Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bencze Imre

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paks II engedélyezési eljárásához készült környezeti hatástanulmány igen nagyvonalúan bánik a konkrétumokkal. Leginkább nélkülözi azokat. Nincsenek benne olyan konkrét adatok, határértékek és jellemzők, ami alapján ténylegesen meg lehetne állapítani, hogy a tervezett atomerőmű milyen hatással lesz a…..
Bencze Imre 2017.07.19 12:42:12
@Dorottya Veres: az a szerencsétlen álarab úgysem fog válaszolni (vagy, ha fog, hát csak mellébeszélés lesz :) :) ) egy szélerőmű beruházási költsége átlagosan 1300 euro/kW, azaz jelenlegi árfolyamon számolva mintegy 402 millió forint/MW. Mindez azt jelenti, hogy Paks II elméleti, szélerőművek általi kiváltásához a villamosenergia-rendszerbe csaknem 9300 MW szélerőművet (2016. évi szélerőművi adatok figyelembevételével) kellene beépíteni, amely beruházási költségként 3737 milliárd forintot jelentene.

Természetesen ebben az esetben is szükség lenne beruházási támogatásra és kötelező átvételre is annak érdekében, hogy a befektetések egyáltalán meg tudjanak térülni. A szélerőművek élettartama 20-25 év, így a szélerőműparkokat szintén kétszer-háromszor kellene újjáépíteni a két új paksi blokk 60 éves garantált üzemideje alatt. Ez a tény ismételten azt jelenti, hogy a valós beruházási költség nem 3737 milliárd forint lenne, hanem ennek az összegnek a többszöröse. Emellett a szélerőművek által termelt villamos energia kötelező átvétele évente átlagosan 557 milliárd forintba kerülne.
A szélerőművek által érintett terület pedig szintén hatalmas lenne, hiszen 8 ha/MW területigényt feltételezve a Balatonnál jóval nagyobb, 744 km2 területre lenne szükség. Fontos kiemelni, hogy a nap- és szélerőművek időjárásfüggőségük miatt nem tudnak állandó jelleggel villamos energiát termelni, termelésük folyamatosan, sokszor hektikusan változik. Éppen ezért óriási tartalékra (kiegyenlítő energiára) lenne szükség a villamosenergia-rendszer stabilitása, valamint a villamosenergia-fogyasztók biztonságos kiszolgálása érdekében. A fenti költségek a hatalmas tartalékok, vagy a szükséges hálózatfejlesztés költségét egyáltalán nem tartalmazzák. Láthatóan a Paks II által képviselt teljesítményt nem lehet nap- és/vagy szélerőművekkel gazdaságilag és műszakilag észszerűen kiváltani.
Bencze Imre 2017.07.19 12:43:04
@Dorottya Veres: ja, hogy a naperőművek se maradjanak ki :) 2016 elején Pécsen átadták azt a 10 MW kapacitású napelemparkot, amely 4,2 milliárd forint európai uniós és állami támogatás segítségével valósult meg a mintegy 700 milliós saját forrás mellett, azaz a beruházás 4,9 milliárd forintba került. A napelemparkot 10 ha területen alakították ki. A beruházási költség közel 85 százaléka európai uniós és hazai állami támogatás volt!
A fenti adatok és tények felhasználásával, valamint a hazai viszonyok között 1 kW napelem által éves szinten megtermelhető 1100 kWh villamosenergia-mennyiség (13 százalékos kihasználtság) figyelembevételével kiszámolható, hogy a két új paksi blokk 2400 MW (92 százalékos kihasználtság + önfogyasztás) teljesítményének elméleti pótlása érdekében 16 705 MW naperőművi kapacitás beépítésére lenne szükség.
A beruházási költség 8185 milliárd forintra adódna, amelyből a fenti támogatási mértéket figyelembe véve 6957 milliárd forint támogatásra lenne szükség. Ha a megtermelt villamos energiát például a METÁR keretében értékesítenék, akkor az éves szinten 578 milliárd forintba kerülne. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy egy naperőműpark élettartama 15-20 év, azaz a két új paksi blokk 60 éves garantált üzemideje alatt háromszor újra kell építeni a naperőműveket, azaz a beruházási költség nem 8185 milliárd forint lenne, hanem ennek az összegnek a többszöröse. A 16 705 MW teljesítményű napelem területigénye is óriási lenne, hiszen a beruházás adatával számolva közel 167 km2 területet jelentene.
Bencze Imre 2017.07.19 17:43:07
@abdul hackeem: ÁLARAB, FŐKÖCSÖG, FŐTROLL! arra az egyszerű kérdésre van válasod, hogy pl. szélcsendes téli éjszakákon mi a szent szart kezdesz szélkerekeiddel, napelemeiddel? tudod, pubi, nem is oly rég, 2016 november eleje és 2017 február vége között volt nálunk (magyarországon, köcsög) egy ilyen időszak...

ja, és még egy apróság, öcsibogyó, a te folyamatos, megalapozatlan hüjjeségeid soha nem veszik figyelembe, hogy a lakossági fogyasztáson kívül van egy ipari fogyasztás is (csak neked, csak most, csak itt: pl. a közlekedés (tudod, hüjjegyerek - vasút, villamos, metró, troli, stb.), a napi 24 órában áramot fogyasztó (horrible dictu!) ipari üzemek. nu, pubika, ezeknek az áramellátását miként biztosítanád??? fingod sincs??? várható volt... :) bár, amekkora barom állat vagy, te még a metrókocsik tetejére is napelemet szereltetnél... :) :)
Atomtemetők jelenleg nincsenek. Elméletben léteznek csak olyan objektumok, amikben a sugárzó atomhulladékok (főként a legveszélyesebbek, a kiégett fűtőelemek) véglegesen, biztonságosan elhelyezhetők. Gyakorlatban nem. A végleges elhelyezés azt jelenti, hogy az itt lerakott kiégett fűtőelemek…..
Bencze Imre 2017.06.11 09:21:28
"atomszemét"

hát a "szagértelmet jól jellemzi, hogy ilyen fogalmat a szakma NEM ismer :) :) leülni EGYES!!! tanuujatok, pubikák, mer igaz lesz a mondás, hogy "mekbux, oszt ijen hüjje maracc".

"Mintegy 120 négyzetkilométeres területről van szó, amelyen összesen 9 település fekszik"

Ja, hazug majmos - előzetes kutatási teróületről van szó, az ott kapott eredmények alapján lesz kiválasztva az 1 négyzetkilométer területet EL NEM ÉRŐ létesítmény helye. JÓ HAZUDNI, MEGTÉVESZTENI, ALJASKODNI??? (apropos - btk 333§ ???)

"A kis- és közepes radioaktív hulladékok tárolóival pedig már ma is több a gond, mint amire számítani lehetett. A tapasztalat az, hogy a tárolás folyamatos és teljes körű figyelmet igényel, és egy percre sem szabad magára hagyni a radioaktív hulladékot."

NETTÓ BAROM HAZUGSÁG!!! nyilván nem véletlen, hogy újra, megint, ismét képtelen ez a mocskos hazug bagázs egyetlen egy KONKRÉT példát felhozni!!!

"csak még nagyon kevesen merik felemelni szavukat és feltenni a kellemetlen kérdéseket."

:) :) :) hááát, itt vagytok ti!!! folyamatosan pofáztok!!! ami a kellemetlen kérdéseket illeti, hát olyat nem létni... mocskolódás, hazugság, csúsztatás az van bőven. de kérdés??? kellemetlen kérdés??? hüjjegyerekek, nektek annyi eszetek sincs, hogy képesek lennétek egy értelmes kérdést megfogalmazni :) :)

"Szóval akármennyire is nyakig ér a kulimász, erre minimum 50 évet várni kell"

az szar, ami a fejetekben van az ér a nyakatokig :) :) ja, ha MA ott állna megépítve a tároló, akkor is a következő a helyzet: paks1 1-es blokk leállításának várható dátuma: 2032! leszerelés megkezdése - 2052! leszerelésből származó radioaktív hulladék konszolidációs időszaka 40-60 év! számolni tudtok, mocskos hazug patkányok??? a legpesszimistább számok szerint is 75 év múlva lesz szükséges a tároló :) :) .

kérdés!! MI A F@SZRÓL TI VAU-VAU???
Bencze Imre 2017.06.11 09:58:01
bár (sajnos) tudva tudom, hogy az agyhalott atomcsapdásdémonsadásultrahűdezőőődhüjéket ez nem érinti, de mégis :) :) UGYANIS A TÉNYEK MAKACS DOLGOK :) :)

1) (bár nem szokás) de ha egy agyhalott atomcsapdás nem csak, hogy ellátogatna a paksi mvds-kkát kiégett üzemanyag tárolóba, és ott eltöltene egy 8 órás műszakot, akkor kb. ötvenszer kevesebb ionizáló sugárzás éné, mint egy frankfurt-los angeles repülőúton (az a fránya kozmikus háttérsugárzás :) :) )
2) ha, és amennyiben a radioaktivitás, mint "dolog" annyira szűrnyűséges valami lenne, mint ahogy azt ezek az agyhalottak beállítják, úgy egyrészt a jóisten nem "szórta vóna tele vele a sárgolyót" a világ számos helyén (pl. kanada, cigar lake) külfelszíni uránbányászat folyik, az uránérc, alig 1-2 méterrel van a földfelszín alatt (és nem ám olyan 1% alatti ércet bányásznak, mint amilyen nálunk volt a mecsekben!!! ott az érc urántartalma eléri a 75-92%-!!!)
3) sugárzás szempontjából ugyancsak a teremtő "felelős" a radonért!!! számtalan helyen a világban (köztük Mo. számos területét is) nagyságrendekkel nagyobb sugárzást okoz, mint bármely atomerőmű!!!
4)A NAGYONZŐŐŐD NÉMETORSZÁG MA EURÓPA 2. LEGNAGYOBB CO2 KIBOCSÁTÓJA, A LEVEGŐ ÉS A KÖRNYEZET EGYIK LEGNAGYOBB SZENNYEZŐJE!!! MIÉRT??? MERT LEÁLLÍTOTTÁK AZ ATOMERŐMŰVEKET!!! (szerencsére az eredeti 17-ből még csak 8-at, 9 még üzemel... :) :))
A kommentelők sokszor kérdezik, miért vagyunk ennyire Paks II és egyáltalán az atomerőművek ellen. Sokan azzal vádolnak minket, hogy elrugaszkodtunk a valóságtól, hogy az atommal előállított elektromos energia a létező világok legjobbika. Azt írják, már megoldották a műszaki kihívásokat, az atom…..
Bencze Imre 2017.06.09 21:52:58
@GyMasa: nu, akkor lehet megnyugodni :) mondjuk, abból kiindulva, hogy a 11,70 (és nem 11,60 de ez tényleg csak szőrszálhasogatás)) Ft/kWh árban BENNE VAN a 2,30 Ft knpa-ba történő KÖTELEZŐ költsége is.

más kérdés (igaz, nem csak nálunk, de európában mindenhol) az atomerőművek az egyedüli delej-gerjesztő létesítmények, melyek esetében KÖTELEZŐ befizetés egy elkülönített alapba, melynek célja a radioaktív hulladék kezelésével, ideiglenes é svégleges tárolásával, a leszereléssel kapcsolatos ÖSSZES költség fedezete, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy vajon mennyibe kerülne bármilyen más típusú erőműben előállított áram ára, ha azok költségébe is beleszámolnák ezeket a költségeket???
És nem is fogod megtudni. Ahogy azt korábban is megírtuk, Paks II környezeti engedélye kábé ezer sebből vérzik. Az egyik: az engedélyezési folyamat full átláthatatlan. Minden elemében találunk olyat, amiről egyszerűen nem hisszük el, hogy ez így jogilag oké. Pedig az. Ilyen nincs és mégis…..
A Paks II környezetvédelmi engedélyét kiadó szakhatóságnál valami nagyon nincs rendben. Az engedélyben, amit a paksi bővítésre kiadtak, rengeteg furcsa dolgot találhatunk, ha végig is olvassuk a dokumentumot. Most nézzük meg az egyik legérdekesebb kitételt...
Bencze Imre 2017.05.29 08:00:47
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: MIÉRT HAZUDSZ, TE ISTEN BARMA??? "Ezért kezdik el idő előtt, ezért titkosították 30 évre..." illenék tájékozódni pofázás előtt!!! április 27.-én FELOLDOTTÁK A TITKOSÍTÁST!!! (az más kérdés, hogy eleve nagyx hüjjeség volt, mert semmi titkosítandót nem tartalmaz...)
Bencze Imre 2017.05.29 08:02:52
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: TE AGYHALOTT TULOK :) :) "ezért nem baj, hogy eladjuk az országot a ruszkiknak..." te szerencsétlen idióta!!! 1982 óta ÜZEMEL ATOMERŐMŰ magyarországon!!! nem tűnt fel, hüjjegyerek??? 35 éve orosz nukleáris üzemanyagot használunk!!! eladtuk az országot??? tájékozódni kéne pofázás előtt!!! VÁGOD, CSÓTÁNY???
Bencze Imre 2017.05.30 09:56:17
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem saját gondolat, de rád nagyon vonatkozik, pubi!!! "Én most már nem kertelek ! Azt mondom hogy a jó kurva anyátoknak hazudozzatok ! " mint ahogy fizetett bérenc troll az pont te magad vagy te hányadék!!!

"A "fix árban" nincsen benne a hálózatbővítés, biztonsági beruházások, hűtőtornyok, stb."

BAROMARCÚ!!! SZERINTEM TE MAGAD SEM ÉRTED, AMIT IDEOKÁDTÁL - "BIZTONSÁGI BERUHÁZÁSOK"??? bizony, ami az atomerőműhöz tartozik, az vastagon benne van!!! PUBIKA!!! LÁTTAD TE EGYÁLTALÁN A TERVEKET??? NEM??? AKOR MI A FRANCÉRT VAU-VAU???

"HŰTŐTORONY"??? NEM IS LESZ MAJOM FEJŰ, ÍGY AZTÁN NEM CSODA, HA NINCS BENNE A "FIX ÁRBAN""' TUDSZ MÉG HAZUDNI VALAMIT, ÖCSIBOGYÓ??? :) :)
A magyar közigazgatás eljárásrendi innovációi világraszólóak. Az új paksi atomerőművi blokkok környezetvédelmi engedélyének kiadásakor különlegesen kreatívan jártak el: az engedélyért szakhatósághoz forduló vállalatot bízták meg, hogy  az engedély kiállításához szükséges környezeti tanulmányt…..
Bencze Imre 2017.05.27 17:25:32
@mentolos lecsó: szakmailag teljesen KORREKT!!! de ne felejtsük el azt az apróságot sem, hogy a jelenlegi (tényleges SZAKEMBEREK által elvégzett tanulmányok alapján NINCS szükség hűtőtoronyra!!! (pedig lenyügöző, büszke vagyok rá, hogy ilyent alkottak a magyarok!!! ha valaki sétál egyszer egy ilyen hűtőtorony belsejében, vagy pláne a tetején (!!!) egy picit elámul)
Bencze Imre 2017.05.27 19:45:52
@Dorottya Veres: hááát dorottya (szép neve van, csakúgy, mint a lányomnak :) ) teljesen igaza van, de előszőr is milyen lóbetegség az "atomcsapda"? az energiaklub nevezetű borzalom egy förmedvénye. az energiaklub pedig egy démonada nevezetű némber csinálmánya. adácska egy igazi antinő (sajnos többször is találkoztunk) zsíros haj, ápolatlan külső, "gyászkeretes", de legalább kopott lakkozású körmök, a többnapos mosdatlanságból eredő penetráns testszag - szóval egy igazi zőőőd démon. ráadásul végtelenül rosszindulatú, elfogult és hazug. nem buta, ezt még ellenségei sem állíthatják, de végtelenül sunyi... nu, hát ő kreálta ezt a gittegyletet, melynek főbb ismérvei: 6 (hat) elemit (igaz nem szakirányú :) ) végzett önjelölt "zsenifiókák", mindnek zsebében abölcsek köve, nulla tudás, nulla hozzáértés, nagy pofa... rejtély, hogy ki és miért pénzeli ezekez az izéket, feltehetően valamelyik nyugati áramszolgáltató, kinek érdeke Mo áram-import
függőségének további növelése...
Van ez a kiégett fűtőelem-probléma, ami tulajdonképpen az atomenergiát megkérdőjelező legfontosabb szempont. Sehol a világon nincs rá megoldás, de most az illetékes kormányhivatal a teljes problémát, elegánsan „megoldotta” a környezetvédelmi engedélyben: „Gondoskodni kell a keletkező kiégett…..
Bencze Imre 2017.05.26 20:19:59
@Janossz: what are you gassing 'bout, fuckingale?? would you, please, keep jaw shut??? о чем ты пиздиш, мудазвон? ? заткнысь, ебанный ты в рот!!! O co ty gadasz, szczur?? zamknij pułapkę!!!
Bencze Imre 2017.05.26 20:58:20
@Janossz: pubi, de legalább nem ugatok bele ezerrel olyan dolgokba, amihez kurvára nem értek :) ez a ti műfajotok :) :)
Bencze Imre 2017.05.26 21:00:08
@Janossz: te viszont, a fityisz-nyalonc agyhalott haveroddal együtt legalább minden nyelven méretes pénixek vagytok :) :)
Egy atomerőmű megépítéséhez környezetvédelmi engedélyt kell szerezni. Ennek a folyamata nagy vonalakban az, hogy a beruházó elkészíti a környezeti hatástanulmányt, ezt a hatóság ellenőrzi, és ha mindent rendben talál, megadja az engedélyt. A beruházó tehát elkészíti a hatástanulmányt, ami különböző…..
Bencze Imre 2017.05.23 19:51:13
@Janossz: JA, PUBI, ÉS MÉG NÉMI HÍR ARRÓL, HOGY A CSÚNYA "RUSZKIK HOL ÉPÍTENEK MÉG ATOMERŐMŰVET VILÁGSZERTE: При этом перспективу строительства АЭС "Росатом" видит в Индонезии, Казахстане, Малайзии, Саудовской Аравии, Словакии, Чехии, ЮАР, Аргентине и Бразилии. Перспективными продолжают числиться даже проекты АЭС в Великобритании и на Украине.

Проекты возможного строительства исследовательских реакторов и АЭС малой мощности рассматриваются в Азербайджане, Белоруссии, Гане, Китае, Нигерии, ЮАР и Боливии.

Перспективными рынками для поставок ядерного топлива и его компонентов являются Индонезия, ЮАР, Аргентина, Канада и США. По новым поставкам обогащенного уранового продукта отмечены Аргентина и Бразилия. Также, судя по документу, "Росатом" уже поставляет обогащенный урановый продукт в Мексику, США, Бельгию, Великобританию, Германию, Испанию, Китай, ОАЭ, Украину, Финляндию, Францию, Швейцарию, Швецию, ЮАР, Южную Корею и Японию.
Bencze Imre 2017.05.23 19:52:42
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: HÜJJEGYEREK, KIBASZNI LEGFELJEBB TÉGED KÉNE, DE ÚGY, MINT A MACSKÁT SZARNI :) :) A HAT ELEMIDDEL, A SMÍÍÍÍT PALI FÉLE ÉRECCSÉGIDDEL JÁCCOD A NM LÉTEZŐ AGYADAT :) :)
Bencze Imre 2017.05.23 22:00:04
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @Janossz: KÉT BUZI FITYISZ NYALONC BAROM BUZI!
    A kormány mindent megtesz a paksi bővítéssel kapcsolatos információk eltitkolása érdekében. Most meghátrálásra kényszerítettem őket. Panaszom nyomán az Európai Bizottság előírta a paksi titkosítási törvény módosítását, és kikényszerítette egy vonatkozó jogalkotási terv benyújtását. Eszerint…..
    Február 12-én zárult le az a konzultáció, amelyet az EB a paksi bővítés állami támogatásának ügyében hirdetett. Online alkalmazásunk segítségével közel 1000 ember küldött véleményt a Bizottságnak a bővítés kapcsán, hangsúlyozva a beruházás kockázatait, pénzügyi terheit, és a döntéshozatal…..
A francia atomerőmű egyik reaktora december 22-én kedd este 18 óra 15 perckor leállt, mert az egyik transzformátor meghibásodott. Az üzemzavar nem veszélyezteti sem a környezetet, sem az atomerőmű biztonságos működését. Az EDF szerdai tájékoztatása szerint a hiba kijavítása…..
Bencze Imre 2015.12.26 17:15:28
@Balt: A franciák (az AREVA) hál'istennek Pakson még nem szerepelt le. Ha és amennyiben a 2003-as üzemzavarra gondolsz, annak előidézői és okozói németek (SIEMENS) voltak
Bencze Imre 2015.12.26 22:17:22
@Balt: kár, hogy mindenki csak arra emlékszik, amit (később) leírtak. s bár a "kártérítés" kifizetésének egyik feltétele volt, hogy a franciákra kenjék a balhét, bizony a csúnya fiúk a németek voltak. A Siemens KWU saját fejlesztésű elfuserált technológiáját sózta a magyarok nyakába, szegény franciák nem is tudtak az üzletről. A Framatome (sic!) még csak nem is sejtette, mibe rángatták bele...
Aszódi Attila paksi bővítésért felelős kormánybiztos néhány napja interjút adott az Origo hírportálnak. Az interjúban számos olyan dolog hangzik el, amely nem úgy, vagy nem pontosan úgy van, ahogy a kormánybiztos állítja.   A Greenpeace közép-kelet-európai atomenergia- és energiapolitikai…..
Bencze Imre 2015.12.23 11:26:49