Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katemi

3 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
Katemi 2021.08.01 14:15:25
@Vén motoros: Egy közeli rokonomnak az első adag Szputnyik után lebénult a fel arca, a szemét nem tudja becsukni, a szája eltorzult, stb. Azóta is kezelik, nem sok eredménnyel...Egyértelműen az oltás okozta.
Új paradigma Közös áldozat 2020.08.30 00:42:51
A legsúlyosabb fertőzést honfitársaink gondolkodásában okozza a járvány. Sokan úgy értelmezik a jelenlegi helyzetet, hogy újra hősökre van szüksége a nemzetnek. Ismét Jurisich,  Zrínyi, Dugovics ideje érkezett el, mindenki, aki igaz ember, most meg kell mutassa, hogy vitézül állja a sarat, bátran…..
Katemi 2020.09.21 09:38:00
@Buchhalter: Az a helyzet, hogy itt élek Görögországban, szóval nem hallomásból tudom az itteni dolgokat, egyébként se szokásom megalapozatlan híreket terjeszteni. Mint ahogy azzal is tisztában vagyok, hogy Görögországban milyen egyéb nagy problémák vannak, (a hírekben itt azért elég részletesen foglalkoznak vele, hidd el) de mivel konkrétan a covidról volt szó a bejegyzésben, amihez hozzászóltam, nem értem, hogy miért kellett volna ezeket felhoznom. Amúgy meg pont az általad említett brutális GDP csökkenés miatt veszik szigorúan a szabályokat, mivel Görögország bevételének elég nagy része a turizmusból származik, ezért baromira nem mindegy, hogy jönnek-e a turisták vagy nem. Nem fanatikusságból vagy tudatlanságból hordjuk a maszkot, hanem hogy legyen miből élni. Tavasszal minden a szállodaiparban, turizmusban, vendéglátásban dolgozó embernek el kellett végeznie egy négynapos online tanfolyamot a coviddal kapcsolatos tudnivalókról, enélkül nem is lehetett munkába állni. (Orvosok, szakemberek tartották, nem foteltudósok). Nyilván itt is vannak olyanok, akik leszarják az egészet, de a többség igenis betartja a szabályokat. Ja és van egészségügyi végzettségem is, úgyhogy köszi a kioktatást, de én is elárulom neked, hogy a maszk nem arra van, hogy megakadályozza, hanem hogy legalább némileg csökkentse a fertőzés veszélyét.
Röviden a válasz: azért, mert nincs más választásod. Hosszan pedig, hát... hosszan pedig mindenki máshogy éli meg. Én azt tudom elmondani, hogy én hogyan éltem meg...
Katemi 2020.05.21 06:45:24
Kedves Dóri, nagyon sok erőt, kitartást és humort (bár az megvan neked ahogy látom) kívánok neked mindahhoz, ami előtted áll és a gyógyuláshoz vezet! Én is hasonló dolgokon mentem keresztül és meg tudom erősíteni mindazt, amit írtál. Átestem 7 műtéten (a korrigáló, helyreállító plasztikaiakat is beleértve), volt 4 kemóm (ebből kettő után voltam nagyon pocsékul), 35 sugárkezelésem és blokkolták a hormonjaimat (a mesterséges klímax hőhullámait volt nehéz megszokni), de túléltem mindezeket (apró lépésenként) és azóta (6 éve) tünetmentes vagyok! Nekem sokat segített, hogy alapvetően optimista természetem van, ezért könnyű volt ebben a helyzetben is meglátnom a pozitív dolgokat. Először is a diagnózis megkönnyítette, hogy megváltoztassam az életemet, a kapcsolataimat (ki tudja, mennyi időm van hátra, azt jól szeretném tölteni alapon). A kemótól kihullott ugyan a hajam, de nagyon csini parókát hordtam és utána klassz göndör hajam nőtt egy darabig, amire mindig is vágytam. A melleim most szép formásak és normál C méretűek (előtte E-F méretű, alaposan megnyúlt melleim voltak 3 gyerek után), szóval lett egy egy mellplasztikám ingyen, amire sose lett volna pénzem amúgy. A hőhullámok már csak ritkán jelentkeznek, viszont a menstruációval és a fogamzásgátlással nem kell foglalkoznom. És ami a legfontosabb, rájöttem hogy nem szabad halasztgatni a jó dolgokat (barátokkal találkozni, kirándulni, élményeket gyűjteni, jókat enni, stb.) mert ki kell használni az életünk minden percét és lehetőleg élvezni is. Ezt kívánom neked is és egy nagy ölelést küldök így ismeretlenül is!
Kati
Made by TerKati A szavak ereje 2019.03.19 08:00:00
Az előző bejegyzésemhez egy kedves, aggódó apuka kommentelte, hogy majd ha egyszer gyerekem lesz, akkor nagyon vigyázzak, hogy ne legyen ő is kiskorában túlsúlyos, mert akkor 85 % eséllyel felnőttként is az lesz. Hát jelentem nem tervezek szülni, ugyanis már megtettem. Háromszor. A…..
Katemi 2019.03.21 12:21:43
Kedves Kata, ismeretlenül is szurkolok neked, hogy át tudd adni a magad értékrendjét és magabiztosságát a gyerekeidnek! Természetes, hogy szülőként a gyerekeinket szeretjük, támogatjuk mindenben, akármilyen adottságokkal rendelkeznek is. DE: sajnos törvényszerű, hogy bármennyire is igyekszünk megkímélni őket a külvilág kritikáitól és bántásaitól, mindenképpen találkozni fognak vele. Ami ahogyan te is leírtad, életre szóló gátlásokat, sebeket tud okozni, főleg serdülőkorban, amikor amúgyis önértékelési problémákkal küzd mindenki, még teljesen normál testalkattal is. Véletlenül se kioktatásnak szánom, hanem segítő szándékkal írom, hogy a gyerekeink súlyával kapcsolatos problémákon (ha csak nem betegség okozza), lehet és kell is segíteni, nem csak amiatt, hogy ne érje őket hátrányos megkülönböztetés, hanem főleg az egészségük miatt. A kulcs szerintem nem a sportban van (bár nyilván arra is szükség van), sokkal inkább a család étkezési szokásait kéne felülvizsgálni, ha mindenki túlsúlyos, akkor általában nem a genetika a bűnös, hanem az étkezés. Ha így van, akkor pedig úgy lehet a leghatékonyabban segíteni a gyereknek abban, hogy ne túlsúlyosként nőjjön fel, hogy az egész család átalakítja az evési szokásait és az étrendjét. Ezen kívül érdemes lehet szakorvoshoz és dietetikushoz is fordulni, mint ahogy bármilyen a gyereket érintő problémával is orvoshoz megy a szülő, hogy a gyerekén segítsen. A születési súly amúgy nem befolyásolja a későbbi súlyt, az én három lányom szintén 4 kiló körüli súllyal született (egyikük 4.20-al), de később mindegyik inkább vékony testalkatú lett a mai napig (már felnőttek). Volt aki sportolt közülük, volt aki nem, tehát nem ez volt a döntő, hanem amit és amennyit ettek.
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
Katemi 2018.04.11 10:01:49
@nick papagiorgo: Nyilván nem holnap küldenének gázkamrába, de egyre erősebb a gyűlölet és annak kifejezése azok felé, akik másképp látják a helyzetet. Az első lépés mindig az, hogy felépül az ellenségkép, akiket lehet utálni, aztán szép lassan megfosztani a jogaitól, aztán majd ha az emberek megszokták, hogy állami szinten, hivatalosan lehet vegzálni azokat, akik nem szimpatikusak a számunkra, lehet majd feljelentgetni, elvitetni a szomszédot, vagy csak simán megverni. Olyan elvakult, gyűlölettől izzó kirohanásokat hallok és olvasok, amik előrevetítik azt a lehetőséget, hogy ha lehetőséget kapnak rá, sajátkezűleg lincselnének meg bárkit, akire ráuszítják őket. Szóval egyáltalán nem tartom irreálisnak az összehasonlítást a 60-70 évvel ezelőtt történtekkel, sőt hogy ne menjünk olyan messzire, a 26 évvel ezelőtti boszniai polgárháborúval, amiben etnikai alapon ölték, kínozták, erőszakolták meg egymást olyanok, akik addig együtt éltek, egy nyelvet beszéltek, szomszédok voltak.
       Ha van egy karakteres színű, ámde üres falfelületünk, több lehetőségünk is van arra, hogy díszítsük valamivel. Nálam úgy kezdődött, hogy volt egy keret nélküli tükröm, illetve egy vödör maradék fehér falfestékem... Kézenfekvő volt, hogy keretet festek a tükörnek. Kerestem egy barokkos…..
 Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy aránylag sűrűn eljutok a tengerpartra, ahonnan soha nem jövök haza üres kézzel. Más szuvenírekkel, ruhákkal pakolja meg a bőröndjét, az enyém uszadékfával meg kövekkel van tele, néha túlságosan is. Legutóbbi szerzeményeimmel teli bőröndömről a reptéren…..
Katemi 2018.03.02 16:44:15
@takacsveca93: Szerintem akár Pesten is lehet találni szép fadarabokat, csak ki kell sétálni hozzá valamelyik erdős részre, de kis szerencsével akár a Duna-parton is lehet találni ilyesmit, szóval mindenképpen kirándulni kell hozzá. :D Esetleg ha van olyan ismerős, aki szőlőt termeszt, a régi, kivágott szőlőtőkékből is szert lehet tenni hasonlóan szép darabokra.
Többször ért már az a vád, hogy túlzottan szigorúan szelektálok, mondhatni válogatós vagyok férfiak terén. Na jó, hát lehet, hogy kicsit sok a kritérium, de végül mégis mindig az derül ki, hogy akire nagy nehezen rámondom az áment....na éppen arra kellett volna legkevésbé. Belátom, talán…..
Ha már annyira szereti a valóságot a miniszterelnök, most itt az alkalma, hogy minden nyugdíjasnak megírja, mi is történt ebben az országban az utóbbi hat évben. Orbán Viktor politikai értelemben suttyó módon köti össze a jótékonykodást az önreklámozással, ami leginkább ahhoz hasonlítható, mintha…..
Katemi 2016.12.08 13:57:31
@Zsoltbacsi: @droid_ : Jó, akkor pontosítanám azzal a véleményemet, hogy az engem és a mikrokörnyezetemet érintő többszázak számára a jelenlegi adósáv rendszer szar, mert arányaiban kevesebb marad a megélhetésre, mint a 200 bruttó felettieknek. Mindig felhúzzuk magunkat azon, hogy ugyan hogy jött ki az átlag 260, (nyilván ebben benne vannak a többszázezer-milliós fizetések, a jóval kevesebb 200 körüliek, meg a sok létminimum körüli is) de nagyjából úgy vagyunk vele, hogy hallottuk hogy vannak ilyen fizetések, csak senkit nem ismerünk, aki ennyit keresne. :) Azzal kapcsolatban meg, amit arról írtál, hogy mindenhol keresnek eladót, felszolgálót, stb. csak annyit, hogy nem azt írtam, hogy nem lehet munkát találni, hanem hogy az átlagnak nem fizetnek érte 200 felett. A legtöbb helyen minimálbért adnak, vagy a magasabb fizetésekért magasabb óraszámban, pihenőnap nélkül kell dolgozni (jellemzően a vendéglátásban), ami órabérre lebontva sokszor 2-400 Ft-ra jön ki, az meg nem mondható soknak még nálunk sem, ha külföldön dolgozol, akkor meg pláne van összehasonlítási alapod. Attól hogy te nem érzed a bőrödön a különbséget, mert jobban keresel nem lesz kevésbé igaz a cikkben leírt megállapítás. Ettől függetlenül még persze támogathatod a kormány intézkedéseit, meg szeretheted is őket, ezt a tényektől függetlenül is meg lehet tenni, nem probléma.
Katemi 2016.12.08 14:25:24
@Zsoltbacsi: Ja, csak ahogy már előttem is írták, jobban fáj ha a 120-ból vonnak le 30-at és 90-ből kell kifizetned a rezsit meg minden mást, (jó tudom, csökkentették, hurrá :)) vagy a 250-ból marad meg 200 és abból kell éldegélned a következő hónapig. Aki kevesebbet keres, annak relatíve kisebb összeg is jobban hiányzik, mint akinek még levonás után is több marad a zsebében. Az arányokat erre értettem, így már érthető? Sajnos nem szívok semmit, bár lehet hogy kéne ahhoz, hogy olyan szép rózsaszínben lássam a világot mint te, gratulálok hozzá, további szép napot! :)
Katemi 2016.12.09 16:21:27
@Zsoltbacsi: Már említettem, egyik politikust vagy pártot sem istenítem vagy fogadom el a viselt dolgaikat kritika nélkül. Nem értem, miért csak fekete-fehérben lehet gondolkodni erről, ha nem tapsol valaki Orbánnak, az nem egyenlő azzal, hogy Gyurcsányért rajong. Ha nem fideszfan valaki, akkor mindjárt ballibsi meg hasonló jelzőkkel illetik a begőzöltebb agyú hívek. Egyik politikust se szeretem, csak van amelyiket a közpénzek lenyúlásában pofátlanabbnak tartok, ennyi Amúgy nem állítottam hogy bezzeg Gyurcsány idejében mennyivel jobban kerestem (mellesleg akkor nem is volt ennyi a bruttóm, hanem jóval kevesebb). Nem is hasonlítgattam össze - egyszerű felfogású vagyok én - csak azt érzékelem, hogy egyre kevesebb dologra elég a pénzem. Bocs, ha nem osztozom a jelenlegi helyzet iránti lelkesedésedben, nem tudok.
     Bár még távolinak tűnik az idei nyár, jólesik felidézni a tavalyit. Sok-sok virágot szárítottam, apró virágú rózsát, levendulát, amit muszáj volt felhasználnom valahogy. Így aztán kis csokrokba kötöttem, tortapapír csipkébe bugyoláltam és egymáshoz ragasztott papírhengerekbe dugdostam…..
Kórház után sajnos az otthoni helyzetem meglehetősen kellemetlenné vált. A nejem közölte, hogy nem kívánja a haldoklásomat végigasszisztálni. Az élet csak addig tart, amíg a cédula a csuklódról lecsúszik a nagylábujjadra. De a köztes időt próbáld tartalmasan eltölteni! A neten találtam, de…..
Katemi 2016.02.28 21:15:25
@mig54: Köszönöm, igyekszem! Nem halálos ítéletként gondolok rá, hanem lehetőségként, ami kizökkentett olyan dolgokból, amiken már régen változtatnom kellett volna és ráébresztett arra, hogy még jobban értékeljem a jó dolgokat és tegyek is azért, hogy azok történjenek velem. Számomra is üdítő volt a poszt hangneme az orvosokkal kapcsolatban és én is azt mondhatom, hogy csak jót tapasztaltam a műtétek és a kezelések során. Az onkológusoknak, radiológusoknak, akik folyamatosan rákos betegeket kezelnek, valóban nagy elhivatottság szükséges a munkájuk végzéséhez, azzal vádolni őket, hogy rosszat akarnak a betegeknek, több mint felháborító. Ami fel szokott bosszantani, azok az összeesküvéselméletek, amikor (főleg kívülállók, akik nem a saját bőrüket viszik a vásárra) ellenségnek állítják be az orvosokat, halálos veszedelemnek az alkalmazott terápiákat és arra buzdítják a betegeket, hogy mindenféle csodaszerekkel kezeljék magukat (amik persze nem ingyen vannak).