Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fusimester

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete a XIII. kerületben volt lomtalanítás, éppen arrafelé mentem haza munkából (micsoda véletlen :D  ) ahol ki voltak pakolva lomok. Egy lepukkant bérház előtt egy nagy kupac szélén megláttam egy joystickot (természetesen kábel levágva), ami mindig jó jel mert ha van joy…..
Fusimester 2017.04.15 15:05:32
Éppen most keltettem életre egy ilyet. 1990 körül kaptam szüleimtől, és mikor lett számítógépem, ezt eltettem, és most előkerült. Akkoriban színes tv-n csak ünnepnapon használhattam, mert "tönkreb--sza", ezért főleg Junosztyon játszottam. Most LCD tv-re rákötve borzadály szellemkép volt az egész, a színek elcsúsztak. A régi fekete-fehér tv-ken nem volt szembetűnő a hiba. Át is alakítottam A-V kimenetesre. Viszonylag szép képe lett, sok színnel. A joy csatlakozókat még gyerekként megcsavaroztam, meg átforrasztottam, mert a kábel saját súlyától kiszakadtak a panelből, és 3x volt szervizben emiatt. Mucsapusztára kellett elpostázni, és egy hónap, mire visszaküldték, és ment egy hetet, olyan szuperül megcsinálták. Belenyúltam, utána soha többé nem romlott el. Másik tápot is kapott. 9V megy be, abból csinál 5v-ot. A régi tápja 22 voltot adott ki, attól egy óra után az egész forró volt, kis híján felgyújtotta a padlót. Jé, ez nem is melegszik most. Én csak cartridge-okat szeretnék hozzá találni, meg létezett olyan, hogy supercharger, ami olyan, mit egy cartridge, de egy kábellel magnóhoz lehetett kötni, és kazettáról játékot lehetett betölteni vele. Állítólag szebb grafikával, mint a beépített játékok. Erről csak olvastam, de nem láttam. Talán valami torrent oldalon léteznek .vaw fájlban rögzített kazimásolatok? Az enyém egy klón, 6591-es IC-vel, amibe állítólag Nintendo féle videó áramkör van beleépítve. A Chroma, Luma és Audio jelek direktben kijönnek ebből az IC-ből, ezeket fel is használtam a TV-re kötéskor. Na meg 2 tranzisztort és néhány ellenállatot. Konkrét dolgokat sehol nem írnak róla ezen kívül. Valakinek cartridge, vagy kazi van esetleg kölcsönbe egy másolásra?
Fusimester 2018.10.01 05:16:37
Szia. Szükséged lesz egy ilyen áramkörre: cdn.eeweb.com/articles/articles/49-1366324560.PNG
Nekem sincs rajzom a 3289-esről, ki kell találni, hol jön ki belőle a képjel és a hangjel. Ami a modulátorhoz megy, az lesz. Az enyémben a színjel és a képjel 2 lábon jön ki, ellenállások kondik után közösítve vannak. A közös pontról már egy vezeték megy a modulátorhoz, onnan kell kivezetni a jelet a video erősítőbe. Én kiforrasztottam a modulátor dolgait a nyákról, mert zavarjeleket termelt. A hangkimenetet az IC-ről egy 100 ohmos ellenálláson keresztül kivezettem RCA csatira, hogy valami rövidzárvédelme legyen, de ahhoz nem kellett erősítő. Tudsz fotót feltenni a te gépedről? A nyáklap mindkét oldaláról kéne, abból kiderül, hol jönnek ki a jelek az IC-ből.
 Baráti társaságban és fórumokon is felmerült már többször a kérdés: megéri-e kapszulás kávégépet tartani. Van, aki szerint csak divat és átverés, van aki pedig esküszik rá. Számoljunk utána és nézzük meg a dolgot praktikus és érzelmi oldalról is.   Kezdjük a…..
Fusimester 2016.12.10 23:14:14
Sziasztok. Én is nem rég vettem egy kapszulás gépet. Nagyon finom espresso jön ki belőle, kis krémes habbal a tetején. Az a véleményem, hogy akinek a napi rutin része a reggeli kávé, annak ez nem való. Ha mondjuk azért kell meginnia az adagját, mert anélkül nem tud a toalettre kimenni még munkába indulás előtt, és hogy felébredjen az anyagcseréje időben, és ne negyed 6-kor a forgalmi dugóban a buszon jöjjön rá az inger, amikor már a gyomorgörcs is rájön a napi feladatok átgondolása közben, vagy a éppen a vizsgadrukk miatt, és rájön a k@kálhatnék pl a tömött 169E buszon Rákoskeresztúrtól az Örsig, és az pedig 30 percig nem áll meg sehol, csak az Örs vezér téren, és addig nem akar ájultan maga alá wc-zni, és emiatt kimaradni a suliból, annak ez nem való! Az főzzön kotyogóval, mert ott nem fontos az íz, csak az erő, és hamar otthon elintézi a nagydolgát tőle, és szép lesz a napja. (hú 10 évig minden nap sz*nom kellett a buszon minden egyes áldott nap kivétel nélkül, mert nem kávézhattam gyerekként, és otthon nem tudtam időben wc-zni. De utáltam is iskolába járni emiatt. Félúton jött rám, és már futva mentem befelé, hogy ne magam alá csináljak, mert a metrón már szenvedtem, és még át kellett szállni villamosra is, meg lépcsőzni közben!). Bocsánat, egy életre nyomot hagyott bennem ez a trauma. Szóval koytogóval is lehet jót főzni, de az hétköznapi tömegkávé, és a serkentő hatása miatt isszák, meg amiatt, amiről senki nem mer beszélni, de nagyon-nagyon kellemetlen. Az a kv is sokkal jobb, mint amit a munkahelyen szoktam inni. Erős, de szutyok az íze és müanyag pohár is ad hozzá mellékízt. Attól meg már hasmenésem is lesz, de felébreszt az is, ott meg közel a mosdó. A kapszulás kávé az csak hétvégére, ünnepre való, meg ha jönnek vendégek. A kávét az íze miatt jó inni, kikapcsolódás közben, és nem muszájból, kényszermegoldásból, hanem végre egy jó élményhez társítva. És még a bélműködést sem zavarja meg!!! Ezért más a kapszulás, és 100Ft-ot bőven megér egy finom Hawaii-DJ- érzésű kávé.
Egy 26650-es, négy 18650-es és három 14500-as akkumulátort fogok bemutatni. Mindegyikük Li-Ion technológiával készült, ebből következik hogy 3.7V feszültségűek. Elsősorban lámpákban használják őket, vagy olyan eszközökben ahol a tápellátást erre a feszültségre tervezték. Friss 18650-es Li-Ion aksi…..
Fusimester 2015.11.22 09:21:17
Sziasztok. Én személy szerint örülök, hogy vannak gagyi aksik is, mert ugyan a valós kapacitásuk jó esetben is csak a fele a ráírtnak, meg nincs bennük védelem, de 5-öd áron lehet venni ilyeneket piacon. Aki jártas egy kicsit elektronikában, építhet töltőt, ami feltölti a túlmerültet is. Pl nekem a TP4056-os IC-vel több töltőm is működik. Feszültséget, áramot figyel, melegedésre lassít, töltés elején csökkentett árammal indít, töltés végén csepptöltésre áll. PDF: dlnmh9ip6v2uc.cloudfront.net/datasheets/Prototyping/TP4056.pdf. Kb 60 Ft ebay-en, de 220 forintért lehet kész áramkört kapni USB csatival. Van, amelyik töltő-kisütő, vagyis a terhelést is külön 2 forrpontra kell rákötni a panelre, nem direktben az akkura, és a védelem is rajta van a kis áramkörön. Én amit építettem, 10Wattos ledes kerékpárlámpát, GeigerMüller számlálót, meg fejhallgató erősítőt 1 db 18650-es akkura, abban amúgy is volt elég elektronika, és mellé fért egy feszültség figyelő komparátor, ami lekapcsol 2,8 V-on. A teljesítménycsökkenést addig meg nem lehet észlelni, mert ezekben mindben felkonvertáltam a feszt, kb 20V a lámpában, 400v és 5V a sugárzásmérőben, 6V a fülesben. Ennek az akkunak ez a gyíkja: a: vagy sok cellát kötsz sorba a kívánt feszültség eléréséhez, de külön-külön védelmeket építesz, mint laptopéknál. Hiányában a leggyengébb láncszem kimerül, fordított polaritásra töltődik a többi akku által. b: egy stabil feszültséget előállító áramkört raksz hozzá (akufesznél nagyobbat előállítót) (vagy ledhez áramstabilizátort), ami megbonyolít egy sima zseblámpát is. A full feltöltéstő a kimerülésik nagyon sokat változik a feszültsége, emiatt izzós zseblámpán kívül alig használható másra csupaszon. De cserébe a kapacitása sokszor nagyobb pl egy NICD akkunál.