Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lehofer Anna

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondolnánk, hogy a 21. századra már minden régi, titkosított levelet megfejtettünk. Pedig ez tévedés. Ebben a bejegyzésben egy kis történeti felvezetést követően rövid módszertani ízelítőt adunk olyan kora újkori titkosítási módszerekből, melyek egyes esetekben még ma is rendületlenül őrzik a…..
Peter Way 1977-ben megjelent könyve - Codes and Ciphers - nem a legfrissebb, sem nem a legnagyobb szakmai elismerésnek örvendő kriptológiával foglalkozó írás. Van azonban egy különleges vonása: tartalmaz egy-két olyan kripto-történetet, illusztrációt, amellyel máshol nemigen találkozhatunk.   Az…..
Kicsit ellentmondásosnak tűnhet titkokat nyílt képeslapokon továbbítani. Vajon mi vihette az embereket erre? Szívesen kérkedtek különleges képességükkel? A figyelmet akarták magukénak tudni vagy épp elterelni valami másról? Netán egyszerűen anyagi megfontolásból döntöttek e forma mellett? Számos…..
Ha a kódolt üzenetet jobban szemügyre vesszük, 24 különböző karaktert találunk benne. Ebből – nagyon helyesen – azt feltételezzük, hogy egy egyszerű monoalfabetikus kóddal állunk szemben. Egy különös helyzetről lévén szó, innen két egészen különböző irányt vehetett a kódtörők útja. Az egyik a…..
Lehofer Anna 2016.03.11 00:14:21
@E. Petrényi: Köszönjük a tartalmas és izgalmas hozzászólásokat! Hasonlókat én is szívesen olvasnék még!
Nem sokkal a blog indulása után kapott az olvasóközönség egy kriptotörténeti rejtvényt, ami kitartóan őrizte a titkát, egészen a legutóbbi blogbejegyzésig, Hegedűs Gyula megfejtéséig.   Ezúttal egy újabb titkosírással kedveskedünk a magukat kipróbálni vágyó olvasóknak, amely annyiban köthető a…..
A hozzánk beérkező korábbi megkeresések hatására létrehoztunk egy, a kripto.blog érdeklődő és tevékeny közönségét összegyűjteni hivatott levelező listát. A lista célja, hogy a téma iránt elkötelezett olvasók egymásra találjanak, és gondolataikat, ötleteiket…..
A nemrégiben is emlegetett, részben máig megfejtetetlen szöveget rejtő Kryptos szobor rejtélye sokakat alaposabb kutatásra ösztönöz. Jogosan csillan fel a remény minden lelkes felderítő szemében, hiszen a titkot nem valami feltörhetetlen kód óvja; klasszikus titkosítási…..