Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zovits

58 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nacelle - Gondola(t) Teszt poszt 2019.08.14 12:35:10
Ez még vajon működik?   És ez?..
- Idióta, érzéketlen barmok! – kiáltotta a művész ingerülten, miután már vagy egy tucat pofont kapott, és néhányan le is köpték, miközben az utcán sétált. - Primitív gondolkodásmódjukkal egyszerűen képtelenek felfogni, nem tudják értékelni a művészetet! – folytatta,…..
Régebben írtam egy kis becslést arról, hogy miért is nem életképes az a felvetés, hogy "le kell állítani az összes atomreaktort és szélerőműveket telepíteni helyettük". Alább közlöm az eredeti írás teljes szövegét. A nukleáris energetika történelme óta összesen 32…..
Sokan vagyunk, akik télen, hóban fagyban kezdték el  Ingress-es pályafutások, de még többen vannak, akik eddig megúszták a rossz időjárást. Pár tapasztalati tanács arról, hogyan érdemes felkészülni a hideg időkre. Hidegben sincs megállás A hidegben nem csak saját magunkra kell gondolni. A…..
Olvastam egy blogbejegyzést és nem tudtam megállni, hogy ne fűzzek egy-egy megjegyzést a leírtakhoz. http://hellobebi88.blog.hu/2013/07/20/12_megdonthetetlen_teny_a_magyarokrol 1. A magyarok először is rettentő kreatívak, hovatovább multifunkciósak. "Autót szerelünk, éttermi…..
Amióta kétharmad a kétharmad és NER a NER, azóta bukkan föl néha valakinek a neve, mint aki “fideszes, de azért jóravaló, még a fidesszel is hajlandó szembemenni”. Az egyik ilyen jelölt Pokorni Zoltán, aki évtizede gondosan ápolja szimpatikus imidzsét, így volt mire épülnie a…..
llyen idősen mint itt a legtöbbünk, Nagy Sándor már világhódító volt, Julius Caesar meg a fejét verte a falba hogy ő még miért nem világhódító. Mi itt a KM-nél meg lettünk szólítva Bogár László által, le lettünk liberálglobálisozva. Ez is valami. Most pedig nézzünk…..
Zovits 2013.06.19 16:52:04
@revkomarom: Igen, az ilyenekről beszélt @nandras01 :)
Két hónapot kellett várnunk rá, de megszületett a SOTE titkos tényfeltáró bizottságának álláspontja Schmitt Pál pálgium plágium-ügyében. Az öt tagú testület az úgynevezett kisdoktori vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy: A doktori értekezés – a…..
Zovits 2012.03.28 13:53:09
@blackdog7: "EZ A LEGNAGYOBB PROBLÉMÁJA KIS ORSZÁGUNKNAK???"

Igen. Az ország (szerintem, de meglepődnék, ha egyedül lennék ezzel) azért tart itt, mert mindenki (a munkanélkülitől kezdve a dolgozókon át a vezetőkig) meg van győződve róla, hogy a tetteinek nem lesznek káros következményei. Azaz nyugodtan lehet csalni a szociális juttatásokkal, az adóval, a végzettségekkel, a könyveléssel, a törvényekkel, bármivel, mert úgysem derül ki, vagy ha ki is derül, akkor is megúszhatja, ha elég pofátlan.

Az ilyen ügyek nagy része felderítetlen marad, ez nyilván biztatja az embereket, hiszen látják, hogy tényleg csak előnyük származik a csalásból. De pont ezért lenne kiemelkedően fontos, hogy ha egy ügy nyilvánosságra kerül (pláne egy ilyen súlyú ügy és ennyire nyilvánosságra), akkor mindenkinek egyértelműsítsük, hogy nem lehet büntetlenül csalni-lopni-hazudni. Hátha ezzel sikerül elvenni a kedvüket a jövőbeli próbálkozóknak.
Zovits 2012.03.28 16:37:35
@blackdog7:
No, haladjunk csak szépen sorban.
"az akkor követelményeknek (kisdoktori) tökéletesen megfelelt"
Nem felelt meg, a TE szabályzata már akkor is pontosan meghatározta az átvett és feldolgozott művek jelölésének rendszerét.

"sokan még a középiskolában is puskáztak, ami szintén csalásnak számít"
Pontosan, erről beszéltem, hogy ez az öngerjesztő folyamat, ami a korábbi csalásokkal legitimizálja az újabbakat. Ebben pont az ország első emberének illene példát mutatnia. A te érvelésed szerint bárki lophatna azért, mert sokan lopnak?

"Ettől még jó szakember vált belőlem."
Gratulálok, ezt nem vontam kétségbe. Viszont a tisztelt államfő hozzáértését és a posztjára való alkalmasságát kétségtelenül sokan vitatják.

"Mégis furcsa módon aki hazudott és ezt be is vallotta, abból szabályosan "szent" ember lett és azóta is sokan hisznek benne"
Szerintem Gyurcsányra gondolsz, de szólj, ha tévednék. Egy szóval sem említettem őt, nem is céloztam rá se jobban, se kevésbé, mint a többi politikusra. Az, hogy ő mit csinált, mit szedett össze, az egy másik kérdés. Attól nem lesz kisebb egy bűn jelentősége, hogy mutatunk egy másikat.

"Tudok, ismerek olyan embert, aki az évfolyamtársam volt és konkrétan ugyanez volt a feladata, hogy közúti baleseti leírásokból és következtetésekből írjon össze egy dolgozatnyit"
A (kis)doktori dolgozatnál viszont az az ember feladata, hogy a társadalmat és a tudományt előrevivő módon, új eredményeket mutasson fel. A TE-n akkor érvényben levő szabályzat szerint a doktorátus megszerzésének egyik feltétele: "a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített, önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés, vagy a társadalom számára hasznos, új és a gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása;"
Ebből ugye semmiképpen nem teljesül az önálló kutatáson való alapulás.
Zovits 2012.03.28 16:49:09
@dukeekud: Ha nem az átverés volt a célja, akkor miért nem mondta ezt, amikor először szembesítették a szövegegyezéssel? Érdekes módon nem azt mondta, hogy fordításra kérték fel, hanem azzal próbált védekezni, hogy együtt dolgoztak, illetve később ahhoz ragaszkodott, hogy a 180 oldalon kívüli 30 a saját alkotása. Ezekről később mindkettőről bebizonyosodott, hogy hazugság.
Ha tényleg az lett volna a kisdoktori dolgozat célja, hogy lefordítsa az érintett anyagokat, és ezt is mondta volna, amikor először napvilágra került az ügy, akkor szerintem korántsem lenne ekkora a felháborodás.
Tegnap, február 6-án elindult egy gyalogos, tiltakozó menet Miskolcról Budapestre, civilek és borsodi polgármesterek szervezésében ,,Munkát, kenyeret" címmel. A főszervezőt, azt írják, egy barátjának elvesztése indíttatta, aki azért vetett életének véget, mert a munkája…..
Jópár éve, amikor még Windowst használtam, sok hasznos és néhány kevésbé hasznos programot szedtem össze a géphez. A hasznos eszközök célja az volt, hogy megkönnyítsék bizonyos feladatok elvégzését, a kevésbé hasznosaké pedig az, hogy szebbé és élvezetesebbé tegyék a…..
Várható (volt), hogy a japán atomerőmű-krízis előhozza ismét a "nem akarunk atomenergiát" hangokat. De akkor mégis miből jöjjön a modern kori civilizáció iszonyatos energiaigénye?   A gáz, az olaj, a szén egyrészt elfogy, másrészt a vegyiparnak is kell,…..
Na, erre biztosan felkelnél!..
8ker Mentés 2011.05.01 22:03:00
 Mivel átnevezték a Köztársaság teret a könnyen kimondható és megjegyezhető második János Pál pápa térre - kíváncsi vagyok, hogyan fogja a pesti szleng rövidíteni - a 4!K leszerelte a mostani táblák egy részét, elmentve arra az időre, amikor nem ciki a köztársaság.…..
Zovits 2011.05.04 21:44:10
: Büszke lehetsz magadra. Ennek örömére rendezz egy nagy bulit, hívd meg az összes barátodat, és meséld el nekik a hőstettedet. Biztosan ők is nagyon örülni fognak, hogy ilyen tökös, belevaló barátjuk van.
Egy angol temetkezési vállalat épületének oldalfalára került fel az egyik tévésorozat reklámja, szerintem már mindenki kitalálta, melyikről van szó. A multireklámokkal foglalkozó cég elnézést kért, a környékbeli nyugdíjasokat felzaklató képet levették. ..
Zovits 2011.04.14 21:55:53
@pütyüke: Csak nehogy félreértse az ugrást, és jogosnak vélt önvédelemből szitává lőjön. Az amcsik amúgy is hajlamosak előbb lőni, és csak aztán kérdezni.
Nathalie Stämpfli svájci designer a környezettudatosság elkötelezett híve. Legújabb fürdőszobai kiegészítőjének koncepciója is azért készült el, hogy a folyékony szappanok környezetromboló hatása ellen harcoljon. Káros a csomagolás, az alapanyagként töméntelen mennyiségben…..
Azt az apró mozdulatot, mint az arc vagy az áll sokszor önkéntelen végigsimítása - a nemek között nagyjából egyenlő arányban, de a mérleg nyelvét azért a pasik (!) javára billentve - naponta kb. 15-23 alkalommal tesszük meg.....
Szia Tutuka!azt írtad küldjünk képet. Egy tavalyi próbálkozásom a Borpatika.Az ihletadó épület: XI. ker. Bertalan Lajos u. Mivel a városomban minden épület csak két emeletes, hatalmas kompromisszumokés elhanyagolások után ez lett belole (szerintem még épp…..
IDDQD Minden Ville a Zyngáé? 2011.01.26 11:35:17
CityVille, FarmVille, FishVille, FrontierVille, PetVille, és YoVille - ez per pillanat a Zynga játékfelhozatala Ville-témában a Facebookon, plusz havi 290 millió júzer (nyilván egy csomó átfedéssel a játékok között, de akkor is nagyon sok). Az állítólag ötmilliárd dollárt érő…..
Zovits 2011.02.24 05:18:02
@moli: Jó kérdés. Mert az egyik oldalon állnak a függőségre hajlamos emberek, a másik oldalon meg azok, akik ezt kihasználják.
Alapvetően semmi bajom azzal, hogy egy cég pénzt kér a játékért, itt inkább az a gond, ahogy teszik. Mert ha a regisztrációnál, amikor lekezded a játékot, írnák, hogy "ha fizetsz 50 dollárt, akkor te leszel a legmájerebb mindenki közül", akkor tisztességesebb lenne.

Amúgy meg természetesen az lenne a legjobb, ha egy pálcasuhintással sikerülne megszüntetni a függőségre való hajlamot az egész emberiségnél :)

De ennél egy picit egyszerűbb figyelmeztetni és ezzel elriasztani azokat, akik ingadoznak a függőség határán.
Nem nagyon értettem miért ugrál összevissza az egész klippben ez az elbaszott operaház fantomja, de ameddig bírtam nézni, addig egész szórakoztató volt!..