Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blablabla12

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fehér Fény A kórházak 2015.08.03 14:29:36
Soah nem értem azokat akik KÓRHÁZban akarják megszülni az újszülött gyereküket. A kótrház tele van gógyszerekkel és az oltások kipárlásával, amik a bőrön és tödőn át beszívódnek a vérbe. Ha belegondolotok, olyan helyen akartok szülni, ahol a levegő méreg!! az…..
A bárányok cukik, a gyapjú pulcsi puha és meleg, emellett nem ölik meg a birkákat érte, tehát mi bajuk is van pontosan a vegánoknak ezzel az anyaggal?! ..
Pontosabban, több energia hasznosul belőle. Az élelmiszerek ipari vagy otthoni feldolgozása ugyanis megkönnyíti a táplálék megemésztését (ami annyit jelent, hogy egységnyi ételből relatíve több energiát nyerünk, ha vagy puhítjuk, daraboljuk; vagy hőkezeljük.) Mindhárom alapvető tápanyag típus…..
A legtöbb ember szerintem szereti minél gyorsabban és egyszerűbben letudni a konyhai műveleteket, amelyek ha eszközigényesek, akkor nagyban függnek a használt géptől is.   Mióta vegán vagyok sokkal jobban igénylem az aprító, botmixer és turmix adta lehetőségeket, hiszen sokkal gyakrabban…..
A csillogó fehér fogak napjainkban leginkább az ideális és favorizált testképhez tartoznak.   Azonban van az úgy, hogy az ember hiába sikálja a fogát éjjel-nappal mégse éri el a várva várt hófehér árnyalatot. Ennek több oka is lehet, mint például genetikailag sárgásabbak a fogai, túl sok…..
blablabla12 2016.03.01 20:13:36
@ZöldElla: akkor megígérem, hogy ezentúl normális, tudományos hangnemet fogok használni, ha te is megígéred, hogy hallgatsz a másik szavára. Én nem fogok felhozni olyan témát, amit nem tudok alátámasztani megfelelő érvekkel.
blablabla12 2016.03.09 19:46:54
@ZöldElla: akkor megegyeztünk
V I G Y Á Z A T , S P O I L E R V  E S Z É L Y ! ! ! Na szóval az történt, hogy Ian McShane, akiről eddig mindenki azt hitte, hogy a 6. évadban majd valamelyik vikingszerű Greyjoyt, Euront vagy Vicariont fogja alakítani, a BBC reggeli beszélgetős műsorában akkorát spoilerezett, hogy a Fal adja a…..
A közfelfogásban az él, hogy a vegánok gyengék, nyeszlettek és sportra alkalmatlanok. Azonban ez is csak egy alaptalan tévhit, hiszen már számos kiváló sportoló bizonyította, hogy a tisztán növényi étkezéssel magas energiaszinttel tud eredményeket produkálni. E sportolók közé…..
blablabla12 2016.02.03 15:46:05
@ZöldElla:
24.hu: ez van megadva forrásnak:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4334652/
itt szó sincs a kazomorfinról

fuggosegek: itt a huffington post van forrásként jelölve, és erre ez a válaszom:
www.huffingtonpost.com/entry/cheese-is-not-addictive-like-crack_us_562ad63de4b0443bb5641eb1

mosaiconline: nuku forrás, csak sok-sok szöveg

havastanya.hu: ugyanaz, mint az előbb
blablabla12 2016.02.03 15:49:07
Hosszabb olvasásra pedig:
www.efsa.europa.eu/sites/default/files/scientific_output/files/main_documents/231r.pdf

De látod, én tudományosan elismert oldalról hoztam forrást, te pedig random blogokról, híroldalakról.
blablabla12 2016.02.29 19:54:19
@VT 135: főleg, hogy az említett tanulmányban szó sincs semmiféle kazomorfinról, azt már csak szájhagyomány útján költötték hozzá.
Megkezdődött Kína Yulin nevű városában az éves kutya és macskahús fesztivál, így ezrével viszik a nyerészkedők a ketrecekbe zsúfolt élő kutyákat és macskákat a húspiacra.   Brutális tradíció az, ami minden nyáron júniusban ismétlődik Délkelet–Kína Guangxi nevű tartományában Yulin városában,…..
blablabla12 2016.02.29 19:52:36
@VT 135: ezt jól összefoglaltad
A méhnyakrákkal kapcsolatos tévhitek az egyre növekvő tájékoztatás ellenére is igen nehezen kopnak ki a köztudatból – a legtöbben még mindig úgy gondolják, hogy a méhnyaki daganatokat genetikai tényezők okozzák. Mai posztunkban 3 hatékony és 3 téves megelőzési módszert…..
Elég meredek pletykát hallottunk, nem is merjük tutira mondani, hogy igaz: a TV2-t megvásárló Andy Vajna olyan szabad kezet adott Dirk Gerkens vezérigazgatónak, hogy tök önként felvette maga mellé Habony Máriát, Habony Árpád testvérét, akiról mindössze annyit tudunk, hogy 2003 óta egy Színes Tinták…..
blablabla12 2016.01.27 14:11:33
@Liberalis velemenyTERROR: senkinek nem kötelező nézni, de aki akarja, annak engedd már meg. Nem mintha a MTVA csatonái jobb minőségűek lennének...
16 egyszerű útmutató tipp kezdő vegánoknak és azoknak, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy a vegán életmódot válasszák.   Segítő mankóként összeszedtem 16 pontot, hogy segítsem az átállást azok számára, akik nehéznek találják a vegán életmódot vagy nem tudják, hogy vegánként mikre érdemes…..
blablabla12 2016.01.20 16:01:50
@BVsz:
Javaslom elolvasásra:
www.independent.co.uk/news/science/vegetarian-diet-bad-for-environment-meat-study-lettuce-three-times-worse-emissions-bacon-a6773671.html
Maga a tanulmány
link.springer.com/article/10.1007/s10669-015-9577-y

tl;dr verzió: ugyanannyi "energiatartalmú" bacon és saláta összehasonlításánál a saláta termesztésének 3x akkora a károsanyagkibocsátása.

Beszéljünk még az olyanokról is, aki a veganizmus nevében kínozza az állatait, pl vegán módon tart macskát. Kíváncsi lennék mit szólnának az emberek, ha mondjuk egy birkát nevelnék húson.

De még megemlíthetek egy másikat is, amikor a lány gyakorlatilag megölte a saját anyját a veganizmus zászlója alatt. Nem bírta ki, hogy az édesanyja szívgyógyszerében zselatin van, így azokat kidobta és vett helyette homeopátiás bogyókat pektinnel.
squirrrelygirly.tumblr.com
blablabla12 2016.01.21 12:43:05
@BVsz: Valamilyen szinten egyetértek veled. Én eszek húst, szeretem is. Viszont én sem értek egyet az embertelen bánásmóddal. Faluról jöttem, nálunk szépen nevelték az állatokat, gondoskodtak róluk egészen, míg el nem jött az idő a vágásra. Akkor is, a lehető leggyorsabba/fájdalommentesebben lett végük.

A tanulmányról röviden:
Röviden, 3 esetet taglalnak:
1 - nem váltanak növényi eredetű kajára, kalóriabevitelt csökkenteni, eredmény: 9%-kal csökkenne a károsanyag kibocsátás
2 - átváltani az USDA (US Department of Agriculture) által javasolt csak növényi étrendre, kalóriacsökkentés nélkül, eredmény: energiafelhasználás 43%-kal, vízfelhasználás 16%-kal, üvegházhatású gázkibocsátás 11%-kal nőne
3 - USDA étrend, csökkentett kalóriával, eredmény: energiafelhasználás 38%-kal, vízfelhasználás 10%-kal, üvegházhatású gázkibocsátás 6%-kal nőne
Ha energiaitallal szeretnéd átvészelni a szokásos délutáni pangást, vedd figyelembe a következőt: egyetlen doboz (0,5L) energia ital 52 gramm cukrot tartalmaz, körülbelül ugyanannyit mint 11 Oreo keksz. Bár az energiaital gyártó cégek azt állítják, hogy termékeik erősítik a szellemi és fizikai…..
Nem akartam ezzel a témával foglalkozni, de végül mégis eszembe jutott valami olyan, amit érdemes megosztani. Ha valaki nem tudná, akkor arról van szó, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy friss tanulmánya szerint a vörös hús és a feldolgozott hústermékek fokozzák a…..
blablabla12 2016.01.12 15:30:56
@Macska_fogó: Elolvastam, mind a cikket, mind a bejegyzést (azért ezt a ~23 sort, a felsorolást nem számolva nem volt egy megerőltető dolog). Időközben rájöttem, hogy elég lenne linkelnem a korábbi kommentemet, ezért bocsánat, viszont a célom az volt, hogy ha valaki azzal érvel, hogy ő bizony védi a környezetet azzal, hogy csak növényi eredetűt fogyaszt, lehet, hogy épp az ellenkezőjét teszi.
Vannak olyan helyzetek, hogyha több szempontból nézünk meg egy történetet, akkor a véleményt az érvek és ellenérvek finomítják, középre húzzák. És vannak olyanok is, ahol ha jobban bele ásod magad a témába, az derül ki, hogy valakiről addig nem voltál elég rossz…..
Közeleg a karácsony és az év vége, azonban vannak, akik már most elkezdenek gondolkodni azon, hogy hol töltsék majd a nyári szabadságukat. A hely kiválasztásánál érdemes tisztában lennünk a látogatásunk idejére eső helyi szokásokkal és ünnepekkel, így kellemetlen élménytől menthetjük meg…..
blablabla12 2015.12.15 12:41:26
@Tier: erre az a váalsz, hogy ez az állatvédelem csak addig működik, amíg a kényelem tart. Én már kérdeztem, hogy van-e autójuk, mert ugye az olajszennyezéssel sok állat hal meg, meg ugye maga az olaj is állatokból van, akiket ezáltal kihasználnak. Valamint kell, hogy legyen otthon fából valami, pedig a fakitermelés rengeteg állatot pusztít el, nem beszélve arról, hogy maguk a fák is élőlények.
blablabla12 2015.12.15 12:42:26
@blablabla12: javítanék:
Erre az a válasz, hogy ez a (vegán demagóg) állatvédelem csak addig működik, amíg a kényelem tart.
Birtokunk Első disznóvágásunk 2015.12.12 20:52:42
Múlt hétvégén megtörtént életünk első, és talán leginkább vidéki életre jellemző nagy eseménye: levágtuk két disznónkat. (Összesen hárman voltak, így egy nőstény még az ólban várja további sorsát.) Egy kisebb testű nőstényt (Tika), valamint a legnagyobb testtömeggel bíró ártányt* (Hurka) vágtuk…..
blablabla12 2015.12.14 08:35:32
JobAngel Munkavállalói ROI – 3. 2015.12.08 06:00:00
*ROI jelentése: befektetés(arányos) megtérülés Pár konkrét történet arról, mikkel, milyen erőfeszítésekkel próbálkozott már levélíróm. Előzmények röviden: egy kommunikációs szakember, műfordítói szintű angol tudással állást keres. És nem talál... egyelőre. (Az…..
Az indiai KRRS gazdaszervezet arra kéri Karnataka állam kormányzatát, hogy tegyen intézkedéseket azért, hogy a génmódosított gyapot vetőmagokat forgalmazó cégek fizessenek kártérítést azoknak a gazdáknak, akiknek gyapotföldjein pusztítást végzett a gyapottok bagolylepke. A…..