Regisztráció Blogot indítok
Adatok
priya

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mielőtt először látogattam el Keukenhofba, finoman szólva kételkedtem abban, hogy hosszan le fog kötni ez a látványosság. Nem mintha nem szeretném a virágokat, de mégis - 1-2 óra elteltével mi érdekes lehet a sok milliomodik tulipán látványában? Ráadásul annak idején egy 5 és egy 1,5 éves…..
A könyvtár a városközpontban, a piactértől 8 percnyi sétára helyezkedik el.  Megérni betérni ide egy kávéra és egy kis nézelődésre. Folyamatosan változó, tematikus kiállítási anyag a falakon, CD részlegés poszterek az aktuális, környékbeli kulturális eseményekről  Tematikus elrendezés és…..
Gyógyíthatatlan könyvfüggőként mindig is rajongója voltam a könyvtár intézményének (bármikor habozás nélkül be is költöztem volna egybe, ha lett volna rá lehetőségem). A holland könyvtárak pedig sikeresen felülírták a könyvtárakról élő képet fejemben, annyira mások, mint az otthoniak. Ez a másság…..
A delfti műszaki egyetemen (TU Delft) minden évben tartanak egy rendezvényt, mely már jó előre lázban tartja a környék összes iskolájának diákjait. Az Ipari Formatervezés szak hallgatóinak egyik projektje ugyanis az, hogy játékokat kell tervezniük, majd tesztelni azokat - szakértő közönség…..
Ha valaki azon töri a fejét, hova utazzon családi vakációra, valószínűleg nem Hollandia az első gondolata, pedig ez az ország gyerekekkel is fantasztikus úticél, mert maximálisan gyerekbarát. Hogy ez mit is jelent pontosan? - A tömegközlekedés babakocsival is könnyedén használható, a villamosok,…..
Kirándulós, túrázós, erdőjáró család vagyunk, és Hollandiába költözve egy idő után borzasztóan elkezdett hiányozni nekünk az otthoni táj sokszínűsége. Autóval és vonattal járva az itteni vidéket egy idő után már nem rágtuk le a körmünket újabb sík mezőket, teheneket/birkákat/madarakat, szélmalmokat…..
Bár az amszterdami parkok közül személyes kedvencünk az Amstelpark (itt írtunk róla, miért), turistaként nyilván a Vondelpark meglátogatása a kézenfekvő megoldás, hiszen a város központjában található. Ha gyerekekkel utazunk, és egy kis zöldre vágyunk, mindenképpen látogassunk el ide, mert: 1.) Itt…..
Első hollandiai tartózkodásunk idején hamar szerelembe estünk a holland mesekönyvekkel, mert humorosak és az illusztrációik fantasztikusak. A Pagony kiadónak köszönhetően szerencsére jó néhány népszerű holland gyerekkönyv elérhető már magyar fordításban is. A legkisebbek kedvence, Miffy…..
A hágai gyerekkönyvmúzeumba akkor is érdemes ellátogatni (főként 2-7 évesekkel), ha egy szót sem beszélünk hollandul, mert - a belvárosban van, könnyen megközelíthető helyen: 5 percnyi sétára Hága központi vasútállomásától (Den Haag Centraal) - a kisebbeknek szóló, "Állatos ABC" című kiállítás 1-2…..
Az amszterdami Nemo Science Centre-ről már írtunk, és nemrégiben meglátogattuk a delfti műszaki egyetem tudományos múzeumát/játszóházát is. A Science Centre Delft lényegesen kisebb, mint amszterdami párja, és elsősorban idősebb (9 év feletti) gyerekeknek és szüleiknek ajánlanám jó szívvel.…..
Delftnek nagyszerű műszaki egyeteme van (TU Delft), és sokféle innovációban élen járnak. Többek között itt fejlesztették ki a "szélben ki nem forduló" esernyőt, melyet a delfti tudományos múzeum (Science Centre Delft) szélcsatornájában ki is lehet próbálni (nem tudom, a múzeum ajándékboltjában meg…..
A lélegzetelállító, fordított U alakú épület kihagyhatatlan látnivaló Rotterdamban. A piac nemcsak standoknak, éttermeknek, kávézóknak és üzleteknek ad helyet, hanem lakásoknak is. A fedett belső teret teljes egészében zöldségeket, gyümölcsöket ábrázoló, színes óriásfotó borítja - szemet…..
A kedvenc parkunk Amsterdamban, nemcsak azért, mert annak idején 10 percnyi sétára laktunk tőle, hanem azért is, mert órákig lehet bóklászni benne, sok felfedeznivalót tartogat, és igazi élmény a gyerekekkel. A legszebb tavasszal-nyáron, de mi legelőször télen láttuk, és már akkor szerelmbe estünk…..
A hollandok életének évszázadok óta szerves része a hajózás, nem véletlen tehát, hogy itt járva rengeteget megtudhatsz a témáról, többek között az alábbi két remek múzeumban. Akárcsak a múzeumok többsége Hollandiában, ez is maximálisan gyerekbarát, és nemcsak a felnőtt látogatóknak tartogat…..
A Nemo Science Centre olyan, mint Budapesten a Csodák Palotája, csak egy kicsit nagyobb... Öt emeletnyi felfedezni- és kísérleteznivaló a hajót formázó, fantasztikus épületben, ahol simán el lehet tölteni egy egész napot a gyerekekkel. A legjobb természetesen, hogy gyerekekre van tervezve, és…..