Regisztráció Blogot indítok
Adatok
champagneM

0 bejegyzést írt és 836 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Berlin megfúrná Brüsszel tervezetét a vállalati női kvóták bevezetéséről. A müncheni Süddeutsche Zeitung úgy értesült, a német kormány ukázba adta Brüsszelbe menesztett képviselőinek, hogy legmagasabb szinten képviseljék azt az álláspontot, mely ellenes az EU női…..
Régóta próbálom megfejteni a Néma trombitás poénjait, de sehogysem akar sikerülni! Amikor először hallottam, hirtelen nem is értettem, hogy mi ebben a magánszámban a vicces. De úgy látszik, a maga idejében, száz évvel ezelőtt nagyon is egyértelmű volt, hiszen a jelenetben…..
champagneM 2013.01.10 03:23:34
Írta: Nyulassy B. Kázmér Hiába, a Dörmögő Antiszemita is csak addig jó hazafi, amíg fel lehet mutatni a nemzetellenes lila köddel szemben, de amint a Bátor Beruházó kettesben marad vele a nagy büdösben, már utóbbinak sem fűlene a foga az egészhez. Mindhiába, hiszen az…..
champagneM 2012.12.29 19:18:22
az Index újságírója másként látja:

"Amióta Dörner György átvette az Újszínház igazgatását, a baloldali sajtó ignorálja az intézményt. Alig esik szó a bemutatóikról, kritikát is csak elvétve látni, pedig lenne miről beszélni."

"A Deficitről például, ami október vége óta teltházzal fut a színház Bubik István Stúdiószínpadán, és amire februárig már nem is lehet jegyet váltani. A négyszereplős kamaradarabot Csurka 1967-ben írta és 12 évet várt rá, hogy bemutassák, hogy aztán rögvest megkapja érte a Színikritikusok Díját."

"A rendezés (Ádám Tamás) szerencsére korántsem olyan középszerű, mint a színészválasztás. Konzervatív jobboldalinak mondott színházhoz képest legalábbis forradalmi a stúdiószínpad színpad nélkülisége. A négy szereplő a terem közepére állított két piros kanapén játssza el - szünet nélkül - a drámát, egy síkban a közönséggel, és bár Gregor Bernadett egyszer sem ül bele kacéran valamelyik néző ölébe, simán megtehetné, a dráma ugyanis az orrunk előtt, alig másfél méterre zajlik."

"Nemzeti érzelmű színházhoz képest pedig meglepő önkritikára vall ahogy X és Z kinyilatkoztatásszerű vallomásaikat a tér szélére helyezett üvegkalitkában, pulpitus előtt, tüntetésekre jellemző kihangosítással olvassák fel – akárha Csurka paródiáját látnánk a Hősök terén. Na meg az is bevállalós húzás, hogy a kanapék fölé lógatott kalitkában egy élő papagáj kotyog bele a darabba, vagy szarik egy hegyeset az önmarcangoló magyar sírás-rívás közepébe."

(
index.hu/kultur/2012/12/29/csurkaval_az_agyban/ )
A magyar politikai kultúra szélsőségesen személyiség- (és nem intézmény-) központú. Nem sokakat érdekel, hogy a társadalom és az állam intézményei hogyan néznek ki, hogy a jognak és a szokásoknak mi volna az optimális konfigurációja a nemzet számára -- ellenben csüggünk a…..
Julie Keith egy meglepő üzenetet talált a portlandi Kmart üzletben vásárolt Halloween dekorációs készlet dobozába rejtve: Uram: Ha véletlenül megvásárolta ezt a terméket, nagyon kérem továbbítsa ezt a levelet a World Human Rights Organization felé. Több ezer ember akik a…..
champagneM 2012.12.28 08:34:53
@Mercel: tanuld már meg végre p....t, hogy a "magyar", mint jelző/melléknév kis m betűvel írandó!
champagneM 2012.12.28 08:36:23
@Mercel: utána papolj
Miniszterelnökünk tudja, mi vezetné ki Európát a válságból, azaz mi vezetne megújuláshoz, szerinte "arra van szükség - ahogyan a történelemben már többször -, hogy Európa visszanyúljon keresztény gyökereihez. Felfogása szerint a kereszténység a cselekvés kultúrája, így…..
champagneM 2012.12.24 07:58:43
@Megfigyelo: érdekes, egyetemeken azt tanítják, hogy a demokratikus gondolkodás sokkal keresztényibb, mint amennyire antik, hiába ott "valósul" meg a demokrácia először. A "demokratikus" görög társadalom mai szemmel nézve korántsem alapult a jogegyenlőségen, ugyanis a nők, a rabszolgák, az óriási számot kitevő polgárjog nélküliek semmiféle joggal nem bírtak, a demokratikus jogok egy szűk réteg "kezén" összpontosultak, akik persze a többieken élősködtek (attól hogy Leszbia alkotott, ez még igaz). A keresztények szólaltak fel először a rabszolgaság ellen és a nők érdekében. A keresztény hatás sokkal több jelenlegi intézményünkben jelen van, mint ahogy azt az egyszeri képzeli....
champagneM 2012.12.24 07:59:31
@Dövan: költői kérdés volt okoska! (és képes válaszolni csórikám)
champagneM 2012.12.24 08:04:51
@Dövan: hát ha ez a sikerélmény jut csak neked, mit csináljunk?!
Tudjuk, ki voltál. Tudjuk, ki vagy. Tudjuk, hogy ki nem leszel. Ne beszélj méltóságról...
champagneM 2012.12.22 21:13:41
champagneM 2012.12.22 21:39:31
@NYJetsTD: jó szemed van.
a vincent növelni akarja a klikkek számát... rossz idők járhatnak...:)
Ghostwriter Az ostromlott légvár 2012.12.03 20:07:31
Az írja az újság: az LMP-t mostanság folyton üldözik. Egyre arrogánsabban, egyre vadabbul. Sőt, liberális körök „direktben mondják”: ki is fogják őket nyiffantani, ha nem csatlakoznak az ellenzéki együttműködéshez. Pedig Magyarországnak inkább büszkének kellene ezekre a…..
Egy februári blogposztunkban arról számoltunk be, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában hátrányos megkülönböztetés éri a roma gyerekeket, miután a Hír tévé olyan riportokat készített, amelyekben ennek ellenkezőjét próbálta bizonyítani. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF)…..
Két és fél évnyi kínos magyarázkodás és számtalan meghiúsuló leváltási kísérlet után a kormány megtalálta a - szerintük - legtisztább módját Alföldi leváltásának: egy nyilvános és törvényesnek tűnő pályázat, ahol a bírálókat (legalábbis kilencből négyet…..
champagneM 2012.11.26 23:33:52
champagneM 2012.11.26 23:35:59
@champagneM: *hamarabb
Teadélután Hisztéria 2012.11.25 03:00:28
Nincs új a nap alatt - az "egy a zászló egy a tábor" elv mentén gondolkodó politikai racionalitás még mindig uralkodónak mondható két évvel azután is, hogy a Parlamentbe bekerült kettő, a korábbi szisztémát tudatosan kritizáló párt: a Jobbik és az LMP. Az LMP kongresszusi…..
champagneM 2012.11.25 19:52:56
Valóságos LMP-cunami söpört végig az országon. Egyetlen médiumból sem maradt ki a párt szombati kongresszusának elemzése, kommentálása, bírálata. Az internet legmélyebb bugyraiba is eljutott az aprócska törpepárt karakteres döntésének híre. Bár azt néhányan már megírták,…..
ProgBlog Addig 2012.11.20 12:43:13
„Csak az az egyetlen csillag változott, ott a vezérlőterem képernyőjén, a fejük felett. Sárgás színe egyre világosodott, és mert tudták, hogy erősödnie kell, úgy érezték, minden következő szolgálatra – nem volt értelme más egységben mérni a nem létező időt –…..
champagneM 2012.11.20 22:18:18
@dr kíváncsivagyok: vonulj! kis szerencsével elkaszál egy teherautó, és nem fosol tele minden blogot a hülyeségeiddel (persze csak egy időre, hisz mindent túlélsz, mint a csótány)
Nemdakota Lehet más? 2012.11.18 16:48:48
Az LMP beintett... Nem csak Bajnainak, nem csak az Együtt 2014 Mozgalomnak, hanem bizony saját magának is. Mióta Orbánék átvették a kormányrudat 2010-ben, azóta papolnak összefogásról, a demokratikus ellenzék szövetségéről, hogy leváltható legyen ez a söpredék, amely most…..
GFG Blog Maradt és szakadt 2012.11.18 12:47:32
“És egy pár üveg sörtől / Majd mindenki elfelejti, / Hogy az lett, amit így / Pont nem akart itt senki.” (Kispál és a borz: Disznók tánca)   Volt egy kongresszus. A hétvégén az LMP kongresszusa arról döntött, hogy az elfogadott stratégia értelmében tárgyalásokat…..
champagneM 2012.11.18 14:51:09
@Rodolfo63: hogy mi a jó az országnak elég szubjektív, nemde?! még a közgazdaság-tudomány sem objektív, legfeljebb a matematika egzakt. ami biztos viszont, hogy jó lenne végre ELVHŰ politikusokat látni! hogy még van ilyen, azt most az LMP erősítette meg bennem, amiért köszönet jár.
index.hu/velemeny/2012/11/18/az_lmp_nem_lett_fugefalevel/megfelelni.
champagneM 2012.11.18 15:08:01
@Rodolfo63: de szubjektív.
Célja, hogy hiteles maradjon. Még akkor is, ha buknia kell ezért. Vagyis nem az eredmény/bukás lehetősége határozza meg az elveit, hanem vállalja az elveit, függetlenül attól, hogy mi lesz a személyes sorsa. Ha a polgárnak nem kell a hitelesség, nem ismeri fel, hol van az érték és nem tudja tisztelni, hogy valaki hű az elveihez, akkor a polgárral van a baj, és megérdemli Orbánt. Nézz magadba!
A hősi halottakat tisztelni és kitüntetni szokás, de azért ha egy katona véletlen felrobbantja magát több száz kilométerre a fronttól, azt titokban inkább körberöhögik. Legfeljebb sajnálják, de azzal sokat nem ér senki. Kár az LMP-ért, még lehetett is volna belőlük valami. A…..
champagneM 2012.11.18 13:51:43
@igényes: az írásid alapján sejthető volt, hogy a régi rendszerben szocializálódott idősebb fószer vagy... ("unokám")
Kedden délelőtt a 4K! bejelentette, hogy Bajnai Gordonnal nem kötnének politikai szövetséget, tehát nem állnak be az Együtt 2014 mozgalom kötelékébe. Ellenben az új választási rendszer miatt készek megállapodni az ellenzéki erőkkel. Istvánffy Andrással, a 4K! elnökével, és…..
Az elmúlt hét legnagyobb szenzációja Bajnai Gordon visszatérése a politikába. Nem vagyok örökös fanyalgó, de ennek most nem tudok teljes szívvel örülni. Nem azért, mert nem örülnék annak, ha valami értelmesebb kormány váltaná fel a jelenlegi kormányunkat. Ennek nagyon is…..
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
champagneM 2012.10.24 01:27:06
Pár balos blogon, facebook-oldalon többen azt feszegették, hogy vajon a Milla a Szolival, a DK-val, a régi Szadesszel együtt miért nem tud lényeges tömegeket megmozgatni?! A legnyilvánvalóbb senkinek nem jut eszébe. Ti. az, hogy amennyiben tényleg lenne össznépi elégedetlenség, akkor az emberek simán kimennének, minden erőlködés nélkül. A "harc" a Milla részéről alapvetően ideológiai, és nem egzisztenciális. Vagyis a hisztériát az "antidemokratizmusra", az EU-ellenességre hegyezték ki, ami ugyan bejön a pesti liberális köröknek, de az átlagemberek többségének érdektelen, főleg vidéken. A kispolgárt az érdekli, meg tudja-e venni a kenyeret vagy sem ("A lét határozza meg a tudatot" - Marx). Egy Orbánfób pesti balos barátom, mikor megkérdeztem, mik azok az egzisztenciális csapások, melyeket újonnan a bőrén érez, voltaképp semmi épkézláb dolgot nem tudott mondani. Úgy tűnt, hogy legfőbb sérelme, hogy a királyi tévé fityiszes, a fityisz meg "ellopta" az ő manyupvagyonát. Vagyis az emberek sokkal kevésbé érzik a bőrükön azt az egzisztenciális csapást és katasztrófát, amiről a a baloldali sajtó folyton beszél. Ezáltal kelthetnek ugyan ellenszenvet, de az egzisztenciális nyomor lesz az, ami végül rávehet tömegeket a tüntire, főleg vidéken. (A támogató felvonulás más tészta:)
Ezzel együtt a fityisz simán veszíthet 2014-ben, 2002-be sem a rossz gazdasági teljesítménye, hanem a stílusa miatt vesztett. Ugyan a tömeg nem érzett tüntetésre ingerlő súlyos egzisztenciális nyomást, de a szavazófülkébe azért elment, és ott behúzza az X-et a maszopra. És ott érhet be az internetes sajtó, a Milla agitpropja.
champagneM 2012.10.24 01:51:17
@ombie: a jelek szerint nyilván.
Zászlót bontott az a közös civil szerveződés, amely nem csak az orbáni hatalom leváltását, a jogállamiság visszaállítását, új garanciáinak megteremtését tűzte ki célul, hanem politikai korszakváltást ígér, olyan változást, amelynek eredményeként hazánk újra élhető…..
champagneM 2012.10.23 22:36:40
@Darth Revan: milyen jó lesz, amikor a maszop és a déká benyújtják a számlát, vagy szerinted pusziért és nem pozíciókért támogatnák?!:) Éljen a restauráció, mi?:)
Úgy tűnik, az LMP lesz ennek az egésznek a nyertes, eddig ő őrzi leginkább a gerincesség látszatát.
champagneM 2012.10.23 22:39:51
@MolnarErik: bármenynire szerette volna?:))))) Már az első tudósításaival kinyilvánította, hogy erről ő csak fanyalogva akar írni.
Amióta Bajnai belengette visszatérését, három fanyalgó álláspont váltakozik a fontosabb blogokban:1.) Bajnai nem visszatért, hanem végig jelen volt.2.) Bajnai nem válthatja le az elmúlt húsz évet, mert része annak, de még az elmúltnyolcnak is.3.) Csak Orbán leváltását célozni…..
champagneM 2012.10.23 21:56:40
@padlas: már bocs, de mivel fogjak össze? Olyan szavakkal, hogy szolidaritás meg haladás, meg válcsukleakormányt, meg fúj korrupció?:) Ez most mi???? Ezért most miért kellett őt a színpadra tuszkolni, ezt a Juhász is elmondhatta volna. Mondj egy olyan elemet, ami miatt ez a beszéd más, mint az összes, többi, kampányban elhangzott demagóg semmitmondás?! Mi a karaktere ennek a beszédnek?
Hogyan, milyen lépésekben képzeli el a kormányváltást, és mit tervez utánra, mi az ő iránya, és személy szerint milyen garanciákat vállal a megvalósítására?
Aztán. Ő pl. személy szerint milyen áldozatot akar hozni a haladásért, a "felemelkedésért"? Meg se fordult pl. a fejében, hogy a színpadon mondjuk felajánlja egy éves jövedelmét valamilyen nemes célra, pedig ez ütött volna, erre felkapták volna a fejüket a népek (na igen, ez valami teljesen más, valami olyasmi, ami a 22 évből teljesen hiányzott).
Aztán. Önkritika sem ártott volna -- apám, úgy beszélt, mintha az elkúrásban neki semmi szerepe nem lett volna. Innen kellett volna indulni, ez hatott volna; és aztán konkrétumokat mondani a terveiről. Azon kívül, hogy majd húde haladunk, szolidaritás, böcsületes munka, ajrópaiság lesz itten kérem, fúj Viktor és szeretünk Brüsszel. Hallottam már párszor ezeket a demagóg szarságokat, nem is volt soha semmi eredménye. Tök egyértelmű, hogy restaurációra törekednek, majd Gyurcsány haverjait a mostani támogatás viszonzásául újból pozícióba juttatja.
Szánalmas az egész, röhögnivaló.
champagneM 2012.10.23 22:15:21
@padlas: Persze hogy nem érted. Mert nem érdeked. Gyengébbek kedvéért: Bajnai beszéde egy egyszerű, demagóg, "modernista" Szadeszos hagymáz, beetetés, amit 20 éven keresztül hallgattunk. Eredménye mi volt? Korrupció, elkúrás. Többször nem csinálnak belőlem hülyét, ez az ömlengés ezúttal kevés lesz. Ha belőled lehet, az a te dolgot.
champagneM 2012.10.23 22:22:40
@padlas: haha, a parlamenti fizetését ajánlotta fel, nem a vállalkozói jövedelmét, hülyegyerek.:) Ez nevetséges bagó neki, nem áldozat, pont azért hogy az olyan kisstílű rajongóinak mint te kiszúrja a szemét, és megnyugtassa, jó helyre ikszeltek.
(Amikor Széchenyi felajánlotta éves jövedelemét(!), az Akadémiát hozták létre belőle).
Hagyjuk a felesleges tiszteletköröket, Róna Péter általában okosakat mond, leginkább akkor, amikor a jelenlegi rezsim gazdasági ámokfutását szedi szét cafatokra. Sajnos azonban ebből sokan azt a következtetést vonják le, ő is a megmentőjelöltek között van: ó, milyen okos…..
champagneM 2012.10.23 12:24:17
@unionista: te vagy az, aki nem tudja mivel is hasonlítja össze az Orbán-rezsimet, te mozgósítod itt a felületes, rég elavult középiskolai történelemtudásodat. És még azt sem vetted észre, hogy elkövettem egy bakit..:) De az agyalágyult akkor sem én vagyok. Vagy inkább bután merész vagy. Ami nagyobb baj, hogy magabiztos.:(
champagneM 2012.10.23 14:59:58
@hackbard.celine: és mi? fészbukról kapcsolódom
champagneM 2012.10.23 15:01:11
@champagneM: de lehet ez is, nekem mindegy
szóval mi a szart ülsz itt?