Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mátrai Szilvia

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Azok a vezetők, akik képesek megmutatni sebezhető oldalukat, például bevallják, ha hibáztak, tudnak segítséget és elnézést kérni, képesek kimondani, ha nem tudják minden kérdésre a választ, könnyebben elnyerik mások bizalmát és eredményesebbek a munkájukban. Először talán paradoxonnak tűnhet…..
  Nagyon nehéz a súlyosan elhízott kislányok élete, szó szerint. Így, vagyis nehezen mentem le életem első tájékozódási futó edzésére tízévesen Szegeden a Vasutas Sportpályára, az egyetlen sportklubba, ahol az akkori testalkatommal is szívesen fogadtak. Sőt, néhány héttel később már versenyen is…..
  Gabriel García Márquez regénye, a Szerelem a kolera idején egyszerre állítja és meg is kérdőjelezi az egész életen át tartó szerelem létét. Az egyik főszereplő, Florentino Ariza számára Fermina Daza iránt táplált érzelmei semmit sem változnak az évtizedek során, míg Fermina Daza számára az…..
  T. István indulás előtt még egyszer a tükörbe néz. Szakálla gondosan nyírva, szemüveglencséje maszatmentes, öltözéke makulátlan. Mielőtt kilépne a bejárati ajtón, már felveszi a maszkot és gumikesztyűt. Nagyon vigyáz önmagára is, de egy kicsit mindig fontosabb számára, hogy másokra…..
Te is észrevetted már, hogy milyen sokféle nézőpontból tudják az emberek utálni azokat, akik értékesítenek? Vagyis egymást? Lényegében mindegy, hogy melyik táborban és mit adunk el – és szerintem aki ma dolgozik valahol, bizony értékesít is egyúttal -, tutira kapunk lesajnáló, lekezelő, szánakozó…..
Huszonhárom évesen volt egy furcsa álmom. A mai napig emlékszem rá. Egy stadion felső lépcsősorán álltam, mellettem egy nálam magasabb, mégis sokkal fiatalabb fiú, akihez erősen vonzódtam, de nem úgy, ahogy addig bárkihez. Ez a helyes srác körbemutatott a stadionon, fogta a kezem és azt mondta, hogy…..
matraiszilvi A szétfolyó idő 2021.02.19 19:23:59
 A szétfolyó idő Érzed úgy néha (vagy gyakran...), hogy szétfolyik az idő, egyre nehezebb megtalálni az új célokat, motiválni magadat, -vagy másokat- optimistán tervezni- egyáltalán, tervezni?! Ki tud most tervezni, újratervezni, változtatni? Pedig épp most életbevágó lehet... Talán ki tudtál…..
                Tudod te milyen érzés az állandósult készültségi állapot? Ha mentősként, tűzoltóként, rendőrként dolgozol vagy egyéb azonnali beavatkozást igénylő munkád van, akkor tudod. De nem csak akkor. Akkor is, ha kielégíthetetlen megfelelési vággyal élsz, ami észrevétlen teszi a stresszt a…..
Már az óvodában kezdődött. Az öltözőben lopva egymásra néztünk, félénken összemosolyogtunk, együtt hallgattuk az óvónénik jó tanácsait és együtt sírtunk a papírvirágok felett. Az anyák napján.  Egyszer csak elkezdtünk igazán odafigyelni egymásra, beszélgetni, közös programokat szervezni, felnőtt…..
  Így ülök az ágyad szélén napokon keresztül. Megszűnik a külvilág, néha jön apa, tesóm, néha telefonálok. Jó így együtt, de mondod a szemeddel, hogy hagyjunk végre békén, hadd múljon a szenvedés. De nem megy. Leültetjük hát apánkat otthon a televízió elé, és megnézetjük vele az Angyalok…..
  3. Másfél óra alatt leértem Szegedre a 2-es Kórházba. Már négy óra telt el az újraélesztés óta. Rohanok végig a sürgősségi folyosóján. Apa és tesóm ott üldögélnek szürke arccal. Apám az utolsó pillanatig kitartott, amikor már 40 kilóra lefogytál, ő még mindig ragaszkodott hozzá, hogy ne vigyenek…..
  2. Meg kell állnom tankolni az autópályán. Fizetés után fürgén visszaülök a kocsiba. Erről a mozdulatról is te jutsz eszembe. Hogy milyen egyszerűnek tűnik, pedig milyen keservesen nehéz is tud lenni, már ha egyáltalán sikerül. A kórházi kontrollvizsgálat jut eszembe. Akkor már hónapok óta nem…..
  1. Néhány órával ezelőtt feltámadtál. Pontosabban feltámasztottak. Gondolkodás és kérdezés nélkül, csak mert ez a szokás, hátha lesz még ebből valamiféle élet, foghatjuk még egy kicsit a kezed, vagy láthatjuk a döbbenetet a szemedben, amivel évek óta beszélsz, vagy érezhetjük a szádba ragadt…..
matraiszilvi 100% az új 40% 2021.01.11 22:18:28
Talán többször is hallottad már ezt a kijelentést, talán már unod is, ha valaki ezzel jön. Egyébként is, mi van akkor, ha nem akarsz jelentős eredményeket elérni, mert pontosan látod, hogy az oda vezető út túl nehéz és egyszerűen nem tudsz kigondolni olyan vonzó célt, amely megérné a küzdelmeket?…..