Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cromax Autó

17 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  ·         Gondoltad volna, hogy a ma vezetett autód kiváló forrása lesz a holnap megvásárolt alkatrészeknek? Hiszen a gépjárművek 80 százalékát újrahasznosítják. ·         Tudtad, hogy több mint 1 milliárd autó van napjainkban forgalomban, és cirka 165 ezer újat gyártanak minden egyes nap? Nos,…..
Nem szeretnél súlyos tízezreket fizetni olyan javításokért, amelyeket normál esetben elkerülhetnél? Mi sem, de hát ki az, aki nevetve perkál a szervizben azokért a dolgokért, amiket egy kis odafigyeléssel elodázhat, mondjuk 1-2 (vagy akár több) évvel. Olyan ez, mint amikor vigyázol a legjobb…..
Vannak hibák, amik egy adott típus szinte minden példányánál előfordulnak, így van ez a 3 és 5 ajtós Astra F-ekkel is, jó eséllyel utoléri őket a ragályos kór: a hátsó ablaktörlő motorja alulmarad a tengelyén alattomosan csámcsogó korrózióval szemben. Ha egy ilyen autón a hátsó ablaktörlő lassan,…..
Amikor használtautó-vásárláson gondolkodunk, mindig a tökéletes gépkocsit keressük. Egy pici rozsda, egy folt a kárpiton, egy nem működő extra azonnal elveszi a kedvünket a vételtől. Pedig, ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy új autót vegyünk, akkor kompromisszumot kell kötnünk. De ezt a vevők…..
Cromax Autó 2016.09.02 11:08:14
@ergerberger: Jogos, javítva
  Emberek vagyunk, tehát kis túlzással élve elég sok minden fel tud minket idegesíteni a különböző stresszes helyzetekben. Márpedig a vezetés épp egy ilyen szituáció, amikor az amúgy is ideget próbáló folyamatot megbolondít néhány őrjítő külső tényező: az előtted tötymörgő sofőrkolléga, a piros…..
"Az Iron Butterfly amerikai pszichedelikus rock együttes.Leghíresebb alkotásuk az In-A-Gadda-Da-Vida, melyet 1968-ban adtak ki. Emiatt a dal miatt az első heavy metal albumnak titulálják a lemezüket. Az együttes csúcspontját a 60-as évek végére érte el." (Wikipedia) A dal egy részlete feltűnő…..
Korábbi cikkünkben bemutattunk néhány általunk feleslegesnek tartott autós kiegészítőt, így most adott a lehetőség, hogy összeszedjük azokat az apróságokat is, amiket viszont szívesen látnánk a saját kocsinkban. Nem kell forradalmi megoldásokra vagy épp káprázatos tech-kütyükre gondolni, defekt és…..
Mi, autóvezetésben valamennyire jártasak már megtanulhattuk, hogy mik azok az alkatrészek, amelyek nélkül a gépjármű meg sem bírna moccanni. Hogy mik azok, amikkel csak rövid távon működne; és persze, hogy mik azok, amik nélkül a vezetési élmény közel sem lenne ugyanaz. Motor. Abszolút, első…..
Cromax Autó 2016.03.05 12:18:06
@___________Tibi___________: Lehetett volna többet is de akkor meg azért szóltál volna. Nem? :-)
Cromax Autó 2016.03.05 12:18:56
@bukszindeksz: Jogos. Bocs.
Cromax Autó 2016.03.05 12:19:51
@min: Jogod van véleményt mondani.
Kezdjük a lényeggel, hiszen rengeteg a félreértés ezzel a témával kapcsolatban: 1) Nem, nem jó ugyanaz a motorolaj mindegyik gépjármű-típusba; 2) Nem, a különböző motorolajok között nem csak minőségi különbség van; 3) Igen, érdemes mindent tudni a motorolajról és a gépjárművemről annak érdekében,…..
Cromax Autó 2016.02.23 12:09:38
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Jogos az észrevétel, javítottuk.
Legutóbbi cikkünk 9, világszerte is elismert autóalkatrész-gyártót mutatott be: szó esett az ATE mellett a Beru, a Bosal, a Bosch, a Cifam, a Denso, a Ferodo, a Takata és a Textar márkákról; mindegyik kiváló a maga nemében és a saját szakterületén belül. Nem véletlen, hogy termékeik a…..
Egy autó megvásárlásakor - legyen az használt vagy új - kevés leendő tulajdonos jár utána annak, hogy az adott márka alkatrészei miképp szerezhetők be, mely cégek felelnek a gyári (OE) alkatrészek előállításáért, vagy hogy mekkora költséget jelent azok berendelése. Esetleg: kiváltható-e a gyári…..
Alkatrész vásárlása előtt az ember több fontos kérdést is feltesz magának, de a válaszok nemcsak a költségeket határozzák meg: Új vagy bontott autókból származó alkatrészeket vegyek? Melyik a jobb: a gyári vagy az utángyártott? Mindkét kérdés lényegében azt hivatott eldönteni, hogy az ember…..
Előző cikkünkben alaposan körbejártuk, hogy miképp is működik a modern személygépjárműveknél a hidraulikus fékrendszer. Megismertük magát a folyamatot, valamint a két leggyakrabban alkalmazott fékszerkezetet, a tárcsaféket és a dobféket is bemutattuk. Már akkor is említettük ugyanakkor, hogy…..
Egy autót vezetni úgy is lehet, hogy nem sokat tudunk a motorháztető vagy a karosszéria alatt történő dolgokról. Lehet, persze, de hangsúlyozzuk ki, hogy ez egyáltalán nem eredményes hozzáállás. Merthogy minél több ismerettel rendelkezünk a gépjárművünkről, annál többet tehetünk annak épségéért és…..
Nem túlzunk sokat, ha azt mondjuk, hogy szinte mindenki, akinek volt szerencséje saját autó vásárolni, gondolt már valamifajta tuningra. És tuning alatt nem feltétlenül a világító küszöbre vagy a csicsás spoilerre gondolunk, hanem bármire, amivel szebbé, kényelmesebbé vagy épp funkcióját jobban…..
A hideg idő beálltával nemcsak mi érezzük magunkat kellemetlenül, de bizony a minket kiszolgáló gépjárművek is megszenvedik a jeges perceket. A háttérben pedig nem az autógyártók nemtörődömsége áll, sokkal inkább a fizika: hogy Murphy törvényét idézzük, ami befagyhat, az be is fog fagyni, és ami…..
Szögezzük le: a fenntartási és üzemeltetési költségek nagyságát befolyásolja, hogy a megvásárolt új vagy használt autót ki gyártotta. Nincs általános szabály, és előfordul, hogy egy-egy ráncfelvarrás után a "régi szabályok" már nem érvényesek, de el kell fogadni, hogy amit veszünk, abban így vagy…..