Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DiószegiHorváthNóra

179 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedig lenne miért. Van ugyanis, ami nem hit kérdése. Az ATV valamiért jó ötletnek gondolta, hogy A nap kérdése ez legyen: „Sárosdi Lilla színésznő azt állítja, hogy Marton László Kossuth-díjas rendező részéről érte őt szexuális zaklatás 20 évvel ezelőtt. Marton szerint ez rágalom. Ön kinek hisz?” ..
Tömény propagandába áztatott híg műkritika – nagyjából így lehet összegezni azt a cikket, ami miatt felállt Magyarország legjobb filmrovata. Amellett, hogy első körben fejet hajtunk az Origo újságírói előtt, akik (immár sokadikként) kiugrottak az egyre kézivezéreltebb szerkesztőségből, érdemes vetni…..
Szijjártó Péter elvitte egy körre a propagandavonatot. „Véleményünk szerint a bevándorlásnak nincsen jó hatása, legalábbis a mi társadalmunkra, amelyet így is próbára tesz a roma közösség munkanélkülisége” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter egy olasz lapnak adott interjúban. De mire…..
Nem nagyon kell ezt túlragozni: embertelen ötlet menekült gyerekeket fiatalkorú bűnelkövetők javítóintézetébe terelni. Pont. De azért tegyük egy kicsit helyre a dolgokat. Kísérő nélküli kiskorú menekült vagy menedékkérő gyerekekről beszélünk. Vagyis olyanokról, akik családjuktól elszakítva, nem…..
Lehet azt mondani, hogy Őcsény lakossága így meg úgy. Lehet a teljes felelősséget rátolni a kormányra, hiszen a gyűlöletpropaganda tényszerűen az ő szörnyszülöttjük. De ez egy kényelmes megoldás: ideje lenne szembenéznünk a saját felelősségünkkel is...
Tömény kudarc, minden szinten – nagyjából így lehet értékelni a kormány 7 (lassan már 8!) éves oktatáspolitikáját. Ennek tükrében leginkább csak elkeserítőnek, de meglepőnek semmiképp sem nevezhető az, ahogy nekifutottunk az új tanévnek. A nyári igazgatóváltások legfeljebb helyi szinten tudták…..
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke az Országgyűlés költségvetési bizottságában akarta elérni, hogy 10 milliárd forint elkülönítésével 60 százalékkal emeljék meg a mentősök fizetését, főleg, hogy ez a 10 milliárd még csak nem is olyan nagy összeg. Viszonyításként: ez a Puskás stadion felújítási…..
Székely László, az alapvető jogok biztosa kiadott nagy csendben egy állásfoglalást, amelyben megállapította, hogy a sérül a sajátos nevelési igényű tanulók oktatáshoz való hozzáférésének joga. Nem először. Mit lép erre az Emberi Erőforrások Minisztériuma?..
Hogy mégis mit gondol Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a romákról, afelől nem sok kétségünk van, miután nem is olyan régen kifejtette, hogy nincs még eldöntve, a határon túli magyarul beszélő cigányság „tehertétel-e vagy erőforrás”. Így persze már az sem igazán meglepő, hogy az…..
Van itt egy kis probléma: elfelejtettük, miről szól a sztrájk. „Sok annyit sem érdemel, amennyit kap. Így is túl vannak fizetve a semmit tevésért” – na vajon melyik sztrájkkal foglalkozó cikkünk alatt volt ez komment? Tulajdonképpen mindegy is, de azért elárulom: az önkormányzati dolgozók…..
Eufemisztikus ugyan épülésnek nevezni a Tiszavasvári peremén kinőtt focipálya létrejöttét, amit nem milliárdok és nem is kormányzati akarat emelt ki a földből. Valami azonban tagadhatatlanul épülni kezdett, ami bőven túlmutat önmagán. A fotókat Papp Fanni készítette Tiszavasváriról jellemzően…..
Eredménytelenül zárultak az egyeztetések, így hétfőtől három napig munkalassító akciót tartanak az alapellátó fogorvosok. A demonstráció ideje alatt csak sürgősségi ellátást nyújtanak...
„Istenem, dehogy! 24 éves koromig még a szüleimnek se mondtam el, hogy leszbikus vagyok, az fel sem merült bennem, hogy a háziorvosommal megbeszéljem ezt” – mondja Andi. Azért ez valahol furcsa, nem? Hiszen az orvosunk elvileg az, akiben 100 százalékig meg kell, hogy bízzunk, mégis csak az…..
Nem tudom, hányan kattintottak jóleső borzongással azokra a cikkekre, amelyekben a „dunakiliti Norman Bates” történetét tálalta a bulvársajtó. Számomra ez a történet jóval több annál, mint amennyit ezek a lapok leírtak, végtelenül gyászos látlelete annak, hol tart ma Magyarország...
Az eddig sem volt titok, hogy a Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma leginkább embertelenségéről híres. Elnézve az oktatásban végzett ámokfutást, látva az egészségügyi rendszer szétzüllesztését, megfejelve mindezt mondjuk a civil szféra vegzálásával, nem lehetnek kétségeink afelől,…..
Bizony, kezdődik. Kezdődik az új tanév, és ezzel egy újabb ámokfutás is, az oktatási kormányzat ugyanis nem bír leállni az iskolák szétverésével. A nyár nagyjából azzal telt, hogy számolgattuk, hány iskolában cserélték le az igazgatókat. Palkovics László oktatási államtitkár most ünnepélyes keretek…..
„Bástyalövés lesz Egerben!!! Mónus József, a Fehér Farkas, augusztus 11-én, 15 óra 52 perckor lő majd íjjal a várból a Dobó térre” – harangozta be a fideszes Nyitrai Zsolt a Facebookon. A helyiek marhára nem akarták ezt az egészet, az Íjászszövetség szerint a mutatvány veszélyes, de mindez mit sem…..
Botrányt csinált az Illatos úti telepen tárolt vegyianyagok ügyéből, nemrég pedig a Tiszába ugrott bele, hogy megmutassa, élhetetlen a folyó a bele ömlő mocsoktól. Baranyi Krisztinával, az Együtt környezetvédelmi szakszóvivőjével, önkormányzati képviselővel arról beszélgettünk, miért nem lehet az…..
Hévíz Város Önkormányzata bosszankodik. Így szól a poszt a Facebookon, alatta hosszú tiráda. Mert hogy van Hévíznek egy álláspontja „a menekültek térségünkbe való beköltöztetéséről”. Nagyon nehéz higgadtnak maradni, amikor az ember szembe találja magát a kormányzati gyűlöletkeltés újabb és újabb…..
2010. július 28. Jegyezzük meg jól ezt a dátumot, mert fontos. Ez volt az a nap, amikor az ENSZ kimondta, hogy minden ember alapvető joga, hogy tiszta vízhez és megfelelő szennyvízelhelyezéshez jusson. Nos, ez Magyarországon nem mindig, és nem mindenki számára adott...
Mint már oly sokszor, most is az Emberi Erőforrások Minisztériuma vállalta magára az eminens diák szerepét. Az Emmi volt olyan buzgó, hogy Orbán Viktor tusványosi szavainak szellemében máris nekikezdett a sajtó megtámadásának. De – ahogy ez általában lenni szokott – a fő vesztesei ennek a nagy…..
Az iskola az életre nevel – tartja a népi bölcsesség, s ha ez így van, akkor nagy bajban vagyunk, mióta a Fidesz-KDNP kormánya felkannibalizálta az oktatást, desszertként pedig elfogyasztotta a teljes tankönyvpiacot is...
Pölöskeinéről akkor hallottunk érdemben utoljára, amikor eltávolították a Klik éléről. Bár persze az sem volt megoldás a rosszul központosított oktatási rendszer problémáira (a Klik regnálása alatt ugyebár csak kisebb részekre bomlott, de el nem tűnt…), legalább gondolhattuk, hogy egy szakemberrel…..
Vegyes érzelmekkel futhatunk neki a mai napnak: bár a múlt héten úgy tűnt, hogy jelentős eredményeket sikerült elérni a közigazgatáson belül a bérharc terén, továbbra is maradt olyan terület, ahol óriási a feszültség. Ma reggel 8 és 10 óra között több mint száz önkormányzat dolgozói tartanak…..
Igen, ma van a napja annak, hogy Magyarország, ezen belül is Budapest vizes világbajnoksága megkezdődik. Hosszú utat tettünk meg idáig, és őszintén szólva nehéz megmondani, hogy mi volt a legfájdalmasabb része. De mindenek előtt egy fontos kérdés: tegye a szívére a kezét mindenki: tudja, hogy hol…..