Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bori Wó

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokak szerint a Balaton esetében eleve hiba hamburgerről beszélni és egy jóval autentikusabb irányba kéne eltolni a helyi gyorsétkeztetést, ami persze tökre igaz, ezért is örülünk a halakra és egyéb környékbeli sajátosságra építő beachfood-mozgalomnak. Sőt, részt is vettük…..
Az olaszok egyáltalán nem viccelnek, ha kajáról van szó, mint az köztudott. Ennek ellenére sokszor nehéz vállalkozásnak tűnik az, hogy olyan helyet találjunk az Appennini-félszigeten, ahol igazi, mennyei…..
Egy nappal a Germanwings-katasztrófa után rengeteg kérdés merülhet fel az ijedt utasokban. A kommentekben talált felvetések és a nekünk küldött levelek alapján összegyűjtöttük a legfontosabbakat. Van amire nem lehet még pontos választ adni, de az majdnem biztos, hogy a foglalások…..
Bori Wó 2015.03.27 13:08:31
@Fillér B. Gusztáv:
Na igen, szar ügy is az, amikor kiderül, hogy baromságokat beszéltél, mert olyan megbízhatatlan lap, mint a Guardian, mást ír, mint te, a nagy szakértő, aki már többször is repült fapados gépen.
Muhaha!

@odamondó:
Ja, a szakmában, nyilván.
Gondolom, valami sportreptéren reszeled a vitorlázó gépeket.
Nem egészen ugyanaz a kategória, mint az utasszállítók.
utasszállító géphez nem rendelhetsz az internetről, csak a gyártó által meghatározott cégektől.
Bori Wó 2015.03.28 02:38:27
@odamondó:
Még mindig nem árultad el, hogy hol reszelsz te repülőgépeket, és milyeneket.
Ne mondd, hogy csal a ronda-sanda gyanúm, és nem Ferihegyen, és nem utasszállítókat (ha ott lennél, mondanám, hogy kit kérdezz meg a raktárban, hogy hogy megy ez; véletlenül pont ismerem).
Azzal nem leszel nagyobb fiú, hogy angol szavakat keversz a mondandódba, megvan a magyar megfelelőjük.
Azt a fostos papírt meg nem adják ki csak úgy.

@Fillér B. Gusztáv:
Lehet. Kicsit beütöttem a könyökömet délután, vérzett is. Szóval teljesen biztos nem vagyok épp ép.
Csak gondolom, a Guardian sem légből kapta ezeket az infókat (ilyen lapoknál alap, hogy utána kell járni az infónak, csak utána lehet leközölni, a Guardian nem bulvárlap, mint az Index), olvasd el a beidézett részt, én megtettem.
Persze, azóta mást mondanak. De akkor pár óráig ezt mondták.
Van itt - meg a hasonló topicokban/blogokban - jó pár összeesküvéselmélet-hívő szaki, akik szerint kicsit gyorsan igyekeznek bűnbakot találni és talán elferdíteni a tényeket. Lehet, hogy némi alapja ennek is van. Ugyanis először a marseille-i légi irányítás valóban azt nyilatkozta, hogy volt mayday (franciául kb. ugyanúgy hangzik, de ott értelme is van: m'aidez = (médé)segítsetek) jelzés a gépről. Aztán ezt visszavonták.
Ars Boni dr. vagy Dr.? 2015.03.03 09:31:08
Kis doktor vagy nagy doktor? – teszik fel sokan maguknak a kérdést, amikor a doktori fokozat megszerzését követően először aláírnak. Vagy talán később is. De hogyan helyes, hogyan helytelen? És van-e egyáltalán jelentősége? Utánanéztünk, hogyan segít eligazodni a kérdésben…..
Bori Wó 2015.03.03 23:53:58
@Csibefogó:
"Szabó Imréné dr. = itt csak a nő a doktor"
Dehogy, ez szimpla baromság. Doktori titulust magyarul kizárólag a név elé rakunk.
Bori Wó 2015.03.17 13:53:17
@Bambano:
Lófaszt, hogy rövid legyek.
Hosszabban: a Ph. D. a latin phylosophiae doctor rövidítése, angolul NEM phylosophy doctor, hanem doctor of phylosophy - szóval ha okoskodni akarsz, akkor előbb tanulj, hogy ne baromságokat írj, mint most.

A gyógyszerésznek nemcsak a gyógyszerkönyvet kell benyalnia, hanem egy csomó vegyészetet meg anatómiát és hasonlókat is tanul, hogy tudja, hogy az egyes gyógyszerek hogyan hatnak, és mit mivel lehet keverni, mivel nem. Ez bizony elég komoly agymunka.
A jogász szakhoz meg csak segg kell, nem agy.

Ami a szabályzatot illeti: teljesen rendben van, csak ezek szerint te nem bírod felfogni. Sajnálom. Tanulj.

@whw:
Oké. És kivel vitatkozol? Mert én ezekről (szakmai kontra kutatási doktori cím) kuvára nem írtam semmit. De jó, hogy elmondod tízszer ugyanazt. Elég lett volna egyszer.

Egyébként a doktori cím bizony tudományos fokozat, ha szakmai, ha kutatási. Akkor is, ha neked ez nem tetszik.

Ja, magyar orvosnak nema neve után, hanem a neve előtt áll a dr.

@maxval bircaman szerkesztő:
Szabály nincs, szokás van.
Mivel a Ph. D.-zés már az angol betörés előtt is jóval volt, és péhádé-nek ejtették, ezért ez a helyes.
(Mondjuk van egy csomó barom, aki a K&H bank nevét is káendhának ejti - mondjuk véletlenül sem kéj end éjcs, az már meghaladná azért a tudásukat -, holott magyar név, Kereskedelmi és hitelbank Zrt., max. ká és há lehetne.)

@Keskenyfilm Film:
Kár, hogy nincs ilyen törvény. Az egyetlen mérvadó a helyesírási szabályzat, aszerint pedig dr. kisbetűvel írandó. Akinek van egyéb tudományos fokozata, az odaírhatja a neve után: dr. Kovács Béla Ph. D.
Ennyi.
Bori Wó 2015.03.17 14:28:08
@Velemenyem szerint....:
Merthogy nemcsak a gyógyszerkönyvet kell bebiflázni, az egy igen kis része a tanulmányoknak, jogászkám/bölcsészkém.

Szerintem neked nincs fingod sem arról, mit kell tanulni egy gyógyszerészeti karon.

"Nem egy esetről hallottam amikor szanatóriumban végezték hallgatók mert nem bírták fizikailag a tanulási mennyiséget."
Lófaszt. Nem bírták az alkoholmennyiséget meg az éjszakai kocsmázást. Ja, nehéz élet a jogászkaros élet, heti 6 éjszaka kocsmában. Meg még nőket is erőszakolni kell a gólyatárborban.

@Ajtony:
Nézz utána. Az bizony mozaikszók, és nem szavak.

@fay rodisz:
Neked is csak azt tudom mondani: ne keverd az eladót a gyógyszerésszel csak azért, mert egy helyen dolgoznak.

@csaLogÁNY:
Ezek szerint valóban nem tudja.

@Lauraré:
Talán te lapozgasd, idióta isten barma.
A dr. titulus a magyarban mindig a név ELÉ kerül. Kizárólag.
És kurvára mindegy, hogy a hozzád hasonló agyatlan barmok esetleg félreértik-e, a szabályzat a hozzád hasonló hülyék kedvéért nem tesz kivételt.

@Zirowe:
Én is.

@Julius A.Z.:
Baromság. Írásmód terén a szabályzat a mérvadó.

@Csibefogó:
Jól tudom. Talán te nézz utána, baromka.

@Online Távmunkás:
Röviden: lófaszt.
Ezt a törvényt megfogalmazta valami magyarul hellyel-közzel tudó fideszes minisztériumi mancika. A szabályzatot meg nyelvtudósok.
Az megvan, hogy első fényfestő magyar volt? Még a XIX. század végén? Tény, hogy már ő se tudta a múlt ködéből előhalászni, hogy a családja melyik ágán, ki lehetett magyar, de ne vesszünk el a részletekben. Mivel az ellenkezőjére nincs bizonyíték, bátran büszkék lehetünk…..
20. James Gandolfini (1961-2013) Noha Gandolfini egy sorozattal, a kultikus Maffiózókkal vált ismertté, szerepelt még jó néhány olyan filmben is, amikben igazán emlékezetes alakítást nyújtott. A 2013-ban elhunyt színész első nagy mozifilmes dobása az 1995-ös Szóljatok a…..
Az Auróra 2015-re egy egy elpusztított élmény lett. Holott egy nemzedék egy részének koszos, büdös, másnapos, aznapos, igénytelen, de sokmindentudó, igazságra törekvő, az elnyomásra szaró, a nagyokat és nagyszájúakat majd azok bukását kifigurázó punkzenekara volt. Egy időben…..
Bori Wó 2015.03.03 14:40:46
@eßemfaßom meg áll:
Ha rám gondolsz, akkor sem voltam elvakult fanjuk, amikor még szerettem a zenéjüket (a régi számaikat most is szeretem, az újakat leginkább semmilyennek tartom).
Csak azért nem mindegy, kinek a szájából hangzik el a kritika.

Az mondjuk izgi, hogy jobbosok itt egymásnak esnek, és a szocikat szidják, az egyik azért, mert tetszik neki az Auróra, a másik azért, mert nem.
Elég röhejes.
Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Ladánybene 27. A reggae-zenekar 1991 óta tizenhárom albumot jelentetett meg. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae-album, az első magyar dubalbum és az első hazai riddimalbum is, de ők csinálták az első pesti reggae-klubot,…..
Miután Frau Angela oly hirtelen eltávozott Budapestről, hogy elköszönni sem tudtam tőle, úgy döntöttem, magamban tartom, mit gondolok röpke, de legalább feszült itt tartózkodásáról. És milyen jól tettem, ugyanis a Mónika-show-t szimbolikusan jobbról előző magyar közpolitika…..
Bori Wó 2015.02.08 03:00:34
@zobod:
Úgy érted, milliárdosok?
Mert milliomosnak lenni ma Magyarországon nem olyan nagy kunszt, van belőlük vagy 7 millió. De talán több is.
Akinek van egy saját tulajdonú vityillója Bivalybasznádon, az már milliomos, mert kb. 1 milliót az is ér.
Akinek kocsija is van mellé, az már multimilliomos.

Szar a forint, ez van. Le kellett volna vágni belőle legalább 2, de lehet, hogy 3 nullát, ahogy a románok, lengyelek, oroszok, bolgárok (vagy pár évtizede a frankkal a franciák) stb. tették.
Kicsit egyszerűbb lenne a számolgatás is euróra meg vissza, és nem kellett volna kidobni a fillért meg az 1-2 forintot sem.
Bori Wó 2015.02.08 03:02:04
@Anti Social:
Oui, tu es.
Simicska tegnapi napjából (köszönet SL-nek a megállapításért) a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: "Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni,…..
Johnny Deppnek, hogy lerázza a válláról az évek alatt rárakodott „jacksparrow”-ságot és kilépjen végre a „timburtonkedvence” státuszból, utoljára a kiábrándítóan béna Transzcendensben lett volna lehetősége javítani. Néhány nagyon induri-pinduri mellékszerep után (21…..
A pártsajtó és Orbán Viktor lelkesen ünneplik Orbán Viktor zsenialitását, amivel megmentette a frankhiteleseket egy hatalmas katasztrófától. A Magyar Nemzet “Orbán Viktort hősként üdvözlik most nyugaton” című cikkében  a Bloombergre hivatkozik, ami azt írja, hogy Orbánt…..
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András, Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
Bori Wó 2014.12.08 08:33:39
@incze:
Magyarul a tű se nem éles, se nem pontos, hanem hegyes.
Nyolcszáz éve épült egy nyolcszög alakú, nyolc darab nyolcszögletű tornyú erőd Itáliában, melynek minden emeletén nyolc egyforma terem található. Nem véletlen a túl sok 8-as szám: a Castel del Monte minden elemében valamilyen számmisztikához köthető. Ráadásul ellentétben…..
Bori Wó 2014.10.15 22:02:54
Bori Wó 2014.10.15 22:43:52
@tboros:
Ha nem fordítás, az nagyon szomorú, mert az derül ki belőle, hogy nagyon szarul beszéled az anyanyelvedet. Kb. mintha Google Translate-tel készült volna a cikk.

Azt hiszem, inkább neked kellene elgondolkodnod azon, hogy miért írtál egy cikket is, ha ennyire alkalmatlan vagy rá, mert nem rendelkezel hozzá az alapokkal sem (pl. írni tudás).
Bori Wó 2014.10.16 01:51:33
@tboros:
Tudod, az elején még nem lehet tudni, hogy milyen lesz a cikk. Ahhoz el kell olvasni.

És téged fizetnek azért, hogy szar cikkeket írj, vagy ez a hobbid?
Nem javasolta még senki, hogy kezdj el magyartanárhoz járni, ha írni akarsz? Hátha úgy ki lehet belőled hozni valamit.
Vagy legalább olvastasd el egy magyarul tudóval, mielőtt kirakod a netre. Régen, még a nyomtatott korszakban úgy nevezték az ilyet, hogy korrektor (és ő csak egy lépcső volt a kb. 8 emebrből álló sorban az olvasószerkesztő, szedő stb. mellett, akik mind egészen jól tudtak magyarul és helyesen írni is, újságoknál ez már a gépírónővel szemben is alapkövetelmény volt).
Ahogy az már lenni szokott ilyenkor, forr az internet - legalábbis az androidos oldalon. Várjuk az új Nexusokat és az új Android-verziót. Tavaly még nagy hanggal vitatkoztam, hogy biztosan nem csinálja meg a Google, hogy rendezvény nélkül mutatja be az új készülékeket és a 4.4-es…..
Bori Wó 2014.10.15 21:07:07
@meglivorn:
Drága?
Mihez képest?
Mi, európaiak méltán lehetünk büszkék kreativitásunkra. Találmányaink évszázadok óta meghatározzák mindennapjainkat Európán belül és azon kívül is. A mai, multipoláris gazdasági rendszerben az innovációban élen járó amerikai és távol-keleti országok mellett továbbra is…..
Amikor olvastam, hogy remake-t terveznek egyik kedvenc westernfilmemből (amely ugye eleve egy remake volt, Kurosawa A hét szamuráj című alkotását gondolták újra az alkotók) először néhány percet álmodoztam azon, hogy kedvenc színészeim milyen jól festenének benne (Cumberbatch,…..
Bori Wó 2014.09.26 11:39:59
@Na mi újság, Wagner úr?:
Azért, mert az angol "pin sharp" kifejezés gondolkodásképtelen idióták általi tükörfordítása.
Magyarul a tű hegyes, angolul éles, nincs külön szavuk rá.

(Kb. akkora marhaság magyarul a tűéles, mint a forrópaprika az erőspaprika helyett - az angolban szó szerint ugyanis így van, hot pepper/hot paprika).
Bori Wó 2014.09.26 12:29:07
@Na mi újság, Wagner úr?:
Mostanában?
Ennél durvábbakkal is.
Valami sorozatban volt pár éve, hogy hatalmas eső után megszólal a szereplő:
"Micsoda zuhany volt!"

Eszébe nem jutott a baromnak, aki fordította, hogy a shower szó záport is jelent.

Persze a filmfordítás állítólag nem fizet valami jól, sokszor kezdő fordítók csinálják. De hogy se a szinkronrendező, se a színész nem veszi észre (meg a helyes hangsúlyozást sem...), az is tragédia.
Bori Wó 2014.09.27 12:00:43
@Nyílméregbéka:
Na, ezt szokták mondani azok, akik meg is akarják magyarázni a hülyeséget.
Miért is nem a tű éle látszik meg rajta?

Mellesleg nincs benne az értelmezőben, pedig az enyém messze nincs még 30 éves, fellapoztam. Csak a kedvedért.
Forrás az örök és kimeríthetetlen bulvárgenerátor, a Buzzfeed. Az első pár tök unalmas, mindenhol ismételt klisé, viszont ahogy haladunk előre, úgy jönnek a furcsább, még sehol nem hallott cuccok. Gyerünk, úgyse olvastad még sehol, hogy a szex oldja a taknyot a…..
Bori Wó 2014.09.26 13:11:04
@Emmanuel Goldstein:
Na igen, gondolom, nálad agyat nem találnának, közben meg mégis élsz...

@58múltam:
Szerintem semmi ilyesmi nincs, csak van, akinek érzékenyebb a hüvelye, van, akinek meg nem.
Olyan szervről nem tud a tudomány, ami az azonos nemű egyedszám egy részében kifejlődik, jóval nagyobb részében pedig nem (a másik ilyen legenda a női ejakuláció, persze arra egy hülye sem ad választ, hogy hol tárolódik az ehhez szükséges folyadék, mivel a férfiak ondóhólyagjával szemben a nőknél nincs erre semmilyen szerv).
Márpdig ha igaz, hogy mennyi nő képtelen az orgazmusra, akkor itt ilyesminek kellene lennie, ugyanis a G pont izgatása a "szakirodalom" (magyarul: bornírt baromságok) szerint mindenkinél iszonyagot orgazmust okoz.
Bori Wó 2014.09.26 13:13:56
@Média Panda:
Nem tudom, mi akar lenni az a PI, de ha hozzászólásszám vagy látogatószám, akkor rossz hírem van: ha Kovács Béla 278-szor szól hozzá egy cikkhez, akkor is csak egynek számolja a számláló. Az ugyanis a nickeket számolja, nem azok tevékenységét.
Bori Wó 2014.09.26 19:37:54
@Média Panda:
Lehet, hogy így van, de komolyabb portálokon nem, ugyanis a reklámozó NEM ezt a számot kéri, hanem azt, amiről én beszéltem. Ez a PI max. a hozzád hasonlók faronövelésére jó, másra nem.

A reklámot meg a lap állandó részeit egyébként nem tölti be még egyszer, tudod, feltalálták már a gyorsítótárat (gy.k.: cache).

@Emmanuel Goldstein:
Ananászlé nem jó?
Egy éves hazai koncertszünet után két Aréna koncertet is ad Ákos, amikre ráadásul teljesen új műsorral készül. Eredetileg csak december 12-ére hirdettek meg bulit a szervezők, de olyan gyorsan fogytak a jegyek, hogy végül másnapra is lekötöttek egy fellépést az Arénába. Ahogy…..
Bori Wó 2014.09.25 22:37:55
@Michel Djerzinski:
Ákos meg a normális értékek egy lapon?
Az évezred vicce. Pedig még az elején járunk.
A fél életét odaadná, ha olyan szöveget tudna írni, mint Müller Péter Sziámi.
De sajnos, csak értelmetlen zagyvaságokat bír összehozni depressziós hangvétellel.
Bori Wó 2014.09.26 12:24:56
@Michel Djerzinski:
Én nem írok ilyen szép hosszú jellemzést rólad, simán csak szerencsétlen seggnek tartalak, akinek nincs ízlése.

"Lehet igényes egy szintipop is a maga nemében "
Ja, pont annyira, ahogy egy kurva is lehet szűzlány a maga nemében.

Öhöm, Ákos dalai sok ember szívébe. A 3+2 zenekar (egy lemezből ők adtak el Magyarországon a legtöbbet, verték a Hungáriát meg a Neotont is) meg még többébe. Akkor az mekkora igényes zene lehet már, nem?
Adtak ám ők is telt házas koncertet az Arénában, meg még előtte a BS-ben.

Ákos zenéi szarok, a szövegei még inkább. Ez a mostani dal pedig még az ő átlagát is messze alulmúlja.
A régi Ákos-számok közt van néhány zeneileg elfogadható, de azokat meg nem ő írta, csak szöveget firkált hozzájuk.
Hogy jön ahhoz a tisztességes demokráciában kétszer megválasztott egykori USA elnök, szavát merje felemelni a nemzet pocakos focihuszára ellen? Még ha nem is mondja ki a nevét Orbán Viktornak, akkor is tudja a mély magyar érzésekkel bíró, rezsicsökkentésen nevelkedett,…..
Bori Wó 2014.09.21 23:17:06
@bölcsbagoly:
Viszont reméljük, hogy inkább korábban meghalunk, mint hogy annyira meglágyuljon az agyunk, mint amennyire a tied láthatólag meglágyult, főhazudozókám.

Bár lehet, hogy te fiatal korodban is egy agyalágyult barom voltál.
Nem csodálkoznék rajta.
Bori Wó 2014.09.22 01:10:13
@polyvinyl:
Belehajszolta egy olyan fegyverkezési versenybe, amit a SZU nem bírt.
Te tényleg ennyire tájékozatlan hülye vagy? Mert akkor nem tudom, mire ez a kurva nagy arc.
Ha már összegyűjtöttünk annyi pénzt, hogy saját ingatlanba ruházzunk be - ezzel is egzisztenciát teremtve magunknak -, de nem futja nagyobb lakásra, házra, akkor érdemes a kis egyszobások között nézelődnünk. Kezdetnek mindenképpen jó egy ilyen kis lakás, hogy saját…..
Magyar vagyok, magyarnak születtem / magyar földön magyar ember lettem / a múltunkat cipelem a vállamon / de magyar vagyok, úgyhogy vállalom A klip: A szereplők: #babu #nagytibi #martap #apátiandris #indián #vellai #szőnyizs #harcsarr #harcsan #torghelle #krisi #kollanyizs #vigha…..
Bori Wó 2014.09.15 17:07:46
@Dacia Dubstep:
Ezt azért írtad, hogy lássam, nemcsak szókincsed nincs, de a helyesírásod is pocsék?
Elhittem volna bemondásra is.

"gyarapítani a szókészletet lehet. keresni a szókincset. "
Hát olvastam már ennél nagyobb baromságot is, de azért ez sem kicsi.
Talán tanulj magyarul, butuska.
Szókészlete nyelvnek van. Szókincse meg embernek.
Örülök, hogy segíthettem.

Ha hallgattál volna - nos, bölcs úgy sem maradtál volna, hanem csak ugyanez a hülye, aki vagy, csak nem derült volna ki.
Bori Wó 2014.09.15 22:08:55
@'it's cool to know nothing':
Te, ez a majka milyen nyelven jelent anyácskát?
Mert magyarul biztos nem.
Az, hogy egy szó más nyelveken más jelentéseket hordoz, az emberi hangkészlet szűkössége miatt előfordul, és csak az idióták szoktak ezzel viccelődni.

Egyébként aki meg magyar akar lenni, annak nem kellene megtanulnia magyarul helyesen írni?
Csak úgy érdeklődöm. A hozzád hasonló nagy magyaroknak ez valahogy nem szokott menni. Lehet, hogy kicsit kevés hozzá az agykapacitásuk?
Bori Wó 2014.09.16 08:33:26
@'it's cool to know nothing':
Na, legalább bizonyítod is egyből, mekkora faszfej vagy, aki fel sem fogja, mit írtam.
Remek.
Most már tényleg nem hallani mást mindenhonnan és nem lehet olvasni mást mindenhol csak azt, hogy a 40 feletti önálló, magukat eltartani képes, elvált nőknek aztán ezen a Földön már semmi esélye sincs újra kapcsolatba kerülni, mert ugye 1. a 40 feletti férfiak legfőbb célja épp csak kiszabadulva…..