Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emem2

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi a célja az Örökségünk megmozdulásnak? Az Örökség mozgalom Paksról indult.Ennek a dalnak a segítségével szeretnék megszólítani a világ különböző pontjain élő magyarokat, s bevonni őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba. Gyulai István Örökségünk című…..
Generációk tízezrei, millió, nőttek fel a friss tejen, iskoláztattak abból a pénzből, amely a háztájiban nevelt sertés eladásából származott, a kis kertek, gyümölcsösök zamatos ízű gyümölcsei pótolták a hiányzó eszközöket a minden napi életben és biztosították az egészséges életet az itt élő emberek…..
A zentai önkormányzat legalább tíz éves tartozása, hogy nem jött létre az önkormányzaton belül egy komoly pályázatíró iroda. Vannak ugyan pályázatírók most is, de egyrészt ez csupán egy-két személyt jelent, másrészt főként csak a hazai pályázatok írásával foglalkoznak. A községnek az elmúlt években…..
Kedves Olvasó! Teljesen jogos az az igény és elvárás, hogy ha egy szervezet úgy dönt, indul a választásokon, és ki akarja vívni a választók bizalmát, akkor ne csak valami vagy valaki(k) ellen fogalmazza meg álláspontját és véleményét, hanem azt is mondja el, ő maga mit akar megvalósítani, mik a…..
Vajon miért érezték úgy a márciusi ifjak 172 évvel ezelőtt, hogy 12 pontból álló kiáltványukat épp ezzel kezdjék: „Kívánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését”? És még korábban, az amerikai Alkotmány létrehozói miért gondolták fontosnak, hogy már az első kiegészítésbe beépítsék a következő…..
Ma a legnagyobb problémát a munkanélküliség jelenti. Különösen nagy gond, hogy a fiatalok nincs lehetőségük munkába állni. Nem mernek családot alapítani. Mind kevesebb kisgyerek szaladgál körülöttünk. Az elsődleges tehát, hogy kereseti lehetőséget biztosítsunk a fiataloknak. Sajnos a vezető párt…..
Ne szavazz a Magyar Mozgalomra, mert ők majd mindenkit ki fognak rúgni az állami intézményekből – ilyen mondatokkal ijesztgetik az emberek egymást a városházán, az iskolákban, az óvodákban, a kommunális vállalatban... De most komolyan: ha a Magyar Mozgalom képviselői bekerülnek a zentai képviselő…..
Húsvét hétfő a magyar népéletben a locsolkodás napja. A szokásról már XVII. századi írásos emlékek is fennmaradtak. A víz megtisztító, megújító erejébe vetett hit az alapja ennek a szokásnak, mely aztán polgárosodott formában (kölnivízzel locsolás) megmaradt a városokban…..
Húsvét vasárnapján a kereszténység legnagyobb ünnepét, Jézus feltámadását ünnepli. Ünneplése a VIII. század körül vált általánossá, bár már a III. századból vannak adatok, melyek húsvét vasárnap megünneplésére utalnak. Ezen a napon a reggeli mosdóvízbe sok helyütt piros tojást tettek, ennek…..
Számít a véleményed Nagyszombat 2016.03.26 18:06:12
Nagyszombaton véget ér a 40 napos böjt, és újra megszólalnak a harangok. Az ősegyházban a nagyhét három utolsó napján Krisztus halálának emlékezetére eloltották a gyertyákat és csak a föltámadás ünnepére gyújtották meg újra. Legjelentősebb eseményei a nagyszombatnak a víz- illetve tűzszentelés.…..
Az egyik alapvető húsvéti szimbólum  a barkaág, melyet a templomban is megszenteltetnek. Ennek eredete a virágvasárnap ünnepléséhez nyúlik vissza. A mediterrán országokban ilyenkor pálmaágat vagy olajágat szentelnek, a hagyomány szerint ugyanis Jézus jeruzsálemi bevonulásakor az emberek a béke…..
Nagypéntekhez babonás félelmek kötődnek a paraszti életben. Tiltották az állattartással, földműveléssel kapcsolatos munkákat, nem sütöttek kenyeret (mert kővé válik), nem mostak (mert a ruha viselőjébe villám csapna), nem fontak. A víznek, mint ősi pogány tisztulás szimbólumnak mágikus erőt…..
Jelentkezz A Magyar Mozgalom civil szervezet. Így tevékenysége önkéntesek munkájára épül. TE IS HOZZÁJÁRULHATSZ, HOGY A MINÉL TÖBB  ALÁÍRÁS BIZTOSÍTÁSÁVAL A MAGYAR MOZGALOM MEGHATÁROZÓ LEGYEN ZENTA VÁROS VEZETÉSÉBEN...
A Magyar Mozgalom csapata nem a saját feje után megy, öntelten. A Kertekben élő emberek tudják legjobban megfogalmazni a saját problémáikat. Mi kíváncsiak vagyunk a véleményükre! A mi dolgunk, hogy megoldjuk a problémákat! Segítsenek ebben nekünk!..
Megtanultuk már, hogy a „minden ember egyenlő” kijelentés már csak üres frázis, s jól tudjuk: Az egyenlők között is vannak még egyenlőbbek. Így érezhetik magukat azok az emberek is, akik Zentán a Kertekben laknak, hiszen olyan – szilárd útburkolatot soha nem látott – utcákban kénytelenek élni, ahová…..
Kedves délvidéki Magyar, zentai polgárok! Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy ilyen nagy számban támogatjátok aláírásotokkal választási listánkat. Ez kifejezi közös Egyetértésünket abban , hogy a Magyar Mozgalom civil szervezet a leghitelesebben képviseli az elnyomó politika elleni küzdelmet…..
Közösen változtassunk a jelenünkön és próbáljunk meg együtt egy élhetőbb községet létrehozni, munkahelyeket teremteni! Zentán Ci-Fi Civil Központ (Zenta, Fő tér 18.): - 2016. március 14. (hétfő), 15.00 – 20.00 óra- 2016. március 15. (kedd), 15.00 – 20.00 óra- 2016. március 16. (szerda), 15.00 –…..
TÁMOGATOM!   Támogassa aláírásával is! Adjon egy esélyt önmagának, családjának és Zentának! Adjon egy esélyt egy új és tiszta csapatnak! Ha azt szeretné, hogy a Magyar Mozgalom – hogy változtassunk! civil szervezet listája induljon a választásokon, és vessen véget a pártok uralmának, akkor…..
Amit választunk: a legyőzés helyett a meggyőzést, a félelem és a gyűlölet gerjesztése helyett a szeretetet, a hazátlanság és gyökértelenség helyett az otthonteremtést, az önkényesség helyett az önkéntességet, a butítás helyett a tanítást, a kizárás helyett a kitartást, a törtetés helyett a…..
A választói névjegyzékben levő adatait az államigazgatási és a helyi önkormányzati minisztérium honlapján ellenőrizheti (www.mduls.gov.rs), a következő módon: a honlap jobb felső sarkában található Provera upisa u jedinstveni birački spisak bannerre való kattintás után megnyíló ablakban a megfelelő…..
Kedves tagunk! Támogatóink és szimpatizánsaink! A Magyar Mozgalom február 27-i Közgyűlésén, vastapssal jutalmazott és óriási szavazattöbbséggel elfogadott elvi döntését – mely szerint mozgalmunk minden szinten indul a választásokon – most tudjuk valóra váltani. Támogassa aláírásával az MM listáit!…..