Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fazekas Fanny

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2015-ben egymást érték hazánkban azok a zöld beruházások, melyek kedvezőek a környezetnek, és még költséghatékonyak is. Tapsvihar a klímacsúcson A politikai résztvevők közül szinte kivétel nélkül mindenki örömmel és elégedettséggel nyugtázta a párizsi klímacsúcs eredményeit. De mi is történt…..
Simin Qiu, a londoni Royal College of Art diákja egy olyan csaptelepet tervezett, amely 15%-kal kevesebb vizet használ egy átlagossal összehasonlítva. Sok helyen találkozunk buborékos vizet kibocsájtó csappal, ez azonban annál is hatékonyabb és számos további előnnyel rendelkezik. A csap fejében…..
A Model Homes 2020 elnevezésű európai projekt részeként, Matthias Hein és Juri Troy építészek tervei alapján elkészült Ausztria első aktív családi háza, amely anyaghasználatában és energetikai koncepciójában igen szigorú, környezettudatos elveket tükröz.   A Bécs közelében…..
Világhírű építészek és építészirodák meghívásával kiírták a tervpályázatot az új Néprajzi Múzeumra. Válogatásunkban az építészek és építészirodák nevezetes referenciái szerepelnek! Tíz külföldi és négy hazai irodát kértek fel, hogy vegyen részt az…..
A spanyol ÁBATON tervezőiroda egyedi mobilházat álmodott a fiataloknak. A ház lényege, hogy készen szállítják és gyakorlatilag bárhol elhelyezhető: lehet szó pusztaságról, domboldalról, vízpartról, a “bárhol otthon” valóban bárhol otthon lehet. Az ÁBATON által…..
Egy tervező cég, amely elkötelezettséget vállalt a kézzel készült mestermunkák felélesztése és a környezettudatos technikák felhasználása iránt. A VALCUCINE konyhabútorgyárat 1980-ban alapították, a cég nevéhez azóta több innovatív újítás is kapcsolható. A siker…..
Minden hely hangulata az apró részletekben és összhatásában rejlik: a látvány, elrendezés és design együtt hatnak érzékeinkre. A torontói RavalBar egy nem mindennapi 21. századi újraértelmezése a spanyol szecessziós építészetnek, ahol minden elem egyszerre varázsol el…..
A régóta halogatott fejlesztés eredményeképp részben eltűnhetnek és a föld alá süllyedhetnek a folyót és a várost elválasztó autós sávok. Elsőként a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Fővám tér közötti szakasza újulhat meg. Folytatódnak a rakpartok élhetőbbé…..
Az Év Irodája verseny jelentkezési határideje december 7-ével lezárult, és megkezdődött a közönségszavazás. Az idei jelölteket ide kattintva láthatjuk, szavazásunkkal támogathatjuk! A pályázók száma idén minden korábbi rekordot megdöntött: a 7 kategóriában eddig 84…..
Egy berlini székhelyű cég, a Studio Aisslinger kifejlesztett egy moduláris (könnyűszerkezetes házak alapelve), fenntartható és hordozható, alacsony energiafelhasználású házat, a Fincube-ot. A német Assingler Építészeti Stúdió munkáját a vízszintes lécek, termesztett…..
Óriási karácsonyfát épített a Hello Wood csapata Budapesten. Az Ökumenikus Segélyszervezet kampányához csatlakozva a 40 tonna tűzifából készült Adományfa alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül. 2014-ben bejárta a világot a budapesti óriási karácsonyfa…..
Akinek macskája van pontosan tudja milyen nehéz kényelmes, ugyanakkor mutatós fekhelyet találni. Erre a problémára kínál megoldást egy francia dizájnercég újdonsága. A tervezők csupa természetes anyagból álmodták meg a buborék kinézetű darabokat.     Aude Sanchez és…..
Vági Oszkár és Cserháti Csinszka álmodta meg ezeket a folyón lebegő házakat, melyek a megszokottól eltérő, természetközeli élményt nyújtanak akár a városban is. A vízi otthonok külön érdekessége, hogy energiaigényük egy részét megújuló energiaforrások fedezik…..
Környezetünk kialakításakor gondosan válogassuk meg növényeinket és azoknak helyét, mert minden bennünket körülvevő zöld felület hatást gyakorol ránk. Túl azon, hogy tisztítják a levegőt, a szép virágok jótékonyan hatnak koncentráció képességünkre és közérzetünkre…..
A Liget Budapest Projekt keretében az Állatkert nagyszabású bővítésére is sor kerül, többek között a tervezett Pannon Park központi létesítményébe egy úgynevezett biodóm csarnok is épül.  A Fővárosi Állat- és Növénykert korábbi, 10,8 hektáros területéhez…..
A 2013-as londoni Design Héten debütál a Plié by Atelier műhely első bútorkollekciója. Kiss-Gál Gergely Plié kollekciójának minden darabja saját fejlesztésű, innovatív bútorgyártási technológiával, egyedi szabásvonallal készül. A kollekció rugalmas,…..
Sevilla 2011-ben egy újabb futurisztikus látnivalóval bővült, amelynek célja a város egy új fókuszpontjának kialakítása volt. A Metropol Parasol nem más, mint a világ legnagyobb faszerkezete. Las Setas a „gombák”, így nevezik Sevilla városuk új, 150 méter hosszú, 75 méter…..