Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Detti Szokoli

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bizalomma tudatosan nem sokat foglalkoztam egészen addig, amíg az egyetemen nem lett kötelező irodalom Francis Fukuyama Bizalom című tanulmánya. Az akkor kicsit nehézkesen emészthető mű fontossága és értéke azonban azonnal elkezdett értelmet nyerni, amikor a munkaerőpiacra kerültem. Az első…..
A marketingaktivitás egyik sarkpontja, hogy valahogyan kapcsolatot tartsunk partnereinkkel, ügyfeleinkkel, vevőinkkel. Nem nagy titok, hogy ennek egyik legegyszerűbb és persze legolcsóbb módja, ha mindezt hírlevéllel tesszük. Ehhez ma már fantasztikus lehetőségek állnak rendelkezésünkre, lényegében…..
Amikor felmondunk egy munkahelyen, akkor az utolsó munkanap után egyértelműen letiltanak a levelezésről. Természetesen nem férhetünk hozzá a szerverhez és (elvileg) nem is hozhatunk ki semmilyen céges adatot. Multiknál nagyon komoly szabályrendszerek vannak erre vonatkozóan, sőt, biztonságtechnikai…..
Rendhagyó és önző módon ez a cikk rólunk, a Street Officeról, meg egy kicsit a Forbes FLOWS-ról fog szólni… de hát végülis ez a mi blogoldalunk, így talán megengedhetünk magunknak egy kis egót. A Street Office nem hagyományos cég. Mindig is komoly hangsúlyt fektettünk arra, hogy szabadúszóként…..
Mivel a Street Office-ban mi szabadúszóként dolgozunk, így lényegében nincsenek főnökeink – vagyis bizonyos értelemben vannak, hiszen ügyfeleinknek minden szempontból meg szeretnénk felelni (ki nem) – viszont a szó klasszikus értelmében mi már nem főnökök alatt dolgozunk. Van persze hátránya –…..
Nos, a halogatásról szerintem mindannyian tudnánk mesélni. Én kimondottan szeretek gyorsan dolgozni, listát pipálni, de vannak „nemszeretem” feladatok, amelyek halogatásával én is jól állok. Az én módszerem, hogy ezeket a napi listámról átteszem a következő napi listámra. Aztán újra egy következő…..
Volt már szó a mosoly erejéről, most egy kicsit az írásbeliségre fókuszálok. Ugyanis az írott szónak is van hatása, és ha jól kezeljük, akkor hasonló hatást érünk el, mint egy mosollyal. Szinte minden nap, majdnem minden órában küldünk egy e-mailt. Egy olyan írásos anyagot, amelynek azért marad…..
Az 1990-es évek végétől Magyarországon is egyre nagyobb szerepet kapott a hírverseny. Legyél gyorsabb, legyél ott, előbb tudd, mint mások. Ez a szemlélet pedig természetesen az üzleti életbe is beszivárgott, így a marketingkommunikációs szakma fejlődését is meghatározta. A 2000-es évek elején még…..
Az ezerarcú kommunikáció útvesztőjében számos olyan eszköz van, ami az ügyfélkapcsolatot segíti, támogatja. Sok trükkel, fogással élhetünk egy nehéz tárgyalás vagy éppen sorsfordító prezentáció alkalmával. Vannak speciális tréninganyagok, amelyek irányt mutatnak ezekben a…..
Gyere el az Újévi fogadalmak - avagy mit is kívánhatunk magunknak? című workshopra! Te mit kívántál? Vagy egyáltalán mit mersz kívánni magadnak? És ez milyen hatással van a karrieredre? Vagy épp gyesen vagy és a karriered érdekel lekevésbé? Ha van kedved erről beszélgetni, a többiek kívánságát…..
Néhány évvel ezelőtt részt vettem egy borzalmas céges vacsorán, ami után eldöntöttem, hogy ha majd az én csapatomnak kell ilyet tartani, az alábbiakat biztosan mérlegelni fogom. Lássuk, te találkoztál-e már ilyen helyzetekkel? A december az év legzsúfoltabb hónapja –…..
Te is használtál még floppyt az iskolában, hogy leadj egy anyagot? Az egyetemen mi még floppyn adtuk be a házidolgozatot, és közelharcot vívtunk egy szövegszerkesztős PC-ért. Internet csak ötödéven lett mindenki számára elérhető, a szakdolgozatomhoz már valamennyit tudtam…..
Nem, ez nem egy több tíz évre visszanyúló tündérmese, és nem ezer éves barátságok üzleti kibontakozása.  Előfordult már veled, hogy kávézás közben világmegváltó terveid születtek? Velünk is valami hasonló fordult elő és tovább is gondoltuk a kávé(k tömkelege)…..
Munkába szeretnél visszatérni? Pályamódosítást tervezel? Ha nem tudod, hogy a GYES után mikor és hová menj vissza dolgozni, ha elakadtál abban, hogy milyen lehetőségeid vannak a munkaerőpiacon? Szeretettel várlak hétfőnként a NÓRA-pont tanácsadói délelőttre. Amiben tudok…..