Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Délibáb

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzés folytatása. Végül még egy fontos dolog, ami megfogalmazódott bennem az utóbbi napokban. Vagyunk jópáran, fiúk és lányok egyaránt, akik egy éve még azt sem tudtuk, mi fán terem az egészséges étkezés, a kalória, a fehérje/szénhidrát/zsír arány; az 5…..
Körkérdés. Futás mínuszokban: Ti mit fogtok felhúzni alulra ha durvább idők jönnek? Egyelőre bizonytalan vagyok, tavaly ugyanis nem futottam télen, tavalyelőtt meg nem volt még futóruhám, így a nehezét farmer+melegítő+harisnyában szenvedtem végig. Szó szerint, úgyhogy…..
Délibáb 2011.12.13 12:22:13
@debramorgan: Igen, tudom, hogy van rádszabott étrended. De ha ettől eltérsz, akkor, ugye, nem azt eszed. Arra próbálok rámutatni, hogy _neked_ kell kiszámolni a _ténylegesen elfogyasztott_ ételek beltartalmi értékeit, és eldönteni, ok vagy sem. 20 kcal eltérés még OK, de 100 már nem, az sem mindegy, 30 vagy 60 g zsírt ettél, stb.

Ezt lehetetlen annyiból eldönteni, hogy "egy szelet tk kenyér", mert húszféle teljes kiőrlésűként árult kenyeret ismerek, amiből lehet fél centis és két centis vastagságú szeletet is vágni. Lehet pulykát zöldséggel úgy elkészíteni és annyit enni belőle, hogy túlszaladj a limiten és úgy is, hogy nem. Az alapján, amennyit itt leírsz, lehet, hogy 1000 kcal alatt eszel, lehet, hogy pont annyit, amennyit kell, és lehet, hogy az adajaidból egy óvoda jóllakna - ez nem derül ki, mert nem írod, hogy mi hány gramm.

Érted, hogy mit mondok, és hogy szerintem mi a probléma?
Délibáb 2011.12.13 13:24:44
@debramorgan: Szerintem meg továbbra is elbeszélünk egymás mellett. Egy kalória számoláson alapuló diétában szerintem nincs olyan, hogy normál adag, 100 gramm van vagy 200 g. Nincs olyan, hogy egy szelet kenyér, hanem, mittudomén, 50 g kenyér van.

Maximálisan megértem, hogy a normális emberek anyf@szt kapnak attól, hogy szelet kenyér lemér-felír-megvajaz-lemér-felír stb. De ez a normál adaot eszem, meg egy szelet sajtot eszem dolog szerintem nem diéta, csak a diéta illúziója. Fogalmad sincs - nem is lehet, ha nem mérsz - hogy hány kalóriát, elég fehérjét (stb stb) eszel egy nap, így nem tudhatod, hol a hiba, miért nem fogysz.

A másik, amit nem értek, hogy ha valaki összeállított neked egy étrendet (azaz mindezeket kiszámolta, amit te a mindennapokban ugye nem vagy képes megcsinálni), akkor miért nem azt eszed? Akkor nem kellene itt gyötrődni és a közönség segítségét kérni, hogy jó vagy sem, elég vagy sem, blabla.

Mindegy, igazából semmi értelme annak, hogy itt tépem a szám, látom, hogy nem megy át az infó. Sok sikert, szia.
  RunTilt Mikulás futás December 6 Kedd 18.00 Margitsziget szökőkút „Az első téli futás időpontja: december 3-án, szombat. Mivel 6-án lesz a Mikulás napja, ezért arra gondoltunk, hogy fussunk mikulássapkában. Akinek nincs ilyesmije, korlátozott számban tudunk…..
reloaded visszatértem 2011.09.12 08:33:00
Délibáb 2011.09.14 11:22:58
A PETA egy korábbi szlogenére válaszolt Quentin Veron a 2010-es kollekciójának egyik polójával. Az eléggé ismert PETA mondatra, miszerint "inkább meztelenül járok, mint hogy szőrmét viseljek" ( I'd rather go naked than wear fur!") Veron így válaszolt: Inkább…..
Julie Benz, aki Rita Morgant, Dexter kedves nejét alakítja a sorozatgyilkos vérnyomszakértőről szóló sorozatban, beugrott a Született feleségekbe egy vendégszerep erejéig, mi meg örülünk neki. A Dexter nemrég véget ért évadával kapcsolatos spoilereket törlöm szó nélkül, nem…..
Irtózatosan off, mindenkitől elnézést a dizájnidegen, öncélúan szellemeskedő posztért, de a különlegesen nagy hozzáadott értéket képviselő blogok önzetlen promotálása közcél. A rovatokon csendes erőszakot téve így a Why The F*** Do You Have A Kid tematikáját és…..
Doris naplója Most kezdődik(?) 2009.02.10 20:59:00
Ah, a PC mégis jó. Nem sikerült tönkre tennem, csak valamit veszélyesen elnyomtam benne, mikor tegnap az indulattól erősen összeszorított kezemmel beleütöttem egyet a klaviatúrába. Szóval itt vagyok, és ettől kicsit jobban érzem magam. Pedig a dolgok nem állnak valami fényesen.…..
Ne gondoljuk már, hogy azért, mert valamit elhallgatunk, vagy nem úgy mondunk ki, ahogy van, azzal minden esetben jó ügyet szolgálunk. Na, és akkor most Pásztor Albertet figyelmeztették, és Draskovics Tibor úgy jöhetett ki az ügyből, hogy mégis neki lett igaza. Végül mégiscsak azt…..
Hóbelevanc Velős pacal light 2009.01.05 11:30:00
Az élelmiszer előállítás és a kereskedelem mindig szolgál számunkra bosszantó újdonságokkal, amire nem árt odafigyelni, ha nem akarjuk otthon észrevenni, hogy már megint megvezettek. Megfelelő boltban való koncentrálás segít, hogy felismerjük kedvenc termékünk…..
 Az első részben sok minden történt, nehezen tudnám összefoglalni, tessék elolvasni. Kedves gyerekek, ez a szerelem. Ez, az örökké tartó, apró dolgokban jelenlévő fura valami, amit nem tudunk megmagyarázni, csak van. Már írtuk korábban, blogot, naplót ne mutogassuk a…..
Imádjátok a sagákat, kikönyörögtétek a lecsó előtt levest követelő sztoriban megemlített medve kalandjait, hát nesztek. Én erre a túlfűtött barátságra más szót ismerek: "a tisztán szexen alapuló laza viszonyt, ami főleg kollegák között alakul ki, úgy nevezik: biznisz…..