Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ChristianK

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Christine Chubbuck neve minden bizonnyal kevesek számára cseng ismerősen.Sajnálatos módon, más révén már aligha emlékezhetünk majd rá, mivel életének „legemlékezetesebb” tette, éppen a halála volt. A Channel 40 egyik hírolvasója, élő adásban, egy a díszletek közül…..
Kevés olyan terület van, amelyet az információ fejlődése érintetlenül hagy, talán nincs is ilyen.Ebből kifolyólag a mindennapi kommunikáció is megváltozott ennek hatására. Vagy mondjuk inkább úgy, megsínylette azt? A közvetlen, személyes kommunikáció vagy teljesen megszűnt…..
Írolvasgondol Klíma-katasztrófa 2016.02.10 12:52:00
Már hosszú évek óta komoly témaként kezelendő földünk éghajlatának változása.   Ezen hangok hol felerősödnek, hol elcsitulnak kissé, de újra és újra felbukkannak, s akik kicsit is oda figyelnek az apróbb jelekre, joggal félthetik az elkövetkezendő generációk…..
Csöng a telefon. Ismeretlen szám. Fel vagyunk készülve arra, ami következik, mégis minden egyes idegszálunkkal reménykedünk, talán most nem. Remegő hangon szólunk bele a telefonba, várván a vonal túlsó végén, már-már kéjesen felcsendülő ismerős sablont. Pedig ha…..
A hajléktalanság létező jelenség. Mi az hogy létező? Növekvő.   Úton-útfélen találkozunk aluljáróban üldögélő, pokrócok tengeréből felénk révedő szempárral, különösen télen. Van akiket meghat, van akiket megbotránkoztat. Mivel állatbarát vagyok, engem a kutyával „pózoló” hontalanok mindig is…..
Írolvasgondol A hanyatló mozi 2016.01.29 12:35:00
Igen, megvan a mozik utánozhatatlan világa. Sorban állás a jegyért. Persze mindenki izgul, mert jó eséllyel a leglassabban haladó sorba állt be, így a végén még lehet lemarad a hőn áhított előzetesekről. Megállíthatatlanul terjeng a popcorn-szag, ami jó eséllyel még hazafele…..
Írolvasgondol A koncertek világa 2016.01.26 12:24:00
A közelmúltban volt szerencsém eljutni egy koncertre, s újfent bebizonyosodott számomra, hogy mennyivel másabb a helyszínen átélni bizonyos dolgokat.  Nem szándékoznék most reklámozni, így konkrétumokról annyira nem is feltétlen ejtenék szót.  A belváros felé vettük…..
Írolvasgondol Uber vs. taxi 2016.01.22 13:04:00
A taxis szakma sosem volt a legkönnyebb vállalkozások egyike. Alapjáraton ádáz harc dúlt egy-egy kellőképpen megfáradt, csak hazajutni akaró utasért, egy ártatlan poggyászért vagy éppen a legjobb helyért a droszton. Tovább növelte a komfortérzet hiányát, hogy immáron csakis egységes, sárga színű…..
Írolvasgondol Iron Lady 2016.01.21 12:10:00
Vizes nemzet vagyunk. Így is mondják.  Ugyanis futball EB ide, Böde Dani oda, bizony a vízi sportok azok, melyben lányaink és srácaink igenis a világ elitjébe tartoznak.  (A teljesség igénye nélkül persze azért még nyugodtan ide vehetjük kézis lányainkat is).  Ennek ellenére…..
Sajnos a tüntetések nem jártak sikerrel. Január 16. E reggeltől már hiába várjuk, hogy a Batthyány téren felszállva, végig bucskázzunk a foghíjas aszfalton, egészen akár a Bogdáni útig. Sokan még csak nem is tudták, a reggel a helyszínen forgató operatőröktől tudták meg a szomorú hírt.  Személy…..
Ki ne emlékezne a nem is olyan rég elmúlt ominózus télre. Azonban nem a csillogó hó, vagy a szánkózó gyermekek látványa maradt meg bennem leginkább, sokkal inkább a kormány profizmusa. Egyrészről már kiábrándító volt számomra az is, hogy tulajdonképpen képesek voltunk…..
Írolvasgondol A jó öreg VHS 2016.01.15 12:08:00
Azaz más néven Video Home System. Ma már a CD lejárt, a DVD is szárnyaszegett, a Blue Ray még mondhatni trendi. Viszont vajon kinek van otthon az a bizonyos, jó öreg VHS kazettája? Netán még eredeti is? Nem mondanám magam kifejezetten öregnek, mégis jelentős készlettel…..
Eddig igazából nem különösebben foglalkoztatott a téma. Azonban az elmúlt hetekben egyre több ismerősöm ajnározta az egekig az e-book forradalmát, hogy az milyen szép, és milyen jó. Lehet én vagyok maradi, de van néhány olyan technikai forradalom, amit nem akarok, és nem is…..
Amennyiben igazak a hírek, hamarosan leváltásra kerülnek a jó öreg „fradi-kukacok”, legalábbis a H5-ös vonalán. Szentendrén a hírek szerint már pár hete fel-fel bukkan az újdonsült sínkirály, tesz néhány próbakört, majd vissza vonul szerény kis hajlékába. Az…..
Írolvasgondol Az Erő velünk van 2016.01.08 12:37:00
Számos olyan média-történeti remekmű van, melyre még a legádázabb kritikusok is többnyire csak elismerően csettintenek. Ezen alkotások tárháza most egy közel negyven éve húzódó kapcsolat legújabb gyermekével bővült. Történt ugyanis, hogy az 1977-es amerikai bemutatás…..
Írolvasgondol Ünnepi hangulat 2015.12.19 13:02:00
Fényárban úszik a város. Úton-útfélen girlandok lógnak az arcunkba, ünnepi kiárusítások csapolnák le pénztárcánkat, a plázák tele vannak csillogó fenyőfákkal. Igen, idén is elérkezett a decemberi ünnepvárás időszaka. Valószínűleg legbelül kicsit mindannyiunk…..
Írolvasgondol Nézz körbe! 2015.12.17 06:54:00
Jelen generációnk népbetegsége lett a közöny. Persze kinek nem inge, ne vegye magára, de úgy érzem, a társadalom nem feltétlen a helyes irányba halad. Folyamatos stresszben élünk. Függünk a különféle ketyeréinktől, szociális érzékelésünk pedig egyre csak tompul. Az…..
Írolvasgondol Megtört átok 2015.12.15 15:03:00
Minden bizonnyal a magyar futball korántsem érdekel minden embert szerény kis hazánkban. Azonban vitathatatlan tény, nem nagyon van olyan ember, ki ne tudná, hogy igenis történelmet írtunk. Történelmet írtunk, hiszen 1972 után srácaink újra részt vehetnek egy nemzetközi…..
Gondolom mindannyiunk gyerekkorának egyik fő mozgatórugója volt a nagy szakállú, piros ruhás öreg úr mítosza, ki minden évben ajándékkal lep meg minket. Virgácsot természetesen nem kaptunk sosem, mert mindig jók voltunk. Bár sokszor bennem is kétségek merültek fel létezését…..
Minden kezdet nehéz – mondják. Bár az írás sosem állt távol tőlem, mégis újdonság ez most nekem. Vajon miért kezd el az ember blogot írni? Erre nincsen tökéletes recept.Van aki unalomból teszi ezt, van aki számára ez csupán hobbi.Mások saját véleményüket osztanák meg,…..