Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rkatka

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nijama elvekben/intelmekben haladva eljutunk a harmadikhoz, a tapaszja-hoz.   A tapaszja jelentése vezeklés avagy önfegyelem/önmegtartóztatás. Az önfegyelem része arra tanít, hogy uralkodjunk a vágyaink felett, illetve,hogy szilárdan álljunk ki elveink mellett.   A vezeklés…..
A tökéletes állapot, amikor minden a helyén van, tökéletesen boldog vagyok - mi emberek vágyunk erre az érzésre.  De elérhető ez valaha hosszútávon ebben a földi életben? Hiszen, ahogy halad az életünk és elérjük egy-egy célunkat - vagy éppen nem, amit meg kell tanulni elfogadni  - máris új…..
Létünk törvénye: önmagunk legyőzése. E nélkül a tökéletesség legmagasabb fokát nem lehet elérni.   -mondta Ghandi és igazából ezzel az egy mondattal el is lehetne intézni a böjt lényegét. De ne érjük be ennyivel. :)  A katolikus böjtben és a jóga szellemiségében elég sok közös vonás van, így…..
A mudrákról általában A mudra szanszkrit szó, jelentése pecsét, illetve kézmozdulat, testtartás. A mudrák lelki, érzelmi, áhitatos és esztétikai kézmozdulatok és testtartások, melyek energetikai hatása jelentős. A test energetikai rendszere egy bonyolult, nagyon finom rendszer, melyről ITT…..
Az ájurvéda ajánlása ez: változtass csak 10%-ot, fektess bele csak napi öt percet és a változás elkezdődik. Ez jól hangzik és nem is túl nehéznek, mégis sokan a végsőkig mennek, mire az élet rákényszeríti őket a változtatásra. Emberként szabad akaratunk van, azt tehetünk, amit szeretnénk (nyilván…..
Napjainkban már szinte mindenkinek akad legalább egy ismerőse, aki jógázik. Az viszont sokszor feledésbe merül, hogy a jóga nem csupán testgyakorlatok végzése, hanem egy szellemi, lelki út is, mely által közelebb kerülhetünk önmagunk belső valójához. A jóga nemcsak egy edzésforma, hanem életmód. A…..
Emlékszem, amikor 16-17 évesen pontosan tudtam, hogy mit akarok, egyetlen egy dolog volt, ami úgy éreztem annyira érdekel, hogy egy egész életen át tudnám csinálni, ez pedig a francia nyelv volt, fordító-tolmács szerettem volna lenni. Pedig teljesen véletlenül kezdtem el franciát tanulni, amikor…..
Énidő 30 2017.11.06 22:02:05
1987.10.30., 16:25. Ekkor születtem, 30 éve (és egy hete)  Nem kezdődött egyszerűen, amikor pár napos koromban kiderült, hogy lyukas szívvel, azaz kamrai sövényhiánnyal születtem. Anyukám nagyon sokszor figyelte a légzésemet, miközben aludtam, a gyerekszoba ajtaját résnyire mindig nyitva kellett…..
Életemen át Új blog 2017.10.18 11:56:42
Valahogy nem tudtam azonosulni ezzel a blognévvel és mivel megváltoztatni nem lehet, itt folytatom tovább: enidom.blog.hu  Várlak szeretettel :) Kata  ..
Énidő #metoo 2017.10.17 18:00:00
Mostanában mindenki erről ír, minden portál ettől hangos, naponta derülnek ki újabb és újabb történetek. És jól is van ez így, sőt, mert ha valamiről, akkor erről beszélni KELL. Akkor is, ha ez valakiknek kényelmetlen, kellemetlen, ha valakiket, főleg egyes férfiakat idegesít. Idegesítse, engem meg…..
Pár napja olvastam egy cikket, melynek írója arról írt, hogy ő bizony nem iszik. Nem úgy, hogy nem mindennap vagy nem minden héten, hanem egyáltalán és, hogy ennek milyen hatása van másokra (érted, másokra!),  mennyire nehéz ezt bizonyos emberekkel elfogadtatni, hogy tudniillik neki…..
Énidő Mentés. Másként 2017.10.04 22:05:06
Ez volt a 10. jubileumi Fenntarthatósági Nap szlogenje, melyre, bár ez volt a 10.,  most látogattam el először. Sajnos eddig még nem hallottam róla, pedig biztosan mentem volna már előbb is. Nagyon szeretem a D.Tóth Kriszta által alapított wmn.hu online magazint, ott hallottam először az eseményről…..
A fenti idézet Nelson Mandelától származik, akinek életéről itt tudtok olvasni. Legendás figura, felnézek az olyan nagybetűs emberekre, mint ő, akik az egyenlőségért harcoltak-harcolnak.  Kicsit könnyedebb és nőiesebb témát szerettem volna, dehát mit lehet tenni, ha "mélyen tisztelt" kormányunk…..
Az elmúlt pár évben egyre többször jön elő ez az introvertált vs extrovertált személyiségtípus téma, mégis még sokan nem tudják mit is jelent ez két "fura" szó, magyarán ha valaki inkább befelé (introvertált) vagy kifelé (extrovertált) forduló/élő típus. Mondják, hogy a mai világ sokkal inkább az…..
Ez is elérkezett, férjhez mentem, a férjem nős lett, ketten együtt pedig egy házaspár, egy kis család lettünk. Most, hogy visszatértünk a való életbe és főleg, hogy megkaptuk a szépséges képeinket, sokszor eszembe jut, hogy milyen is volt az a nap. Először is, nagyon hamar letelt. Annyira jó, hogy…..
Életemen át Proust kérdőív 2017.08.02 19:00:00
Egyre többször jön szembe velem az interneten az alábbi, Marcel Proust féle kérdéssor, így gondoltam kitöltöm, már csak önismeret céljából is. Azt olvastam, hogy bár a kérdőív Proust nevét viseli, nem ő írta, ő csak kitöltötte, kétszer is, gondolom megnézni a válaszai közti különbséget az eltelt…..
A tegnapi napunk azt hiszem egy elég jól sikerült. Anyukám névnapja alkalmából délután összegyűltünk, a férje finom gulyást főzött, anyukám madártejjel készült, pont jókor, mert a napokban gondoltam rá, hogy mennyire ennék. Sőt, még pálinkának való sárga szilvát is szedtünk a kertben, ebéd után…..
Életemen át Feleség, Anya, Nő 2017.07.27 17:00:00
Az elmúlt napokban teljesen véletlenül 2 darab hasonló témakörben is olvastam egy-egy cikket, mindkettő a nők gyermek előtti, illetve utáni munkavégzését boncolja. Az egyik a HVG-n a másik az általam nagyon kedvelt WMN-n jelent meg. A cikk olvasása után egyből gondolkodóba estem, persze elsősorban a…..
Nos, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a vőlegényem igen jól főz. Igen szeret enni is. Konkrétan nem láttam még embert, aki annyit bír enni, mint ő. Volt már olyan, hogy úgy éreztem, ha megeszik még egy falatot, én leszek rosszul...
Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen a blog témája, úgy éreztem valamiféle tematika mentén kellene haladni. Aztán úgy döntöttem, hogy éppen megfelelő lesz az életem is, így lett a blog címe Életemen át. Ami pedig az életemben az egyik legfontosabb esemény lesz hamarosan, egész pontosan 3 hét múlva,…..