Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zolika0111

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A paksi atomerőmű fejlesztésével kapcsolatban sok hír jelent meg már a kezdetek óta, melyek közül sok nem ment bele szakmai kérdésekbe. Természetesen ez nem szemrehányás, mivel ez a történet nagyon sokrétű és összetett, így nem csak egy olvasata van, és egy cikkben vagy bejegyzésben nem is lehet…..
Zolika0111 2017.12.20 17:08:37
@Matróz Kommandó: mert a reaktorból kijövő vizet nem tudják majd melegebb napokon 30 fok alá csökkenteni. Egy hűtőtorony, ami nem kicsi, nem biztos, hogy tetszene a fél megyének. Ja, és brutál sok pénzbe kerül, amit senki nem tervezett oda...
Történelmi nap ez a mai: A momentum Mozgalom találó kérdésfeltevésével és a CEU tüntetésekkel a rendszerváltás megkezdődött. Ez utóbbival elszámolták magukat a fiúk, míg a népszavazási kérdés - bár nem a momentum sajátja - de fantasztikusan találóan lett megfogalmazva és a Fidesz elevenébe vág.…..
Zolika0111 2017.04.06 13:57:54
@Ballib Cenzúrázók Réme 26:

Már megint bizonyítod, hogy egy semmirekellő agyhalott troll vagy! Légyszi módosítsd ezt az elmentett szöveget, amit nagy szeretettel mindenhová bemásolsz. Hányszor kell még elmondani, hogy Norvégia NEM EU tag? Vagy Orbánc Viktorkád képes lenne arra, hogy Norvégiát, akarata ellenére bezavarja az EU-ba, hogy utána Te kényelmesen hátradőlve végignézhesd, hogy kidobja onnan?

Az IQ-d fagyponthoz közeli lehet...
A lediplomázni amúgy képtelen Kósa Lajos nevezi a CEU-t diplomagyárnak. A fideszes potentátok már a nevét sem hajlandóak kimondani az egyetemnek. Aki pedig a CEU védelmére kel, az szerepel Soros fizetési listáján. Lássuk, mit mondanak a számok arról az iskoláról, amit kedden a fideszes többség…..
Zolika0111 2017.04.05 22:14:06
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Az is nem kicsit vicces, hogy az egyik lista első helyein kínai és orosz egyetemek állnak. MIT, Harvard - ezek mind smafu. Bocsánat, de ilyen listákat nem tudok komolyan venni."

Elkerülte a figyelmedet, hogy az első lista fejlődő, feltörekvő országok felsőoktatási intézményeit értékeli. Akkor lett volna igazán vicces a lista, ha fejlődő/feltörekvő országok közé sorolták volna az USA egyetemeit is. :DDD
Zolika0111 2017.04.05 22:58:01
@David Bowman:

Ha az érettségiden összekapartál egy gyenge kettest, ha egyáltalán összejött, akkor a CEU nagyon nem a Te világod. Mond neked valamit BA-MSc? Ha nem, akkor egy kis olvasnivaló a felvi.hu oldalról:

Alapképzés (A)

Akik érettségi vizsgával rendelkeznek és diplomát szeretnének, azoknak az ide vezető első lépcsőfok egy alapképzés – vagy egy osztatlan mesterképzés – elvégzése. A 6-8 féléves alapképzésben megszerezhető bachelor (tudományterülettől függően BA – Bachelor of Arts vagy BSc – Bachelor of Sciences) oklevél felsőfokú végzettséget és az adott szaknak megfelelő szakképzettséget nyújt.
Az alapképzés a munkaerőpiacon hasznosítható szakmai ismereteket ad, az elhelyezkedéshez jogszabályban meghatározottak szerinti munkakör betöltésére jogosít, és jelentősen megnöveli a munkavállalási lehetőségeket is. Egyúttal megfelelő elméleti alapozást is nyújt az adott szakterületen a tanulmányok mesterképzésben történő folytatásához.

Mesterképzés (M)

A mesterképzésben (MA: Master of Arts, MSc: Master of Sciences) mesterfokozat és szakképzettség szerezhető. Mesterképzésre az vehető fel, aki legalább egy alapképzési diplomával – vagy a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai/egyetemi diplomával – rendelkezik. A felvétel pontos követelményeit a felsőoktatási intézmények saját maguk határozzák meg.
A szakmai tudás elmélyítésére lehetőséget adó mesterképzés általában 2–4 féléves. Az elvégzését követően ki lehet lépni a munkaerőpiacra, illetve jelentkezni lehet doktori képzésre, amely a tudományos fokozat megszerzésére készít fel.

Na, 30 pont elég ide? Segítek: NEM
Zolika0111 2017.04.06 01:21:04
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Neked sem ártana kicsit átgondolnod, hogy miért is a szovjetek voltak először az űrben. Segítek, a II. Világháború idején, beáldozva több százezer katonájukat, akiket áthajtottak az aknamezőkön, több német tudóst és fizikust tudtak rabolni, mint az amcsik. Tudni illik, a V-2-es rakéta az alapja minden ballisztikus/interkontinentális rakétának a mai napig.

Tény és való, hogy ezen (hadizsákmányként szerzett) tudás birtokában a legjobb teljesítményű hordozórakétát sikerült kifejleszteniük az ötvenes években. Az is kellett hozzá, hogy a szovjetek rendelkeztek titánnak. Honnan volt nekik? Jelentős része biztos tőlünk:
index.hu/belfold/2010/10/24/hova_tunt_a_magyar_titan/

Az oroszok még az atomenergiában jók, ott a tudásuk alapja szintén lopás. Rosenberg házaspár? Ismerős?

Ezen a két területen kívül igenis egy fejlődő/feltörekvő ország. G7-hez is csak a katonai potenciálja miatt hívták meg. A kilencvenes évek olajár bedőlése alatt simán verte még Hollandia is GDP-ben az oroszokat. Az egy dolog, hogy a nagy Szovjetunió épített tájfun osztályú tengeralattjárót, de amikor az egyik elsüllyedt, a Kurszk, lövésük nem volt a ruszkiknak, hogyan is fogják felhozni a mélyből. Egy holland cég vitte a technológiát.

Miért van az, hogy nálunk is mindenki nyugaton akar lakni/tanulni/dolgozni és nem az oroszoknál? Mert nyugaton fejlett a demokrácia, a társadalom, a technológia, az oktatás? Oroszoknál már az is nagy fejlődés lenne, ha Putyin csak minden második politikai ellenfelét öletné meg vagy küldené börtönbe.
Új cikk-sorozatomban 4 közlekedési módot (autó, busz, repülő, vonat) hasonlítok össze különböző szempontok szerint. Mivel nagyon messzire egyértelmű, hogy verhetetlen a repülő (3-4 ezer kilométerre felesleges összehasonlításokat készíteni), nagyon közelre meg értelemszerűen nem igazán rúg labdába (…..
Zolika0111 2017.04.03 14:13:46
@ruba:
Tehát abban az esetben, ha valaki nem a magányos farkast játsza és ketten utaznak, akkor már az autó a legolcsóbb választás.

A táblázat jó és értem, hogy Te csak a ki-, és visszautazásra mentél rá, de nagyon fontos további kérdéseket vet fel ez a téma. Csak egy példa: autóval kényelmesen el lehet hagyni a belvárost és akár 10km-re lévő kis faluban sokkal olcsóbban meg tudunk szállni. Ezen tételek igencsak meg tudják drágítani a vonattal/busszal/repülővel érkezők dolgát.

Ne adj isten, látnivalók, múzeumok, kellemes sétálgatások után az ember még rászán 24 liter benzint és simám át tud ruccanni Hollandiába és Belgiumba. Azért azt meg kell jegyeznem, amikor én autót vásároltam, igencsak átgondoltam, hogy minek is veszek autót. Bizonyos kilométer megtétele felett, (szubjektív véleményem: kb 35.000 km) ár/érték arányban a diesel kifizetődőbb. Az én autómnak a fogyasztása simán 6 liter alatt van. És az sem elhanyagolható, hogy diesel Ausztriában sokkal olcsóbb, a németeknél egy árban van a magyaréval.
De még egyszer mondom, értem a kiindulási alapadatokat, sőt mindjárt kezdem olvasni az előző részeket.
Zolika0111 2017.04.03 20:11:30
@ruba:
Most végeztem a Bar beszámolóval. Jol láttam, Toyota Hiace az áldozat? had kérdezzem már meg, hogy mekkora motor van benne és mennyit eszik?

Plusz két élmény: Az egy dolog, hogy Németországban lehet csapatni, de 5 kavicsfelverődésből négyet ott szereztem. Szerencsém volt, aprók és nincs repedés. Azóta már nem annyira csapatom:)
A tesóm rosszabbul járt, pont Montenegróban. Egy felhőszakadás után egy sziklaomlásból kapott be egy ökölnél nagyobb követ. Berobbant a szélvédő, de megfogta a kavicsot. Ott a porszívózással ment el sok idő és azzal, hogy a magyar határőrök visszaengedjék Magyarországra:)
Ennél nagyobb butaságot talán még Németh Szilárd se tudna mondani...
Zolika0111 2017.04.03 10:21:02
@Könnyen elkaptuk, uram!:

A balneologia:

"A balneológia a gyógyforrásoknak, gyógyvizeknek a gyógyfürdői alkalmazásával és hatásaival foglalkozó tudomány, magyarul gyógyfürdőtan. A közönséges vízben fürdéskor a víz fizikai tényezői (hőmérséklete, nyomása, felhajtó ereje) hat a szervezetünkre. Ezeket a hatásokat használja fel a vízgyógyászat, más néven hidroterápia. A gyógyvizek esetében a fent írt hatásokat a gyógyvízben oldott állapotban megtalálható anyagok hatásai egészítik ki.

Az ásványvizek, iszapfélék, tengeri és folyami fürdők gyógyítási célokra való felhasználásával a balneoterápia foglalkozik. Ezen belül a gyógyterápia egyéni alkalmazása szakképzett balneológus (orvos) feladata.

A gyógyhelyeken nem csak a gyógyvizet használják fel kezelésre, hanem iszapkezelést, ivókúrát, inhalálást, mechanoterápiát (gyógymasszázst) és étrendi gyógykezelést (diétát) is alkalmaznak. Ezekhez még hozzájárulnak a klíma, a környezetváltozás, és a lelki hatások is. Ezért a felsorolt gyógytényezők együttes alkalmazására a gyógyhelyi kúra vagy fizioterápia elnevezést is használjuk. Ez utóbbi szélesebb körű fogalom, mint a fizikoterápia, mert beletartozik a gyógyfürdői kezelés, az éghajlat hatása és a diéta alkalmazása is. (A szó a görög füzisz szóból származik, és magyarul természetet jelent. Ez tükröződik a „természetes gyógymódok” elnevezésben is, bár ma már a felhasznált energiákat gyakran mesterségesen is előállítjuk.)"
Zolika0111 2017.04.03 14:44:02
@atomic power 1986DucaDuca:
"Éppen azert hozta fel az extrém példát, a bálnatenyésztést, hogy a közérdeket nem reprezentaló szakok valhatnak fizetősse. "

Amit írsz, nem igaz!

A kérdés a következő volt:

Milyen szakok vállhatnak Magyarországon a közeljövőben fizetőssé?...Mondjon egy példát.

Erre azt a választ adta, hogy balneologia.
Magyarország miliárdokat akaszt ezen, hogy idejárnak a norvégok, oroszok, stb..., pl Hévízre.

A volt oktatási miniszter nem tudja, hogy nincs és nem is volt államilag finanszírozott képzés bálnatenyésztésből? Vagy én tudom rosszul?
Légyszíves nevezd meg az a felsőoktatási intézmény Magyarországon, ahol állami finanszírozás mellett bálnaképzésből lehetett diplomát szerezni.
Várom a válaszod!

És nyugodtan annak is utána nézhetsz, hogy nemcsak a töltelék szakokat tették fizetőssé. A keresett, állami finanszírozású mérnöki szakokra is kevesebben tudtak bejutni. De az egészet el lehet poénkodni bálnatenyésztéssel...
Zolika0111 2017.04.03 15:32:10
@atomic power 1986DucaDuca:

-Milyen szakok vállhatnak Magyarországon a közeljövőben fizetőssé?...Mondjon egy példát.
-balneolóia

És folyamatosan magyarázod... hogy gondolod.. meg ő jobban tudja...

Nem válaszolt egy kérdésre, mert ha az igazad kellett volna mondania, hogy kurvára elveszünk a felsőoktatási intézményektől tízmilliárdokat, azt nem nagyon tudták volna jól lekomkunikálni. Akkor sem tetszett ez a sunyi kijelentése és most sem tetszik, még ha te is próbálod megmagyarázni.

És ez egyáltalán nem elkanyarodás a témától. Pont a balneológia/bálnatenyésztés a terelés. Miközben vitatkozunk, hogyan is kell ezt a kijelentését érteni, 2011-2014 között több mint 80 miliárd forintot vontak el a felsőoktatásról.

Pokorni, -mint többször is írtam- oktatási miniszterként, nagyon mellé lőtt ezzel a poénnak szánt/extrém példával.

És én sem írok többet...
Alig öt perce volt kint a kormányzati propagandalap, a Magyar Idők honlapján egy elfogult atompárti ömlengésre írt LMP-s reagálás Szél Bernadett tollából, amikor már ki is rakták a válasz-válaszcikket a kormányoldali sajtót független energetikai szakértőként körbehaknizó Hárfás Zsolttól. Bár a…..
Zolika0111 2017.03.23 17:39:45
@'merehhezisértek':
Igen. Az atomerőmű építése közben száll el a Fukusima. Az építés alatt álló atomerőművet kellett áttervezni/átalakítani. Egyértelmű is volt, hogy ebben az esetben sem a pénzügyi keretet sem a tervezett átadási időpontot nem lehet tartani.

Nem is célszerű Olkiluoto erőművel példálózni se pro/se kontra értelemben...
Zolika0111 2017.03.23 17:51:47
@Ballib cenzúrázók réme 25: Na végre itt vagy, barátom!

A múltkori vitánk után úgy eltakarodtál...
Remélem azóta beszereztél már egy általános iskolás földrajz könyvet és azóta az amúgy retardáltak szintjén lévő ismereteidet kicsit bővítetted.
És remélem nem fogsz akkora baromságot írni nekem, mint multkor: Orbán Viktorunk kizárja majd Norvégiát az EU-ból.

Lenin is megmondta: Tanulni, Tanulni és Tanulni...

Neked sem kínánok mást. A narancssárga ködben vegetáló agyad, hátha tisztábban fog látni...
Zolika0111 2017.03.23 19:32:43
@Medgar: Én is ezt írtam, hogy nem lehet kiváltani. De a jelenlegi hálózatba igenis elférne még. Ma Magyarországon 172 db szélturbina van, a teljes villamos felhasználásunk 1%-t sem adja.

Kicsit más: A lakosság többsége atompárti, elismerik Paks működő reaktorait, köztük én is.

De Paks II. bűzlik. És mellette megy a kapkodás és a titkolózás

Csak egy dolgot ragadnék ki: A párhuzamos müködtetést. A Duna alacsony vízállásnál nem képes elég vízzel ellátni mind a 4+2 reaktort. Duzzasztó művet biztos nem fognak építeni Paks alá, noha egy nemzetközi szerződés miatt előbb-utóbb ki fogják kényszeríteni (Duna-Majna-Rajna szerződés), mert annak olyan komunista szaga van, marad a másik opció: csökkentik a reaktorok termelését, akkorra időzítik a felújításokat vagy konkrétan reaktort állítanak le.

Ez szerepel abban a környezeti hatástanulmány kiegészítésben, amit még mindig nem fogadtak el.

A másik igencsak nagy probléma, hogy párhuzamos működés esetén ki kell építeni szintén a nagyfeszültségű oszlopokat, hisz a jelenlegiek "csak" a most működő reaktoraink által termelt áramot képesek eljuttatni a fogyasztókhoz.

De azért lenne itt más is:
-Simán meg kellett volna tendereztetni, melyik vállalat mennyiért építené. Én azt nem tudom elfogadni, hogy Paks üzemelő reaktorai mellé csak az oroszok tudnak építeni reaktort, noha teljesen függetlenek egymástól. (pl:Cseheknél amerikait építenek az orosz mellé)
-minden létező fontos információt titkosítottak 30 évre.

Akkor járnánk a legjobban, ha a tervezett atomreaktorokat nem Pakshoz, hanem Budapesthez közel építenék fel. Mert a hulladékhővel is kell kezdeni valamit. A duna hőmérsékletéhez képest csak 10 fokkal engedhetnek vissza melegebbet. Konkrétan: majdnem az egész fővárost el lehetne látni ingyen távfűtéssel
Vendégposzt Nemrég a Levegő Munkacsoport közlekedési témafelelőse amellett foglalt állást a blogunkon, hogy helyes intézkedés a tömegközlekedés ingyenessé tétele szmogriadó idején. Egyik aktivistánk ezzel ellentétes véleményen van. Alább közöljük írását. Abban szinte mindenki egyetért, hogy…..
Zolika0111 2017.03.23 16:36:34
Én egy másik szemszögből nézem ezt a szmog kérdést. Ja és autóval járkálok.
Ha emlékeim nem csalnak, akkor nagyon-nagyon régen, a kedves városvezetés olyan indokkal vezette be a budapesti fizetőparkolást, hogy majd a bevételekből P+R parkolókat építenek és fejlesztik a tömegközlekedést. Azóta hány száz miliárdot dobtunk be pluszba a főváros költségvetésének?

És mit látok? Azt, hogy pl a Ferencvárosi önkormányzat fizetőssé teszi az Üllői út melletti parkolókat, az Ecseri út és a Pöttyös utca között. Az út másik oldalán, az Ecseri útnál, a Posta mellett konkrétan zárva van egy szintén P+R-nek minősülő parkoló.

A nagy kérdés, hogy az ember hol tudja letenni az autóját és hol tud átszállni egy BKV-ra?

A behazudott fejlesztéseket igenis hiányoznak! És ebben a helyzetben inkább a fővárost kéne számon kérni!
-Egyetlen metró vonak sem ér túl a főváros határán
-Nincsenek a város határában értelmes P+R parkolók
-Nincs annyi busz/troli/villamos, amelyre át lehetne szállítani az autósok harmadát
-És amitől igazán lincshangulatom lesz, hol építettek eddig mélygarázsokat? Hát persze, hogy a legbelsőbb kerületekbe. Szabadság tér, Kossuth tér, stb.
-Az utcákat b*sszák takarítani. Kinnt Ausztriában, 2000 fős falucskában is van egy utcaseprő autó, rendes nagy. Minden munkanap folyamatosan takarít. Nálunk ez annyira nem divat, hogy pár éve az 1-es villamos vonalán egy bokor nőtt. Lapátolni lehet a sok port. ÉS MÉG CSODA, HOGY AZ AUTÓK FELKEVERIK?!

Ha a befolyt pénzekből fejlesztették volna a tömegközlekedést és építettek volna P+R parkolót és ezek után jelentkezne a szmog kérdés, ebben az esetben simán megvenném a 10-es gyűjtőt. De addig had ne az én modern autóm legyen a hibás!
Ja, és egyébként az üzemanyagok árába beépítették a környezetterhelést is. Tehát elvben kifizetem a szennyezést.
Zolika0111 2017.03.23 16:42:17
@koala kóla: Szerintem inkább Te vagy idióta, bocsánat, nem idióta, simán nem ismered Budapestet. Normafa tök lapos? Szerinted a Gellért hegy micsoda? És a Budai hegyek? Hármashatár hegy?
Igenis a Budai hegyekből érkező levegő nem tud normálisan beáramlani, mert pl a Mamutot ebbe a szélcsatornába beleépítették. De lehetne sorolni a példát...
- Tisztelt Miniszterelnök úr! Most, hogy az EU is jóváhagyta a Paks 2 szabadrablá beruházást én itten azt számolgatom, hogy mi lenne, ha azt a temérdek pénzt másképp költenénk el. 12,5 milliárd euró (ezt a Greenpeace mondja) az mai áron 3855 milliárd forint. Egy átlagos családi házra ma már olyan…..
Zolika0111 2017.03.21 15:18:14
@$pi$: Folyamatosan okoskodsz és hazudozol!!!!

Nézd meg b*szki, olvasd el!!! A térképet alaposan tanulmányozd!

greenfo.hu/hirek/2016/09/16/a-vilag-legabszurdabb-szeles-szabalyzasa-a-magyar

Még hogy nem hoznak ilyen törvényeket?!?!?
NE HAZUDOZZÁL, vagy ha ennyire nem vagy képben, akkor inkább kuss legyen a neved!

Csak a Te kedvedért és azért, hogy ne legyél ilyen tudatlan a témában:
-A térségben legoptimálisabb magasságú szélturbinákat szintén egy törvény miatt nem lehet lepakolni, mivel korlátozták a magasságukat is.
-A térségben legoptimálisabb teljesítményűt szintén nem lehet telepíteni, nem fogod kitalálni, ezt is tőrvényben maximalizálták.

Összegezve a gyengébbek kedvéért, csak neked: Nincs Magyarországon olyan hely, ahova lehetne telepíteni szélturbinákat. Ha lehetne is, a magassági és teljesítményi korlát liatt nem lehetne piaci alapon nyereséges.
Zolika0111 2017.03.23 07:41:46
@csentecsa: felújításról:

A hozzáértő szakértők mondják, hogy ez nem felújítás volt. Számtalan cikk foglalkozott ezzel a témával. A komresszor légtartáján és a vezető ajtaján kívül minden új.

Simán felújításként álcázták a metrókocsi vásárlást. Csak annyi baj van ezzel a metróval, hogy egy rendesen kiírt közbeszerzésen esély sem lenne arra, hogy győztesen lehetne kihozni. Mégiscsak egy 20-30 éves konstrukció az egész. A legszembetűnőbb, hogy nem légrugó van benne.

A légkondi hiánya igenis probléma. Én például le szoktam izzadni nyáron a metrón. A négyenes nem.
Egyébként egyszer már ígéretet tettek a városvezetők, hogy légkondi nélküli tömegközlekedési eszközt nem fognak forgalomba állítani.
Egyébként tényleg világelső az orosz technológia rakéta meghajtás, és atomenergia terén. De csak ezekben.
Zolika0111 2017.03.23 15:45:50
@csentecsa:
"Egyébként tényleg világelső az orosz technológia rakéta meghajtás, és atomenergia terén. De csak ezekben."

Igen, én is emlitettem (2017.03.23. 07:41:46) az atomenergiát.
Retteg a Fidesz a Momentumtól...
Zolika0111 2017.03.15 08:13:35
@Kalmár:
"Egyszer kiviszik a pénzt a multik, akik mindenféle trükkökkel eltüntetik a profitot, hogy ne kelljen adót fizetni. Menedzsment jogok, saját márkás termékek átszámlázása, névhasználati jogdíj stb."

Egyszer: ugyanúgy trükközik a magyar vállalkozás is a profittal, mint a multi. pl.: Egy ember kezében van két cég. Az egyik lízingel akármilyen 1 db eszközt/gépet, amit elszámol, majd bérbe adja a saját cégének és az is elszámolja. Egy darab eszköz/gép és dupla elszámolás. Na ezeknél a cégeknél nagy valószínűséggel a lepapírozott alkalmazotti fizetés köszönőviszonyban sincs a valós bérrel. Ez a cég ugyanúgy kilopja a pénzt, elmegy luxusnyaralásra és szlovák rendszámú BMV-re. A feleség/gyerek nevén házak lesznek, miközben a „TISZTESSÉGES”vállalkozó nem tud semmi vagyont felmutatni. Ha mégis ellenőriznék, abban a pillanatban minden mozdítható értéket eltüntet, és csak egy csupasz kft.-t hagy maga után, ja és kifizetetlen melósokat. Ezt csinálja kicsi és nagy cég is. Emlékszel még az M0-ás északi Duna hídjának építésére? Na melyik cég is ment csődbe kifizetések előtt? Hát nem kicsi.

Ez egy gusztustalan dolog! Csak az a probléma, hogy a törvényhozásunknak KÉNE olyan törvényeket alkotni, hogy ellehetetlenítsék ezeket az illegális pénzkivételeket. Aki elbukik, abból még a szart is ki lehessen perelni, ha nincs neki, akkor a családjából. DE ebből biztos nem lesz semmi, hiszen a politikusaink, milyen érdekes, a felhalmozott vagyonukat a családjaiknál dugdossák.
folyt. köv...
Zolika0111 2017.03.15 08:55:22
@Kalmár:
„Másodszor kiviszik a kamat formájában, amit a világháború óta fizetünk.”

Másodszor: Ez már megint a politikusainknak a sara. A mindenkori kormányunknak lenne a dolga, hogy szüntessék meg az államadósságot, vagy legalábbis csökkentsék azt. A rendszerváltás után egészen 2001-ig csökkenő pályán volt. Első Orbánc kormány kezdte, Medgyesi folytatta, Gyurcsány belehúzott a költekezésbe. A második Orbánc kormány megállította, sok minden kellet hozzá, pl. a magán nyugdíj befizetések lenyúlása, kupakokra kivetett NEM ADÓ, hanem termékdíj, stb. Kósa el is magyarázta, remélem neked is világos:

www.youtube.com/watch?v=9Cw7SzqhUwk

Utána valami „isteni”szikra homályba lökte nagyra becsült vezérünket és Paks II. építéséhez felvett hitellel MÁR MEGINT EMELKEDNI FOG az államháztartás hiánya. Szerencsére ezt már nem a hanyatló nyugatnak fizetjük, hanem Orbánc Viktorka nevű öleb gazdiának, Putyinnak.

Akik okozták a növekvő államadósságot: Medgyesi kiszállt, Gyurcsányt már eltakarította a nép ítélete a kormányzástól, most Orbánnak kéne eltakarodnia. Megépítette a játékszereit, van már a Csuti királynak stadionja, kisvasútja.
Egy dologtól sosem kell tartania, hogy nem lesz szabad hely valamelyiken/valamelyikben.

Nekik kell megköszönni a kamatokat, mert ők vették fel a hiteleket (Medgyesi, Gyurcsány, Orbán), nem pedig nyugatot szidni.
folyt.köv...
Zolika0111 2017.03.15 10:28:13
@Kalmár:
„Harmadszor leépítették a gyártó és feldolgozó kapacitásainkat amiknek a helyére ők léptek be.”
Harmadszor: Már megint egy hatalmas hazugság.
Tudod mit? Gyere el a lakásomba és próbáld meg elvinni az LCD tv-t, kilóra, híradástechnikai hulladék árat fizetni érte. Próbáld meg! Ne csodálkozz, hogy szilánkosra fogom törni a kezed és kirúgom a fogaidat.

A mindenkori kormányaink, akik még csak nem is áron alul adták el az állami vagyont, hanem kilóra, afrikai országokban már rég levágták volna a kezüket egy bozótvágóval.

„Negyedszer a megkapott pénz nagy része nyugtai vállalatoknál landol. Gépvásárlás, stb”
Itt látszik, hogy nem nagyon gondoltad át az írásodat. Csak három példa:

1. útépítések, csatornázások, szennyvíztisztítók, vasúti sínek felújítása. Mindegyik rengeteg földmunkával jár. Te mivel csinálnád, ha a kedves kormányunk még engedi is, hogy túlárazhassad a munkát? Mert én keresnék egy világszínvonalú céget, amelyik az építőipar valamennyi szegmensét, de a mélyépítést biztosan lefedi 100%-ban.
Ilyen például a Liebherr, a Volvo (EU), Komatsu (Japán) Caterpillar (USA). Ilyen eszközöket még csak véletlenül sem gyárt Magyarország, honnan szereznéd be? Mert én innen az EU-ból. Ha már ők adják a pénzt.
De nemcsak kikanalazni, elhordani is kell a földet. Van olyan magyar cég, aki földszállításban fel tudja venni a versenyt a Volvo, Scania, Daf, Renault, Mercedes kamionjaival? Mert szerintem a mi Rába gyárunk kevés ehhez. A magas árak miatt lehetne biztos venni Rába kamionokat is, de valahogy mégsem azokat lehet látni a nagy építkezések között. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy a zsíros pénzeket felmarkoló fővállalkozónak el kell mennie az átadási ceremóniára. Magyarországon gyártott Suzukit fog venni, vagy hodály nagy BMV/Mercedes-t?

2. Az egyik barátom most fogja a vállalkozását bővíteni egy CNC géppel. Mit ajánlasz neki? A kalinyingradi gépgyár termékét vagy inkább egy német vagy cseh gépet?

3. busz, villamos, metró, vonat. Az únió a kötöttpályás közlekedést favorizálja. Honnan kéne vásárolnunk villamost és vonatot? Mert Magyarország nem gyárt. Az, hogy a metrószerelvényekre behazudják, hogy azok felújított szerelvények és már megint egy elavult/orosz/drága technológia jött hozzánk, már megint a politika sara. Csodálkozol, hogy az EU nem ad rá pénzt?
Széles Gábor, az antigravitáció nagymestere meg jobban tette volna, ha a Volvót, aki bejelentkezett Magyarországra buszt gyártani és szövetkezni az Ikarussal, nem zavarja el. Mert végre lenne valami, amit mi állítunk elő. Most végig lehet nézni, hogy mi a választék: Vagy a szakadt, lelakott, régi magyar buszok, vagy Mercedes, Volvo, stb. +Mutatóban pár magyar fejlesztés.

Kezdem unni, hogy gyalázzák, mocskolják, fikázzák az EU-t. Tőled is megkérdezem:

Mit kaptunk az oroszoktól, amit egy lapon lehetne említeni az EU pénzeivel? Ha nem tudsz semmit mondani, akkor jobban tennéd, ha csöndbe maradnál!
Pedig a párt népszavazási kérdése hatalmas bukótól menthetné meg az országot...
Zolika0111 2017.03.04 01:12:22
@$pi$:

"4. Hűtőtornyokat építünk.
5. Hűtőtavakat építünk.
6. Megoldható a probléma mederkotrással."

Láttad valaha a Dunát? Vízhozama? Egy atomerőműnek elég az a baszott mennyiségű víz. Hova építesz hűtőtavakat? Mederkotrás? Igazad van! 200 méter elég is lesz, nem?

És még engem szólsz le? Én egyértelműen megmondtam a választ, hogy egy dusszasztómű kell a Dunára. Ide nem elég pár lavorba felfogott esővíz.

Lefordítsam a gyengébbeknek: Az atomerőmű építés mellett olyan beruházások is szükségesek, amiről mindenki kussol. Nem hiába titkosították 30 évre. Mert ha belekezdünk, onnantól kezdve nincs visszaút. Ezért ebben a kérdésben nagyon jó lenne TISZTÁN látni.

Ja, egyébként a hűtőtornyok olvasásánál a könnyem is kicsordult, műszaki zsenikém.
Zolika0111 2017.03.04 13:02:04
@$pi$:
Az általad bemásolt hatástanulmányokban szerepel két érték, egyik a Paksi atomerőmű vízkivétele (100 köbméter/s) és Paks II. vízkivétele (132 köbméter/s)
A probléma ezzel, amiről én írtam, hogy a Duna alacsony szintje és a víz magas hőmérséklete miatt most üzemelő 4 reaktornak 120 köbméter/s volt a kritikus időszakban a vízkivétele.
Ezt a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófa Igazgatóság szóvá is tette és hiánypótlásra visszadobta.

Noha a Duna legalacsonyabb eddig mért vízhozam 586 m3
/s (1947. november 4.) Hiánypótlás után a kisvízi problémák modellezésénél ÉRDEKES MÓDON 950 m3/s vízhozammal és 232 m3/s vízkivéttel számolnak (252m3/s kellene)

A hatástanulmányban írtakban szereplő vízhozamot 100%-nak vesszük, akkor már volt 61,68% is. A valós vízkivétel meg 108%. És még meg sem említettem a 20.000 évenkénti kritikus alacsony és magas vízállást.

A hiánypótlásban még csak véletlenül sem szerepel hűtőtorony. Tudom miről van szó, most mentem el kettő mellett Franciországban. Noha nem atomlétesítmény, de Gyöngyösvisontaiban, a kénlepáró telepítésén részt vettem. A szerződésben egyértelműen vízhűtés szerepel, ha hűtőtornyot kéne építeni, az már a mi zsebünkből menne.

Mészáros Csaba, a Budapesti Műszaki Egyetem Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszékének címzetes egyetemi docense nyilatkozta, ha "Paks II megépül, akkor mindenképpen szükség lesz Fajszon építeni egy vízlépcsőt."

Milyen érdekes egybeesés, ezzel a Fajsz mellé épített vízlépcsővel lehetne biztosítani, hogy a tanulmányban szereplő 950 m3/s alá ne csökkenjen a Duna vízhozama.

A párhuzamos üzemeltetés költségeit nekünk kell fizetni. Ha jártál Paks környékén, akkor láthattad, hogy mennyi a nagyfeszültségű oszlop. Ezek csak a mostani áramot képesek elveztni. Csak öt évre kiépíteni egy átviteli hálózatot, hogy egyszerre működhessen Paks I és II.? Ezek a tételekkel senki sem számol.

Kettő utolsó megjegyzés:
A Paks II.-nek még a mai napig nem fogadták el a környezetvédelmi hatástanulmányát, nem véletlenül

A vízlépcső építést egy nemzetközi egyezmény is kikényszerítheti, a Duna-Majna-Rajna egyezmény. De ha a két atomerőmű párhuzamos üzemeltetése miatt kell nekiállni, mégiscsak hozzá kell számolni az építési költségekhez.
Zolika0111 2017.03.04 15:54:51
@$pi$: De, sajnos odafigyeltem miket írtál nekem.

", hogy öt perc webezéssel, nulla szakmai végzettséggel, nulla szaktudással most jól megszorongatod azt a sok mérnököt, mi?"

Tisztázzunk valamit: Én KIZÁLÓLAG PAKS II.-ről beszélek.

Te vagy az az ember, aki Paks II.-vel kapcsolatban felhozol olyan erőműi példákat, mint:
-Hűtőtornyokat építünk.
-Hűtőtavakat építünk.
-Megoldható a probléma mederkotrással.

légyszíves próbálj meg fókuszálni Paksra és ne Voronyezzsel példálózzál. A szakértői véleményt letöltötted és elovastad, majd leszóltál engem. Értelmezni is kéne tudni az elolvasottakat. Egyértelműen leírtam Neked, noha szakértők írták de hibás számokkal/paraméterekkel dolgoztak. Nem írom le még egyszer: (2017.03.04. 13:02:04)
Tanult-hozzáértő emberek dobták vissza a hatástanulmányt. Tehát egy olyan tanulmányra hivatkozol, amit az állam szervek nem fogadnak el.

És én ellenkezek elvtelenül? Hidd el nekem, hogy a 30 évre titosított iratokban van a kutya elásva. Nem mindegy, hogy 4200 miliárdból vagy 6000 miliárdból épül majd meg Paks II.
Már a legalacsonyabb ár is felveti más megoldás lehetőségét, de minden piaci alapon, állami támogatás nélkül megvalósítható megoldást törvényekkel ellehetetlenítenek.
Noha Magyarország minden hónapban importra szorul, a legtöbb 37% és a legkevesebb 23%, a havi bontást nézve, mégsem lehet lepakolni pl. szélerőműveket.
Napelemekre meg büntetőadót vetnek ki, ja párdon, termékdíjat. Többet, mint az akumulátorokra. Az egész egy nagy vicc.

Úgy látszik, Te optimistán állsz Paks II.-höz, tartani fogják a határidőket és a költségeket. Szerintem viszont ennyi pénzből lehetetlenség kihozni ezt a beruházást. Én is búcsúzok Tőled, Csá!

De megígérem, ha nem volt igazam, csak vészmadárkodtam, bocsánatot fogok kérni.
Semmit? Na jó, ez talán túlzás volna állítani (hiszen mennyi-mennyi milliárdot lehetne vagy lehetett volna), de tisztességes versenyt, fair küzdelmet biztosan nem. A népszavazás arról szólhatott volna, hogy megkérdezik az embereket (demokrácia), ahogyan ezt normálisabb helyeken teszik, szeretnék…..
Zolika0111 2017.02.23 12:40:40
@putris72:
Csak hogy tisztább legyen a kép: A Momentum kezdte gyűjteni az aláírásokat. Nevezzük nevén őket, nevesincs fiatalok. Csak ők több mint 200.000 aláírást szereztek. Az, hogy miután az MSZP számára is világossá vált, hogy lehet hogy összeszedik a szükséges 139.000-et, a hajrában beszálltak. Gusztustalan amit csináltak. 5.000 aláírást hoztak, CSAK ENNYIT. Az MSZP Budapesten egy hiteltelen párt lett számomra. De bőven jó ürügy olyan f*szoknak/p*náknak, hogy az egészet összemossák a baloldallal.
Tehát itt senki ne keverje bele a politikai pártokat. Racionálisan gondolkodó emberek voltak. Nagy számról beszélünk, Tarlóst 300.000 ember szavazta meg, közel annyi jött össze a Momentumnak, 266.000.

Az, hogy mivel járna, ki szenvedné meg legjobban, bele sem gondolnak. 2024-ig a kibaszott építkezések miatt beállna a város. De nem csak ez a gond, elkezdik építeni majd Paks 2.-őt is. Ne feledkezz el az M1-es autópálya szélesítésről, a 3-as metró felújításáról és a kínai hitelből felújítandó Budapest-Adria vasútról. Ilyen bagatel dolgokat már meg sem említem, hogy a Lágymányosi híd mellett a vasúti hidat is bővíteni kezdik az olimpiai építkezések mellett, és Paks mellé is ígérnek egy új dunai hidat.
EMBER!!!!! GONDOLKODJ MÁR!!!!! Kivitelezhetetlen mindezt egyszerre megvalósítani. Te meg itt hazaárulózól?
Az indok, amiért én is aláírtam, a vizes VB volt. Noha biztos, hogy helyszínen fogok drukkolni, de a részletek mellett nem lehet elmenni. Egy csodaszép uszodát ígértek a VB-re, potom 25 miliárdos összköltséggel. Helyette lesz egy fos betonkocka, amihez képest az Aldi Biatorbágyon felépített logisztikai közponja is képes lenne építészeti díjat nyerni. Ja, és mindezt négyszeres áron. Az össz költség már rég 100 miliárd felett van!! Hogy b*sznátok meg a korrupciótokat!!!
Ja és egyébként amióta írogatok a piszkos, számomra nem tetsző korrupcióról, azóta már voltam zsidó bérenc, móri gyilkos, náci és komunista is. Mert sajna nálunk, az olimpia egyenlő lenne a koorupcióval.
Pedig csak egy GONDOLKODÓ ember vagyok.
Zolika0111 2017.02.23 15:06:38
@konrada: hát marhára nem igaz:

www.origo.hu/gazdasag/valsag/20081113-imf-hitel-kamatnyereseg-es-vitak-mire-lehet-kolteni-a-hatalmas.html

"A már Magyarországra utalt, de fel nem használt 4,215 milliárd SDR úgy kamatozik, hogy 2,076 milliárd SDR-ig a kamat 2,71 százalék, a következő, 1,038 milliárd esetében 3,71 százalék a ráta, majd a legutolsó, 1,099 milliárdos részlet után 4,71 százalékos kamat jár."

Tehát ezt az olcsó hitelt, sikerült drága hitelre kiváltania az Orbáncz/Matolcsi párosnak. De legalább találtunk egy ellenségképet az IMF személyében.
  Talán ön is tud róla, hogy hazánkat sok oldalról fenyegetik! Brüsszel folyton szuverenitásunkra tör, Soros György pedig busszal utaztatja a menekültek százezreit. Miközben a kormány pallosa a rezsidémon nyakát célozza, másik kezében pajzs, de ki tudja, hogy meddig védheti még meg a hazaárulók…..
Zolika0111 2017.02.20 17:52:46
@conchita wurst: Cáfolni azt, ami siralmas? Eszemben sincs. Ezzel az eredménnyel az utolsók vagyunk még a Visegrádi országokat nézve is. Erre te se legyél büszke. Még meg kell várni kb 35-40 évet, hogy felzárkozzunk Csak Ausztriához. Természetesen feltételezve azt, hogy itt addig megáll az idő és a fejlődés.
Zolika0111 2017.02.20 18:10:10
@conchita wurst: A kibaszott korrupciót brutálisan vissza kell fogni. Csak a Polt például nem nagyon érdekelt ez ügyben.
Nincs olyan párt, aki már kormányzott és ne lenne érintett.
csak egy-egy példa:
Leégett a BS. Első Orbán kormány. 75 miliárd az új BS-ért, de még csak nem is a miénk, hanem az állam kap egy évben 26 ingyen napot benne, noha a mi pénzünkól épült. Ezek után Németországban Felhúzták az Alianz arénát fele ennyi pénzból, azt hiszem 50.000 fős lett.
Érzed benne a korrupciót? mert én igen.
MSZP éra, Dunújvárosnál épülő Hankook gyár. A földterületet, kiapportálták egy 30.000 Ft-os törzstőkéjű Bt.-be. Majd eladták egy havernak. Aki miliárdokért tovább adta.
Sehol sincs felelől, sehol sincs számonkérés, Magyarországon ez a természetes.

TEHÁT TŰZZEL-VASSAL ÍRTANI A KORRUPCIÓT. Leszarom, hogy vörös vagy narancs!
Zolika0111 2017.02.20 18:31:05
@conchita wurst: Te viszont elbagatelizálod. Mennyit is kell visszaviszetni csak az Alstrom-Siemens miatt az úniónak?
Most legyek demagóg? A költségvetés nem tud iskola tejre kiköhögni 3 miliárdot, a 60 miliárd visszafizetés meg aprópénz? És ez csak egy kis szelete az úniós pénzeknek, mármint a négyes metró.
A kormánynak sikerült megállapodnia a munkaadói és munkavállalói szervezetekkel, így jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum pedig 25 százalékkal fog emelkedni jövőre. A meglepően magas béremelés azonban nem garantálja, hogy Magyarország, a kormány ígérete ellenére az elkövetkező…..
Zolika0111 2016.12.09 00:13:09
@$pi$: "Megnézted az adatokat, a grafikonokat a cikkben? Oké. Németországnál mennyivel kisebb a szám? 2,5%?"
Egy másik nézőpontra szeretném felhívni a figyelmedet:
Ha Magyarországon megkapja az ember a bérpapírját, csak egy szám érdekli, ami a nettó keresete. Amikor felbassza magát, hogy milyen kevés, oszt/szoroz, és ha megvan a lehetősége, elmegy külföldre dolgozni háromszor annyiért. És kibaszottul leszarja, hogy a németeknél több-e az elvonás, mert továbbra is csak egy szám érdekli a bérpapírján, ami háromszorosa a magyarénak. kb. 800.000 ember már döntött. Én is köztük vagyok.
Én Ausztriában vagyok, és fogalmam nincs mennyit is vonnak le a béremből és leszarom, hogy más országoghoz képest többet fizetek-e vagy kevesebbet. Nincs értelme összehasonlítani EGY számot és nem figyelembe venni EZER másikat.

és gyorsba példálózok is:
"Jóval kevesebb adót fizetek mint az mszp alatt. Kisvállalkozóként jövőre 12 millió után 600 000 forintot kell fizetni. Ez 5% összesen. Ez 50% volt az mszp alatt."
-Ha valaki kisvállalkozó, 12 milla után befizet állambácsinak 600 000 forintot és levan tudva minden adózás? SZJA, EÜ hozzájárulás..., minden létező közteher? LÓFASZT!
Ilyen könnyű az élet a kisvállalkozóknak? EGY számot mondasz (5%) és mellette elfelejtesz minden mást.
Kritizátor A gyermekkor visszatér 2015.12.19 21:00:06
Kevés olyan jelenség van a filmtörténelemben, mint a Star Wars. Lehet vitatkozni a filmek minőségein (főleg az előzményén), de tagadhatatlan, hogy kevés olyan dolog létezik, amelyen generációk nőttek fel. Személyes példaként tudnám említeni saját apámat, de akár néhány volt tanáromat is. Kicsiként…..