Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berki Lili

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tesla Motors elektromos meghajtású autókat gyártó amerikai vállalat, amelynek központja a Szilícium-völgyben, Palo Altóban található. A vállalatot 2003-ban Martin Eberhard, Elon Musk, JB Straubel, Marc Tarpenning és Ian Wright alapította. Nevét Nikola Tesláról, a szerb származású amerikai…..
A felhők fölött, szabad szemmel nem látható távolságban vetnék be az úgynevezett szolár ballonokat, amelyek ötletét a francia származású elektrokémikus, Jean-François Guillemoles fejlesztette ki. Mi lenne, ha ahelyett, hogy megvárnánk, amíg a napfény eléri a földön elhelyezett napelemeket,…..
Nagyon is sok, hiszen 2015-ben ez a kis közép-amerikai kontinenshídon elterülő ország felhasznált energiájának 99%-át megújuló forrásokból állította elő. Habár jelen pillanatban még úgy tűnik, nagyon hosszú utat kell bejárnunk, ha a globális szintű megújuló…..
Az Északi-sarkon az átlagosnál akár 35°C-kal melegebb időjárásról számoltak be a meteorológus szakemberek. A magasabb hőmérséklet többek között annak az alacsony légnyomású levegőáramlatnak köszönhető, amely tornádókat idézett elő az Egyesült Államok déli részén,…..
Napjaink egyik legaktuálisabb és legégetőbb kérdése a levegő szennyezettsége, az átláthatatlanul sűrű és rendkívül egészségtelen szmog terjedése nagyvárosainkban. Egy magyar találmány azonban kiutat mutathat a szó szerint homályossá vált helyzetből. Horváth Péter, a…..
  Az úgynevezett telekocsi-szolgáltatások néhány éve hazánkban is megvetették lábukat, és nem is akárhogy. A telekocsival mindenki jól jár, és mostanra sok egyéb szolgáltatás mellett a közösségi közlekedés egyik nagyon is hasznos alternatívájává nőtte ki magát.   A…..
A FedEx Corporation egy amerikai, közelebbről is memphisi székhelyű, globális szállítmányozó vállalat. Alapítója Frederick W. Smith, alkalmazottainak száma pedig eléri a 300 000-et. A cég a globális kapcsolatok szolgáltatása mellett kötelezte el magát, a környezeti hatások…..
Végleges megállapodás született az ENSZ 21. Klímakonferenciáján, Párizsban. Szombaton, déli 12 óra előtt nem sokkal nyilvánosságra hozták a COP21 megállapodási szerződésének végleges szövegét, majd az esti órákban lezárult a 12 napos eseménysorozat, amelyen – úgy tűnik…..
Politikusok és néhány civil szervezet is felhívja a fejlett világ figyelmét arra, hogy a fejlődő országokban élőknek anyagi segítségre van szükségük ahhoz, hogy kezelni tudják bolygónk felmelegedésének következményeit. Az afrikai nemzetek képviselői szerint ennek a…..
Mary Robinson véleménye szerint az idei konferencián megjelenő nemek közti egyenlőtlenség nincs jó hatással a végső döntéshozatalra, illetve nem a leghatásosabb az emberiség véleményének formálásában sem. A kép forrása: www.theguardian.com „Ha nincs vagy csak nagyon…..
Arnold Schwarzenegger Párizsban járt az ENSZ 21. Klímakonferenciáján, ahol a hatásosabb energiapolitika mellett érvelt, és rámutatott saját álláspontjára is, miszerint az az állam, amely a „legzöldebb” energiafelhasználással bír, egyben a leggazdagabb is, és haladó…..
Ecolife Magazin Úton a cél felé 2015.12.07 18:00:00
Hétvégén született ugyan egy előzetes megállapodás a nemzetközi tárgyaló felek között az éghajlatváltozás elleni küzdelem mikéntjéről, azonban számos kulcsfontosságú kérdés megválaszolatlanul maradt. Többek között az, hogy Barack Obama történelmi jelentőségű…..
A világ egyik legelismertebb színésze is csatlakozott a párizsi események támogatóinak népes táborához. A 41 éves színészről kevesen tudják, de lelkes környezetvédő, mi több, tavaly megválasztották az ENSZ békenagykövetévé is. Nemrégiben tiszteletét tette a párizsi…..
Mint tudjuk, a világ vezetői közel két hetet töltenek Párizsban az ENSZ 21. Klímakonferenciáján, ahol megoldást szeretnének találni a globális felmelegedés okozta súlyos problémákra, valamint a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentésére. De azon emberek számára, akiket…..
A párizsi klímakonferencián látható hatalmas, élénk színű állatinstallációk jelentése több információt hordoz magában, mint gondolnánk. Elsődlegesen mégis praktikus, navigációs segédeszközökként veszik igénybe őket a klímacsúcs látogatói. Első pillantásra furcsa…..
Az elismert tudós példátlannak tartja az összefogást, amely a párizsi klímacsúcs kapcsán létrejött, mégsem biztos abban, hogy minden aktuális problémára megoldás születhet. Attenborough fenntartásokkal kezeli a konferencia célkitűzéseit, mivel – véleménye szerint - az…..
A Microsoft, a The Virgin Group, valamint a Facebook alapítói közös környezetbarát energetikai vállalkozásba fektetnek be. A Breakthrough Energy Coalition nevű monumentális vállalattal a befektetők és létrehozók elsődleges célja, hogy felvegyék a harcot a klímaváltozás…..
A novemberben történt párizsi terrortámadás okán, a lehető legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett gyűlt össze a világ 151 vezetője a francia főváros közelében, hogy megvitassák a bolygónkat érintő legsúlyosabb kérdéseket. A tárgyalássorozat elsődleges…..
  A 21. század egyik legfontosabb kérdése az, hogy miként hozhatnánk helyre megromlott kapcsolatunkat Földünkkel. Számos bűncselekményt követtünk és követünk el ugyanis, amelyek célpontja egyértelműen bolygónk volt. Miként lehet ez ellen tenni? A továbbiakban bemutatjuk az…..
A COP 21, az ENSZ 21. Klímakonferenciája a legnagyobb jelentőségű klímaváltozással kapcsolatos nemzetközi konferencia, amely idén 21. alkalommal, november 30. és december 11. között kerül megrendezésre a francia fővárosban. A 195 országot érintő tárgyalássorozat elsődleges…..