.15 12:02:27
@explorer68:
"Nem vagy te magyar az már látszik az írásaidon. Csak magyarul röfögsz, mert a nyelv megtanulható de Magyarnak lenni megint mást jelent. Wass Albert NEKED biztos nem a kedvenc olvasmányod ebben biztos vagyok kicsi Libsi szívû!"

Próbáld elképzelni, hogy a világ még ennél is bonyolultabb. Bizony, szívesen olvasok Arany Jánost.
Ha sikerülne gondolatpanelek nélkül élned, ha nem lenne már leírva előre a véleményed, könnyebben szót értenénk. Milyen alapon elmélkedsz az én kedvenc olvasmányaimról? Csak nem ez is egy Előre készített modul? " Aki ilyen-olyan, annak ez-meg-az a kedvenc írója..)
Remek.
Hogy még egy kis muníciót adjak itt néhányaknak: Nem, nem vagoyk identitás nélküli ember. Csupán az egyesek által mindenhatónak és mindenekfelett valónak gondolt "magyar" identitást nem szeretem. Tessék, lehet zsidózni, cigányozni, mittudomén.
Ha már szóba kerültek itt a szülők, testvérek: Nem azért szeretem őket, mert a családjogi állásuk ez, hanem mert úgy vagyok nevelve, szeretettel, szeretetben.
És a barátaim azok, akik szerintem jó emberek. Egyet sem tagadok meg azért, mert esetleg nem kárpátmedencei eredetű valamelyik ük-ükapja. (Nota bene: nem is tudom. Soha nem kérdeztem tőlük.) Na persze: ki tudja igazolni, hogy ő pedig tiszta vérű turáni? És hány nemzedékig kell visszavezetni?
Aztán meg: "Libsi-szívű"? Az meg mi a fene? Annyit felfogtam, hogy sértésnek szántad. Hát ki kell hogy ábrándítsalak. NEM a liberális elvekben hiszek. A magyar panel-elvű gondolkodásban nincs megfelelő elem erre, vagyis mindegy, hogy milyen skatulyába dugsz be.
C._de_Berzsián 2010.01.15 12:44:33
@csak_egy_valaki:

Érthető. De ez miért egészséges?
Nekem inkább torznak tűnik.
Mert az emberiséget inkább viszi előre az, ami mindenkinek jó, mint az, ami csak egy csoportjának.
Az autópályákat ugye az állam kezeli és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. segítségével beszedi tőlünk az autópálya használati díjakat. Berzenkedés nélkül fizetünk azért is, amit egyszer már kifizettünk (pl. az M7-es döcögős szakasza), meg azért, hogy díjszedő kapukat építettek, meg azért, hogy…..
Megjött a tél, ami a MÁV-ot szokás szerint olyan meglepetésként érte, mintha a cég előző ötven évében szubtópusi vonalakat igazgatott volna. De most nem ez a téma, hanem egy szenyó hókotrós, aki a Blahán kicsinálta egy buszmegálló utasközönségét. De a webkettes 2009-ben…..
C._de_Berzsián 2009.12.21 07:57:39
@BKV reszelő:
Meg az ilyen fontoskáktól.
Hót, igen, sőt, hótt kotornyi!
Leírom tízszer, na?
Hót, hót, hót, hót, hót, hót, hót, hót, hót, hót, hót!

:)))))
Ellenőrző Ki a bűnös? 2009.12.17 08:00:00
Karácsony alkalmából a nem vallásos családban nevelkedő gyerek is találkozik Jézus születésének történetével és az ehhez kapcsolódó hitvilággal. Néha -szerencsétlen módon- agresszív és félelmetkeltő formában történik mindez, mint El Topo kisfiának esetében is, amikoris…..
A tanárok gyakran élnek a verbális agresszió eszközével, ami különösen akkor okoz nagy kárt, ha egy védtelen, visszahúzódó lány lesz a céltáblája a mindennapi szekálásnak. Levélírónk lányát az irodalom tanárnő fogta ki magának, aki nem éppen irodalmi stílusban beszél a…..
A Connecticut államban található New Havenben, az USA egyik leghíresebb egyeteme, a Yale University Ritka Könyvek és Kéziratok Könyvtárában (Rare Book and Manuscript Library) számos érdekesség áll a megfelelő engedéllyel rendelkező kutatók rendelkezésére. A rengeteg, nagy becsben…..
 Voltaképpen az sem lenne meglepő, ha a cigányok körében megszerveződne valamiféle gárdautánzat: többször röppentek már fel hírek roma „önvédelmi szervezetekről”, de valahogy ezeket még nem nagyon látta senki masírozni. Talán mert nincsenek is ilyenek.Mindez…..
Szomorú, hogy olyan megtörténhet, amit Péter írt meg nekünk. Nem tudom, hogy első kézből hallotta-e, mindenesetre ijesztő. És mint a példa is mutatja, nem csak Budapesten van sok agresszív állat, aki egy dudálásért ilyesmire képes. Aki esetleg látott valamit, az jelezze emailben…..
C._de_Berzsián 2009.12.03 19:54:15
@sreetfighter:

Kapóra jött, erről próbáltam beszélni a másik post alatt.
Tehát: szerinted ez is rendben van? (költői kérdés, nyilván nem).
Hanem?
Mi az a törvénytiprás, ami még belefér szerinted?
Értsd meg: nem lehet szeletelni a szabályokat: "ezt én is betartom... ezt nem", mert igen hamar itt találjuk magunkat:
vagy az első, vagy a hátsó autóban. A kettő között nincs senki és semmi.
A fenti mondatot A műkincsrabló barátja barátja (nem, nem elírás) kapta az arcába nem olyan rég, amikor körbefotózta a Nemzetbiztonsági Hivatal előtt parkoló taxit, aminek láttán természetesen előkerült maga a személyfuvarozó kisiparos is. Igazából már régóta gyűjtöm a…..
C._de_Berzsián 2009.12.03 10:38:48
C._de_Berzsián 2009.12.03 12:24:18
@sreetfighter:
Nem értesz:
Hol a határ? Mik a válogatási elvek?

És ha csak 50 ft-ot rabol a rabló? elvégre az nem összeg....

70-nel lehet? (és mellesleg én vagyok a köcsög, nem ő)?
80-nal?
87-tel?
Akkor már 90-nel is, nem?
Basszus, azért van ott az a qrva tábla, hogy NE ÁLLJON ODA!
Nem nekem van önértékelési zavarom, hanem annak, aki azt képzeli, hogy ő megtehet olyan dolgokat, amik tiltva vannak a társadalom működőképessége érdekében.
Ergo: hülye, aki ötvennel megy.
Írhatsz rám jelzőt, a net elbírja.
Tudod, a bajom azokkal van, akik azzal a felkiáltással sz@rják le a szabályainkat, hogy "Vazze, csikkzsebből kiperkálom!" Aki pofán is vághat, ha úri kedve úgy tartja, mert a haverok úgyis kimossák...
Aki megfenyeget, ha szóvá teszem (ha a postoló lefotózza) a szabálytalanságát).

És, talán inkább állj át Te is a Világos Oldalra, ne a kövületeket védd.
Demagógul:"mi van, te soha nem szegsz meg egy szabályt sem? Te szent vagy, mi?" - Dehogynem. Csak nem tartom érdemnek, még jogosnak sem, legalábbis törekszem arra, hogy a közös szabályaink szerint éljek.
Lúzer vagyok én is? Ebből a szemszögből talán igen.

(Hogy miért demagóg a fenti kérdés? Mert másról szól: az, hogy más megteszi, megszegi a törvényt, még nem lesz jogos, ha én is megszegem. Ellenkezőleg, akkor én is a rosszakhoz tartozom.)
Az előző poszt hatására ill. azt folytatván gondoltam, hogy egy kicsit bővebben foglalkozzunk a panelprogram témájával. Tehát a legfontosabbak, mi is a panelprogram? Iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének,…..
A Tisza-tó nem a leghalasabb korszakát éli. Enyhén szólva sem. Ezzel ellentétben a Kis-Tiszán szép pontyokat (tíz fölöttieket is) és jó süllőket fognak. A Kis-Tiszával 'csak' annyi a probléma, hogy rengetegen horgásszák, szinte egymást érik a csónakok. Van akit ez nem…..