Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karrierrita

53 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az elmúlt időszakban sok gyermeknek volt lehetőségem segíteni a kineziológia módszerével, ezért úgy gondoltam írok egy kis ízelítőt arról, milyen problémákon tud segíteni a gyermek kineziológia. Ahogy az előző bejegyzéseimben is írtam, a gyermekeket 7 éves kortól oldom. Ez alatt az életkor alatt…..
Az előző posztomban, amit itt találtok részletesen bemutattam azokat a blokkokat, amik akadályozzák a gyermeket a könnyed és zökkenőmentes tanulásban. Ebben a bejegyzésben inkább arról lesz szó, mit tud a szülő tenni annak érdekében, hogy az otthoni tanulás ne jelentsen mindennapos stresszt a család…..
    A kineziológia a gyermekek különböző problémáján tud segíteni, így a tanulási blokkokon is, ebben az esetben célja a csorbát szenvedett tanulási képesség visszaállítása. Ahhoz, hogy megértsük a kineziológia szempontjából mit tartunk tanulási blokknak, egy kis magyarázat…..
  Nagyon nagy örömmel tudatom veletek, hogy idén tavasszal elvégeztem egy gyermek kineziológus továbbképzést. Amióta megszületett a kisfiam, kineziológusként elkezdtem érdeklődni a gyermekek problémái és a gyermek kineziológia iránt. Azelőtt sokat gondolkodtam azon, miben lehet más a gyermek…..
  Szilveszter napján írom nektek ezt a bejegyzést. Lehet hogy emlékeztek, pont 1 évvel ezelőtt írtam egy posztot egy évértékelő jellegűt, tele tippekkel (Katt ide és olvasd el). Ez a mai napon is megállja a helyét. Volt benne egy olyan ötlet, amit megígértem hogy kipróbálok és beszámolok róla, a…..
  Az év vége sokunknak a hajtásról, megoldandó feladatokról, teendők sokaságáról szól, pedig lélekben már pihennénk egy nagyot és a családunkkal töltenénk az időt. Sokan ilyenkor találkozunk lezáratlan konfliktusokkal, megoldhatatlannak tűnő gondokkal. Mindezek amellett, hogy stresszt idéznek…..
Van az úgy, amikor már nagyon régóta semmi nem jön össze, magunkba zuhanunk és nem látjuk a kiutat. Ilyenkor gyakran egy negatív spirálba kerülünk, hajlamosak vagyunk azt gondolni innen már nem is fogunk elmozdulni. Alább néhány segítő tippet gyűjtöttem össze, fogadjátok szeretettel. Fogalmazd…..
Volt idő, amikor az életem (számomra) romokban hevert, nagyon rosszul éreztem magam. Felébredtem reggel és azt éreztem semmi értelme az életemnek, hiszen nincsenek nagyra törő céljaim, utálom a munkámat, semmi változás nem történik a mindennapjaimban. Nagyon szégyenlem de voltak napok amikor…..
Kinez Life Két fél egy egész 2019.03.04 14:43:41
  Agyunk több részből áll, azon belül is a nagyagy két részre osztható jobb és bal agyféltekére, amiket egy mély barázda választ el egymástól. Ezen a barázdán nyúlik végig a Corpus callosum nevű rost, melynek fontos feladata, hogy biztosítsa a két agyféltekénk közötti összeköttetést és…..
Transzgenerációs hatás. Ízlelgetem a szót, ismerkedem vele. Próbálom felfogni a súlyát, értelmezem. Utamba került egy könyv, aminek már a címe is rendesen mellbe vágott, Orvos -Tóth Noémi: Örökölt sors-Családi sebek és a gyógyulás útjai. Azonnal tudtam, meg kell vegyem, amint lehet el kell olvasnom…..
Volt már olyan érdekes, szövevényes álmod amitől napokig nem tudtál szabadulni? Valami furcsa érzést hagyott maga után, és azt érezted foglalkoznod kell vele?  Az álmok  mindig tudatalattink visszajelzései, azok a dolgok jelennek meg benne amik nem nyilvánvalóak nem egyértelműek és mélyen a felszín…..
Kinez Life Mit hozzon 2019? 2018.11.13 21:39:49
Egy pár éve már annak, hogy másképpen állok az év utolsó időszakához és az új évhez. Azt vettem észre, ha mindegy hogyan kezdődik és mivel töltöm meg, akkor elfolyik az egész év, és nem biztos hogy megvalósul az amit titkon szeretnék. Nem titkon kell vágyni rá és remélni hogy utamba kerül, hanem…..
Kinez Life Neked mi a történeted? 2018.11.08 16:07:08
  Volt már, hogy elgondolkodtál azon, miért az vagy aki? Miért ezen az úton jutottál oda ahol most vagy, és miért nem egy másikon? Esetleg néztél már rá úgy az életedre, mint egy történetre? 7 éves korunkig szembesülünk minden olyan stresszes élethelyzettel, traumával, ami később meghatározza majd…..
  Sokszor előfordul velem, hogy vannak olyan napok, amikor nem tudok elaludni. Nálam ennek több oka is van. Leginkább az, hogy túl sok kávét ittam aznap, vagy stresszesebbek a napok, rágódom valamin. Az időjárási frontok sem éppen az elalvásomat segítik elő. Ilyenkor jönnek jól ezek a bevált tippek…..
Az előző bejegyzésben már utaltam arra, hogy a következő írásom arról fog szólni, mi is az a kineziológia. Kicsit átnézzük a fogalmát és azt is, mi történik pontosan a kineziológusnál, mire számíthatsz...
  Az utóbbi hetekben elkezdtem tudatosan figyelni a környezetemben lévő embereket, abból a szempontból mennyit tudnak a kineziológiáról. Vajon tudják-e pontosan mi is az, mire való, mikor érdemes kineziológushoz fordulni?..
   Tudom, nagyon sokan kerültünk már abba az állapotba, amikor sötéten látjuk a dolgokat, nincsenek céljaink, az ágyból is nehéz kikelni, erőtlennek érezzük magunkat, senkivel sem akarunk találkozni és még sorolhatnám. Lehet hogy éppen szakítottak veled, magányosnak érzed magad, vagy azt hiszed el…..
  Családunk kedvenc süteményét hoztam most el nektek, ami természetesen dióval kiegészítve karácsonykor is megsütésre kerül...
  Egy nagyon könnyen elkészíthető pitéről van szó, ami szuper nyári ízvilággal rendelkezik. Más gyümölccsel is tud működni, de szerintem sárgabarackkal a legfinomabb...
Viszonylag rövid idő alatt elkészíthető cukkinis finomság receptjét osztom meg most veletek...
  Nagyon régóta szerettem volna elkészíteni ezt a receptet, csak  nem bíztam benne hogy tényleg annyira mennyei, mint amennyire állítják. Most én is azt mondom, ezt mindenkinek ki kell próbálnia! ..
  Egyik kedvenc levesem elkészítési módját osztom meg veletek, amit azért szeretek, mert frissítő a fűszerezése  és nagyon könnyű elkészíteni. Hozzávalók 8 főre: 1 nagy fej vöröshagyma 1 evőkanál tárkony  4 dl főzőtejszín 1 citrom leve bors  só 80 dkg csirkemell filé 3 répa 1 karalábé 2…..
  Sokat gondolkodtam, hogyan tudnám magam kirángatni ebből a téli szürkeségből. Arra jutottam, több fronton támadok a tél, letargia, sötétség és szürkeség ellen...
  Eldöntöttem, hogy feldobom kicsit a szürke reggeleket, új ízekkel, különlegesebb reggelikkel. Első lépésként bekevertem egy nagyobb adag tojáskrémet, egész jól sikerült. Miután reggelire szántam, nem tartalmaz hagymát...
Még januárban sikerült ezt az isteni malachúst megsütni, és jelentem egyszerűen levezényelhető a folyamat! Ha lehet és van időnk, előző este pácoljuk be a húst. Én a következőképpen készítettem: a megmosott megtisztított malachúst (ami lehet comb vagy karaj) egy olajos páccal kentem be.…..